FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 28 juli 2006

Cuba wint van Nederland in honkbalweek

Het is nog niet zeker of Nederland aanstaande zondag in de finale zal uitkomen in de Haarlemse Honkbalweek. Vanavond verloor het Nederlandse honkbalteam met 11-10 van Cuba.

Een mooie wedstrijd met veel honkslagen en veel pitcherwissels werd er voorgeschoteld. Nederland had het beste spel in het midden van de wedstrijd. Een 5-2 achterstand werd omgebogen in een 8-5 voorsprong door onder andere een homerun van Sidney de Jong. De Cubanen kwamen sterk terug in de laatste innings en in de negende en beslissende inning sloeg Yoandry Urgelles de 11-10 binnen voor Cuba.

Morgenavond kan Nederland zich alsnog plaatsen voor de finale tegen de Verenigde Staten. Wanneer deze confrontatie gewonnen wordt, kan er zondagmiddag alsnog revanche genomen worden op Cuba in de finale van de Haarlemse Honkbalweek.

Hond overleeft 26 dagen in rioolbuis

Icoon OpmerkelijkIn Cornwall heeft een hond die in een rioleringsbuis bekneld was geraakt, maar liefst 26 dagen zonder vast voedsel overleefd. De 12-jarige collie Holly heeft zichzelf met regenwater in leven gehouden, zo berichtte de krant The Times vrijdag.

Holly was eind juni in paniek op de vlucht geslagen voor onweer, en viel in een drie meter diepe, nauwe waterafvoerbuis. Haar bejaarde eigenaars gingen wanhopig op zoek en hingen overal in de plaats Stoke Climsland in het graafschap Cornwall affiches op. Holly, die niet kan blaffen, wist niemands aandacht te trekken.

Na 26 dagen werd Holly dan toch gevonden en gered door een voorbijganger. Haar lichaamsgewicht was gedaald van 25 naar 14 kilo. Ook heeft zij door haar ongeluk een ooginfectie opgelopen waardoor zij tijdelijk blind is.

Bayern München uitgeshopt

Bayern München vindt het zeer spijtig dat Ruud van Nistelrooy niet naar de Beierse club komt, maar kan niet anders dan zich er bij neerleggen.

"Ik heb met Uli Hoeness overlegd. We zullen nu niets meer uitvoeren op de transfermarkt en met de huidige ploeg het seizoen ingaan," zei algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern München verloor de strijd om Van Nistelrooy van Real Madrid. "We betreuren dat ten zeerste. Niet alleen onze club, maar de gehele Bundesliga had goede sier kunnen maken met deze transfer" aldus Rummenigge.

De kampioen van Dutisland gaat met 4 spitsen het nieuwe seizoen in: Roy Makaay, Claudio Pizarro, Lukas Podolski en Roque Santa Cruz. Laatsgenoemde zou ook op de positie van aanvallende middenvelder van de naar Chelsea vertrokken Michael Ballack uit de voeten kunnen

Weinig volk op Wallen door warmte

Icoon OpmerkelijkDe dames van lichte zeden in Amsterdam hebben het zwaar, het lijkt namelijk of het hele land geen trek heeft in de diensten van de vrouwen. Dit ten gevolge van de hitte die ons land al een tijdje teistert. Het op vakantie zijn van velen helpt ook flink mee aan de lage opkomst op de Wallen.

Een woordvoerster van de stichting "Vakwerk voor prostituees" maakt zich zorgen. Er zijn namelijk een flink aantal prostituees komen klagen bij de stichting dat ze zonder werk zaten, terwijl huisbazen zich daar niks van aantrokken en gewoon huur vroegen. Er zijn wel veel toeristen in onze hoofdstad, maar ook dit blijkt weinig invloed te hebben. Dit komt doordat zij alleen foto's maken en geen zin hebben om hun broek eens even open te ritsen.

Met dank aan anti-virus voor de submit.

Plasma Pong

Een spelletje als design, jazeker dat kan, sowieso is het spelletje in kwestie een beetje van alles wat, ik heb het over plasma pong, nu hoor ik je zeggen, alweer ouwe shit, helaas verkeerd dit is een hele toffe uitvoering van Pong, namelijk een wetenschappelijke Pong, je paddles en de bal hebben last van stroming (of zoals de maker het noemt: real-time fluid dynamics) en dat heeft uiteraard invloed op het spelverloop.

Mocht je Pong niet leuk vinden dan is de sandbox mode een aanrader, hierin kun je heerlijk rotzooien met verschillende soorten stromingen, wat de effecten zijn als je ergens een muurtje tussen zet.

Het klinkt vaag, maar ga zelf maar eens kijken op die site, downloaden en spelen / genieten maar.

Testosteron

Gisteren, precies een week na zijn fameuze 17de etappe in de Tour de France, maakte wielerunie UCI en de Phonak bekend dat er iets mis is met de urine van Floyd Landis.

Wat is er precies aan de hand? De concentratieverhouding tussen testosteron en zijn hormonale broertje epitestosteron hoort normaal lager dan 4 te zijn. Als er een waarde wordt gevonden die hoger ligt, dan kan dit wijzen op het gebruik van testosteron. Een kleine afwijking kan normaal zijn, een grote afwijking is dat zeker niet.

Bij Landis is een waarde gevonden hoger dan 4. Niet meer en niet minder. Hoeveel hoger is niet bekend gemaakt. Maar laten we aannemen dat de UCI hier geen wereldnieuws van heeft gemaakt als het gaat om een kleine, mogelijk natuurlijke, afwijking.
Testosteron is overigens een vorm van doping die alleen bij langer gebruik met zekerheid een positief effect sorteert. Een eenmalige innname zou herstelbe- vorderend kunnen werken menen sommige artsen. Dit is overigens nooit wetenschappelijk aangetoond.

Zoals vrijwel iedere sporter in zo'n geval reageerde Landis in eerste instantie door te ontkennen. Gevolgd door de opmerking dat zijn testosteronwaardes altijd hoger liggen. Nu is dat laatste overigens tegenwoordig vrij makkelijk uit te sluiten.

De rest van wielerwereld reageerde over algemeen vol ongeloof. Behalve de tourdirecteur Prudhomme die zei: "Maar ik waag het toch als iets positiefs te zien. Want als er iets blijkt uit deze controle is het dat bedriegers van een koude kermis thuiskomen".

Daarmee loopt Prudhomme aardig op de zaken vooruit. Er moet nog een contra-expertise volgen en het is wel zo netjes om die af te wachten. Mocht deze contra-expertise overigens opnieuw positief uitvallen dan verliest Landis zowel zijn Tourtitel als zijn contract bij Phonak.

En dan? Dan is Landis de zoveelste Tourwinnaar die in verband wordt gebracht met doping. De zoveelste? Alle Tourwinnaars van de afgelopen 40 jaar zijn, op verschillende manieren, in verband gebracht met doping. We hebben hier dus te maken met een ernstig chronisch probleem.

Nu heb ik hier een paar weken geleden al iets over geschreven. Ik sloot toen af met: "Doping hoort niet in sport thuis. Net zo min als een evenement dat alleen nog met doping gewonnen kan worden. Een minder zware Tour dus...".
Ik bedoelde hiermee te zeggen dat het wel heel makkelijk is om de dopinggebruikers af te schilderen als bedriegers. Er wordt, mijn inziens, teveel gevraagd van renners. Er zijn teveel commerciële belangen, het seizoen is te lang en de verwachtingen te hoog.

Nu kunnen we twee dingen doen: of je maakt het seizoen, inclusief de Tour, lichter. Of je laat begeleid, onder controle van de UCI, dopinggebruik toe.
Dit laatste is echter zo lastig controleerbaar en gevoelsmatig onrechtvaardig dat de eerste optie me de beste lijkt. En nu maar hopen op een grote naam die dat nu eens hardop zegt...

Gevangene bedreigt FBI onder eigen naam en nummer

Icoon Domme criminelenStupiditeit kent geen grenzen, en het beperkt bepaalde mensen behoorlijk in hun bewegingsvrijheid. Zo ook Donald Ray Bilby, een 30-jarige bajesklant die meer oog had voor het eindresultaat van zijn acties dan voor de mogelijke consequenties. Hij stuurde dreigbrieven naar de FBI en de geheime dienst in de hoop dat zij hem 20.000 dollar zouden geven. Het geld wou hij gebruiken om zijn borgtocht te betalen.

In zijn brieven dreigde Bilby met bomaanslagen en stuurde hij een wit goedje mee dat miltvuur voor moest stellen. Uiteraard waren de autoriteiten allesbehalve gecharmeerd van deze schrijfsels. Gelukkig bleek Bilby een uiterst behulpzame gedetineerde. Om een snelle en nette afhandeling van zijn verzoek te bespoedigen, had hij zijn volledige naam, zijn rekeningnummer én zijn 'cliëntnummer' in de brieven vermeld.

Volgens openbaar aanklager Christopher Christie kon met een redelijke mate van zekerheid worden gesteld dat men in dit geval niet met 's werelds intelligentste crimineel te maken had. Bilby kon zijn eigen verhaal geen positieve wending meer geven en bekende afgelopen dinsdag schuldig te zijn aan informatievervalsing en misleiding. Indien de rechter hem hiervoor de maximale straf oplegt, heeft Donald Ray Bilby nog dik vijf jaar om een nieuwe oplossing voor zijn problemen te verzinnen.

Candy mouunttaainn Chaarllieee!!!!

