Nederlands elftal naar Zuid Korea

Het Nederlandse vrouwenelftal vertrekt op 25 oktober naar Zuid-Korea om daar deel te nemen aan de Peace Queen Cup. Nederland is de vervanger van Noord-Korea dat niet mee zal doen.


Aan het Peace Queen Cup toernooi zullen acht landenteams meedoen. De Nederlandse dames zijn ingedeeld bij Australië, Denemarken en de Verenigde Staten. De tweede poule bestaat uit Zuid-Korea, Brazilië, Italië en Canada.

Op 4 november zal de finale worden gespeeld. De organisatie van het evenement gaat ervan uit, dat er per wedstrijd tenminste 20.000 mensen op de tribunes zitten. De wedstrijden zullen dan ook worden gespeeld in dezelfde stadions waar ook WK-wedstrijden van 2002 werden gespeeld.

Bondscoach Vera Pauw is uitermate tevreden. ”Dit is een unieke kans voor de speelsters en misschien wel de mooiste voetbalervaring uit hun carrière tot nu toe.” Wel geeft Pauw aan dat er weinig tijd zit tussen vertrek en het begin van het toernooi:“Het is duidelijk dat de timing niet ideaal is, maar we vonden dit een te mooie kans om voorbij te laten gaan. We hebben de gevolgen voor met name de competitie uitvoerig onderzocht en oplossingen gevonden voor de knelpunten”, aldus de bondscoach.