FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 september 2006

FOK!: Aankondiging database-onderhoud

Icoon SitenewsMorgenavond, zaterdag 23 september tussen 19.00 uur en 20.00 uur wordt begonnen met database-onderhoud aan de database-server van FOK!. Dit betekent dat alle subsites offline gaan, waaronder de FOK!frontpage.

Het database-onderhoud is een langdurig proces dat uren gaat duren. Je kunt er dus op rekenen dat als we beginnen met de downtime, je een DVD-marathon mag beginnen, het uitgaansleven in kunt duiken of gewoon kunt gaan slapen, want er wordt die dag niet meer geFOK!t.

Onderhoud
Naast diverse softwarematige wijzigingen, updates en upgrades houden we ook de hardware waar FOK! op draait scherp in de gaten. Zo groeit de site, inclusief useraantallen en pageviews, steeds verder, en wordt het uiteindelijk nodig deze groei te ondersteunen met een betere samenstelling van servers.

Qua webservers zitten we voorlopig wel even goed. We hebben een klein legertje dat geen moeite lijkt te hebben met het serveren van de diverse pagina's, en dat de komende tijd de groei zeker nog aan kan. De databases draaien nu echter op een server die het niet altijd even goed trekt. Dit houdt in dat we de komende tijd een aantal wijzigingen in de database-opzet gaan doorvoeren, en morgenavond begint daarvan de eerste stap.

We hebben de bedoeling de diverse databases waar FOK! op draait uiteindelijk over een aantal servers te gaan verdelen. Een eerste stap hierin is de ingebruikname van een tweede database-server. Niet als aanvulling, maar in eerste instantie als vervanging van de huidige, Dane. Omdat de configuratie van deze nieuwe server, die de naam Anduril draagt, beter is dan de huidige, gaat de huidige uiteindelijk de nieuwe ondersteunen, in plaats van andersom.

Morgenavond zullen we dan ook de sites offline halen, om de data van Dane over te zetten naar Anduril. Dit houdt in: het maken van backups, het opnieuw inlezen hiervan, het configureren van de juiste accounts en het stuk voor stuk weer up brengen van de websites.

Juventus kruipt uit het dal

Na een mindere start lijkt het Juventus weer voor de wind te gaan in de Serie B. De thuiswedstrijd tegen Modena werd vanmiddag met 4-0 gewonnen.

De Franse spits David Trezeguet wist tweemaal te scoren, terwijl Alessandro del Piero en Pavel Nedved de andere treffers voor hun rekening namen. Voor de ontroonde Italiaanse kampioen was het de derde achtereenvolgende overwinning. Door de puntenaftrek blijft de Oude Dame nog wel laatste in de stand, nu nog maar met min 7 punten.

Wielrennen: Vos wereldkampioene bij dames

Icoon WielrennenMarianne Vos is wereldkampioene wielrennen bij de vrouwen geworden. De 19-jarige Nederlandse was tijdens het WK in Salzburg na 132 kilometer koersen veruit de snelste in een groep van vijftien koploopsters. Het zilver werd gewonnen door de Duitse Worrack en de Engelse Cooke pakte het brons.

Pas na ruim honderd kilometer koersen kwam er wat leven in de brouwerij. Na een aantal kleine speldenprikjes probeerde Zabirova het op 40 kilometer van de meet, maar de Kazachse slaagde er niet in weg te komen.

Ook Bšndli probeerde om weg te komen, en kreeg Cooke en Marianne Vos met haar mee, maar het drietal werd ook weer bijgehaald door de kopgroep. In de finale probeerden verschillende rensters, waaronder ook de andere Nederlandse Chantal Beltman, weg te komen, maar geen van allen slaagde erin om ook weg te blijven. Vos bleek uiteindelijk veruit de beste sprintersbenen te hebben en wist met enkele fietslengtes verschil het goud binnen te slepen.

Meer sportnieuws vind je natuurlijk op FOK!sport!

Vos wereldkampioene wielrennen

Marianne Vos is wereldkampioene bij de vrouwen geworden. De 19-jarige Nederlandse was tijdens het WK in Salzburg na 132 kilometer koersen veruit de snelste in een groep van vijftien koploopsters. Het zilver werd gewonnen door de Duitse Worrack en de Engelse Cooke pakte het brons.

Pas na ruim honderd kilometer koersen kwam er wat leven in de brouwerij. Na een aantal kleine speldenprikjes probeerde Zabirova het op 40 kilometer van de meet, maar de Kazachse slaagde er niet in weg te komen.

Ook Bšndli probeerde om weg te komen, en kreeg Cooke en Marianne Vos met haar mee, maar het drietal werd ook weer bijgehaald door de kopgroep. In de finale probeerden verschillende rensters, waaronder ook de andere Nederlandse Chantal Beltman, weg te komen, maar geen van allen slaagde erin om ook weg te blijven. Vos bleek uiteindelijk de beste sprintersbenen te hebben en wist met twee fietslengtes verschil het goud binnen te slepen.

Name that bitch!

De vraagstelling bij deze Name that bitch! is uiteraard weer niet moeilijk te bedenken: om welke (oud)-politicus gaat het op onderstaand fotofragment.
De eerste aanwijzing leverde helaas nog geen goed antwoord op. Misschien dat het nieuwe stukje foto helpt...

En er zijn prijzen: The prizes

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.

The rules The prizes The game The score

Saviola maakt rentree bij Barcelona

Javier Saviola is klaar voor een rentree in het eerste van FC Barcelona. Trainer Frank Rijkaard heeft de Argentijn bij de selectie gevoegd voor de wedstrijd tegen Valencia.

De Catalaanse club wilde afgelopen zomer nog van Saviola af, maar dit lukte niet. Na zijn verhuurperiode bij Sevilla keerde Saviola dan ook gewoon terug naar Barcelona. Morgen zal de Argentijn de plek innemen van de geblesseerde Santiago Ezquerro. Ook Silvinho, Liliam Thuram en Thiago Motta spelen niet tegen Valencia. Met het oog op de Champions League krijgt het trio rust.

Davis Cup : Oranje degradeert uit wereldgroep

Het Nederlandse Davis Cup team is na vijftien jaar gedegradeerd uit de wereldgroep. Nadat Nederland gisteren al beide enkelspelen verloor, werd vandaag ook het dubbelspel verloren.

Martin Damm en Tomas Berdych bezorgden TsjechiŽ de beslissende 3-0 voorsprong door Peter Wessels en Rogier Wassen met 7-6, 7-5, 6-7 en 7-6 te verslaan. Nederland werkte in de vierde set op de service van Wassen nog wel twee matchpoints weg, maar in de tiebreak viel alsnog het doek voor Wassen en Wessels.

Jeruzalem verdwijnt door vertaalfout

Icoon Taal Bij het vertalen zullen vaak delen uit de tekst weggehaald moeten worden, maar in IsraŽl werd een hele stad uit de vertaling geschrapt. In een brochure die toeristen naar de stad Jeruzalem moet trekken, ontkent de brochure het bestaan van de stad. De lokale overheid had een Hebreeuwse brochure in het Engels vertaald.

Jeruzalem werd gepromoot met de zin "Jerusalem. There is no such city!", wat betekent "Jeruzalem. Er is niet zo'n stad!". De correcte vertaling moest zijn "Jerusalem. There is no city like it!", wat betekent "Jeruzalem. Er is geen stad die erop lijkt!".

De IsraŽlische krant Maariv heeft gemeld dat de lokale autoriteiten al tienduizenden brochures hadden verspreid voordat zij achter de vertaalfout kwamen.Fotografisch bewijs dat Jeruzalem bestaat

Protest in Amsterdam tegen Bush

In Amsterdam is vanmiddag voor het Amerikaanse consulaat aan het Amsterdamse Museumplein geprotesteerd tegen de gevolgen van de 'War on Terror', die de Amerikaanse president George Bush voert. Om half drie lieten de paar honderd actievoerders zich 'dood' neervallen op de tonen van een luchtalarm.

Het protest was georganiseerd door een coalitie van Palestijnen, joden, moslims, socialisten en anderen die zich tegen de oorlog keren. Volgens hen hebben steeds meer mensen genoeg van ''de leugens en het beleid'' van Bush. De demonstranten keren zich tegen het zogenaamde ''Nieuwe Midden-Oosten'' van de president. Ze vinden dat Nederland zijn steun, zoals het sturen van het leger naar Afghanistan, daaraan moet stoppen.

'Bush na Hitler grootste idioot'
Aan de demonstratie werd ook meegedaan door de Kamerleden Naima Azough (GroenLinks) en Godelieve van Heteren (PvdA). Oud-Kamerlid Mohammed Rabae sprak de menigte toe: ''Na Hitler is Bush de grootste idioot ter wereld. Deze gek heeft de grootste wapens tot zijn beschikking. Het woord is aan alle volken in de wereld om met hem af te rekenen.'' Verder deden BN'ers mee als rapper Ali B, publicist Mohammed Benzakour, acteur Peter Faber en regisseur Martin Koolhoven.