Vanavond ook nog een oudje: Charlie the Unicorn. Dit animatie filmpje is al in omloop sinds eind vorig jaar.

Het is gemaakt door Jason Steele en het gaat over een humeurige eenhoorn, Charlie. Het is een magisch avontuur, een speurtocht naar Candy Mountain.

Het is heel apart. Je houdt ervan of je vindt het niks. Ik vind het in ieder geval geweldig!

Met dank aan most_wanted voor de submit.

Manchester United heeft Carrick bijna binnen

Middenvelder Michael Carrick vertrekt zo goed als zeker naar Manchester United. Zijn huidige club Tottenham Hotspur is akkoord gegaan met de overgang naar Manchester, die ruim 22 miljoen euro zal gan betalen voor Carrick.

De transfer van Carrick hing al langer in de lucht, maar Manchester United kon de hoge transfersom niet betalen. Door de overgang van Ruud van Nistelrooij naar Real Madrid kwamen de benodigde middelen binnen om de 25-jarige Carrick alsnog over te nemen.

Eerder kwam de speler uit voor West Ham United, om in 2004 voor vier miljoen euro over te stappen naar de Spurs.

Krajicek door naar halve finale in Boedapest

Op het graveltoernooi van Boedapest is Michaëlla Krajicek doorgedrongen tot de halve finale. De Nederlandse was met 6-3, 6-4 te sterk voor de Italiaanse Sara Errani, de nummer 207 van de wereld.

In de halve finale zal Krajicek, de huidige nummer 36 op de wereldranglijst, het opnemen tegen de als vijfde geplaatste Lourdes Domínguez. Krajicek zelf is in Boedapest als tweede geplaatst. De andere halve finale gaat tussen de Duitse Martina Müller en de als achtste geplaatste Israëlische Anna Smashnova.

ETB3000

Elke gek heeft zijn gebrek… En deze gek denkt dat hij met buitenaardse wezentjes kan communiceren. Omdat te bewerkstelligen heeft hij de zeer geavanceerde ETB3000 in elkaar geknutseld.

Via hem kan ook jij met een alien chatten. De procedure is erg makkelijk:
• voeg hem toe aan je msn
• stuur hem een berichtje en hij gooit het in de ETB3000
• binnen een paar seconde krijg je een audio bericht van een alien terug

Hij moet alleen nog een vertaalcomputer in elkaar flansen, want hij begrijpt niets van het gepiep en geratel wat hij terug krijgt….

Praat nu met aliens

Nieuwe logo's Nederland 1, 2 en 3 uitgelekt

Op 4 september, wanneer de nieuwe programmering op de zenders van de Publieke Omroep van start gaat, wordt ook de netstyling van de zenders op de schop genomen. Het Britse designbureau Kemistry, dat ook de huidige netstyling van de Publieke Omroep en die van bijvoorbeeld CNN International en National Geographic Channel verzorgd heeft, is hiervoor verantwoordelijk.

Eerder was al bekend geworden dat Nederland 1 en 2 de huidige logo's, een ruitje met daarin het netnummer, zouden behouden. Het logo van Nederland 3 zou wel veranderen, zo werd bekend gemaakt: het nummer wordt gekanteld in de ruit om het "andere karakter" van die zender te benadrukken.

Via de weblog Dutchmedia zijn de logo's nu al voortijdig uitgelekt. Naast de gekantelde 3 voor Nederland 3, en een groene in plaats van blauwe kleur, blijkt er nog een verandering. Het logo van Nederland 2 verandert namelijk ook van kleur: van geel naar blauw.

Hieronder de uitgelekte logo's. Binnenkort zullen de logo's en bijbehorende nieuwe vormgeving van de zenders officieel naar buiten gebracht worden.

Nieuwe logo\'s Publieke Omroep
Nieuwe logo's Publieke Omroep

Prijswinnaars FOK!WK-pool bekend

Het heeft even geduurd, en daarvoor onze oprechte excuses, maar uiteindelijk is ie er dan eindelijk: De einduitslag van de FOK!WKpool.

De winnaar is geworden: Dr.Maitimo met 734 punten.

Hij of zij wint een Twister tweepersoonsdekbed. De set wordt compleet geleverd met 2 kussens, 2 hoezen en 2 dobbelstenen.

Als tweede, met 709 punten, is geeindigd, chrisz

Hij wint een originele "Playboy Strandhanddoek Tas", ideaal voor als je naar het strand gaat. Doe al je strand spullen in de "Playboy Strandhanddoek Tas" en eenmaal aangekomen op het strand, verandert je je "Playboy Strandhanddoek Tas" in een handomdraai in een mooi strandlaken! 100% katoen. Lengte 170 cm, doorsnede 80 cm.

Luutgaaert eindigt als derde met 693 punten. Normaal gesproken was er geen prijs voor hem, maar vanwege de vertraging, krijgt hij ook een prijs. Wat dat is, is een verrassing.

Prijswinnaars gefeliciteerd! Stuur jullie gegevens naar sport@fok.nl, dan zorgen wij er voor dat jullie de prijzen zo spoedig mogelijk krijgen.

De complete einduitslag kan je hier vinden.

De prijzen voor de 1e en 2e plaats van de WK-pool worden beschikbaar gesteld door X-Toys, dat sinds kort een speciale afdeling op de website heeft met allerlei artikelen van Playboy.

Een week lang barbecueën in Baak

In Baak is een vriendengroep van ongeveer vijfentwintig man bezig aan een non-stop barbecue. Afgelopen maandag om zes uur 's morgens werd de barbecue aangestoken. Het is de bedoeling dat de barbecue pas aanstaande maandag om zes uur in de ochtend weer uitgaat.

De initiatiefnemer van de barbecue is de twintigjarige Kevin Haggeman. Zijn motief is volgens hem logisch: "Mijn ouders zijn met vakantie en ik heb dus een hele week het huis voor mij alleen. Tja, dan moet je toch iets verzinnen om die tijd door te komen." Het hele dorp weet inmiddels van de barbecuemarathon af, maar Kevin zelf ziet zijn recordpoging als niets meer dan 'een geintje'. "Wereld-duurrecord klinkt natuurlijk prachtig, maar ik weet niet eens of er ooit ergens een barbecuerecord is gevestigd. Ik denk eigenlijk van niet. In dat geval vestigen wij dus een wereldrecord. Maar officieel zal het in ieder geval niet worden", aldus Kevin.

Het 'geintje' kost de vriendenclub wel een hoop geld. Kevin vertelt: "Dinsdagmiddag heb ik voor tweehonderd euro aan vlees gehaald. Een dag later was alles alweer op." Hoeveel drank er tegelijkertijd doorheen gaat wil Kevin niet zeggen. Om de kosten van de recordpoging te dragen staat er in de achtertuin een glazen pot. Wie langskomt en iets wil eten en drinken doet eerst tien euro in de pot.

Helaas voor Kevin zal hij het wereld-duurrecord niet breken. In 2005 werd in Canada een barbecue gehouden die 220 uur duurde. De kosten van deze barbecue waren 50.000 dollar.


Als de ouders van huis zijn, geurt het vlees op de barbecue


Met dank aan heineken6pack voor de submit.

Feyenoord geeft Tymoschuk nog niet op

Feyenoord heeft de strijd om Anatoli Tymoschuk nog niet opgegeven. Tijdens een persconferentie bij zijn club Shakhtar Donetsk werd vandaag bekend gemaakt dat Feyenoord bereid is een transfersom van zeven miljoen neer te tellen.


De voorzitter zei er niet bij of het om Euro's of ponden ging, maar sowieso is het een veelvoud van wat de Rotterdammers eerst in hun hoofd hadden. De drie miljoen van Feyenoord en de 4,5 miljoen euro van Celtic vond de club vorige week niet de moeite waard om te onderhandelen.

Ferguson mist eerste wedstrijden Rangers

Barry Ferguson, aanvoerder van Glasgow Rangers, zal waarschijnlijk de eerste vijf wedstrijden van de Schotse voetbalcompetitie aan zich voorbij moeten laten. Hij kampt met een hielblessure, nadat hij eerder dit jaar een enkeloperatie moest ondergaan.

Ook vleugelspits Chris Burke zal aankomende zondag niet aantreden in de eerste wedstrijd tegen Motherwell. Net als Ian Murray en Kris Boyd zal hij geblesseerd moeten toekijken vanaf de kant.

Ten Cate positief over loting

Henk ten Cate ziet de loting van Ajax in de voorronde van de Champions League als "een confrontatie met mogelijkheden.

"Het had beter gekund maar ook slechter", aldus de nieuwe coach van de Amsterdammers. Ajax moet het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Kopenhagen en MyPa´47. "Ajax is beslist favoriet, maar de tegenstander onderschatten mag niet. Ik verwacht dat we tegen de Denen moeten. Zij zijn fysiek wat verder, maar wij zullen er ook klaar voor zijn. Een ploeg als Kopenhagen kan voor een verrassing zorgen," aldus Ten Cate.

Kenneth Perez zal het moeten gaan opnemen tegen landgenoten. "Leuk voor mijn familie en vrienden. Mijn telefoon is al honderd keer overgegaan. Op papier is het een sterke tegenstander met veel internationals, de Zweden Allbäck en Linderoth, een viertal Denen en Pimpong van Ghana. FC Kopenhagen speelt een fysiek sterk spelletje in 4-4-2-systeem. Het zal zeker niet gemakkelijk worden," aldus de 31-jarige Deen.

OBJECTION!

