DVD: Ordinary Man

Wouter Kursten (Magneet)
Als je het aan een Vlaming vraagt komt er niets goeds van de Wallonische bodem. Regisseur Vincent Lannoo probeert met Ordinary man dit te weerleggen. Volgens de cover is dit een film die begint als een thriller, en eindigt als een gitzwarte komedie.



George is de eigenaar van een meubelzaak in een klein dorpje dat ergens in de Belgische Ardennen ligt. Op een dag begaat hij een stommiteit terwijl hij `s nachts onderweg is. In zijn stommiteit vermoordt hij een man en ontvoert diens vriendin.

Hij probeert de vriendin te verbergen voor zijn familie terwijl hij ook nog zijn zaak draaiende moet houden. Ondertussen doet hij een poging zijn gezin bij elkaar te houden terwijl zijn vrouw vreemdgaat met een goede vriend.



Het verhaal in deze film is zeer goed neergezet. De karakters zijn precies diep genoeg uitgewerkt. Er is een duidelijke verhaallijn binnen deze film. In Ordinary Man wordt op een zeer goede manier gebruik gemaakt van muziek, die je ook op de juiste momenten hoort. De acteerprestaties zijn degelijk en over het camerawerk valt niet te klagen.

Op het gebied van extra's slaat deze dvd de plank compleet mis. Zo kan je de film kijken met commentaar van de regisseur, een acteur en de producent maar helaas is dit in het Frans. Een vertaling is niet gedaan bij dit commentaar, hetzelfde geldt voor de in elkaar geprutste making off, en de niets nieuws toevoegende weggelaten scènes. Ook de fotogalerie en de trailer voegen niets toe.



Dan komen we terug aan de vraag of de cover inderdaad gelijk krijgt met de bewering dat deze film begint als een thriller en eindigt als een komedie. Dit is naar mijn mening niet zo, hij begint als een redelijke thriller maar dit is na een paar minuten al over. Hierna wordt het een standaard film met hier en daar wat poging-tot-horror momenten. De gitzwarte komedie heb ik niet kunnen vinden moet ik bekennen. Of dit aan mij ligt of aan de film ben ik nog niet uit.

Al met al is dit een film die niet goed maar ook niet slecht is. Ordinary Man zou eigenlijk drie sterren krijgen maar vanwege de complete misser met de extra's zijn het er maar twee.


Label: Lumière Releasedatum: 29 augustus 2006 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!