De actie eindigde met een minuut stilte voor de slachtoffers van de oorlog. De demonstratie verliep zonder problemen.

Stenengooier verraadt zichzelf met mobieltje

Icoon Domme criminelenEen 21-jarige man uit Hattem die eind vorige maand een raam van het politiebureau in zijn woonplaats ingooide, heeft zichzelf verraden met zijn mobieltje. Dat heeft de politie zaterdag bekend gemaakt.

De man was zo slim om niet alleen enkele stenen, maar ook zijn telefoontje door het raam heen te gooien. Het was voor de recherche een fluitje van een cent om de eigenaar van de telefoon te achterhalen. De man gaf tijdens het verhoor toe dat hij de dader was. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Uitslag Celtic - Glasgow Rangers

Celtic heeft de eerste Old Firm-derby van dit seizoen gewonnen. De koploper in de Schotse competitie verstevigde haar positie door aartsrivaal Glasgow Rangers met 2-0 te verslaan.

Na een half uur spelen was het Thomas Gravesen die met zijn hoofd de 1-0 binnenkopte. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd besliste Kenny Miller het duel door de 2-0 te maken. Bij Celtic speelde Jan Vennegoor of Hesselink de gehele wedstrijd en viel Evander Sno halverwege de tweede helft in.

Vrouw vindt 1.30-karaats diamant

Icoon Opmerkelijk Een vrouw uit Tennessee heeft in het Arkansas' Crater of Diamonds State Park een 1.30 karaats diamant gevonden. "Ik verwachtte niet iets te kunnen vinden en zocht alleen maar naar mooie stenen", aldus de gelukkige Melissa Lacey.

Ze dacht eerst dat het stuk diamant "een vies stuk kwarts was". Nadat ze haar buit naar medewerkers van het park bracht, identificeerden zij een diamant. Lacey kon niet wachten om het stuk aan haar man te laten zien. De diamant heeft de grootte van een klein snoepje.

Het Crater of Diamonds State Park is het enige park in de Verenigde Staten waar publiek mag zoeken naar diamanten, en de gevonden buit mag houden. De diamant is waarschijnlijk enkele duizenden dollars waard.

Poolse vrouw kweekt wiet voor koe

Icoon Opmerkelijk Een Poolse vrouw is door de politie gearresteerd, omdat ze wiet kweekte om haar losgeslagen koe te kalmeren. De arrestatie vond plaats in Lobez, een stad in het noordwesten van Polen.

Haar koe was "schrikachtig en losgeslagen" en had zelfs iemands arm gebroken. De Poolse vond dat er iets gedaan moest worden en een kennis van haar stelde voor om cannabis te mixen met het voer van de koe. "De koe werd zo kalm als een lammetje", verklaarde de 55-jarige Poolse.

De vrouw had zaadjes gekocht op een markt en besloot daarmee de wietplanten te kweken. Haar wietplanten waren ongeveer drie meter lang en de politie vond ze extreem krachtig overkomen. Het bezit en kweken van wiet is verboden in Polen. De vrouw kan maximaal drie jaar gevangenisstraf krijgen.

Paul de Leeuw blij niet bij Talpa te zitten

Paul de Leeuw is blij dat hij niet de overstap heeft gemaakt naar John de Mols tv-zender Talpa. In een interview met het Algemeen Dagblad zegt hij vandaag dat het met ''terugwerkende kracht'' een goede zet is geweest eerst zijn contract tot mei 2006 bij de VARA uit te dienen. Daardoor kon hij zien hoe het Talpa en zijn sterren verging. Inmiddels heeft hij zijn contract met de VARA weer verlengd.

De Leeuw: ''De Mol zei destijds nog: als je ziet wie ik over een maand presenteer, bedenk je je. Dat was Jack Spijkerman. Nog steeds snap ik Jacks keus niet. Hij stond voor zoveel dat bij Talpa niet is te vinden. Het is alsof Gretta Duisenberg zegt: ik koop een buitenhuisje in Tel Aviv.''

Volgens De Leeuw moet hij er niet om gniffelen dat het zo slecht gaat met Talpa, maar hij vraagt zich wel af hoe ze hier nog uitkomen. ''Heel eerlijk: ik zie het niet gebeuren. Zelfs Gooische Vrouwen is de helft in kijkers teruggegaan. Talpa buit z'n sterren uit. Te veel Bridget. Die heeft drie programma's, waaronder die belachelijke hondenshow waar gťťn hond naar kijkt. Talpa had haar beter ťťn programma kunnen geven. Had Big Brother goed neergezet met Bridget. Nu moest ze verbanden leggen tussen berichten in de nieuwsrubriek NSE. Dat moet iemand doen die de krant spelt. ''

De Leeuw ziet de sterren binnenkort vertrekken bij Talpa als het zo doorgaat. ''Ivo Niehe krabbelt al terug. Beau van Erven Dorens denkt na. Talpa heeft het beste drama van Nederland en goede mensen, maar het komt er niet uit. John de Mol kan roepen dat hij zeven netten gaat beginnen, maar eens houdt het op.''

De 44-jarige Paul de Leeuw heeft zelf overigens geen reden tot klagen. Zijn tv-show 'Mooi! Weer De Leeuw' scoort hoge kijkcijfers, zijn nieuwe cd staat in de top 10 en thuis met zijn twee kinderen en man loopt alles ook op rolletjes. In de toekomst ziet hij zich nog wel een, commerciŽle, ontbijtshow maken met Linda de Mol.

Moslima-Barbie populair in Turkije

Icoon Buitenlands In Turkije is een zogenaamde moslima-Barbie zeer populair geworden: een Barbie zonder minirokjes, zonder decolletť en zonder make-up. Wel heeft deze Barbie een hoofddoek en is deze geheel bedekt met stof. De nieuwe Barbie is een rage onder Turkse schoolmeisjes die deze poppen aan hun tassen dragen.

Het is in alle scholen in Turkije verboden om hoofddoeken te dragen, zelfs op theologiefaculteiten aan universiteiten. Veel studentes die toch hun hoofddoek op willen houden, zijn genoodzaakt hun studie te staken. Veel religieuze moslims zijn kwaad over deze maatregel en gebruiken de moslima-Barbie om de maatregelen van de staat te provoceren.

Alaaddin Dincer, voorzitter van een onderwijsvakbond, stelt dat ouders hun kinderen misbruiken voor het voeren van een soort heilige oorlog tegen de staat. "Dit soort dingen zijn pedagogisch gezien onverantwoord. Ze gebruiken de kinderen voor hun eigen ideologische oorlog. We maken ons zorgen over de toekomst van Turkije", aldus Dincer.

De moeder van de 6-jarige Merve stelt dat haar dochter zelf de moslima-Barbie uitgekozen heeft. Merve legt uit waarom ze kiest voor een bedekte Barbie. "Ik vind die andere Barbies stom. Deze is veel leuker. De andere Barbies zijn bloot". De directeur van Merve's school legt uit nog geen maatregelen te zullen treffen tegen de poppen, totdat het ministerie hen daartoe opdracht geeft.

Economisch gezien is er sprake van een gat in de markt. De 'oorlog' tussen seculieren en islamisten wordt uitgebuit voor het grote geld. "De ouders uit bepaalde kringen willen dat hun dochters deze Barbies als model nemen. Ze hebben hier toch alle recht op? Daarnaast is het ook goed zaken doen. Het is een gat in de markt", aldus Kubilay Altun, een winkelier die speelgoed en schoolspullen verkoopt in Istanboel."Ze gebruiken de kinderen voor hun eigen ideologische oorlog"

Ook MSX games op Wii

De Virtual Console van de Wii had al een ruime hoeveelheid games te bieden, maar dit aanbod wordt nog verder uitgebreid. Naast de originele NES, SNES, Nintendo 64 en SEGA-games zullen ook klassiekers van de MSX beschikbaar zijn. Hoeveel een MSX-game precies gaat kosten is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat dit rond de prijs van een NES-game zal komen te liggen en dus enkele euro's zal zijn.

Meer over de MSX en zijn games kun je lezen in de special over dit apparaat.De MSX2

Chinese militaire parade

Goed, de politiek en het systeem die deze soldaten vertegenwoordigen is niet geheel onomstreden om het maar eens zacht uit te drukken, maar zet die bovenstaande gedachtes nu eens uit je hoofd en kijk eens naar de ''schoonheid'' van deze parade.