Het relatief onbekende Nintento DS spel Phoenix Wright gaat over rechtzaken, die op je dubbele scherm worden gevisualiseerd in de gebruikelijke japanse tekenstijl. Nu is de amerikaanse gewoonte hard 'OBJECTION' door de rechtzaal heen te roepen wereldwijd bekend en ook in deze game hebben ze dat niet achterwege gelaten. Via deze website kun je zelf de tekst na 'objection' invullen en vervolgens de URL doorgeven.

Linkje.

Liverpool weigert in Israël te spelen

Liverpool wil in de derde voorronde van de Champions League niet in Israël spelen tegen Maccabi Haifa.

Liverpool speelt eerst thuis waarna op 22 of 23 augustus de uitwedstrijd moet plaatsvinden. Liverpool weigert echter naar Israël af te reizen vanwege de oorlog tussen Israël en Libanon die er nu aan de gang is. "Er kan geen sprake van zijn dat wij naar Israël gaan", aldus Liverpool manager Rafael Benitez vanmiddag na de loting. "Het zou absurd zijn om het zelfs maar te overwegen. De UEFA kan niemand aan gevaar blootstellen." Benitez wil nu dat het duel op neutraal terrein wordt gespeeld.

Poolse president wil herinvoering doodstraf

EuropaDe president van Polen, Lech Kaczynski, pleit voor voor de invoering van de doodstraf in de Europese Unie (EU). Het conservatieve Poolse staatshoofd zei dat vandaag op de radio.

Voor alle landen die nu lid zijn van de EU is het opleggen van de doodstraf verboden. Landen die lid willen worden van de EU moeten eerst de doodstraf afschaffen, willen ze een kans maken op een lidmaatschap. Dat gold ook voor de tien landen die in 2004 toetraden. Ook Turkije schafte mede om die reden de doodstraf al af.

Volgens Kaczynski geven landen die de doodstraf afschaffen ''de crimineel een ongelofelijk voordeel op het slachtoffer, het voordeel van leven boven de dood. We moeten hierover discussiëren in Europa. Ik denk dat de tijd daar is dat Europa haar standpunt over dit onderwerp bijstelt''.

Lech Kaczynski slaat samen met zijn tweelingbroer, premier Jaroslaw, wel vaker conservatieve en nationalistische taal uit. Die retoriek valt slecht bij veel EU-partners. Het invoeren van de doodstraf is binnen de EU ook totaal geen issue. In Nederland is alleen de SGP er voorstander van.


De gebroeders Kaczynski

Met dank aan Boesh voor de submit.

[GP2] Uitslag Kwalificatie Duitsland

In de kwalificatie voor de eerste GP2 race op het circuit van Hockenheim heeft Gianmaria Bruni de snelste tijd gereden. De Italiaan was 0,322 seconden sneller dan Timo Glock, die in Duitsland zijn thuisrace rijdt.

Uitslag GP2 kwalificatie Duitsland:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1G. BruniTrident01'22"58813
2T. GlockiSport01'22"91011
3N. PiquetPiquet Sports01'22"92812
4E. VisoiSport01'22"94712
5G. PantanoFMS01'22"99412
6F. PereraDAMS01'23"12712
7L. Di GrassiDurango01'23"14712
8L. HamiltonART01'23"16911
9A. ZuberTrident01'23"30212
10A. PrematART01'23"3099
11F. MonfardiniDAMS01'23"31511
12A. CarrollRacing Eng.01'23"4578
13N. LapierreArden01'23"47212
14H. YoshimotoBCN Comp.01'23"53914
15L. FilippiBCN Comp.01'23"57511
16C. PiccioneDPR01'23"69212
17F. FauzySuper Nova01'23"7698
18A. Negr_oPiquet Sports01'23"78514
19M. AmmermullerArden01'23"89810
20F. PorteiroCampos Racing01'24"03512
21S. HernandezDurango01'24"05716
22J. VillaRacing Eng.01'24"06011
23V. PetrovDPR01'24"60914
24J. TahinciFMS01'25"38011
25A. VallesCampos Racing01'29"2113
26J. LopezSuper Nova01'54"7310

PvdA-onderzoek eergeweld tienermeiden

In Amsterdam wordt momenteel een diepgaand onderzoek gevoerd naar 'eergerelateerd geweld' tegen allochtone tienermeiden in de hoofdstad. Het onderzoek wordt gedaan in opdracht van de PvdA. Projectleidster van het onderzoek is PvdA-raadslid Karina Schaapman; medeonderzoekers zijn de Amsterdamse PvdA'ers Derya Kaplan en Sabina Gazic.

De hoofdstedelijke PvdA noemt het probleem ''urgent''. Na een paar maanden onderzoek, spreekt Schaapman al van een ''omvangrijk probleem.''

De reden dat er veel geweld is tegen allochtonen tienermeiden, zou zijn gelegen in de snelle mate waarin deze groep emancipeert. Hun ouders kunnen dit niet bijbenen waardoor ernstige conflicten ontstaan. Op gewelddadige wijze wordt (te) vaak gepoogd de familie-eer te beschermen.

Hindoestaanse
Een bepaald patroon wordt voor de onderzoekers al duidelijk: Zo hebben Turkse meisjes meer last van geweld dan van intimidaties; onder Hindoestaanse meisjes ligt het zelfmoordcijfer opvallend hoger dan gemiddelde. Overigens hebben ook christelijke meiden zoals uit Kosovo of Zuid-Amerika, te maken met eergerelateerd geweld.

De uitkomsten van het PvdA-onderzoek worden in november tijdens en symposium over het onderwerp gepresenteerd aan burgemeester Job Cohen. De bedoeling is dat er politieke oplossingen worden gevonden (maatregelen worden genomen).

VN evacueren waarnemers uit Zuid-Libanon

Icoon OorlogDe Verenigde Naties evacueren hun waarnemers die in het Zuiden van Libanon werken. De hevige bombardementen, die volgens Israël nog verder zullen worden opgevoerd, vormen een onaanvaardbaar groot risico. Zo liet het Deense leger weten.

Eerder deze week voerden Israëlische strijdkrachten een luchtaanval uit op één van de in totaal vier observatieposten van de VN. Daarbij vonden vier waarnemers de dood. Daarvoor raakte een waarnemer van een andere post gewond, doordat hij werd geraakt door kogels.

Amerikaan bekent 48 moorden

Icoon Misdaad Een Amerikaanse gevangene heeft naar eigen zeggen 48 mensen vermoord in 25 jaar. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. De 53-jarige Robert Charles Browne zit nu al een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op een 13-jarig meisje. Als zijn claim klopt, is hij één van de meest productieve (gesnapte) seriemoordenaars ooit in de Verenigde Staten.

Volgens de politie kan Browne veel van de moorden in detail beschrijven, maar claimt hij soms ook de details vergeten te zijn. "Het is mogelijk dat hij overdrijft, maar ik denk niet dat we daar van uit kunnen gaan", aldus een plaatselijke sherrif.

De bekentenissen kwamen aan het licht dankzij een groep vrijwilligers die zich stortte op oude onopgeloste zaken. Een 79-jarige ex-FBI-agent uit die groep wisselde gedurende vier jaar brieven uit met Browne. De bekentenissen kreeg hij los in ruil voor gunsten. "Hij zei letterlijk: 'Zorg voor een goede dokter, en ik geef je drie moorden'", aldus de vrijwilliger.

Browne bekende de moorden vervolgens één voor één met meestal veel details. Met behulp van die details was de politie in staat om hem aan zeker 19 onopgeloste moorden te linken. Jaren eerder had hij vanuit de gevangenis overigens al een handgetekende kaart met nummer 1 tot en met 48 naar de politie gestuurd, met als begeleidende tekst "de score is 1 voor jullie, 48 voor het andere team".

Seriemoordenaars
Als de informatie van Browne klopt, betekent dat nog niet dat hij de meest productieve seriemoordenaar ooit in de Verenigde Staten is. Gary Leon Ridgway, die in 2001 werd gearresteerd, heeft vooralsnog die twijfelachtige eer. Hij is veroordeeld voor 48 moorden, hoewel hij er waarschijnlijk veel meer heeft gepleegd.

Met dank aan Evik, Taoufik007 en woessie voor de submit.

Fledderus blijft bij FC Groningen

FC Groningen kan komend seizoen gewoon een beroep doen op Mark-Jan Fledderus. De middenvelder zag een transfer naar het Spaanse Gimnastic de Tarragona niet doorgaan.

De transfer werd afgeblazen omdat de technisch directeur en de technisch manager van de Spaanse promovendus het niet eens waren over de kwaliteiten van Fledderus. De middenvelder dient nu zijn nog een jaar doorlopende contract bij FC Groningen uit.

Albers blaast motor op

Albers kan een goede kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland op zijn buik schrijven.

De Nederlandse formule 1-courreur blies vrijdag tijdens de vrije trainingen zijn motor op en zal moeten worden vervangen. Gevolg is dat de Midland-rijder tien plaatsen moet inleveren op de startgrid. Daarom zal Albers aankomende zondag in Hockenheim op één van de laatste plaatsen starten.

Albers had hierover het volgende te melden:"Het was om eerlijk te zijn een slechte dag voor me. De motor blies op in de ochtend, waardoor ik maar een beperkt aantal rondes heb kunnen rijden, ook moet ik nu tien plaatsen naar achteren op de startgrid. 's Middags werden we gehinderd door de regen, en toen ik eindelijk de baan op kon had ik last van verkeer voor me. Maar hoe dan ook, morgen is een nieuwe dag. Ik ben dankbaar dat ik zoveel fans heb die me hier steunen, ik zal er alles aan doen een goede prestatie neer te zetten."

