DVD: Denkend aan Showroom

Subheader
Denkend aan Showroom, een DVD met acht afleveringen met elk een terugblik op een aantal van de bijzondere mensen die toen voor het programma Showroom waren geïnterviewd. Van 1977 tot 1983 werd er voor dit programma gefilmd, en nu, zijn de beste en meest spraakmakende fragmenten verzameld. Met een kijkje hoe het met die mensen, nabestaanden of vrienden is vergaan.

Als ik denk aan Showroom, dan herinner ik me vooral de lampen-schudder. Deze zat met een vergrootglas in de hand te kijken hoe hij de gloeidraadjes van een kapotte gloeilamp weer contact liet maken. Deze aflevering staat ook op de DVD, en helaas blijkt Han 'Lampie' Veendorp te zijn overleden, maar gelukkig niet vergeten. De DVD staat vol met de juweeltjes van toen, en helemaal mooi is om te zien hoe het sommige mensen in 2006 vergaat. Een ieder is nog even speciaal, en toch heel gewoon. De vliegtuigspotter heeft nog steeds zijn enthousiasme en probeert zelfs de interviewer in 2006 te dirigeren voor het beste resultaat voor de 'NCRV Nazorg' zoals hij het noemt.

Aflevering 1 :
Siemen Vlaar uit Obdam en Marie de Beurs
Sou Berck (de weduwe van Schout bij Nacht Berck)

Aflevering 2 :
Han Veendorp (Haagse Lampie)
Peter Haack (de vliegtuigspotter)
Dirk van Noort (de man die niet geloofde dat de mens op de maan geweest is.)

Aflevering 3 :
Tante Jet (de bootjesverhuurster aan de Langeraarse plassen)
Jan Raapis (de 86-jarige beeldjesmaker uit Gouda)

Aflevering 4 :
Mevr. Ansje Gerding (de kabouterdeskundige)
Henk Kuiper (Huttonia)
COCO (koffieshophouder uit Willemstad, Curaçao)

Aflevering 5 :
Jan Koller (zadelmaker aan de Amstel)
Kiss (Kiss Riemvis Kledingkunstenares)

Aflevering 6 :
Sjoke Jansen (vrouwtje wonend in oude boerderij in Brabant)
Geert Drenth (verzamelaar van verzamelingen)
Job Luit (de man die met motoren sprak)

Aflevering 7 :
Tante Jen (het krantenvrouwtje uit Soest)
Gebroeders Beimholt (Feike de prater en Hendrik de zwijger)

Aflevering 8 :
Daan Modderman (de man met de lijkkoets)
Pastoor Verhaar

SubheaderDe beeldkwaliteit is echt uitstekend. Het mooie celluloid wat van de late jaren zeventig tot in het vroege begin van tachtig is opgenomen geeft een mooi beeld, zeker in vergelijking met het kraakhelder materiaal uit 2006. Maar dat contrast maakt het alleen maar mooier en toont dat Jan Fillekers en Henk van der Horst voor Showroom de meest prachtige mensen hadden gevonden. Totaal is er zes uur materiaal, netjes verspreid op twee schijfjes. Het enige wat ik mis, is het fragment wat bij mij naar boven komt als ik denk aan Showroom, de emotionele man wiens leven werd beheerst door de Bugatti. In snikken uitbarstend als hij vermeld dat hij hoopt dat hij later van zijn vader ook een Bugatti krijgt. Maar dankzij de kwaliteit van de DVD en de mooie verhalen hierop is het zeker de moeite waard om er naar te kijken.



Label: NCRV Just Entertainment Releasedatum: 1 oktober 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!