Alles loopt op een perfecte rechte lijn, alle bewegingen verlopen synchroon, niemand die ook maar een nanoseconde te laat zijn handen beweegt, zijn wapen oppakt, of een andere beweging maakt daar zitten heel wat uurtjes drillen achter.

Eigenlijk is het angstaanjagend geheel, het lijkt wel een leger van klonen, niemand doet iets wat hem niet opgedragen is...

Met dank aan Vassili_Z voor de submit

HD trailers van verschillende PS3 games verschenen

Er zijn vandaag en gisteren erg veel trailers verschenen van games die in de toekomst voor de PlayStation 3 zullen gaan verschijnen. Bij veel van deze games moest je helaas genoegen nemen met een normale trailer, maar er zijn nu ook een aantal trailers van goede kwaliteit online verschenen. Je kunt het onderstaande lijstje in HD-kwaliteit gaan aanschouwen.

Afrika
Monster Kingdom: Unknown Realm
Minna no Golf 5
Resistance: Fall of Man
Genji 2
Warhawk
Heavenly Sword
Lair
White Knight
Gran Turismo HD


Afrika

Weer gevaarlijke crimineel in BelgiŽ ontsnapt

MisdaadJustitie in BelgiŽ staat opnieuw te kijk. Een gevaarlijke en gewelddadige crimineel is al tien dagen spoorloos na een dag penitentiair verlof, melden Belgische kranten zaterdag.

Het gaat om de 25-jarige Mohamed El Azzouzi, veroordeeld tot tien jaar voor overvallen in huizen en het overvallen van automobilisten met het doel hun auto mee te nemen.

Het is het zoveelste incident voor justitie in BelgiŽ. Deze zomer ontsnapten onder meer 28 gedetineerden uit de gevangenis van Dendermonde, ontsnapte de beruchte crimineel Kaplan Murat, en zou de bekende Albanese crimineel Victor Hoxha die na zijn straf het land was uitgezet, toch weer in Antwerpen zijn gesignaleerd.

Booy hekelt media

In het Algemeen Dagblad heeft Foeke Booy gezegd dat hij het niet eens is met de meningen die de media spuien, als een club twee wedstrijden achter elkaar verliest.

FC Utrecht, de club van Foeke Booy, had een matige start met vier punten uit vier comeptitiewedstrijden. Booy vindt echter niet dat volgende twee wedstrijden, tegen SC Heerenveen en Ajax, cruciaal zijn. "Natuurlijk zijn ze belangrijk, met name Heerenveen is een directe concurrent voor een plek in de play offs. Maar cruciaal is wel een heel beladen woord. Als je de media mag geloven spelen dit weekeinde wel tien clubs uit de eredivisie cruciale wedstrijden. We krijgen hier zo langzamerhand opgeklopte Spaanse en Italiaanse toestanden," aldus Booy in het AD.

"Als je twee wedstrijden achter elkaar niet wint, voeren de media de druk flink op. Ik doe daar niet aan mee. We willen van Heerenveen winnen, zoals we elke wedstrijd, liefst met goed voetbal, drie punten willen pakken, maar van extra druk is geen sprake. Het seizoen is pas begonnen."

Rachel Hazes wil voorlopig rust

Rachel Hazes wil de komende jaren geen herdenkingen of hommages meer zien voor haar, vandaag exact twee jaar geleden, overleden echtgenoot. Dat zegt ze in een interview met het Algemeen Dagblad. Pas over een jaar of vijf denkt ze er weer aan toe te zijn. De herdenking van afgelopen 30 juni van Andrť's 55-ste verjaardag in de Amsterdamse Pepsi Stage, georganiseerd door Hazes-adepten (onder wie dochter Nathalie, broer Arie, ex-gitarist Jan Buis), had ze ook liever niet gezien. ''Hoe kun je in hemelsnaam je medewerking verlenen aan dat gebeuren, heb ik gedacht en geroepen. De mensen die dat organiseerden waren in mijn ogen geen fans.''

De 36-jarige Rachel zegt de komende tijd pas aan rouw toe te zullen komen. Ze is met haar kinderen Roxy en Dreetje verhuisd van Vinkeveen naar Almere. ''Hier wonen we nu aan de plas en in een normale woonwijk. Als ik zie hoe fijn ze het hier hebben met zoveel andere kinderen van hun leeftijd, ben ik toch heel blij dat we deze stap genomen hebben. Het maakt het voor mij gemakkelijker ze nog vele mooie jaren te geven.''

Ze zegt weinig fouten te hebben gemaakt met het beheer van de Hazes' erfenis de laatste twee jaar. ''De vuurpijlceremonie in Hoek van Holland werd door menigeen als bizar ervaren. Maar Andrť had bij de notaris vast laten leggen dat na zijn overlijden een gedeelte van zijn as afgeschoten moest worden over de Noordzee. Als dat iemand zijn wens is moet je daar ook gehoor aan geven. Wij hebben ook een gedeelte van Andrť's as begraven op zijn lievelingsplekken. En er is nog een deel van zijn as verwerkt in onze tatoeages. Wat is er nou mooier dan dat iemand van wie je zielsveel houdt niet alleen in je gedachten en je hart zit, maar ook nog eens in je lichaam.''

Polkamp toch mee met hockeyselectie naar WK

Sophie Polkamp is vandaag meegereisd met de Nederlandse vrouwenhockeyselectie naar Madrid. Daar begint aankomende woensdag het wereldkampioenschap hockey. Bondscoach Marc Lammers heeft gezegd dat Polkamp voldoende hersteld is van een rugblessure.

Deze week was deelname van de verdedigster aan het WK onzeker geworden, nadat ze zowel dinsdag als donderdag met een pijnlijke rug aan de kant bleef bij de laatste oefenduels tegen de Verenigde Staten.

Bondscoach Lammers had met Nienke Kremers al een vervangster opgeroepen voor Polman. Maar tijdens de fitheidstest, die Polman gisteren afwerkte, bleek dat ze voldoende hersteld is om mee te doen aan het WK.

The Final Countdown (Band Zonder Benul)

Sommige bands spelen voor een publiek, weer anderen tegen. Hij is al wat ouder, maar rolde niet uit de zoekmachien: Deze historische (openbare!) vertolking van 'the Final Countdown'. Halverwege zie je de geluidstechneut heel vriendelijk naar het podium lopen om te luisteren of het monitorsysteem het wel doet, ja, dat doet het. Dus terug achter je mengtafel en je lachen proberen in te houden. En mensen die niet snappen wat er aan de hand is hebben hetzelfde probleem als de zanger: Toondoofheid. Niets om je voor te schamen, als buschauffeur heb je er bijvoorbeeld weinig last van.

Hackers vertragen uitgave pop-encyclopedie

InternetHackers hebben de uitgave van de Zaanse pop-encyclopedie, een historisch boekwerk over de geschiedenis van popmuziek in de Zaanstreek, danig in de war geschopt. De bijbehorende website, Zaansepophistorie.nl, werd onlangs door hackers onder handen genomen. Foto's en gecorrigeerde verhalen voor de encyclopedie zijn van de site afgehaald of beschadigd.

Kennelijk hebben de schrijvers van de Zaanse pophistorie geen back-up gemaakt, want volgens initiatiefnemer Rob Hendriks gaat het veel tijd kosten de zaak te herstellen. ''We dachten dat de site goed beveiligd was, niet dus.'' Hij verwacht dat het uitbrengen van de pop-encyclopedie maanden vertraging oploopt.

Hoogste Franse onderscheiding voor Poetin

Icoon BuitenlandsDe Franse president Jacques Chirac heeft vrijdag zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin onderscheiden met het Grootkruis van het Legioen van Eer, de hoogste Franse onderscheiding. Poetin kreeg het lintje voor zijn verdiensten voor de betrekkingen tussen beide landen.

Poetin is momenteel op bezoek in Parijs. Zaterdag voeren hij en Chirac overleg in CompiŤgne, ten noorden van de Franse hoofdstad. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel zal aan die gesprekken deelnemen.

Ciolek wint wereltitel bij beloften

De Duitse wielrenner Gerald Ciolek is in het Oostenrijkse Salzburg wereldkampioen op de weg bij de beloften geworden. Ciolek was na 176,8 kilometer de rapste uit een kopgroep van zes man. Beste Nederlander was Robert Gesink, die als zesde eindigde.

De kopgroep was onstaan op zeven kilometer van de finish. In de slotkilometer probeerde Jos van Emden zich ook nog bij de kop te voegen, maar hij strandde op luttele meters. Ook de andere Nederlandse deelnemers waren nadrukkelijk aanwezig. Maar de inspanningen van Lars Boom, Sebastian Langeveld en Tom Stamsnijder leverden naast complimenten niets op.