Ondanks het opblazen van de motor zette Albers tijdens de eerste vrije training de zestiende tijd neer, in de tweede vrije training moest onze landgenoot het doen met een 22e plaats.

Harry Potter uit de kleren

Icoon TheaterActeur Daniel Radcliffe, vooral bekend van zijn rol als de jonge tovenaar Harry Potter, zal volgend jaar naakt in het theater te bewonderen zijn. Radcliffe maakt dan zijn debuut op de planken in het toneelstuk Equus. Hierin speelt hij Alan Strang, een stalknecht die zes paarden de ogen uitsteekt en naar een psychiater wordt gestuurd. In één van de scènes zal Daniel naakt op een paard plaatsnemen.

Voordat het zover is, moet Radcliffe eerst nog de opnamen afronden voor Harry Potter and the Order of the Phoenix. "Hij zal in oktober of november klaar zijn met de opnamen. De repetities voor het toneelstuk beginnen in januari. Het is een buitengewoon toneelstuk en er zit inderdaad een naaktscène in, maar dat is niet waar het allemaal om draait", zo vertelt Daniels woordvoerster, Vanessa Davies.

De rol van de psychiater is weggelegd voor Richard Griffiths, de man die in de Harry Potter-filmreeks zijn chagrijnige oom Vernon Dursley speelt. De première van het toneelstuk staat gepland voor maart 2007. Beeldmateriaal en meer informatie over de voorverkoop laten op zich wachten.

Caisse d'Epargne houdt Pereiro thuis

Oscar Pereiro Sio zou oorspronkelijk acte de presence geven tijdens het critirium Draai van de Kaai in Roosendaal, maar de ploegleiding vindt het beter als de Spanjaard verstek laat gaan.

Eusebio Unzue Labrano, ploegleider van Caisse d'Epargne, vindt het beter als Oscar Pereiro aankomende maandag thuisblijft. Wanneer Landis gedeclassificeerd zal worden vanwege het gebruik van doping kan de media aandacht voor de Spanjaard te veel voor hem worden. De organisatie van het critirium is teleurgesteld in het afzeggen van Pererio "Wij zijn bedroefd. Pereiro komt niet, hij mag niet van zijn bazen. Wij zijn het kind van de rekening. Surhuisterveen trouwens ook."

De organisatie heeft wel een aantal andere toppers op haar deelnemerslijst staan. De Luxemburger Frank Schleck en de Noor Thor Hushovd zullen wel aan de start verschijnen van de Draai van de Kaai

Stick Avalanche (Vrijdagmiddagspel 3)

Stickman doet graag aan sporten. Het liefste gaat hij een klein stukje rennen, maar dit gaat niet altijd zo als hij gepland heeft. Hij komt tijdens het rennen op een grasveldje terecht. Maar dit is niet het ergste, want hij kan er namelijk niet meer vanaf en vanuit de hemel komt ook vanalles naar beneden vallen. Helpen jullie de stickman om zoveel mogelijk punten te verzamelen zonder gedood te worden? En als jullie toch dood zouden gaan dan zien we graag de highscore in de reacties.

Stekker uit Iron Man

In januari van 2003 presenteerden Activision en Marvel trots een uitgebreid samenwerkingsverband. Activision ging games uitgeven op basis van de vier populairste comics uit de Marvel-stal. De X-men, Spider-Man, Fantastic Four en Iron Man waren in deze deal inbegrepen, en Activision mocht tot 2009 games laten maken op basis van deze comics en eventuele films die gebaseerd waren op de comics.

Inmiddels zijn we twee en een half jaar verder, en heeft Activision gretig gebruik gemaakt van deze overeenkomst. In de tussentijd heeft Activision onder meer Spider-Man 2 (2004), Fantastic 4 (2005) en X-Men: The Official Game (2006) uitgebracht.

De ontwikkeling van een game gebaseerd op de ingeblikte held van Marvel, Iron Man, en de productie van de film waren beide al enige tijd onderweg. De film staat gepland voor een release in mei van 2008. Een ideale datum om een zomer-blockbuster te lanceren.
En een videogame gebaseerd op een zomer-blockbuster zou een aardig omzet kunnen opleveren, is de algemene verwachting. Vooral omdat de game gepland stond voor een launch in mei van 2008.

Activision heeft echter besloten niet alleen te stoppen met Iron Man, maar de rechten op de comic volledig op te geven. Een duidelijke verklaring is er nog niet vanuit Activision.



Iron Man zit momenteel muurvast

Behalve de vraag waarom Activision de rechten opgegeven heeft, rijst ook de vraag wie het spel nu uit gaat geven.
THQ weet van niets, EA en Midway beweren ook niet met een project bezig te zijn gebaseerd op de geel-rode man van staal. Take-Two weigert commentaar op geruchten te geven.

Biedt Marvel dan een licht in de duisternis? Niet echt. Deze herfst kunnen we een officieel bericht omtrent de Iron Man game verwachten. Tot die tijd zullen we het met de teaserposter van de film en de comics moeten doen.

Surseance Cambuur Leeuwarden opgeheven

Cambuur Leeuwarden is nu dan echt gered van het faillisement, en kan daarmee de financiële zorgen van het afgelopen seizoen achter zich laten.

De vijf overgebleven schuldeisers hebben via hun advocaat laten weten niet in hoger beroep te gaan om meer van hun geld terug te krijgen. De surseance van betaling wordt daarom binnenkort opgeheven.

"Eindeljk kunnen we volle kracht verder met onze plannen voor het nieuwe Cambuur Leeuwarden" laat directeur Alex Pama van de Friese club weten.

Uitslag 2e vrije training GP Duitsland

Zojuist is op Hockenheim de tweede vrije training voor de GP van Duitsland verreden. Robert Kubica wist de snelste tijd te rijden. Michael Schumacher eindigde als tweede, en Robert Doornbos zette een knappe derde tijd neer.

Uitslag tweede vrije training:

PosCoureurTeam TijdRonden
1 R. Kubica BMW 1:16.22518
2 M. Schumacher Ferrari 1:16.50214
3 R. Doornbos Red Bull 1:16.54918
4 K. Räikkönen McLaren 1:17.0409
5 F. Massa Ferrari 1:17.20511
6 A. Davidson Honda 1:17.29426
7 M. Webber Williams 1:17.3446
8 P. de la Rosa McLaren 1:17.51610
9 R. Barrichello Honda 1:17.51913
10 J. Button Honda 1:17.54213
11 G. Fisichella Renault 1:17.67210
12 J. Trulli Toyota 1:17.84413
13 R. Schumacher Toyota 1:17.89514
14 M. Winkelhock Midland F1 1:17.96220
15 F. Alonso Renault 1:18.0828
16 A. Wurz Williams 1:18.16436
17 C. Klien Red Bull 1:18.22313
18 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:18.36613
19 N. Jani Scuderia Toro Rosso 1:18.46019
20 D. Coulthard Red Bull 1:18.61610
21 N. Heidfeld BMW 1:18.63610
22 C. Albers Midland F1 1:18.64311
23 T. Monteiro Midland F1 1:18.99111
24 J. Villeneuve BMW 1:19.1139
25 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:19.23212
26 T. Sato Super Aguri 1:19.3658
27 S. Yamamoto Super Aguri geen tijd2
28 N. Rosberg Williams geen tijd

Verboden dempers Renault toch toegestaan

Vlak na de Franse Grand Prix heeft de FIA laten weten dat het massadempersysteem per direct werd verboden omdat het de aerodynamische prestaties van de wagen zou beïnvloeden. In het bijzonder voor Renault F1 was dit een grote tegenslag, aangezien zij de voorloper waren op het gebied van dit systeem.

Het team kon zich echter niet vinden in de procedure die was gevolgd. Renault heeft besloten om tijdens de technische keuring van de wagens het systeem op de reserve wagen te laten zitten. De wagen werd in eerste instantie afgekeurd door de mensen van de FIA, echter namen de stewards hiermee geen genoegen en keurden dit toch goed.

In een verklaring van de stewards wordt aangegeven ‘dat het gebruik van massadempersystemen als legaal moet worden beschouwd’. Ook zou er in het technische reglement niets staat over het verbod op het gebruik van dit soort dempers. Daarnaast zou Renault over data beschikken die kan aantonen dat de dempers geen invloed hebben op de aerodynamica van de wagen.

Hoewel de stewards voor deze race toestemming hebben gegeven, wil dat niet zeggen dat dit een vrijbrief is om het systeem de rest van het seizoen te mogen gebruiken. Indien de regels worden veranderd, bijvoorbeeld ten behoeve van de veiligheid. Ook laten de stewards weten dat ze het nog niet zo vreemd vinden dat de FIA haar twijfels heeft over dit systeem, mede door de verschillende bewijsvoeringen die er zijn. Deze goedkeuring komt Renault in ieder geval goed uit, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving over de afkeuring van het systeem.

Nadat de stewards de goedkeuring van het systeem bekend hebben gemaakt, heeft Renault besloten om de overige twee wagens ook uit te rusten met het systeem. Door dit besluit is het aannemelijk dat de renstallen van Ferrari, McLaren en Red Bull Racing, die ook al bekend zijn met dit systeem, daar ook gebruik van mogen maken. Of deze teams dat zullen doen is nog niet bekend.

