Thomas Dekker heeft vertrouwen in nieuw seizoen

Gerard (RedFever007)
Thomas Dekker beleefde een slecht seizoen. Het begon nog goed met een ProTour overwinning maar daarna ging het mis. Ondermeer de Tour de France moest de jeugdige renner aan zich voorbij laten gaan, in de Ronde van Polen brak hij een middenhandsbeentje.


Het seizoen zag er rooskleurig uit voor het Nederlandse wielertalent. Dekker won het eindklassement van de Tirreno Adriatico en niets leek een Tour deelname in de weg te staan. Tot het moment waarop een virusinfectie roet in het eten gooide.

Eenmaal hersteld van het virus kon de 22-jarige zijn geluk beproeven in de Ronde van Polen maar ook daar ging het mis. Dekker ging hard onderuit en brak zijn middenhandsbeentje. Inmiddels gaat het herstel van die blessure voorspoedig. Het verband om zijn linkerhand is inmiddels verwijderd. Ook met de conditie is het in orde, door veel te hardlopen en te fitnessen is zijn conditie op pijl gebleven.

Dekker kan nu vooruitkijken op volgend seizoen. ”Ik had me veel meer van het vorige seizoen voorgesteld. Daarom ben ik zeker niet tevreden. Alleen zorgt het goede niveau dat ik Polen haalde wel voor vertrouwen voor de toekomst, ik kan het nog altijd.", aldus Dekker.