DVD: Whisky

'In- en ingrappig kunststuk' (de Volkskrant)
'Geef ons maar elke week zo'n film' (het Parool)
'Overdonderend subtiel' (de Filmkrant)
'Juweeltje van melancholie en subtiele humor' (TV Krant)
'Scherpzinnige zwarte komedie in minimalistische uitvoering' (FOK!)

We hebben het hier over de prachtige film Whisky van de Uruguayaanse makers Juan Pablo Rebella en Pablo Stoll. De titel refereert aan het woord dat men in Zuid-Amerika gebruikt als er een foto wordt genomen. Geen 'say cheese', maar 'dice whisky' dus.

Jol vindt Kuyt nieuwe Kevin Keegan

In de aanloop van de competitiewedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Liverpool heeft Tottenham-trainer Martin Jol een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan.

Jol zei dat Tottenham de Katwijker bijna had binnengehaald, en hij vindt het dan ook jammer dat Kuyt niet bij de 'Spurs' getekend heeft. "Kuyt heeft het best mogelijke karakter en is een 100% teamspeler. Hij heeft dezelfde kwaliteiten als waarmee Kevin Keegan de harten van 'The Kop' heeft veroverd."

De Scheveningse trainer kan in de wedstrijd tegen Liverpool weer beschikken overr Jermain Defoe. De aanvaller heeft nog niet gescoord dit seizoen, en net als Jol hoopt hij dat daar gauw verandering inkomt. "Als hij maar ťťn keertje scoort, zullen er zeker meer goals volgen."

CDA wil collegegeld voor master verhogen

Icoon Onderwijs Het CDA wil masteropleidingen op termijn kostendekkend maken. Dit bevestigen betrouwbare bronnen binnen het CDA. Volgende week vrijdag zal het plan aan het partijcongres voorgesteld worden, dat het verkiezingsprogramma opstelt. Nu is het collegegeld nog ongeveer 1500 euro per jaar, maar de overheid subsidieert elke student voor een groot gedeelte. De echte kosten van masteropleidingen lopen uiteen van enkele duizenden euro's tot 15.000 euro.

Het CDA wil het collegegeld geleidelijk verhogen, maar het is niet bekend over hoeveel jaren dit proces uitgesmeerd moet worden. Wel ziet het CDA zelf een probleem, namelijk dat bepaalde studies door de lagere kosten aantrekkelijker worden. "Het mag in ieder geval niet zo zijn dat studenten afzien van belangrijke studies, omdat het collegegeld zo hoog wordt. Dat betekent de facto waarschijnlijk dat alle collegegelden voor de masters op hetzelfde niveau komen", aldus een van de bronnen.

Het CDA verwacht positieve effecten van de prijsverhoging van opleidingen. Het CDA denkt dat studenten kritischer zullen kijken naar welke opleiding ze kiezen. "En dat is goed. Wij verwachten dat dit een kwaliteitsimpuls oplevert". Het CDA verwacht dat onderwijsinstellingen daardoor betere opleidingen aan zullen bieden.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

PvdA wil af van verplichte pensionering

Icoon BinnenlandsDe PvdA wil leeftijdsdiscriminatie hard gaan aanpakken en werkgevers belonen die ouderen in dienst nemen. "Het is absurd dat vitale ouderen die na hun 65e willen werken, verplicht met pensioen moeten."

De opinie van de PvdA staat in het pamflet Met hart voor ouderen, dat leider Wouter Bos tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Utrecht heeft gepresenteerd. Volgens hem is de samenleving onvoldoende ingericht op de toename van het aantal ouderen. Ze worden te makkelijk ontslagen en komen maar moeilijk aan een nieuwe baan. Op straten, in gebouwen en in het openbaar vervoer wordt te weinig rekening gehouden met mensen die slecht ter been zijn.

Bos verwijt de huidige coalitie van CDA en VVD dat zij ouderen de afgelopen jaren in de kou heeft laten staan door de gezondheidszorg duurder te maken, de AOW te bevriezen, de huursubsidie te verlagen en door ouderen te bestoken met een overmaat aan formulieren voor het aanvragen van zorgtoeslag en dergelijke.

De PvdA wil daar maatregelen tegenover stellen als een welvaartvaste AOW, verlaging van de zorgpremie, het terugdraaien van de no-claimregeling in de zorg en gratis openbaar vervoer voor ouderen in de daluren. Het gaat om voorstellen die ook in het verkiezingsprogramma van de PvdA zijn opgenomen.

Gameplay beelden Fatal Inertia

Op de Tokyo Game Show zijn gameplay beelden van de flitsende PlayStation 3 racegame Fatal Inertia getoond. De mensen van IGN waren zo vriendelijk om deze beelden voor ons op te nemen.

Fatal Inertia is een Futuristische racegame waarin je niet alleen wint door snel te zijn, maar ook door je tegenstanders op te blazen. Hierbij kan je gebruik maken van de omgevingen, bijvoorbeeld door een rotswand op te blazen en je tegenstander te bedelven onder de rotsblokken. Ook zal de game gebruik gaan maken van de tilt sensor van de PS3 controller.

De beelden zijn hier te bekijken.

Borstenbetaster haalt gelijk bij rechter

Icoon Not Safe For Work (NSFW)V - Mooie borsten heb ik hŤ. Voor maar 25.500 euro mag jij ze aanraken.
M - Dan wil ik ze wel 10 keer aanraken.
V - Hmm, okey, omdat jij het bent.
M + V - Ghehe...

Zo moet het gesprek tussen een vrouw en een bejaarde man uit Finland ongeveer zijn gegaan. In een geile bui accepteerde de man deze ongebruikelijke deal: 25.500 euro in ruil voor het tien keer mogen aanraken van de borsten van de vrouw. Later kwam hij tot het inzicht dat hij met dat geld wel wat meer kon krijgen, en stapte naar de rechter.

De rechtbank stelde de bejaarde in het gelijk. "Gebaseerd op gewone levenservaring alleen is het zonder meer duidelijk dat een vergoeding van 25.500 euro buitensporig is voor de verrichte dienst". Verder oordeelde de rechtbank dat de vrouw moedwillig misbruik heeft gemaakt van de geestelijke situatie van de demente man. Hierdoor kreeg zij, en haar medeplichtige man, een jaar celstraf opgelegd. Onduidelijk is of de twintigers nu werkelijk een jaar de gevangenis in moeten, of dat het om een voorwaardelijke veroordeling gaat.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Phil Harrison: Geen prijsverlaging PS3 in US/Europa

In een interview met Wired heeft Phil Harrison gezegd dat de prijs van de PlayStation 3 in Amerika en Europa niet verlaagd zal worden. Dit ondanks het feit dat de prijs van het 20GB model in Japan wel is verlaagd. Volgens Harrison zijn de prijzen in Amerika en Europa bepaald naar aanleiding van 'magic price points' en de prijzen zijn hier volgens hem dan ook erg goed ontvangen. Echter, men heeft de prijzen naar de Japanse Yen geconverteerd zonder te denken aan de 'magic price points' in Japan. Deze prijsverlaging is ingesteld om ervoor te zorgen dat men in Japan ook een PS3 kan kopen voor een magische prijs.

Finale UEFA Cup 2009 niet in Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen zal geen gastheer zijn van de finale van de UEFA-Cup in 2009. De kans is aanwezig dat de renovatie van het stadion niet op tijd klaar is, en dus moet de UEFA een andere locatie gaan zoeken.

De vertraging van de renovatie komt door een ruzie tussen de lokale overheid en eigenaren. Daarop heeft de Deense voetbalbond besloten om zich terug te trekken als gastheer, omdat er een kans is dat de capaciteit van het stadion in 2009 niet voldoende is.

Q-music meest geliefde radiozender bij homo's

Icoon RadioQ-music is het meest geliefde radiostation onder de Nederlandse homoseksuelen. Dat blijkt uit onderzoek van Gaysite. Op de vraag 'Wat is je favoriete radiostation' gaf negentien procent van de ondervraagden als antwoord Q-music. Radio 538 scoort met zestien procent een tweede plek. In totaal deden 813 homo's mee aan het onderzoek.

In de meest recente luistercijfers waarin alle personen van tien jaar en ouder vertegenwoordigd zijn, scoort Radio 538 het beste met 11,9 procent marktaandeel. Daarna volgt Radio 2 met 10,1 procent. Maar Radio 2 komt niet voor in de homo-lijst. Wel staat Sky Radio net als in de 'normale' luistercijfers op nummer drie met elf procent van de stemmen.

Opmerkelijk is dat Caz! samen met Radio 3FM op de vierde en vijfde plaats staat met negen procent van de stemmen. In de luistercijfers doet de zender die in de plaats van Yorin FM kwam het slecht met 1,6 procent van het marktaandeel. Op plaats zes en zeven staan de regionale radiozenders en Radio Veronica op met acht procent van de stemmen.

