Jonge Democraten planten wietplantjes op Binnenhof

Icoon PolitiekDe jongerenorganisatie van Democraten 66, Jonge Democraten, heeft vandaag wietplantjes geplant op het Binnenhof. Vol symboliek kregen de plantjes een plek bij de achteringang van het Binnenhof. "We vinden dat het tijd is om softdrugs ook aan de achterdeur te legaliseren. Het huidige gedoogbeleid is inconsequent en maakt regulering onmogelijk", aldus voorzitter Reinout de Vries.

Enigszins teleurstellend is het aantal plantjes waarmee de Jonge Democraten op de proppen komen: slechts drie. "Het is crisis in wietland, maar het gaat om het idee", licht De Vries toe, terwijl hij samen met D66-Kamerlid Boris van der Ham de plantjes water geeft.

In Nederland mogen coffeeshophouders wel cannabis verkopen, maar niet inkopen. Daardoor zijn zij bij de aankoop aangewezen op officieuze en niet-controleerbare kanalen. De overheid loopt bovendien miljoenen mis, omdat de leverancier geen belasting betaalt. Het zijn vooral de rechtse partijen die tegen de legalisatie van softdrugs protesteren.