'China bouwt muur rond Noord-Korea'

Icoon Noord-Korea China gaat een muur bouwen van vier meter hoog aan de grens met Noord-Korea. De muur zal bestaan uit beton met daarboven prikkeldraad. De noordelijke grens van Noord-Korea met de grensrivier de Yalu zal geheel bebouwd worden om Noord-Koreanen tegen te houden de grens met China over te steken. China vreest een stroom van Noord-Koreanen naar het land, omdat er in VN-verband economische sancties zijn opgelegd aan Noord-Korea.

De Chinese autoriteiten heeft de muur nog niet officieel bevestigd, maar veel boeren en ooggetuigen in het gebied hebben verklaard dat tientallen Chinese soldaten al bezig zijn met de bouw van de muur. Deskundigen zeggen dat China misschien zelfs al drie jaar bezig is met het plannen van de muur.

De Verenigde Naties stelt dat er een hongerwinter zal komen in Noord-Korea. Zo levert Zuid-Korea, de belangrijkste voedseldonor, geen voedsel meer aan het land door de Noord-Koreaanse kernproef. De Verenigde Staten leveren helemaal niets meer en ook China heeft dit jaar nog maar een derde geleverd van wat het normaal stuurt.Muur langs noordelijke grens