Radio 1 scoort zeven procent onder de homo's. Classic FM volgt met zes procent, Radio 10 Gold met vier procent en hekkensluiter is het niet meer in de ether uitzendende RTL FM met drie procent.

Lichaam Melanie Sijbers mogelijk gevonden

 PolitieDe technische recherche gaat zaterdagochtend verder met het sporenonderzoek in het bos in Someren waar vrijdag het lichaam werd gevonden dat waarschijnlijk toebehoort aan de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop. Een groot gebied is sinds vrijdag hermetisch afgesloten.

Vrijdag vond de politie het stoffelijk overschot na een melding van een wandelaar. De hele dag en avond werd daarna op de vindplaats onderzoek gedaan door tien experts. Vrijdagavond laat meldde de politie dat het waarschijnlijk gaat om de tiener die sinds 7 september werd vermist.

Zodra het onderzoek op de vindplaats is afgerond zal het sporenonderzoek zich uitbreiden naar de rest van het bos. Het lichaam gaat naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Dat zal naar verwachting zaterdagmiddag sectie verrichten om de identiteit van het slachtoffer definitief vast te stellen en meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak.Melanie Sybers

OM houdt fiscalist aan in zaak-Holleeder

MisdaadDe nationale recherche heeft fiscalist Ad van T. aangehouden wegens betrokkenheid bij de criminele organisatie rond Willem Holleeder. Een woordvoerder van het landelijk parket bevestigde zaterdag een bericht daarover in De Telegraaf.

Van T. trad op als fiscalist voor zakenman Jan-Dirk Paarlberg. Deze zakenman is samen met zijn zakenpartner David Beesemer ook verdachte in het zogeheten Kolbak-onderzoek.

Welke rol Van T. zou hebben gespeeld in de afpersbende van Holleeder, wordt nu onderzocht, aldus de woordvoerder. Mogelijk gaat het om het witwassen van geld dat door afpersingspraktijken is verworven, zoals in de aanklacht staat vermeld.

Holleeder en zijn kompanen hebben zich volgens het Openbaar Ministerie ook schuldig gemaakt aan afpersing en bedreiging van een aantal zakenmensen, onder wie de in 2004 vermoorde Willem Endstra. De volgende pro forma-zitting is op 6 oktober.

DVD: Exils

Het was niemand minder dan Quentin Tarantino die in zijn hoedanigheid als juryvoorzitter van het filmfestival in Cannes de film Exils uitriep tot best geregisseerde film van 2004. En terecht. Exils, alweer de veertiende film van de Franse Algerijn Tony Gatlif, is een waar kunststukje met kleurrijke beelden, originele filmperspectieven, en dat alles ook nog eens op het broeierige ritme van urban rhythms, flamenco en Sufi trance.

Beelden van Viva Piñata presentatie

De mensen van Xboxyde hebben de presentatie van Viva PiŮata bij mogen wonen, en hebben er aardig wat beelden van online gezet.

Viva PiŮata is een aparte game waarin jij een tuin moet ontwerpen die zoveel mogelijk PiŮata's aantrekt. Vervolgens moet jij deze PiŮata's beschermen en het naar hun zin maken. In het spel zitten 60 verschillende PiŮata's met allemaal hun eigen behoeftes.

In de presentatie wordt veel van de gameplay getoond. De beelden zijn hier te downloaden.

Amerikaanse activist Farrakhan stopt ermee

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse leider van de beweging 'Nation of Islam', Louis Farrakhan, is wegens ziekte afgetreden als hoofd van de beweging. De charismatische leider leed aan kanker, welke door middel van de radiotherapie onschadelijk werd gemaakt. Farrakhan denkt dat deze methode ook schade heeft bezorgd aan gezonde lichaamscellen.

Farrakhan maakte zijn beslissing kenbaar via de krant Final Call, dat de 73-jarige man zelf had opgericht. Daarin zegt de activist wel beschikbaar te blijven voor vragen. Verder waarschuwt hij zijn achterban met een citaat van Elijah Muhammad: "Mijn ziekte is een test voor de mensen om mij heen". Hij is bang dat de beweging zonder haar leider uit elkaar kan vallen.

Nation of Islam is een Amerikaanse organisatie die opkomt voor de rechten van de zwarte moslims. Eerder genoemde Elijah Muhammad en Malcolm X zijn enkele prominente figuren uit het verleden van de partij.

Farrakhan is al jaren een van de invloedrijkste zwarte leiders in de VS. Hij is ook een begaafd violist. Omwille van zijn religieuze overtuigingen raakt hij de viool al 13 jaar niet meer aan. De opvattingen van Louis Farrakhan vielen niet overal in goede aarde. Het joodse Anti-Defamation League beschuldigde hem van antisemitisme. Zo zei hij dat Hitler ook heel goede dingen had gedaan voor Duitsland, door het land na het verlies tijdens de 1e WO weer op te bouwen tot de grootste vechtmachine van de 20e eeuw. Naast deze uitspraak tegenover een joodse verslaggever, deed hij ook stof opwaaien door zijn uitspraken over orkaan Katrina. Hij betichtte de regering ervan dat die met opzet de dijken rond New Orleans zou hebben doorgestoken om de zwarte bevoking van de stad uit te roeien.

Louis Farrakhan
Louis Farrakhan

Landis wil een openbare hoorzitting

Floyd Landis heeft gezegd dat hij zijn onschuld wil aantonen in een openbare hoorzitting. De Amerikaanse wielrenner heeft het antidopingbureau USADA speciaal verzocht publiek toe te staan in de rechtszaal. Tijdens de zeventiende etappe van de Tour de France werd Tourwinnaar Landis betrapt op het gebruik van het spierversterkende hormoon testosteron.

Inmiddels heeft het USADA de Amerikaan laten weten dat ze de dopingaanklacht niet zullen intrekken. Landis is nu officieel in staat van beschuldiging is gesteld en zal voor moeten komen bij de tuchtraad. Waarschijnlijk zal Landis zijn eindzege in de Tour de France kwijtraken en een schorsing krijgen van twee jaar.

Landis zelf blijft volhouden dat hij onschuldig is. "Hij weet zeker dat op de hoorzitting de waarheid aan het licht komt en hij wil niets liever dan zijn naam zuiveren in een openbaar forum", aldus Howard Jacobs, de advocaat van de Amerikaan. Landis er stellig van overtuigd dat er fouten gemaakt zijn bij zijn dopingcontrole. Volgens hem is er in het Franse lab een urinestaal gecontroleerd die niet van hem is.

Olifant en mens ruziŽn steeds vaker in India

Mensen en olifanten vliegen elkaar steeds vaker in de haren in het noordoosten van India. Volgens een rapport dat het ministerie van Natuurbeheer vrijdag uitbracht, hebben de afgelopen vijf jaar 239 mensen en 265 olifanten het leven gelaten door gewelddadige confrontaties.

De experts wijten de escalerende strijd tussen mens en dikhuid aan het steeds kleiner worden van het leefgebied van de olifant door verstedelijking en ontbossing. De dieren zijn steeds vaker gedwongen het territorium van mensen binnen te dringen op zoek naar voedsel.Afnemend territorium

'Osama bin Laden is sinds augustus dood'

Icoon TerrorismeDe geheime dienst van Saudi-ArabiŽ meldt dat Osama Bin Laden, leider van het terroristennetwerk al-Quaida, eerder dit jaar overleden is. Bin Laden zou in augustus tyfus op hebben gelopen en zou dit niet hebben overleefd. Dit schrijft de Franse krant L'est Republicain vandaag op zijn website.

De krant baseert de uitspraken op een document van de Franse geheime dienst. De dienst zou de Franse president Jacques Chirac donderdag hebben ingelicht over de dood. Volgens het document "heeft de Saoedische geheime dienst, volgens een doorgaans betrouwbare bron, de informatie verkregen dat Osama bin Laden dood is. De leider van al-Qaida zou gestorven zijn na een hevige aanval van tyfus, op 23 augustus 2006 in Pakistan." Ook was het volgens het document onmogelijk voor medisch hulp om Osama te bereiken omdat deze in een erg onbereikbaar gebied zat. Bronnen in Pakistan en Europa, die al-Qaida nauwlettend volgen, zeggen dat het bericht niet erg betrouwbaar is, dus of bin Laden echt dood is is moet nog blijken.

Met dank aan Column voor de submit.

Nieuwe screenshots Forza Motorsport 2

Ook Forza Motorsport 2 is dit jaar aanwezig op de Tokyo Game Show, en daarom zijn er weer wat nieuwe beelden naar buiten gebracht. Forza Motorsport 2 moet gebruik gaan maken van geweldige physics voor een realistische rijervaring. Ook proberen de developers grafisch de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen, dit heeft het volgende resultaat:Helaas gaan we de game dit jaar niet meer in de winkel zien, op de Tokyo Game Show is duidelijk geworden dat hij in het eerste kwartaal van 2007 uit moet komen.

