Meerdink mag weg bij AZ

Dinsdag kwamen berichten naar buiten dat Martijn Meerdink zou willen vertrekken bij AZ. Trainer Louis van Gaal gaf toen aan dat hij dat zelf wilde horen van de speler.

Vanmorgen spraken de twee met elkaar. "En ik ben blij dat hij dat gedaan heeft. Want het is een goede voetballer en hij moet gewoon spelen." Ook gezien de leeftijd van Meerdink, hij is 30, staat Van Gaal een vertrek van zijn rechtermiddenvelder niet in de weg. "Martijn heeft veel concurrentie bij AZ. Die is dit seizoen toegenomen. De rechterflank wordt nu eenmaal beter door Demy de Zeeuw ingevuld dan door Meerdink. De Zeeuw is daar creatiever in. Bovendien is hij jonger. Dat is ook belangrijk. En dan hebben we ook nog Jenner. Ook hij is een jonge speler voor die posititie."

"Het belangrijkste is dat Meerdink weer aan spelen toekomt. Want een speler van 30 jaar moet niet op de bank zitten en al helemaal niet op de tribune. Die moet gewoon spelen. En dat kan Martijn ook, want hij heeft niet voor niets het Nederlands elftal gehaald."

De optie om Meerdink als rechtsbackpositie neer te zetten, ziet Van Gaal niet als oplossing. "Want dan gaat hij weer een nieuwe fase in met veel concurrentie. Of hij dan mag vertrekken als er in januari een club komt? Daar komt het wel op neer, ja."