Mourinho blij met Shevchenko

Chelsea-trainer José Mourinho is zielsgelukkig met zijn nieuwe spits, Andriy Shevchenko. Hij noemde de overstap van de speler een belangrijke aanwinst voor het Engelse voetbal.

De Oekraïense goaltjesdief maakte deze zomer de overstap van AC Milan naar Chelsea, voor het lieve sommetje van 30 miljoen Pond (zo'n 45 miljoen Euro). The Blues, die met Roman Abramovich als voorzitter al enkele topaankopen hebben gedaan, hebben volgens Mourinho nu een speler aangetrokken die belangrijk is voor het Engelse voetbal.

"Dit is een belangrijke aanwinst voor Engels voetbal", zei de Portugese oefenmeester. "Iedereen wil de beste spelers in de wereld, en nu hebben we er één. Hij is een grootse speler. Wij willen opnieuw kampioen worden en prijzen pakken die we nog niet hebben, en met Shevchenko is ons team nog beter dan het al was."

Sheva wilde graag weg bij Milan om in Engeland te kunnen spelen en wonen. De reden was dat hij en zijn vrouw graag willen dat hun kinderen in het Engels worden opgevoed. "Milan wilde dat ik bleef, maar de keuze van mijn familie is belangrijker dan die van wie dan ook", aldus de 29-jarige spits.

Negen jaar cel voor steken hond

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaan die de Duitse herder van zijn nicht, Dieter, in november 2005 tussen zijn ogen stak, moet negen jaar de cel in. Dit maakte een rechtbank in Los Angeles gisteren bekend.

De hond overleefde de aanval, maar de dader, de 31-jarige Hugo Vargas, verdiende volgens de jury toch een zware straf omdat hij extreme wreedheid jegens dieren vertoonde. De maximumstraf voor dit soort delicten is tien jaar.

Met dank aan woessie en cyberbull voor de submit.

Armstrong terughoudend

Zevenvoudig tourwinaar Lance Armstrong heeft met veel terughoudendheid gereageerd op de positieve dopingtest van landgenoot en ex-ploeggenoot Floyd Landis.

"Tot nu toe is er alleen een verdachtmaking, tot de contra-expertise is uitgevoerd spreek ik hier verder met geen woord over", aldus de gestopte renner uit Texas. Opmerkelijk is dat Armstrong eerder nog Landis graag terug wilde halen naar de Discovery ploeg, waar hij deels eigenaar van is. Eerder stapte Landis op uit deze ploeg, omdat hij voor eigen kansen wilde rijden.

De eerste Amerikaanse Tourwinnaar ooit, Greg LeMond, heeft gezegd te zijn geschrokken, en teleurgesteld te zijn. "Ik hoop dat hij onschuldig is, want ik kan mij niet voorstellen dat hij iets verbodens heeft gedaan. Ik was ervan overtuigd dat hij clean heeft gereden."

De winnaar van 1986 zei ook dat het grootste probleem in de wielersport zelf ligt. "Deze sport is corrupt, en maakt op één of andere dag renners corrupt. Wielrennen heeft een aardbeving voor de grote schoonmaak. Wat in het verleden is gebeurd, was te klein."

Dead Rising geband in Duitsland of niet?

Zoals we eerder al konden lezen, zou het spel Dead Rising van Capcom geband zijn in Duitsland, omdat het niet door de leeftijdskeuring heen is gekomen. Is dit nou wel echt het geval?

De site 1up.com ging direct naar de developer toe en kreeg als commentaar: "Het spel is niet geband in Duitsland. Het staat gepland voor release op 8 september." Wat is hier aan de hand, zal je je wellicht afvragen.

De Duitse blogger Boris Schneider-Johne legt uit op zijn weblog uit dat de USK, de Duitse ESRB, weigert de game een leeftijdsrating te geven. Dit betekent dat de BPjM (een organisatie die toezicht houdt op media die schadelijk kunnen zijn voor jeugdigen) later de mogelijkheid heeft om het spel een "ban" te geven door adverteren en promotie van het spel, waaronder in-store vertoning, te verbieden. Het gebrek aan een leeftijdsrating betekent al dat het spel niet verkocht mag worden aan minderjarigen.

Aan de andere kant - en nu wordt het echt raar - geeft Microsoft bedrijven geen toestemming games uit te brengen voor de 360 zonder dat ze gekeurd zijn. Dus terwijl het spel legaal verkocht kan worden aan volwassenen in Duitsland, kan het niet gepubliceerd worden. Dit komt in feite op het zelfde neer als een ban door de overheid. En wij maar denken dat ons gedoogbeleid raar was...

Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken; door gebrek aan een keuring, wordt het ouderlijke toezichtsysteem van de 360 nogal nutteloos, waardoor kleine kinderen alsnog weinig moeite zullen hebben om te spelen. Zeg maar net zoiets als je grote broer laten halen.


Wir haben es nicht gewusst!

UEFA Cup : Uitslag loting tweede voorronde

Vandaag vond om 13:30 in het Zwitserse Nyon de loting plaats voor de tweede kwalificatieronde voor de Uefa Cup. De winnaars van de onderstaande wedstrijden plaatsen zich voor de eerste ronde.

FC Twente speelt eerst thuis, en moet het opnemen tegen Levadia Tallin uit Estland.

Loting tweede voorronde UEFA Cup

Apoel - Trabzonspor
H. Tel-Aviv - Domzale
CSKA Sofia - Kula
Roeselaere - Achnas
OFK - Auxerre

Dinamo Boekarest - Beitar
Partizan - Maribor
Sarajevo - Rapid Boekarest
Bnei Yehuda - Loko Sofia
Omonia - Litex

Tirana - Kayserispor
Artmedia - Dinamo Minsk
Ried - Sion
Fehérvár - Grasshoppers
Karvan - Slavia

Chornomorets - Plock
Basel - Vaduz
Zimbru - Zaporizhya
Mattersburg - Wisla
Hertha BSC - Ameri

Rubin - Bate
Ol. Marseille - Young Boys
Start - Drogheda
Odense - LIanelli
Kaunas - Randers

FC Twente - Levadia Tallin
Ventspils - Newcastle United
Brann - Atvidaberg
Molde - Skonto
Flora - Brøndby

Suduva - Club Brugge
Gretna - Derry

De wedstrijden zullen worden gespeeld op 10 augustus, en de returns volgen twee weken later, op 24 augustus.

Vrouw pleegt zelfmoord in vrieskist

Icoon OpmerkelijkAanhoudend extreem warm weer gaat sommige mensen niet in de koude kleren zitten. Zo zou de hittegolf die Servië al weken in z'n greep heeft een 51-jarige vrouw tot zelfmoord hebben gedreven. Volgens de Servische sensatiekrant Press slikte de vrouw een overdosis slaappillen, nam ze plaats in een grote vrieskist en liet ze het deksel dichtvallen.

Zo'n twaalf uur later trok een familielid de vrieskist open en werd de vrouw daarin stijfbevroren aangetroffen. Volgens een bij deze zaak betrokken arts leek een verband tussen de hittegolf en de zelfmoord van de vrouw niet ondenkbaar.

Met dank aan Sehnsucht, woessie, budha en YubYub voor de submit.

Arsenal praat met Chelsea over Cole

Chelsea heeft serieuze interesse in Ashley Cole. De vleugelverdediger van Arsenal kreeg eerder een boete aan zijn broek omdat hij achter de rug van Arsenal om met Chelsea-manager Mourinho gepraat had, maar inmiddels begint een transfer naar Stamford Bridge steeds concreter te worden. Arsenal heeft de eerste gesprekken met Chelsea al achter de rug, bevestigt Arsenals vice-preses David Dein.

"We hebben een aantal oriënterende gesprekken gehad met Chelsea", zegt Dein tegen de BBC. "Verder kan ik nog niets zeggen. Momenteel is Ashley Cole nog gewoon speler van Arsenal en dat blijft zo tot jullie iets anders van ons horen." De 25-jarige Cole moet op Stamford Bridge de naam van Asier del Horno doen vergeten, die eerder deze maand een contract tekende bij Valencia.

Splinter Cell: Double Agent verschoven + beelden

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat het vierde deel in de Splinter Cell-serie genaamd Double Agent in Europa verschoven is van september naar eind oktober 2006. Ondertussen komt er nog wel een hoop nieuw materiaal vrij van de game. Game Informer Online heeft vier in-game videos online staan waaruit blijkt dat de game toch wel iets actie-gerichter is dan de vorige delen. Naast sneaken zul je af en toe ook best een beetje mogen knallen. Er zijn ook nog vijftien PC/Xbox 360-screens verschenen.

Multiplayer (PC)







Singleplayer (Xbox 360)





Ravoo roept op tot GeenStijl-boycot

Icoon InternetNS-communicatiemanager Joost Ravoo heeft bij de Bond van Adverteerders (BVA) aan de bel getrokken over de manier waarop hij behandeld is op de weblog GeenStijl. Ook enkele bedrijven die op GeenStijl adverteren heeft hij benaderd. Hij roept op tot een boycot van de weblog bij adverteerders.

Ravoo werd op GeenStijl vergeleken met de nazi Joseph Goebbels en NSB'er Anton Mussert. Dat is hem in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik wil proberen een gedragscode op te stellen om er voor te zorgen dat er aan dit soort uitwassen geen geld verdiend kan worden", zegt Ravoo nu. "Unilever heeft aangegeven haar advertenties stop te willen zetten. Sony en Monsterboard hebben een dergelijk besluit nog in beraad."

