Bridgestone wil banden markeren

Voor Bridgestone is het geen probleem als de FIA besluit de banden te markeren. Dat verklaart Hisao Suganuma, technisch directeur van Bridgestone Motorsport.

Eerder kwam al naar buiten dat er plannen bestaan om de banden te markeren. De zachte compound zou een rode band krijgen, waardoor het voor iedereen duidelijk is welke band er wordt gebruikt. In de Champ Car-series wordt dit momenteel al gedaan.

"We hebben er nog niet over besloten. Als de FIA de banden wil markeren, zijn we zeker bereid om aan hun wensen te voldoen. Het kan wel voor problemen zorgen, omdat het per circuit verschilt wat de harde of zachte band is. Maar als de FIA het wil, moeten we uitzoeken hoe we het gaan doen," verklaart de scheidend technisch directeur van Bridgestone.

Suganuma vervolgt: "De Formule 1-teams zijn behoorlijk veeleisend. Ze willen hun auto sneller maken dan de anderen en daarvoor hebben ze de beste service en de meeste data van ons nodig. We willen ervoor zorgen dat we dat kunnen leveren. We geven de banden aan de teams en daar zullen ze het mee moeten doen. Alle teams zullen dezelfde compound hebben. We zullen de banden niet ontwikkelen, tenzij we problemen tegenkomen."