'Ruud de Wild boos over column van Luuk Koelman'

Kunst538-dj Ruud de Wild is 'not amused' over een column van Luuk Koelman die afgelopen week op weblog GeenStijl verscheen. In die column doet Koelman net of hij met De Wild diens schilderijenexpositie in Amstelveen heeft bezocht en een interview afnam.

Van 12 oktober tot en met 26 november exposeert de radio dj inderdaad in museum Jan van der Togt. Maar het hele interview met Koelman heeft De Wild nooit gehad. Via het advocatenkantoor van Moszkowicz heeft hij GeenStijl gesommeerd de column meteen te rectificeren (zie hier de fax).

In de gewraakte column schrijft Koelman onder meer: ''Persoonlijk ben ik het meest onder de indruk van het werk dat Ruud in de hoedanigheid van videokunstenaar maakte. Vooral de 48 minuten durende, zinsbegoochelende video 'Just Love Me', is een icoon geworden. Het grijpt je naar de strot. We zien Ruud close-up voor de camera in huilen uitbarsten, enkele seconden nadat hij woest snuivend is klaargekomen op een pasfoto van Tatum Dagelet. Een man die zich zo kwetsbaar opstelt, dat vergt moed.'' In de column staan ook linkjes naar 'voorbeeldfoto's' van schilderijen van De Wild. Ook die zijn als grap bedoeld, want ze zijn met vingerverf gemaakt door Koelman zelf.

'Ongezien de tiefus'
GeenStijl laat weten dat Ruud de Wild en de briefschrijvende 'stagiaire' van advocatenkantoor Moszkowicz ''ongezien de tiefus'' kunnen krijgen met de sommatie. Koelman zelf moet lachen om de brief van De Wilds advocaat, zo blijkt uit een vraaggesprekje met Planet Multimedia. Hij vindt de eis zo belabberd opgesteld dat hij rekening houdt met een ander doel van de brief: publiciteit vergaren voor De Wilds tentoonstelling.

Eerder lag Koelman in de clinch met Gretta Duisenberg. Die eiste dat een column over haar werd weggehaald. In eerste instantie won ze die rechtszaak, maar in hoger beroep kreeg Koelman gelijk.

Update
Uiteindelijk blijkt het een hoax te betreffen, zo meldt Planet Internet. Wat betreft de brief van de advocaten dan. Ruud de Wild zelf zei woensdagavond in RTL Boulevard dat weblog Geenstijl kennelijk een hekel aan hem had en iets ''naars'' wilde doen omtrent zijn tentoonstelling.Kunstenaar de Wild is boos.