De BVA gaat nog niet tot actie over. "Wij vinden zeker dat GeenStijl erg ver is gegaan, maar gaan niet op basis van één enkele klacht een gedragscode opstellen", reageert Bart van der Gaag, mediaspecialist van BVA. "Als er meer klachten binnenkomen, gaan we dit wel serieus bekijken. Maar een code moet wel zin hebben, anders is het symboolpolitiek. Bovendien is het uiteindelijk aan de adverteerders zelf om te bepalen of ze op zo'n shockblog willen adverteren. Ik acht de kans dan ook klein dat zo'n gedragscode er komt."

Unilever neemt de klacht "uiterst serieus". Het bedrijf heeft advertenties van Lipton Ice op de site staan. "Voor ons is de vraag: waar trek je de grens? We willen daarbij ook verder kijken dan alleen weblogs, want dit kan ook op andere sites gebeuren", zegt Unilever-woordvoerder Gerbert van Genderen Stort. Unilever komt binnen twee weken met een standpunt. "Adverteerders hebben hun eigen verantwoordelijkheid en die nemen wij ook. Daarnaast zou het inderdaad goed zijn als ook de BVA hier een standpunt over formuleert."

Monsterboard zegt wel met Ravoo gesproken te hebben, maar het terugtrekken van de advertenties niet te overwegen. "Mocht er sprake zijn van een strafbaar feit, dan moeten we het heroverwegen. Datzelfde geldt als de BVA komt met een richtlijn. Maar die zaken zijn nu nog niet aan de orde", zegt managing director Marc de Vries.

Overigens heeft Joost Ravoo eerder wel excuses aan GeenStijl gemaakt. "Ik maak bij deze wel graag mijn excuses; ik typeerde de bezoekers van Geen stijl ooit als 'anonieme lafbekjes' en ging de discussie soms wat te hard in. Dat was fout, onnodig confronterend en dat spijt mij. De typering is natuurlijk wel van toepassing op de redacteuren van GeenStijl, maar dan niet meer anoniem", zo zei hij op 18 juli.

Hoogste spoorlijn ter wereld barst en verzakt

Icoon Vervoer's Werelds hoogst gelegen spoorlijn, die China met Tibet verbindt, kent amper drie weken na de ingebruikname al grote structurele problemen. Op meerdere plaatsen zitten barsten in het beton en delen van de spoorlijn verzakken in de permafrostbodem. Dat meldt de Chinese krant Beijing News vandaag op basis van een interview met de woordvoerder van het Chinese ministerie van Spoorwegen, Wang Yongping.

Het 3,4 miljard euro kostende project moest het paradepaardje van de Chinese techniek worden. Zo is de spoorlijn voorzien van een geavanceerd koelsysteem dat zou garanderen dat de permafrost daadwerkelijk permanent bevroren blijft. In de praktijk wijkt het gedrag van de natuur echter af van de verwachtingen van de ingenieurs van de spoorlijn.

"De bevroren grond, die als fundering voor de spoorlijn dient, is op enkele plaatsen ingezakt en gebarsten waardoor het spoor op sommige locaties instabiel is geworden. Het beton is bij enkele bruggen en op andere plaatsen gebarsten, waardoor een onzichtbare bedreiging van de spoorlijnkwaliteit is ontstaan. Het verschuivende zand in de regio speelt de spoorlijn ook meer parten dan was verwacht" aldus Wang Yongping.

Mochten de Chinese ingenieurs in staat blijken deze problemen op te lossen, dan wacht hen een volgende uitdaging: loslopende jaks. Deze zorgen regelmatig voor vertraging door in kuddes het spoor te bezetten.

Website Deep Labyrinth online

Atlus heeft een website online gezet voor de DS-RPG Deep Labyrinth. Op deze website vind je onder andere enkele gameplay-fimpjes die duidelijk laten zien hoe je in het spel kan vechten en magische spreuken op vijanden los kan laten.

Deep Labyrinth is een first-person, 3D action-RPG waarin de nadruk ligt op verkennen. Het spel is gebaseerd op een eerder verschenen spel voor de mobiele telefoon, maar voegt een compleet nieuwe verhaallijn toe. Een jongetje genaamd Shawn raakt met zijn hond Ace verstrikt in een andere dimensie. Samen moeten ze een weg terug naar hun eigen wereld vinden. Dat gaat gepaard met de nodige gevechten en op te lossen puzzels.






Screenshots Tenchu

De makers van de Tenchu-serie hebben een tijd geleden al aangekondigd dat zij de nextgen-consoles in wilden stappen met een nieuw Tenchu-deel. De developers 'From Software' hebben bekend gemaakt dat Tenchu op de Xbox360 de gamer de kans zal geven om zijn eigen ninja-character te maken. Ook zal de AI van personages/vijanden in de nieuwe game sterker naar voren komen. Om het spel dan nog dat beetje extra te geven zijn volgens de developers de stealth skills meer verfijnd.

Tenchu zal eind dit jaar op de Japanse markt verschijnen, of er echter ook een US en EU-release aan zit te komen is nog niet bekend. De eerste screens van het Tenchu-deel op de Xbox360 zijn hier te bekijken.

Voor meer screens klik je hier










Een satanistisch woordenboek.

De duivel heeft vele benamingen. Volgens wikipedia zijn een aantal varianten: De boze, de onreine geest en de vader van de leugen. Hij is in ieder geval de personificatie van het kwaad. Als je zo'n beroemdheid bent krijg je een aantal privileges. Één van deze alom gewilde voorrechten is een heus eigen woordenboek. Uiteraard alleen maar met termen die kwaadaardig zijn, of gewone woorden met hun 'juiste' betekenis.
quote:
TAKE, v.t.
To acquire, frequently by force but preferably by stealth.

Screens Guitar Hero II

De muziekgame Guitar Hero II zal eind dit jaar verwacht worden in de US. De opvolger van Guitar Hero zal een geheel nieuwe tracklist bevatten evenals de multiplayeroptie. Je zult kunnen kiezen uit rhythm-, lead- of bass-gitaar tracks. Met twee spelers kun je tegen elkaar spelen, maar ook gezamelijk co-op spelen. Dit maal kun je ook als speler kiezen in welk ritme jij het muziekstuk wil spelen of dat je bijvoorbeeld alleen veel wil oefenen met het refrein van een lied.




Uitslag derde ronde loting Champions League

Icoon Champions LeagueOm 12:00 uur begon de loting van de derde voorronde van de Champions League. Ajax was één van de geplaatste ploegen en zal zo de topclubs ontwijken voor een plek in het hoofdtoernooi.

Ajax zal het moeten opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Kopenhagen en Mypa, die aankomend weekend wordt gespeeld. De winnaars van de wedstrijden in de derde voorronde plaatsen zich voor het hoofdtoernooi.

Loting derde voorronde Champions League

Sheriff Tiraspol (Mol) / Spartak Moskou (Rus) - Slovan Liberec (Tsj)
Shakhtar Donetsk (Oek) - Hafnarfdjor (IJs) / Legia Warschau (Pol)
Zurich (Zwi) / Salsburg (Oos) - Valencia (Spa)
Levski Sofia (Bul) / Bolnisi (Geo) - Chievo (Ita)
Hearts (Sch) / Siroki Brijeg (Bos) - AEK Athene (Gri)
CSKA Moskou (Rus) - Djurgarden (Zwe) / Ruzomberok (Slw)
AC Milan* (Ita) - Cork (Ier) / Rode Ster (SeM)
Galatasaray (Tur) - Mlada Boleslav (Tsj) / Valerenga (Noo)
Standard Luik (Bel) - Gorica (Slv) / Steaua Boekarest (Roe)
Austria Wien (Oos) - Benfica (Por)
Ekranas (Lit) / Dinamo Zagreb (Kro) - Arsenal (Eng)
Kopenhagen (Den) / MyPa (Fin) - Ajax (Ned)
HSV (Dui) - Osasuna (Spa)
Metalurgs (Let) / Dynamo Kiev (Oek) - Fenerbahçe (Tur)
Liverpool (Eng) - Maccabi Haifa (Isr)
Lille (Fra) - Debrecen (Hon) / Rabotnicki (Mac)

* Nog niet zeker, enkel als de deelname van AC Milan aan de Champions League door de UEFA geaccepteerd wordt.

De wedstrijden zullen worden gespeeld op 8/9 augustus en de returns op 22/23 augustus.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Uitzendtijden GP Duitsland

De twaalfde race van de Formule 1 komt er al weer aan. Naast de voorbeschouwing op de komende race willen we je ook graag de uitzendtijden geven, zodat je niets van het spektakel hoeft te missen. Hieronder vind je alle uitzendingen op SBS6 (Nederland), Canvas (België) en RTL (Duitsland).

Vrijdag 28 juli:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS623.30 - 23.50Samenvatting vrije trainingen

Zaterdag 29 juli:

ZenderUitzendtijdProgramma
RTL11.00 - 12.20Derde vrije training
RTL13.45 - 15.20Kwalificatie
SBS613.55 - 15.15Kwalificatie

Zondag 30 juli:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS610.00 - 10.55Kwalificatie (hh)
RTL12.45 - 16.30Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
SBS613.00 - 16.05Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
Canvas14.00 - 16.00Race

Alle uitzendtijden zijn onder voorbehoud.

Loting 3e voorronde Champions League

Om 12:00 uur begon de loting van de derde voorronde van de Champions League. Ajax was één van de geplaatste ploegen en zal zo de topclubs ontwijken voor een plek in het hoofdtoernooi.

