Veel schade en ongelukken door Wii-gebruik

Icoon Games Er zijn al talloze ongelukken gebeurd bij het spelen op de Nintendo Wii. In het heetst van de strijd kunnen de emoties hoog oplopen, waardoor een gamer zijn controller uit zijn handen kan laten vliegen. In de Verenigde Staten heeft dit geleid tot schade en verwondingen.

Een gamer speelt op de Wii-console door de bijbehorende controller te bewegen. Door zwetende handen en te overhaaste bewegingen kan dit echter tot gevaarlijke situaties leiden. Menig plasma-televisie, laptop, PDA en monitor heeft de kracht van de 'wii-mote' niet overleefd. Aan de controller zit een speciale polsband, die ervoor moet zorgen dat de controller aan de hand blijft zitten. Deze laat echter vaak los, waardoor de controller door de kamer vliegt.

De gamer Tuxedo Jack doet zijn verhaal. "De polsband knapte. De 'wii-mote' vliegt door de kamer en doorboort mijn 60 graden projectie TV in de linkerhoek. Zweterige handen + gebrekkige polsband = gebroken TV", zegt hij op een forum. Een ander meisje had hetzelfde probleem. "We waren op de Wii aan het spelen bij een vriendinnetje thuis, omdat haar ouders de stad uit waren. Mijn vriendin wilde spelen, maar ze was al na ťťn drankje behoorlijk dronken. Ze zwaaide de controller in een baseball-spel en verloor grip. De polsband ging kapot en de TV is gebroken. Wat indruk op mij maakte is dat de controller nog wel werkt...".







Nintendo heeft nu een officiŽle veiligheidgids uitgebracht om toekomstige problemen te voorkomen. Zo raadt Nintendo iedereen aan om de bijbehorende polsband te gebruiken en goed vast te maken aan de arm. Ook moet er voldoende afstand zijn tussen gamer en tv, zodat de gamer genoeg ruimte heeft om het spel te kunnen spelen.