Vooruitblik CL Woensdag (18-10-2006)

Gerard (RedFever007)
Morgenavond zal PSV het moeten opnemen tegen Galatasaray, de club van Eric Gerets. In Istanboel kan PSV een grote stap zetten om de tweede ronde te bereiken. Hieronder een overzicht van de andere wedstrijden in de derde ronde van de Champions League.

Poule A

Programma
Chelsea - Barcelona
Werder Bremen– Levski Sofia

De absolute kraker op woensdag is zonder twijfel de wedstrijd tussen Chelsea en Barcelona. In de afgelopen jaren stonden ontmoetingen tussen beide topploegen regelmatig in het teken van spektakel. In poule A doet de ploeg van Jose Mourinho het tot op heden uitmuntend, met zes punten uit twee punten voert Chelsea de ranglijst voorlopig aan. Op twee punten achterstand vinden we de club van Frank Rijkaard.

Zowel Chelsea als Barça kampen met blessures, Belletti zal niet spelen voor de Catalanen. Bij de Engelsen zijn de zorgen groter, afgelopen weekend raakten twee keerpers geblesseerd, Petr Cech liep een schedelbasisfractuur op en zal maanden uitgeschakeld zijn. Ook de vervangende doelman Carlo Cudicini, liep een blessure op en zijn inzet woensdag is twijfelachtig.

De andere wedstrijd is die tussen het Duitse Werder Bremen en Levski Sofia. In de Bulgaarse competitie doet Sofia het uitstekend en voert daar de ranglijst aan. Ook Werder Bremen is koploper maar dan in de Bundesliga. Afgelopen weekend boekten de Duitsers een monsteroverwinning door met 6-0, VfL Bochum te verslaan. In de Champions League daarentegen gaat het nog niet zo goed met beide clubs. Werder heeft nu één schamel puntje (1-1 tegen Barcelona), Levski Sofia wist nog geen enkel punt te pakken.

Poule B

Programma
Sporting Portugal - Bayern München
Internazionale – Spartak Moskou

Bayern München deed goede zaken door Internazionale te verslaan met 1-0. Hierdoor staan de Duitsers alleen aan de leiding in poule B met zes uit twee. Bayern wist al zes maal te scoren en kreeg nog geen enkel doelpunt tegen. Met Roy Makaay en Mark van Bommel hebben Die Roten twee Nederlanders in de selectie. Afgelopen weekend bewees Makaay dat hij het nog niet verleerd is. Samen met Lukas Podolski vormde hij het aanvalskoppel en dat liep uitstekend. Makaay was éénmaal succesvol, Podolski twee maal. Van Bommel moest in de rust vervangen worden wegens een blessure maar hij zal waarschijnlijk inzetbaar zijn tegen Sporting Portugal.

Internazionale, dat de eerste plek in de Serie A in handen heeft, zal er alles aan moeten doen om woensdag te winnen van Spartak Moskou. Tot op heden staan de Italianen nog met lege handen. Er werd met 0-1 verloren van Sporting Portugal en met 2-0 van Bayern. Moskou deed het niet veel beter, alleen tegen de Portugezen wisten zij een punt te pakken. Bayern München was twee maten te groot, een 4-0 verlies was het resultaat.


Poule C

Programma
Liverpool – Girondins de Bordeaux
Galatasaray – PSV

PSV mag op bezoek in de heksenketel van Galatasaray. Dit betekent een weerzien met oud-PSV trainer Eric Gerets, momenteel de trainer van de Turken. PSV is al sinds maandagavond in Turkije om zich optimaal voor te kunnen bereiden op de wedstrijd. Voor PSV zijn er zeker kansen, de tegenstander draait uitermate stroef. In de competitie staat het negende met slechts twee overwinningen en zes keer een gelijkspel. PSV daarentegen doet het beter, afgelopen weekend werd Roda JC met 4-1 verslagen en ook in de Champions League gaat het naar behoren. Liverpool kon thuis niet worden verslagen maar uit tegen Bordeaux werden wel drie punten gepakt. Daardoor staan de Eindhovenaren gedeeld eerste met vier punten.

De andere club met vier punten is Liverpool, dat op basis van doelsaldo de nummer één is. Tegen Galatasaray werd twee weken geleden met een benauwde 3-2 gewonnen op Anfield Road. Woensdag treffen de Engelsen het Franse Girondins de Bordeaux, dat één punt wist te pakken tegen Galatasaray. In de Franse competitie wist Bordeaux dit weekend te winnen met 1-0 van degradatiekandidaat AS Monaco.

Poule D

Programma
Olympiakos Piraeus - AS Roma
Valencia – Sjachtar Donetsk

Sjachtar Donetsk zal het moeilijk krijgen tegen Valencia. De Spanjaarden wisten namelijk alle twee wedstrijden te winnen, twee weken geleden werd AS Roma nog met 2-1 verslagen. Sjachtar daarentegen speelde één maal gelijk (2-2 tegen Olympiakos Piraeus) en verloor de andere wedstrijd, AS Roma was met 4-0 veel te sterk. Een voordeel voor de Oekraïners is wellicht het ontbreken van Vicente bij Valencia. De middenvelder raakte in het duel tegen Celta de Vigo geblesseerd en zijn meedoen woensdag is twijfelachtig.

AS Roma treft de koploper uit Griekenland, met vijf punten voorsprong op nummer twee Panathinaikos voeren zij de Griekse competitie aan. AS Roma, dat de koppositie in de Serie A verspeelde aan Internazionale, staat met drie punten tweede in groep D. Olympiakos vergaarde één punt en bezet de derde plaats.