Visjes gevonden in heel eendenei

OpmerkelijkBritse wetenschappers zijn met stomheid geslagen vanwege wat zij aantroffen in een onbeschadigd eendenei. Op onverklaarbare reden zaten er drie kleine witvisjes (elritsen) in. Biologen van de Universiteit van Manchester vonden tijdens een reis in de Franse Alpen een eendenei in een vijver. Toen ze iets binnen het ei voelden bewegen, maakten ze het open.

Tot hun grote verbazing troffen ze er drie kleine levende visjes in aan. De biologen hebben andere experts erbij gehaald, maar het is onverklaarbaar hoe de vissen in het ei gekomen zijn.

Dr. Matthew Cobb zegt dat het onwaarschijnlijk is dat het hier een voorheen onbekende manier van visvoortplanting betreft. ''Misschien viel het ei in de vijver waarna het door een of ander roofdier gepakt is, maar we zijn verbaasd hoe de witvisjes in het ei hebben kunnen komen. Het ei was puntgaaf zonder barsten''
Met dank aan FatalException voor de submit.

Ramadan begint vandaag en morgen

Icoon BinnenlandsVandaag is de islamitische vastenmaand ramadan begonnen. Morgen begint hij ook. Tijdens deze maand mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang onder andere niet eten, drinken, roken en de liefde bedrijven. De achterliggende gedachte hiervan zou zijn om het lichaam te zuiveren en de mens rust te geven. Jaarlijks vasten tijdens de maand ramadan is een van de vijf zuilen van de islam.

Ieder jaar wisselt de begindatum van de ramadan. De islamitische kalender is namelijk niet afgestemd op de zon, zoals de gregoriaanse kalender die wij gebruiken, maar op de maan. In verschillende landen worden verschillende methodes gebruikt om de start van de ramadan te bepalen. Hierdoor kan het gebeuren dat in sommige landen de ramadan op een andere dag begint dan in andere landen. Onder andere Qatar, Saudi-ArabiŽ en Irak zijn vandaag al begonnen met vasten. De meeste Marokkanen in Nederland volgen deze datum. De rest van de Nederlandse moslims begint morgen pas. Over 29 of 30 dagen is de ramadan voorbij. Dat wordt groots gevierd met het Suikerfeest.

Zweefskaten

Ik kreeg bij het zien van dit filmpje een flashback naar een van de Back to the Future films waarin Michael J. Fox aan zijn aartsvijand ontsnapt op een soort van skateboard wat kon vliegen/zweven.

En wat blijkt het is tegenwoordig echt mogelijk, welliswaar met enige hulp van moderne techniek, maar het lijkt toch net of deze skateboarders, uit een skateboard film genaamd ''Yeah Right!'', door de lucht zweven.

Met dank aan boem-dikkie voor de submit

Hoofddoek taboe in Brusselse stembureaus

Hoofddoekjes, sluiers en andere religieuze uitingen zijn taboe voor officiŽle functionarissen op Brusselse stembureaus bij de gemeenteraadsverkiezingen op 8 oktober. De maatregelen zijn een primeur voor BelgiŽ, schrijft de krant Le Soir zaterdag.

Het verbod geldt voor voorzitters en anderen met een officiŽle rol op het stembureau en is genomen door de minister-president van de regio Brussel, Charles Picquť. De regel geldt (nog) niet in WalloniŽ en Vlaanderen.

'Turkse CDA'ers voor de rechter om Armeense kwestie'

Icoon BinnenlandsDe soap om de CDA'ers die de Armeense genocide niet zouden erkennen is nog niet voorbij. Eerder deze week berichtte Trouw dat twee CDA-kandidaten voor de verkiezingen van november van Turkse komaf de Armeense genocide niet erkenden. Gisteren deden beide politici een verklaring uitgaan waarin ze min of meer zeiden dat ze met het CDA voor een motie gestemd zouden hebben die de genocide zou erkennen, als zij op dat moment in de Tweede Kamer hadden gezeten. Dat is bij verschillende Turken in het verkeerde keelgat geschoten. De Turkse advocaat Kemal Kerincsiz gaat nu onderzoeken of hun uitspraken strijdig zijn met de Turkse wet en zo ja, dan zal hij ze in Turkije aanklagen. Hiermee hebben ze kans op lange gevangenisstraffen.

Zoals bekend is het in Turkije verboden om de reputatie van Turkije 'te bezoedelen'. Dit is vastgelegd in artikel 301 van de Turkse strafwet. Het erkennen van de genocide, tijdens welke de Turken in het begin van de vorige eeuw honderdduizenden tot miljoenen ArmeniŽrs omgebracht hebben, valt hieronder; Turkije ontkent deze genocide namelijk. Al verschillende keren eerder zijn Turken die deze genocide erkenden aangeklaagd.

Overigens is het, in tegenstelling tot wat gisteren beweerd werd, niet officieel duidelijk of beide CDA'ers de genocide erkennen. Ze verklaarden weliswaar dat ze met CDA-fractie mee zouden stemmen als de kwestie ter sprake zou komen - en de CDA-fractie erkent de genocide wel - maar beide politici weigerden expliciet te zeggen of ze hem ook echt erkennen. Wel deden ze eerder mee aan een anti-Armeense e-maillobby. Hun ommezwaai was dan ook erg onverwacht.

De PvdA heeft overigens eenzelfde probleem: Erdinc Sacan staat bij hen op de lijst; hij schaarde zich achter de verklaring van Tonca en Elmaci. Beide fracties zeggen dat het belangrijker is dat men zich naar het fractiestandpunt voegt, dan dat ze zelf ook overtuigd zijn van dat standpunt.

Brandts niet geheel ontevreden

Ernie Brandts, trainer van NAC Breda, heeft gezegd dat hij niet geheel ontevreden is over de 0-0, gisteren in de thuiswedstrijd tegen Willem II. De geel-zwarten wilden voorafgaande aan dit duel de tricolores vanaf de eerste minuut vastzetten, maar ze wisten hierin niet te slagen.

Brandts zei dat zijn spelers meer hadden verwacht van de Brabantse derby. "De jongens kwamen toch teleurgesteld de kleedkamer in. Ze hadden stiekem toch op een overwinning gehoopt vandaag, maar het zat er niet in".

"Willem II verdedigde stug. Wij kwamen er maar niet doorheen. We waren te afhankelijk van de individuele acties van Leonardo, ook omdat de zijkanten vandaag vrij statisch waren. Voetballend waren we dus niet best."

Al met al blijft Brandts toch positief over zijn elftal. "De organisatie van het elftal staat en daar maak ik me dan ook geen zorgen over. We hebben nu voor de derde keer de nul gehouden, dus dat is prima. Maar voetballend ligt er nog heel wat werk. Daar zijn we week in-week uit druk mee bezig, maar het kost tijd."

Crackdown toont zich op screenshots en video

Op Xboxyde vinden we een zestal nieuwe screenshots van de free roaming actiegame Crackdown. Daarnaast vinden we er ook een video-opname van de game op de showroomfloor van de Tokyo Game Show. In Crackdown moet jij, gebruik makende van enkele superkrachten, de orde handhaven in een volkomen chaotische stad. Je kunt bijna alles hier als wapen gebruiken om de grote kingpins te verslaan, zo kun je bijvoorbeeld met auto's gooien.

Het filmpje dat zo'n 8 minuten duurt is 428MB groot en is hier te downloaden.

Crackdown moet nog in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen.

Koeznetsova naar finale Peking

De Russische tennisster Svetlana Koeznetsova heeft als eerste de finale van het Chinees Open in Peking weten te bereiken. In de halve finale was de Russin met 6-0 en 6-2 te sterk voor de Chinese Shuai Peng.

In de finale moet Koeznetsova het zondag opnemen tegen de winnares van de andere halve finale, die gaat tussen de als eerste geplaatste Amťlie Mauresmo uit Frankrijk en de Servische Jelena Jankovic.

Metal Slug komt naar Xbox Live Arcade

Metal Slug is een serie die momenteel veel in de belangstelling staat. Veel systemen krijgen een compilatie van een hoop games uit de serie en nu zal ook de Xbox 360 er aan moeten geloven. SNK gaat namelijk een deel uit de serie naar Xbox Live Arcade brengen. Welke game is nog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk gaat het om het eerste deel in de serie.

Of de game ook, net als vele andere XBLA games, een mulitplayer gaat krijgen via Live wilde SNK ook nog niet zeggen. Een releasedate voor de game is er ook nog niet.


