Vondeling Jasper overladen met kado's

De baby die afgelopen zondagmorgen te vondeling werd gelegd in de Belgische grensplaats Essen heeft niet te klagen over een gebrek aan aandacht. Voor het jongetje hebben zich al dertig pleegouders gemeld. Het kindje, dat de naam Jasper van Essen kreeg, ligt nog steeds in het ziekenhuis en maakt het uitstekend.

Het knulletje is genoemd naar de politie-officier Marc Jaspers die leiding geeft aan het onderzoek naar de herkomst van de vondeling. Jaspers nam de baby zondagochtend over van een onthutste rangeerder, die na het vertrek van de stoptrein om 10.48 uur richting Antwerpen een doos ontwaarde op perron 1. In die doos bleek een jongetje te liggen, gewikkeld in keukenpapier. De trein kwam uit Roosendaal, dus de kans bestaat dat het om een Nederlandse baby gaat.

Jasper heeft ook een voogd gekregen: de 65-jarige José Elst, medewerkster van de Essense Sociale Dienst. Zij bezocht het kindje dinsdag in het ziekenhuis en omschrijft de vondeling als ''een geweldig schoon manneke''. De plaatselijke instelling voor sociale zorg wordt ondertussen overladen met kado's voor de vondeling.

Baby-cartoon
Submitter:  Bron: ANP / Gazet van Antwerpen