Van Nistelrooy wil met Jong Oranje naar Spelen

Icoon VoetbalRuud van Nistelrooy wil met Jong Oranje aan de Olympische Spelen in Peking deelnemen. De speler van Real Madrid heeft dat tegen Charles van Commenée gezegd. Van Commenée, technisch directeur van NOC*NSF, ontmoette Van Nistelrooy twee weken geleden tijdens het WK hockey in Madrid.

"Ruud vertelde me dat hij in 2008 graag met Jong Oranje naar de Olympische Spelen wil", zo verklaart Van Commenée. "Ik zat op tribune in Madrid en kwam Van Nistelrooy daar tegen. Hij is ook een echte sportliefhebber. Ik heb gezegd dat hij welkom is", aldus Van Commenée.

Ook Jong Oranje-coach Foppe de Haan had enkele weken geleden al toespelingen gemaakt op een samenwerking met Van Nistelrooy. "Als Van Nistelrooy zegt, ik wil graag, dan nodig ik hem uit", reageerde de Friese trainer desgevraagd.

Jong Oranje bestaat uit voetballers jonger dan 23 jaar. Bondscoach Foppe de Haan mag drie oudere spelers naar de Olympische Spelen meenemen. De Haan was blij met de interesse van de spits die onlangs bij Marco van Basten voor het Nederlands elftal bedankte. "Als Ruud zo goed blijft, dan kunnen we hem goed gebruiken", stelt De Haan.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!