FOK!games zoekt nieuwe redactieleden

Icoon Sitenews - Join the crewHeb jij altijd al eens voor FOK!games willen werken? Dan krijg je nu de kans want we zijn op zoek naar nieuwe redactieleden. Deze keer zijn we op zoek naar een drietal verschillende redacteurs: reviewers, columnisten en dossierschrijvers. Denk je dat jij een ongekend schrijftalent hebt of dat de columns op jouw game-blog niet genoeg aandacht krijgen? Misschien dat het dan eens tijd wordt om te solliciteren naar een 'baantje' bij FOK!games:

Reviewer:

De eerste voorwaarde waaraan een reviewer moet voldoen is natuurlijk dat hij/zij van gamen houdt en redelijk verstand heeft van wat er allemaal speelt in de games-wereld. Voor deze ronde zijn we voornamelijk op zoek naar mensen met een PS2, mensen die van plan zijn een PS3 te gaan kopen en naar die-hard PC-gamers met een flinke PC om de nieuwste games te kunnen testen. Naast het beoordelen van games heb je als reviewer ook de taak om nieuwsberichten te plaatsen, met een quotum van vijf berichten per week en één (p)review per maand.

Columnist:

Veel mensen hebben een duidelijke mening over bepaalde zaken in de games-wereld, maar er zijn weinig mensen die dit goed onder woorden kunnen brengen. Als columnist is het de bedoeling dat je jouw mening geeft in een origineel stukje tekst, waarin je redelijk vrij wordt gelaten in de inhoud en structuur. De columnisten hebben ook een quotum van vijf nieuwsberichten per week en één column per maand.

Dossierschrijver

Verder zijn we op zoek naar nieuwe dossierschrijvers. Voor deze functie zoeken we gamers die in staat zijn nieuws te maken. In tegenstelling tot 'standaard' nieuwsberichten of specials brengen dossiers 'nieuw' nieuws. Deze functie is dan ook te vergelijken met het werk van een echte journalist. Wat wij zoeken in een dossierschrijver:

Wetenschappelijk denkniveau. Je bent in staat een onderzoeksvraag te formuleren die als kern dient van het dossier. Je bent in staat een heldere analyse te maken van een situatie en je kunt deze analyse in heldere bewoordingen overbrengen op anderen. Je weet hoe je een argumentatie opbouwt en kent de regels van een goede redenatie.

Lef. Voor het maken van een dossier volstaat het niet om informatie van andere sites af te plukken. Voor exclusief nieuws zul je het veld in moeten: bijvoorbeeld interviews houden met experts, het opbellen van belangrijke mensen, enquetes houden onder gamers. Je moet niet bang zijn om vervelende vragen te stellen, je durft (als het moet) een klootzak te zijn en stapt op mensen af die iets voor je kunnen betekenen als je hier de kans voor hebt.

Zelfstandigheid. Van een goede dossiersschrijver verwachten wij dat hij/zij in eerste instantie zelfstandig een onderzoek kan bedenken, opzetten én uitvoeren. Je staat er niet alleen voor, de crew zal met een kritische blik naar je onderzoek kijken en ondersteuning bieden indien nodig. Verwacht echter niet dat je kant-en-klare onderwerpen op je bordje krijgt die met een aantal vooraf beschreven stappen te onderzoeken zijn.

Kortom, deze functie biedt je de mogelijkheid om zelfstandig op zoek te gaan naar nieuws en hier een dossier over te schrijven. Je hebt veel contacten met mensen uit de gamesindustrie en je werk wordt gepubliceerd op een groot platform. Voor de dossierschrijvers is er ook een quotum, alleen is die op dit moment nog niet precies bekend.

Kan ik nu stoppen met vakkenvullen?

Nee, wanneer je redactielid bent bij FOK!games krijg je geen vergoeding en ook geen dure lease-bak. Het werk is op vrijwillige basis en je moet dus echt interesse hebben in games en het nieuws erom heen als jij bij FOK!games komt werken. Dit betekent natuurlijk niet dat er niks van je wordt verwacht; je zult elke maand moeten voldoen aan het quotum zoals hierboven is beschreven en wat je aflevert moet van goede kwaliteit zijn.

Wat we jullie wel kunnen bieden is een hele gezellige crew, je kunt artikelen publiceren op één van de grootste gamesites van Nederland, je krijgt toegang tot geheime fora en je krijgt een mooi tagje naast je naam.

Solliciteren

We nemen natuurlijk niet zomaar iedereen aan en je zult je eerst moeten bewijzen. Dit kun je doen door mee te doen aan deze sollicitatieronde. Een eerste selectie wordt gemaakt aan de hand van een ingevulde vragenlijst. Iedereen krijgt bericht over de volgende ronde en in die volgende ronde vragen we aan diegenen die door zijn een proefstukje te schrijven.

Je kunt meedoen door een mailtje te sturen naar games@fok.nl met als onderwerp: FOK!games sollicitatie en als tekst de volgende gegevens:

nicknaam
naam
leeftijd
Consoles in bezit en/of specs PC
Gewenste functie bij FOK!games
Top drie slechtste games
Top drie beste games
Opleiding/beroep
Hoeveel games koop je gemiddeld per drie maanden?
Waarom zou jij goed passen bij FOK!games?

De nieuwe redactieleden worden uiteindelijk gekozen door de hoofdredactie, eindredactie en de huidige redactieleden. Aanmelden voor de eerste ronde kan tot 6 december 23:59.