Q-music meest geliefde radiozender bij homo's

Sander (Xender)
Icoon RadioQ-music is het meest geliefde radiostation onder de Nederlandse homoseksuelen. Dat blijkt uit onderzoek van Gaysite. Op de vraag 'Wat is je favoriete radiostation' gaf negentien procent van de ondervraagden als antwoord Q-music. Radio 538 scoort met zestien procent een tweede plek. In totaal deden 813 homo's mee aan het onderzoek.

In de meest recente luistercijfers waarin alle personen van tien jaar en ouder vertegenwoordigd zijn, scoort Radio 538 het beste met 11,9 procent marktaandeel. Daarna volgt Radio 2 met 10,1 procent. Maar Radio 2 komt niet voor in de homo-lijst. Wel staat Sky Radio net als in de 'normale' luistercijfers op nummer drie met elf procent van de stemmen.

Opmerkelijk is dat Caz! samen met Radio 3FM op de vierde en vijfde plaats staat met negen procent van de stemmen. In de luistercijfers doet de zender die in de plaats van Yorin FM kwam het slecht met 1,6 procent van het marktaandeel. Op plaats zes en zeven staan de regionale radiozenders en Radio Veronica op met acht procent van de stemmen.

Radio 1 scoort zeven procent onder de homo's. Classic FM volgt met zes procent, Radio 10 Gold met vier procent en hekkensluiter is het niet meer in de ether uitzendende RTL FM met drie procent.