Ajax zal het moeten opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Kopenhagen en Mypa, die aankomend weekend wordt gespeeld. De winnaars van de wedstrijden in de derde voorronde plaatsen zich voor het hoofdtoernooi.

Loting derde voorronde Champions League

Sheriff Tiraspol (Mol) / Spartak Moskou (Rus) - Slovan Liberec (Tsj)
Shakhtar Donetsk (Oek) - Hafnarfdjor (IJs) / Legia Warschau (Pol)
Zurich (Zwi) / Salsburg (Oos) - Valencia (Spa)
Levski Sofia (Bul) / Bolnisi (Geo) - Chievo (Ita)
Hearts (Sch) / Siroki Brijeg (Bos) - AEK Athene (Gri)
CSKA Moskou (Rus) - Djurgarden (Zwe) / Ruzomberok (Slw)
AC Milan* (Ita) - Cork (Ier) / Rode Ster (SeM)
Galatasaray (Tur) - Mlada Boleslav (Tsj) / Valerenga (Noo)
Standard Luik (Bel) - Gorica (Slv) / Steaua Boekarest (Roe)
Austria Wien (Oos) - Benfica (Por)
Ekranas (Lit) / Dinamo Zagreb (Kro) - Arsenal (Eng)
Kopenhagen (Den) / MyPa (Fin) - Ajax (Ned)
HSV (Dui) - Osasuna (Spa)
Metalurgs (Let) / Dynamo Kiev (Oek) - Fenerbahçe (Tur)
Liverpool (Eng) - Maccabi Haifa (Isr)
Lille (Fra) - Debrecen (Hon) / Rabotnicki (Mac)

* Nog niet zeker, enkel als de deelname van AC Milan aan de Champions League geaccepteerd wordt.

De wedstrijden zullen worden gespeeld op 8/9 augustus en de returns op 22/23 augustus

Demo Ninety-Nine Nights verschenen

Op de Xbox Marketplace is een demo verschenen van Ninety-Nine Nights.
De demo is 587 MB groot. De hack'n'slash game met een fantasie-tintje is al een tijdje uit in Japan, en zal in augustus in Amerika uitkomen. Een officiële releasedatum voor Europa is er nog niet, verwacht wordt dat dit 'ergens in september' zal zijn.

De game speelt zich af in een mythische wereld waarin een heilig kristal is vernietigd. Er breekt oorlog uit tussen de verschillende rassen. Elk ras heeft een aantal helden, waarvan jij er één speelt. Met je wapen moet je honderden vijanden te lijf gaan en zo hoog mogelijke combo's scoren. Ook zul je je character kunnen upgraden met nieuwe items die door het spel te vinden zijn.

Veel tanks op Theatre of War screens

1C en Battlefront hebben aangekondigd de WWII RTS Theatre of War aan de man te brengen. De game bevindt zich nu nog in de beta-fase, maar de game moet eind dit jaar af zijn. Battlefront regelt zelf de distributie, maar een aantal van hun succesvolle games (Combat Mission) waren ook "gewoon" in de winkel te koop. Mocht ToW dus een succes worden, is de kans groot dat de game in Nederlandse gameshops te halen is. ToW beschikt over veel potentie, want verschillende tijdschriften hebben hem uitgeroepen als een van de "most anticipated games of 2006."

Theatre of War ontstond uit een samenwerking tussen de makers van de Combat Mission reeks en die van IL-2 Sturmovik en Pacific Fighters. De game heeft realisme en geschiedenis hoog in het vaandel. De makers spreken dan ook liever over een Real Time Combat Simulation. Je leidt je troepen door veertig missies, verdeeld over vijf verschillende campaigns. Ook single battles zijn van de partij, mede omdat de game Multiplayer ondersteunt. Voor een volledige lijst met features check hieronder of de website.

* Real Time Combat Simulation - Realistic shell ballistics, armor penetration calculations and damage effects coupled with destructible environments, trenches, fortifications and individually tracked weapons, equipment, ammo and vehicles
* Real World Military Tactics: Units fight using authentic tactical formations, realistic battle drills and operating procedures specific to their nationality
* Amazing Freedom of Action: Replace and reinforce gun crews, pick up dropped weapons, capture enemy equipment and even select specific weapons and ammo to use
* Advanced Individual Unit AI: Units intelligently react to changing battle situations and conditions. They will take cover, avoid obstacles and seek to gain the upper hand against their enemies
* Huge assortment of units, uniforms, equipment and vehicles
* Dynamic Battlefields; Wage war in all four seasons over beautifully rendered landscapes. Watch as trees get knocked over by tanks, vehicles crush men and equipment under their treads, tracers stitch across no mans land and high explosive shells leave huge smoking craters
* Devastating Airstrikes and Artillery Barrages
* Easy to use order system.





Uitslag 1e vrije training GP Duitsland

Zojuist is de eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland verreden. Alexander Wurz was de snelste coureur. In de laatste minuten maakte Nico Rosberg een crash mee en blies gelijktijdig Christijan Albers zijn motor op.

Volledige uitslag eerste vrije training

poscoureurteamtijdronden
1 A. Wurz Williams 1:16.34926
2 A. Davidson Honda 1:16.52329
3 R. Kubica BMW 1:17.34329
4 J. Button Honda 1:17.4395
5 R. Doornbos Red Bull 1:17.83525
6 R. Barrichello Honda 1:18.0856
7 F. Alonso Renault 1:18.3285
8 N. Jani Scuderia Toro Rosso 1:18.53924
9 G. Fisichella Renault 1:18.6646
10 D. Coulthard Red Bull 1:18.7955
11 M. Winkelhock Midland F1 1:18.96427
12 J. Villeneuve BMW 1:18.9726
13 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:19.2145
14 N. Heidfeld BMW 1:19.5077
15 T. Sato Super Aguri 1:20.10214
16 C. Albers Midland F1 1:20.1325
17 T. Monteiro Midland F1 1:20.5757
18 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:20.9507
19 S. Yamamoto Super Aguri 1:21.21821
20 N. Rosberg Williams 1:34.9423
21 J. Trulli Toyota geen tijd4
22 R. Schumacher Toyota geen tijd4
23 C. Klien Red Bull geen tijd1
24 P. de la Rosa McLaren geen tijd1
25 K. Räikkönen McLaren geen tijd1
26 M. Schumacher Ferrari geen tijd0
27 F. Massa Ferrari geen tijd0
28 M. Webber Williams geen tijd0

Benni voor vier jaar naar Blackburn Rovers

Oud-Ajacied Benni McCarthy zet zijn loopbaan voort in Engeland. De spits uit Zuid-Afrika heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij Blackburn Rovers. Benni komt over van FC Porto, de ploeg van trainer Co Adriaanse. Blackburn telt naar verluid ongeveer 3,5 miljoen neer voor de Zuid-Afrikaan.

McCarthy, die in 2004 met FC Porto de Champions League won, debuteerde in 1997 bij Ajax in het Europese voetbal. In zijn eerste seizoen in de Amsterdam ArenA scoorde hij direct negen keer en had hij een flink aandeel in de landstitel voor de Amsterdammers. Medio 1999 vertrok hij echter alweer bij Ajax, waarna hij via het Spaanse Celta de Vigo bij FC Porto terecht kwam. Inmiddels is hij ook een vaste waarde in de nationale ploeg van Zuid-Afrika. In totaal speelde hij al zestig interlands, waarin hij liefst 28 keer scoorde.

Het ontvangen geld zou voor FC Porto een opening kunnen bieden in de onderhandelingen met PSV over de transfer van Jan Vennegoor of Hesselink. De Portugese kampioen kon eerder niet voldoen aan de vraagprijs voor de spits.

Hannibal - Rome's Worst Nightmare

Nee, niet weer een nieuw avontuur van Hannibal -the Cannibal- Lecter, of kolonel John -Hannibal- Smith, de leider van 'the A-team'. In het historische docudrama Hannibal -Rome's Worst Nightmare- presenteert de BBC de enige echte Hannibal, die rond 200 voor Christus met een leger van zo'n 50.000 militairen en 37 olifanten de Alpen overtrok, om koersend naar Rome wraak te nemen op de Romeinen.

Melbourne krijgt eerste plaats F1-kalender terug

Volgend jaar, op 18 maart 2007, mag Albert Park het F1 spektakel weer starten. Dit seizoen moest het circuit de openingsrace afstaan aan Bahrein.

De Grote Prijs van Australië, op het circuit Albert Park, was jarenlang de start van het Formule 1 seizoen. Albert Park moest deze positie dit jaar afstaan aan Bahrein omdat in dezelfde periode Australië ook organisator was van de Commonwealth Games. De politie kon de toeschouwers van beide evenementen niet aan, en Albert Park werd de derde Grote Prijs op de kalender.

Volgend jaar zal het circuit deze positie van Bahrein weer overnemen en wederom de start van het seizoen inluiden. Rond dezelfde tijd heeft Austalië ook de wereldkampioenschappen zwemmen, maar de officials verwachten geen problemen.

Officieel: Trulli langer bij Toyota

Jarno Trulli rijdt ook de komende drie jaar voor Toyota F1. De twee partijen sloten vrijdagochtend in Hockenheim een overeenkomst.

