Huilende nepbaby veroorzaakt botsing

NepbabyEen babypop die huilt, plast en moet worden verzorgd heeft dinsdag een ongeluk veroorzaakt op een Amerikaanse snelweg. De pop, die scholieren de verantwoordelijkheden van het ouderschap moet bijbrengen, verraste een 17-jarige automobiliste toen hij huilgeluiden begon te maken. Van schrik maakte de bestuurster een onbeheerste beweging, waarbij de auto uitweek en tegen de middenvangrail knalde, terugzwaaide naar de rijbaan en daarbij een andere auto raakte.

De scholiere had de pop onder haar hoede in het kader van een schoolproject, en reed in een Mini Cooper met een snelheid van 100 km/u. Een woordvoerder van de California Highway Patrol licht toe, dat de opvoedkundige poppen huilgeluiden maken die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden. De poppen houden verder precies bij, hoe lang het duurt voordat de 'ouder' op het huilen reageert. De CHP-agent: ''Ze had haar pop een paar minuten voordien opgehaald. En toen begon het kleintje al te huilen.''

De woordvoerder vertelt dat toen de politie aankwam, het meisje ''nog steeds voor de baby aan het zorgen was''. ''Gelukkig is niemand gewond geraakt.'' Helaas had de automobiliste geen rijbewijs. Er zal dan ook vervolging worden ingesteld.