Aboutaleb gaf kinderen 'politieke les'

De raadsfractie van de Amsterdamse VVD heeft gisteren vragen gesteld over politieke uitlatingen van PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb tegenover kinderen van 11 tot 12 jaar. Aboutaleb gaf kort geleden een les over democratie aan leerlingen van groep 7 en 8 van de Theo Thijssenschool. Daarbij liet hij zich negatief uit over de andere partijen dan de PvdA.

Zo zei Aboutaleb bijvoorbeeld dat de SP een partij is die niet met geld kan omgaan. GroenLinks noemde hij zweverig en VVD-minister Verdonk 'sluit kindertjes op'. VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg vindt dergelijke uitlatingen ongepast tegenover basisschooljeugd. ''Je moet rekening houden met het niveau van je gehoor. Met studenten en leerlingen van 5 of 6 vwo praat je anders dan met deze jongere kinderen.''

Aboutaleb kwam onlangs nog in het nieuws met gepeperde uitspraken over Verdonk. Zij zou de moord op Theo van Gogh politiek hebben misbruikt. Na veel moeite bood de PvdA'er hiervoor uiteindelijk zijn excuses aan. Dat zal nu niet worden geŽist. ''Wij willen van de onderwijswethouder alleen weten wat hij vindt van partijpolitieke teksten tegen kinderen in plaats van voorlichting geven hoe de democratie werkt'', aldus Van der Burg.