Opnieuw aangiftes in zedenzaak Delfzijl

Redactie
Icoon JustitieEr zijn bij de politie opnieuw twee aangiftes binnengekomen tegen de 45-jarige Detlef K. uit Delfzijl die ervan wordt verdacht zich in anderhalf jaar tijd aan meerdere meisjes te hebben vergrepen. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Groningen woensdag.

In totaal zijn er nu zeven aangiftes gedaan tegen de docent van de Zeevaartopleiding in Delfzijl. Volgens het OM zijn de nieuwe aangiftes van minderjarige meisjes. Of het om leerlingen of ex-leerlingen van de man gaat, wilde justitie niet kwijt.

De verdachte heeft inmiddels bekend seksueel contact met enkele van de slachtoffers te hebben gehad. Ook zou hij pornografische foto's hebben gemaakt. De man zit in ieder geval tot 1 november vast. Of de voorlopige hechtenis van de verdachte daarna wordt verlengd, is nog niet bekend. De Zeevaartopleiding heeft de docent inmiddels geschorst.

Ook de echtgenote van Detlef, het Delfzijlster raadslid voor de Partij van het Noorden Marja K., blijft verdachte in de zedenzaak. Zij werd begin oktober aangehouden en is inmiddels weer vrijgelaten. Beide zijn vrijwilliger bij het Zeekadetkorps van Delfzijl. Volgens betrouwbare bronnen zouden de zedendelicten binnen het Zeekadetkorps hebben plaatsgevonden