Metal Slug 1 op de GBA

Name that bitch!

De vraagstelling bij deze Name that bitch! is uiteraard weer niet moeilijk te bedenken: om welke (oud)-politicus gaat het op onderstaand fotofragment.

En er zijn prijzen: The prizes

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.

The rules The prizes The game The score

Inhoud collector's edition Viva Piñata bekend

Veel games krijgen tegenwoordig naast hun standaard versie ook een collector's edition. Soms is dit niet meer dan een extra boekje, maar bijvoorbeeld in het geval van Oblivion kreeg je een geschiedenisboek, een kaart, een bonus-dvd en een authentieke munt. In november komt nu ook Viva PiŮata in twee versies en Microsoft heeft inmiddels bekend gemaakt wat we kunnen verwachten van de gelimiteerde versie.

Allereerst zal de game een aantal demo's bevatten van de volgende games: Lego Star Wars II: The original Trilogy, Frogger, Time Pilot en Return to Astrolab. Aangezien deze games al beschikbaar zijn op Xbox Live tegen de tijd van de release zijn deze misschien wat minder interessant voor de meeste mensen.
Veel interessanter is de aflevering van Viva PiŮata die erbij zal zitten. Zoals velen misschien wel weten is er namelijk ook een tv-serie die dezelfde naam draagt en zich in dezelfde wereld afspeelt. Hoewel de serie al uit is in Amerika, is dat nog niet het geval voor Europa.

Viva PiŮata komt 9 november uit in Amerika, in Europa moeten we waarschijnlijk nog tot december wachten.

Yildirim baalt van fluiten fans

Ugur Yildirim zit in een vormcrisis. De aanvaller van SC Heerenveen, die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de clinch lag met trainer Gertjan Verbeek, heeft er desondanks vertrouwen in.

"Dit wordt mijn seizoen nog wel, want ik voel me goed", aldus de spits in een interview met de Leeuwarder Courant. In het zelfde gesprek haalde Yildirim ook de supporters aan, die hem uitfloten in de bekerwedstrijd tegen Roda JC, toen hij een bal terugspeelde. "De toeschouwers zien niet wat ik zie. Ik kon in die positie niet vooruit spelen. Het is gemakkelijk om me uit te fluiten."

Yildirim heeft spijt van zijn uitspraken in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Natuurlijk presteerde ik als een drol en misschien heb ik ook wel wat domme dingen gezegd, maar ik ben voetballer. Ik wil graag spelen. Waarom begrijpen ze dat niet? Het is niet altijd eerlijk."

US analist: "PS3 prijsverlaging een zwaktebod"

De afgelopen maanden hebben we meer dan eens commentaar gehoord van analisten over de PS3, en dan vooral over de prijs van de nieuwe console van Sony. Op de Tokyo Game Show worden we dit jaar overstelpt met nieuws over de PS3, waaronder het opmerkelijke bericht dat de low-end versie van de PS3 in Japan voor minder geld over de toonbank zal gaan. Analist Mike Wallace noemt deze zet van Sony nu 'een slechte zakenbeslissing en een teken van zwakte'.

Wallace vermoedt dat de beslissing om de prijs te verlagen is genomen als reactie op klachten van consumenten. Echter, de prijsverlaging geldt 'so far' alleen voor Japan, terwijl de VS de hoofdmarkt zal worden voor de PS3. Daarnaast is de 20GB versie ook met deze prijsverlaging nog steeds duurder dan een Xbox 360 of Wii in Japan en dat de 60GB versie toch de meer populaire van de twee zal zijn in Japan.

De prijsverlaging, die dus tot nu toe alleen voor Japan zal gelden, komt neer op een verlaging van $515 naar $429.

FOK! zoekt nieuwsposters!

Icoon Sitenews - Join the crewHeb je een goede taalbeheersing en lijkt het je leuk om mee te werken aan een site die per dag door tienduizenden unieke gebruikers gelezen wordt? Kortom: lijkt het jou leuk om nieuwsposter op FOK! te worden? Lees dan zeker even verder! We zoeken namelijk weer enthousiastelingen voor het nieuwsgedeelte van de FOK!frontpage.

We zijn deze keer speciaal op zoek naar mensen die willen posten in de categorieŽn opmerkelijk, film, muziek, showbizz, digital, x-factor en/of (populair) wetenschappelijk. Spreekt dit jou niet aan, maar wil je toch graag nieuwsposter worden? Dat is mogelijk, want we zijn ook op zoek naar mensen die in de ochtenduren (tussen zes en negen uur) actief kunnen zijn.

Lijkt het jou leuk om mee te werken en denk je dat je geschikt bent? Stuur dan voor zondag 24 september om 23.59 uur een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in het mailtje je username, een korte beschrijving van jezelf, in welke categorie(Žn) je nieuws wilt plaatsen, de uren van de dag dat je (over het algemeen) beschikbaar bent en het aantal berichten dat je op weekbasis denkt te kunnen plaatsen (bedenk dat de berichten herschreven moeten worden).

Namens de FOK! FP-crew,
steenz en Veerboot (Eindredactie FOK!frontpage Nieuws)

15 minuten...

Ik snap het niet! Het is uiteraard erg leuk en vermakelijk voor ons, maar waarom zetten mensen de meest belachelijke filmpjes op YouTube. Het zijn veelal jongeren die met slechte dansjes of zang blijkbaar even wat aandacht willen hebben.

En aandacht kunnen ze krijgen, dit is het resultaat van een paar minuten YouTube-en:

80s mega-mix
Kat and Jess doing Beatles
Hooray for boobies
My first, my last, my everything
Going down dance

UCI wil dna-tests

De internationale wielrennersbond UCI gaat onderzoeken of er een mogelijkheid bestaat dat alle renners van de ProTour-ploegen dna moeten afstaan. De UCI hoopt op deze manier een nieuw wapen te hebben in de strijd tegen doping.

De bedoeling van de UCI is dat ze zo een fysiologisch rapport van iedere renner kunnen samenstellen. Daarnaast wil de bond ook andere instanties uit de wielersport gaan straffen als mocht blijken dat ze betrokken zijn bij doping.

Dronken automobilist rijdt kinderverblijf binnen

Icoon MisdaadEen beschonken automobilist is zaterdagmorgen vroeg medisch kinderverblijf Het Kompas aan de Duivelandsestraat in Scheveningen binnengereden. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer laten weten. Volgens hem had de chauffeur te veel gedronken.

In het pand bevonden zich veertien kinderen tussen de vier en vijftien jaar en twee begeleiders. Zij zijn ongedeerd gebleven. De chauffeur raakte licht gewond, een passagier raakte bekneld en moest worden uitgezaagd. Hij liep hersenletsel op.

Het ongeval gebeurde om tien voor zes. De automobilist verzuimde af te slaan toen hij de Nieboerweg af kwam rijden. Hij ramde in volle vaart het toegangshek van de hoofdingang en reed vervolgens door de gevel. Hij kwam binnen tussen twee pilaren tot stilstand. De trap naar de verdieping erboven reed hij volledig stuk.

Het pand staat niet op instorten, zoals aanvankelijk werd gemeld. De kinderen zijn elders in het gebouw ondergebracht.

De chauffeur stapte na de botsing zelf uit en sloeg vervolgens een ruit in om het pand uit te kunnen komen. Daarbij liep hij een slagaderlijke bloeding op, aldus de zegsman van de brandweer. De hulpdiensten troffen de man zittend op de stoep voor het pand aan.

Om de passagier op de achterbank te kunnen bevrijden, werd het autowrak uit het pand getrokken. De brandweer zaagde vervolgens het dak van de auto. Volgens de brandweerwoordvoerder waren de kinderen en de begeleiders behoorlijk geschrokken.


SolidasRock maakte deze foto met zijn mobiele telefoon (grotere versie)

Name that bitch (prizes)!

Okť, we zijn niet zo vlot geweest met het bekend maken van het prijzenpakket van Name that bitch! maar nu is het dan zo ver. Het slechte nieuws is dat de gratis pijpbeurt niet doorgaat, maar er zijn een aantal leuke prijzen beschikbaaar gesteld. En geen nood, er komen nog heel wat opgaven tot aan de verkiezingen, dus iedereen die op hopeloze achterstand staat, maakt gewoon nog kans.

Eerste prijs

Jaag je vrienden de stuipen op het lijf met de R/C Shark. De op afstandbestuurbare haai beweegt zich net zo sierlijk voort als een echte haai. Zit op een afstand en kijk hoe ze zwemmen voor hun leven!

de haai kan duiken, weer omhoogkomen, zijn staart naar links en naar rechts bewegen. Wat er helemaal goed uit ziet is als je de haai op precies de goede hoogte in het water laat zwemmen zodat zijn vin net boven het water uit steekt. Alles is mogelijk dankzij de micro chip die zich in het hoofd van de haai bevindt.

