EA zal 'spyware' meesturen met games

Icoon GamesDe gamesproducent Electronic Arts zal met nieuwe games in de toekomst spyware meeleveren. De spyware zal het gebruikersgedrag van de computer in de gaten houden wanneer deze online is: de reclame in de EA-games kan zo voorzien worden van inhoud die aangepast is op het surfgedrag van de gebruiker.

Het gaat onder andere om de game Battlefield 2142. In de persconferentie van EA werden de nieuwe spellen getoond, maar werd er tevens op papier verklaard dat Battlefield 2142 software installeert die het gedrag van de computer in de gaten houdt. De verklaring staat buiten de zogenoemde End User License Agreement (EULA), de voorwaarden waarmee gebruikers akkoord gaan bij het installeren van een game. EA lijkt daarmee toe te geven dat ze niet graag te koop loopt met deze vorm van reclame. EA heeft de verklaring meegedeeld in een speciale flyer.

Update 19.07 uur
Electronic Arts ontkent dat het spel in staat is om bijvoorbeeld iemands surfgedrag te analyseren en spreekt dan ook tegen dat er sprake is van spyware. Het spel maakt geen gebruik van cookies of persoonlijke documenten. Het spel analyseert wel iemands IP-adres, om ze te kijken uit welke regio iemand komt en op basis daarvan regiospecifieke advertenties voor te kunnen schotelen. Ook wordt gelogd hoeveel iemand naar advertenties kijkt en naar welke advertenties. Op die manier wordt duidelijk welke billboards het meest effectief zijn. Wanneer het spel wordt uitgeschakeld, blijft er volgens EA niets in het geheugen achter.Gamer blijkt fervent Coca Cola-drinker


Voor meer gamenieuws ga je naar FOK!games