Zeker 23 doden bij ongeluk magneettrein

Icoon OngelukOp de Transrapid testbaan in Emsland te Duitsland is vanochtend een magnetische zweeftrein ("maglev") op een onderhoudskarretje gebotst. Daarbij zijn mogelijk negentien mensen om het leven gekomen. Een dode en tien deels zwaargewonden zijn reeds geborgen. In de testtrein zaten 29 passagiers.

Volgens de politie had de zweeftrein een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur toen deze op het karretje inreed. Het voorste deel van de trein werd compleet verwoest. Of de trein door een rood sein is gereden, of dat het onderhoudskarretje onbedoeld op de baan stond ten tijde van het ongeluk, is nog niet bekend.

Ondersteuning van hulpdiensten kwam snel op gang; ruim 150 hulpverleners waren ter plaatse. Gewonden zijn met helikopters naar ziekenhuizen in de regio gebracht.


De zwaar beschadigde zweeftrein


Update 0.29 uur
Het officiŽle dodental is door de Duitse politie inmiddels verhoogd tot 23 slachtoffers. De testrit van de door Siemens gebouwde Transrapid was onderdeel van een teamuitje voor de medewerkers van het Duitse energiebedrijf RWE. Ondanks het feit dat de definitieve oorzaak nog niet bekend is, gaat men momenteel uit van een menselijke falen als oorzaak van dit drama.

Met dank aan diverse FOK!kers voor de submit.