Oemfoefoe in de Gouden Kooi

Wat televisiekijken betreft ben ik net een wijf. Al die reality shows, ik ben niet voor de TV weg te slaan! Expeditie Robinson, Peking Expres, Paradise Hotel, Temptation Island, Big Brother, Hollands Next Topmodel. Geen beter vermaak dan leedvermaak! Hoe meer tranen er vloeien hoe beter. Die verbeten gezichtjes, trillende onderlippen, doorgelopen make-up, stoere mannen die verworden tot dreinende kleuters. Geweldig. Natuurlijk worden we in de maling genomen en wordt de hele klerezooi zo dramatisch mogelijk in elkaar geëdit, maar toch, het blijft enorm genieten.

Maar sinds kort hebben we er een nieuwe bij: De gouden kooi. Het concept zal bij eenieder inmiddels wel bekend zijn: dump tien mensen in een villa waar ze niet uit mogen en degene die het het langst volhoudt wint de villa. In principe zou het dus kunnen doorgaan tot de een na laatste deelnemer het loodje legt, wat dan zou betekenen dat ik het einde, gelet op de leeftijd van de jongste deelnemers, waarschijnlijk zelf niet meer meemaak.

Een programma waar ik dus jaren naar zou kunnen kijken. Op dit moment zie ik dat alleen nog niet gebeuren. Een van de deelneemsters is namelijk zo’n irritant wijf dat ik werkelijk walgend voor de TV zit als dat monster in beeld komt. Nu is er over de schijnheilige, egoïstische, extreem paranoïde, huichelachtige excuusnegerin met grootheidswaanzin en een bord voor haar kop van puur titanium al meer gezegd en geschreven dan ze waard is, maar ik wilde toch nog even iets aan haar kwijt en daarvoor misbruik ik gewoon even de weblog!

Lieve Natasia,

Het is vervelend dat ik het je moet vertellen, maar in tegenstelling tot wat je denkt is de populariteit die je denkt te bezitten slechts schijn. De hele gouden kooi is natuurlijk een hypermoderne vorm van aapjes kijken, en momenteel ben jij het aapje met de grootste amusementswaarde. Waar vind je in Nederland tegenwoordig nog een moeder die bereid is haar zieke kind jaren niet te zien voor de kans op een paar knaken? Eentje die dan ook nog zo dom is om te geloven dat er een spatje medelijden is, als ze huilend op de TV loopt te verkondigen dat het zo moeilijk is, en dat ze haar kinderen zo mist. Een moeder die een oprecht uitgestoken helpende hand niet alleen wegslaat, maar er half afbijt, met argumenten die zover buiten iedere realiteitszin liggen, dat je je als kijker afvraagt of ze ze wel allemaal op een rijtje heeft en een moeder die overduidelijk geen spatje zelfkennis heeft. Nergens toch?

Nou, kudos voor Talpa, want met jou hebben ze de aandacht op de gouden kooi weten te vestigen. Het probleem is alleen dat je op dit moment de irritatie bij de kijkers tot zulke grote hoogten opdrijft, dat het schadelijk begint te worden voor het programma. De kijker zapt getergd door zoveel stupiditeit weg en de kijkcijfers dalen en daar kan geen lekker wijf als Nena meer iets aan veranderen. Dat kan natuurlijk nooit Talpa’s bedoeling zijn geweest. Waarschijnlijk zitten de slimme programmamakers nu al te bedenken hoe ze je binnenkort het beste kunnen wippen, het huis uit bedoel ik dan. Het is slechts een kwestie van tijd.

Dus houd de eer aan jezelf en doe je kinderen en de rest van Nederland een plezier en ga lekker naar huis, want de kans dat je de Gouden Kooi ooit zal winnen is net zo klein als de kans dat het haar op je bovenlip niet meer terug groeit na het harsen. Misschien wil Jeroen van Inkel zijn aanbod nog een keer herhalen! Je weet maar nooit.

Liefs,

Xessive