Uitslag Galatasaray - PSV

In een aantrekkelijk duel heeft PSV gewonnen van Galatasaray. De eerste helft was voor de Turkse ploeg, waarna PSV de regie in de tweede helft overnam. De doelpunten aan Nederlandse zijde kwamen op naam van Jan Kromkamp en Arouna Koné.

In Istanbul startte PSV met Jefferson Farfán en Jason Culina in de basis. Ibrahim Affelay en Roy Beerens moesten het duel vanaf de tribune bekijken. Zij waren door trainer Ronald Koeman buiten de selectie van achttien spelers gelaten. Overigens zat er aan dit duel ook nog een speciaal tintje. De ploeg speelde namelijk tegen het Galatasaray van Eric Gerets. De Belg was een aantal seizoenen trainer bij PSV. Overigens zat Hakan Sükür bij het Turkse team voor aanvang van de wedstrijd op de bank. Zijn plek in het veld werd ingenomen door Ümit Karan.

Om 20:45 floot arbiter Baskakov voor de aftrap. Het eerste wapenfeit was afkomstig van Galatasaray. Orhan Ak kreeg na het nemen van een corner een kopkans, maar de bal zeilde over het doel van Heurelho da Silva Gomes. Carlos Salcido kreeg al vrij snel een gele kaart na een te laat ingezette overtreding. De vrije trap die hierop volgde leverde niets op, maar PSV was wel gewaarschuwd. De beste kansen waren in het eerste kwartier voor de Turkse ploeg. De eerste kleine kans voor de Eindhovenaren volgde niet veel later. Cocu kreeg de bal naar zich toe gespeeld, maar deze was iets te scherp gegeven. Na bijna twintig minuten spelen kwam Galatasaray verdiend op voorsprong na een doelpunt van Sasa Ilic. Vrij snel na deze treffer kreeg de ploeg weer een kans. Wederom was het Ilic, maar deze keer was hij niet trefzeker.

In het resterende deel van de eerste helft had PSV vooral last van de wind. De ploeg had deze namelijk in de rug, waardoor de ballen niet goed aankwamen. Toch kwamen de Eindhovenaren, naar mate de eerste helft vorderde, wat meer in hun spel. PSV kreeg na een half uur spelen een kans via Edison Méndez. Koné bracht de bal voor, waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van de jonge speler viel. Hij wist de kans echter niet te verzilveren. De Turkse ploeg counterde niet veel later, maar de eindpass van Ümit Karan was niet zuiver genoeg. Op slag van rust produceerde Mendéz nog een afstandschot, maar hiervoor hoefde Mondragón zich niet in te spannen.

In de tweede helft voetbalde PSV tegen de wind en moest Galatasaray oppassen dat de ballen goed aankwamen bij een teamgenoot. Hierdoor konden de Eindhovenaren druk gaan zetten op de ploeg van Gerets. Toch kregen de Turken de eerste kans van de tweede helft. Akman stond wederom aan de basis van deze kans, maar Ümit Karan wist deze niet te benutten. De eerste kans van PSV in de tweede helft was meteen raak. Kromkamp rondde een kans beheerst af door via de binnenkant van de paal te scoren. Niet veel later kreeg ook Reizger een kans, maar Mondragón was alert op het schot van de verdediger.

Na het doelpunt van de Eindhovense ploeg was Galatasaray het spoor helemaal bijster. Van organisatie bij de Turkse formatie, die er in de eerste helft nog wel was, was niets meer over. Koné bracht PSV met een belangrijke goal op voorsprong. Mika Väyrynen speelde de Ivoriaanse aanvaller aan, welke vrij baan had naar het doel van de Turken. De aanvaller had geen enkele moeite om de keeper te verschalken. Direct na deze goal kreeg Farfán een goede kans, maar hij maakte een beweging teveel. Een kwartier voor tijd kreeg Sükür een kansje, maar Gomes reageerde alert. Hierna speelde PSV het duel beheerst uit. Er kwamen nog wel wat kansjes, maar deze zorgden nauwelijks voor gevaar. Toch kwam er nog enige smet op dit duel, aangezien een aantal Turkse supporters hun onvrede uitten door het veld op te rennen. Hierdoor lag het duel enige minuten stil.