Feyenoord-supporters rellen in Nancy

Icoon Misdaad Er zijn rellen uitgebroken tussen Feyenoord-supporters en de politie in het Franse Nancy. Honderden supporters richtten talloze vernielingen aan in de binnenstad. De supporters zijn in de stad aanwezig, omdat Feyenoord donderdagavond in Nancy een wedstrijd speelt voor de UEFA Cup. Dat hebben Franse media gemeld.

Veel fans zonder kaartje zouden de binnenstad kort en klein geslagen hebben. De supporters sloopten onder meer een tram en een cafť. Daardoor ligt al het tramverkeer in Nancy al plat sinds 15.00 uur. Ook zijn verschillende winkelruiten gesneuveld toen Feyenoord-aanhangers in de middaguren door de stad trokken.

Feyenoord riep haar fans eerder nog op om het rustig te houden in Nancy. Daar hebben veel supporters zich niet aan gehouden. Tijdens het vorige UEFA Cup-duel met Blackburn Rovers waren er ook al problemen met supporters. Die hadden een bierblikje naar een speler op het veld gegooid. Vorig jaar moest Feyenoord de wedstrijd tegen Rapid Boekarest zonder publiek spelen, omdat in een duel tegen Sporting Lissabon een vuurwerkbom was afgestoken.

Update 22.40 uur
De wedstrijd Nancy-Feyenoord is in de 79e minuut gestaakt, nadat er vanuit het uitvak rellen uitbraken. De Franse politie moest traangas gebruiken om de rust te herstellen, waarop de Noorse scheidsrechter Berntsen besloot het duel stil te leggen.

Update 22.54 uur
Na een pauze van iets meer dan een kwartier heeft scheidsrechter Berntsen besloten het duel toch uit te laten spelen.