Prijs beschikbaar gesteld door

Tweede prijs

Iedere nacht weer verschijnt er een prachtige dame in uw dromen? U zou haar wel in uw armen willen sluiten, maar ze is onbereikbaar? Niet meer! Deze wulpse vrouw bakt u gewoon zelf. Incl. taartmix dus bakt u dit cakje gemakkelijk van eigen deeg!

Welke man droomt er nu niet van deze heerlijke, wulpse, absolute Droomvrouw Ė de godin uit alle mannendromen! En herenÖ geen zorgen! De bakvorm wordt geleverd met een kant en klare vulling. De eerste keer is deze dame dan ook gemakkelijk te bereiden. Daarna kan de bakvorm worden gevuld met allerlei andere heerlijkheden.

De bakvorm is meerdere malen te gebruiken. Vele gelegenheden, veel plezier!

Prijs beschikbaar gesteld door

Derde prijs

Love is in the air! We gaan massaal naar buiten en het strand en ontmoeten misschien de liefde van ons leven! Dan is het toch heerlijk om een spannend spelletje met deze dobbesltenen te doen!

Met deze lichtgevende dobbelstenen weet je nooit waar de avond eindigt.

Prijs beschikbaar gesteld door

The rules The prizes The game


DVD: Extras (seizoen 1)Britten hebben een subliem gevoel voor humor. Dat is generalisatie ťťn. Britten hebben een subliem gevoel voor timing. Dat is generalisatie twee. Dat de twee zojuist gedane beweringen niet opgaan voor alle Britten is een ieder duidelijk, daarvoor is het ook een benoemde generalisatie. Maar als we ons beeld van de Britten stoelen op Ricky Gervais en Stephen Merchant dan klopt het plaatje toch echt. Zo'n beetje op het hoogtepunt stoppen met de succesvolle serie The Office en het toch voor elkaar krijgen om een geheel nieuwe komische serie op poten te zetten. Vergeet de karakters uit het suffe kantoor en kijk uit naar het leven van Andy Millman, een geflopte acteur die wanhopig probeert als figurant door te breken in de filmwereld.

Voetbal: Eto'o scoort auto met doelpunt

Icoon VoetbalIcoon OpmerkelijkVoetballer Samuel Eto'o ondertekende vrijdag met autofabrikant Ford wel een heel bijzondere overeenkomst. De 25-jarige Kameroenese aanvaller van FC Barcelona krijgt tot het einde van dit jaar voor elk doelpunt dat hij scoort een auto.

Wel gaat de regeling pas in als Eto'o in totaal op zeventien treffers staat. De afspraak geldt voor alle competities: de Spaanse Primera Division, de Champions League en het Spaanse bekertoernooi. Eto'o maakte tot dusverre vier doelpunten.

"Als ik meer dan zeventien keer scoor, houd ik de gewonnen auto's niet voor mezelf, heeft Eto'o al besloten. "Ik stel ze beschikbaar voor mensenrechtenorganisaties in Afrika.

Mag het een schreeuwtje meer zijn ?

Filmschreeuwen zijn blijkbaar heel erg duur. Nu hoor ik jullie denken (ja hoor ik hoor zulke zaken) ďWhat the F*ckĒ heeft ie het over ? Nou een filmschreeuw is het type gil die geslaakt wordt als het desbetreffende filmkarakter het tijdelijke met het eeuwige ruilt, een soort doodskreet dus.
Blijkbaar moet Hollywood heel erg bezuinigen op zulke schreeuwen want ze gebruiken diezelfde schreeuw al ruim 50 jaar lang.
Hmmm Ö dus jullie geloven me niet he ?
Nou wat dacht je dan hier van ? I rest my case

Jongeren onwel na schuimparty

Icoon BinnenlandsAcht jongeren zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag onwel geworden tijdens een schuimparty in een discotheek aan de Koningin Wilhelminahaven Noordzijde in Vlaardingen. De jongeren zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun toestand is nog niets bekend.

Dat meldde een woordvoerster van de politie zaterdagmorgen. Vermoedelijk is de combinatie van schuim, warmte en drukte er de oorzaak van dat de jongeren onwel zijn geworden.

De politie heeft het gebouw, waarin ongeveer 800 jongeren in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar aanwezig waren, ontruimd. Op het moment dat de jongeren onwel werden, waren er agenten aanwezig om boetes uit te delen omdat sommige van de jeugdige bezoekers alcohol hadden gedronken.

Metal Slug 6 opgenomen in Metal Slug Anthology

De Metal Slug compilatie die voor de Wii gaat verschijnen is weer een game rijker geworden: deeltje 6 is toegevoegd aan de eerder al bevestigde delen 1 t/m 5 en X. In totaal zitten er dus 7 games in de compilatie die Metal Slug Anthology gaat heten.


Een screenshot van Metal Slug 6

De website van Metal Slug 6 vind je *HIER* en Metal Slug Anthology zal in november 2006 in de USA uitkomen voor de Wii.

'RoemeniŽ en Bulgarije in 2007 bij EU'

Icoon Europa De Europese Commissie staat positief tegenover toetreding van RoemeniŽ en Bulgarije tot de Europese Unie in januari 2007. Dat hebben twee EU-diplomaten gezegd tegen het persbureau Associated Press.

De Commissie vindt dat beide landen behoorlijke vooruitgang geboekt hebben op cruciale punten. Wel maakt de Commissie zich zorgen over de manier waarop de landen EU-fondsen gaan gebruiken. Ook moet het juridische systeem verbeterd worden, waarbij met name meer actie ondernomen moet worden tegen corruptie in de landen.

De Europese Unie behoudt het recht om de landen sancties op te leggen als zij niet aan alle voorwaarden voldoen. Ook kan de EU besluiten om de landen bepaalde privileges te ontzeggen. Als ultiem middel kan de EU ook het lidmaatschap van de landen een jaar uitstellen, maar van die mogelijkheid wordt volgens het rapport geen gebruik gemaakt. Dinsdag zal de Commissie het uiteindelijke rapport aan het Europees Parlement overhandigen.De huidige situatie in de EU

Final Fantasy XII: Revenant Wings op de DS

Het lijkt erop dat elk deel in de Final Fantasy serie tegenwoordig meerdere delen krijgt. FFVII heeft verschillende games, X en X-2 horen bij elkaar en ook voor XIII zijn al meerdere delen aangekondigd.

Het leek er even op dat FFXII enkel een PS2 versie kreeg, maar er is nu een Final Fantasy XII game voor de Nintendo DS aangekondigd. Final Fantasy XII: Revenant Wings speelt zich af in dezelfde wereld als de grote broer op de PS2, maar wel enkele jaren eerder.

De eerste art en FMV beelden kun je uiteraard hier bekijken:


Er is ook een officiŽle site voor de game en deze kun je *HIER* vinden.

Met dank aan 'DrTenma' voor de submit

Trailer:

[upd] Zeker 23 doden bij ongeluk magneettrein

Icoon OngelukOp de Transrapid testbaan in Emsland te Duitsland is vanochtend een magnetische zweeftrein ("maglev") op een onderhoudskarretje gebotst. Daarbij zijn mogelijk negentien mensen om het leven gekomen. Een dode en tien deels zwaargewonden zijn reeds geborgen. In de testtrein zaten 29 passagiers.

Volgens de politie had de zweeftrein een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur toen deze op het karretje inreed. Het voorste deel van de trein werd compleet verwoest. Of de trein door een rood sein is gereden, of dat het onderhoudskarretje onbedoeld op de baan stond ten tijde van het ongeluk, is nog niet bekend.

Ondersteuning van hulpdiensten kwam snel op gang; ruim 150 hulpverleners waren ter plaatse. Gewonden zijn met helikopters naar ziekenhuizen in de regio gebracht.


De zwaar beschadigde zweeftrein


Update 0.29 uur
Het officiŽle dodental is door de Duitse politie inmiddels verhoogd tot 23 slachtoffers. De testrit van de door Siemens gebouwde Transrapid was onderdeel van een teamuitje voor de medewerkers van het Duitse energiebedrijf RWE. Ondanks het feit dat de definitieve oorzaak nog niet bekend is, gaat men momenteel uit van een menselijke falen als oorzaak van dit drama.

Met dank aan diverse FOK!kers voor de submit.
Laatste reviews en specials
review
The Lion King (2019)
special
Opinie: Nintendo Switch Lite is een slechte deal
special
De Landmacht en FOK! schieten met scherp deel II
special
Dagje weg met DJMO #1 - Loosdrechtse Plassen
review
Crash Team Racing: Nitro Fueled
special
Interview Sascha Faber (marketing manager MSI)
©FOK.nl e.a.