Toyota heeft daarmee gekozen voor continuïteit. De Japanse renstal had zich voor volgend seizoen al verzekerd van de diensten van Ralf Schumacher. Hij trad begin 2005 in dienst van Toyota en heeft een contract tot het einde van 2007. De 32-jarige Trulli voegde zich eind 2004 bij Toyota.

"Ik ben honderd procent overtuigd van de potentie die Toyota heeft en weet zeker dat het team in de toekomst om het wereldkampioenschap kan meedoen. Ik ben daarom heel blij dat we op de lange termijn met elkaar zullen blijven samenwerken en dat we gezamenlijk zullen proberen om onze doelen te realiseren'', aldus een opgetogen Trulli.

Ook teambaas Tsutomu Tomita is in zijn nopjes met de deal. "Als je een team en een auto aan het ontwikkelen bent en er een winnend geheel van probeert te maken, is het erg handig om continuïteit bij de coureurs te hebben. Jarno heeft de afgelopen twee jaren een belangrijke rol gespeeld bij het verbeteren van onze prestaties en we zijn daarom erg blij dat we onze samenwerking kunnen voortzetten."

Zagallo staat open voor nieuwe aanbiedingen

Mario Zagallo, die deze week werd ontdaan van zijn functie als technisch coördinator bij het Braziliaanse elftal denkt er nog niet over om te stoppen. 'Voetbal zit in mijn bloed.'

'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet ontzet was door de mededeling. Ik had het niet verwacht, maar zo is het leven nu eenmaal. Ik geef niet op. Ik sta open voor nieuwe aanbiedingen.'

In 2002 dacht men dat er al een einde kwam aan de trainerscarrière, maar ook toen dacht Zagallo nog niet aan pensioen. Zijn betrokkenheid bij de Seleçao werd meer gezien als een symbolische functie.

Zagallo is bepaald niet de minste. Als speler werd de Braziliaan wereldkampioen in 1958 en 1962. Als coach deed hij dat in 1970 nog eens over.

Vleugellam

Vraag: Wat doe je als je tijdens een oefening met je F-15 straaljager een hele vleugel kwijtraakt ?
Antwoord: Dan vlieg je gewoon verder.

Dat overkwam piloot Zivi Nedivi van de Israëlische luchtmacht.
Tijdens een trainingsmissie met zijn wingman gaat het gruwelijk fout wanneer beide vliegtuigen elkaar uit het oog verliezen en tegen elkaar opbotsen. Het vliegtuig van zijn wingman spat als een vuurbal uit elkaar maar zijn eigen vliegtuig komt in een spin terecht.

Even twijfelt hij om samen met zijn navigator het vallende vliegtuig te verlaten als hij er in slaagt om met veel moeite het vliegtuig weer onder controle te krijgen. Echter alle pogingen om de situatie netjes visueel in te schatten en de schade op te nemen mislukken. Pas na de landing blijkt wat voor een geluk hij heeft gehad. En dat hij geluk heeft gehad dat kunnen jullie hier bekijken.

ZDF stopt mogelijk met Tour de France

Tour de FranceDe Duitse televisiezender ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen), samen met de BBC de grootse tv-omroep van Europa, overweegt na de dopingaffaire met Floyd Landis om te stoppen met het uitzenden van de Tour de France. ''We hebben een televisiecontract afgesloten voor een sportevenement en niet voor een farmaceutische tentoonstelling'', aldus de hoofdredacteur van de publieke televisieomroep.

Landis zelf ontkende gisteren dat hij tijdens de Tour de France doping heeft gebruikt. De winnaar van de Franse wielerronde zei afgelopen nacht dat hij er alles aan zal doen om zijn naam te zuiveren.

De renner zou na diens magistraal gewonnen zeventiende etappe een te hoge concentratie van het mannelijke geslachtshormoon testosteron/epitestosteron hebben gehad. Landis zei de vondst niet te kunnen verklaren. ''Testosteron kan het in ieder geval niet geweest zijn'', aldus de Phonak-renner.

Testosteron is buiten een natuurlijke hormoon ook een anabole steroïde. Al langer is bekend dat bij langdurige en zware inspanningen het gehalte van het mannelijk hormoon in het bloed daalt. Het tekort vervolgens aanvullen geeft een sneller herstel. Anabole steroïden staan al decennia op de verboden lijst. De wetenschap is in staat om uit te maken of een sporter op een natuurlijke wijze meer testosteron aanmaakt of dit hormoon krijgt toegediend van buitenaf.

Als de contra-expertise voor Landis ook positief uitvalt, wordt de Tourwinnaar ontslagen en voor twee jaar geschorst. Hij zal dan vermoedelijk tevens zijn gele trui kwijtraken. Dat gebeurde nog niet eerder met een winnaar van de Ronde van Frankrijk.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

FOK! Prijswinnaars week 30 (deel 1)

Deze week worden de winnaars van de prijsvragen in twee delen bekend gemaakt. Dit omdat FOK! een aantal kaarten weg geeft voor evenementen die al zeer binnenkort plaatsvinden. De winnaars van de andere prijsvragen volgen later volgende week.

Allereerst de winnaars van de prijsvraag van Rockit 2006, dat plaatsvindt op 29 juli, locatie: Maarsseveense Plassen. Het antwoord op de vraag is 'Bavaria' en dit zijn de winnaars:


Teis
DaMook
Kav


Ook gaven we kaarten weg voor Solar Weekend 2006 dat op 5 & 6 augustus 2006 plaatsvindt aan de Recreatieplas 'De Weerd', te Roermond. Het antwoord op de prijsvraag luidde 'MTV' en dit zijn de winnaars:


boyvkan
Nadia11 (heeft afgezegd)
nieuwe winnaar: zarlor


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De winnaars hebben per mail al bericht gehad. Als je geen mail hebt gehad als winnaar, neem dan even contact op! Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Uitslagen halve finales Copa Libertadores (1)

De Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, is aangekomen in de fase van de halve finales. In Mexico en Paraguay werden de eerste wedstrijden afgewerkt.

Gisteren stonden in de Paraguayaanse hoofdstand Asunción het plaatselijke Libertad en Internacional uit het Braziliaanse Porto Alegre tegenover elkaar. De Paraguayanen wisten in de kwartfinale het Argentijnse River Plate te verrassen, maar Internacional liet zich in de hoofdstad niet in dezelfde val lokken. Het bleef bij 0-0.

Een dag eerder stond Deportivo Guadalajara in het eigen Estadio Jalisco tegenover São Paulo. Beide ploegen hadden net als Libertad in de kwartfinale afgerekend met Argentijnse oppositie: Guadalajara met Velez Sarsfield, en São Paulo schakelde Estudiantes de La Plata uit. Dankzij een penalty van keeper Rogerio Ceni in de 84e minuut gaat São Paulo de returnwedstrijd in het eigen Morumbi-stadion met een 1-0 voorsprong in. In de groepsfase werden beide onderlinge duels in het voordeel van de Mexicanen beslist.

De returns worden gespeeld op 2 en 3 augustus.

Incestueuze vader en zoon veroordeeld

JustitieDe 42-jarige Otto R. uit Zwijndrecht is gisteren door de Dordtse rechtbank veroordeeld tot 3 jaar celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Hij kreeg de straf wegens het jarenlang verkrachten van zijn nu 11-jarige dochtertje. Zijn 19-jarige zoon Ferdinand werd veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf, waarvan 7 voorwaardelijk. De eisen tegen de incestueuze havenarbeiders waren twee weken terug respectievelijk 4 jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk en 30 maanden waarvan 10 voorwaardelijk.

Het slachtoffertje werd tussen haar 5e en 10e jaar beurtelings misbruikt. Niet alleen door haar vader en broer, maar ook door een huisvriend en een schizofrene oom. Zij werden eerder al veroordeeld tot werk- en celstraffen.

Rechtbankpresident Van der Lugt noemde het feitenrelaas gisteren ''ronduit schokkend''. Aan vader en zoon legde hij ook een intensieve behandeling op in een kliniek voor seksuele delinquenten. Bij hogere vonnissen was het voor de rechtbank niet mogelijk om deze therapie verplicht op te leggen.

Call of Duty 3 gewoon naar de PlayStation 3

Gisteren meldden we nog dat op de productsite van Call of Duty 3 de PlayStation 3 verwijderd was bij het platform overzicht. De vraag rees dus, komt de game nog wel op de PS3 uit? Goed nieuws voor de mensen die de console en game willen hebben, Call of Duty 3 zal gewoon voor de PS3 verschijnen. Het platform lijstje is inmiddels weer bijgewerkt, het berustte gewoon op een misverstand binnen Activision.

De Sims 2 Huisdieren aangekondigd

Electronic Arts heeft zojuist bekend gemaakt dat er een nieuw deel in de Sims 2-serie aankomt: Huisdieren. Het spel komt in oktober uit als losstaand spel op de PlayStation 2, GameCube, Nintendo DS, GameBoy Advance en de PlayStation Portable (november), en als uitbreidingspakket op de PC. De versies zullen niet identiek zijn maar elk een variatie op het spel zijn.

Naast een groot aantal bestaande rassen van diverse huisdieren waaronder honden, katten, cavia's en papegaaien kun je, in de PC-versie, ook je eigen nieuwe rassen kweken door door de lichaamsbouw, vachttekening en het karakter zelf te bepalen.

Ook is het mogelijk om je huisdieren kunstjes te leren of ermee te gaan wandelen in het park. Natuurlijk kan je accessoires voor ze kopen. Vergeet niet om je dieren regelmatig aandacht te geven, want een verwaarloosde kat kan je pasgekochte bank kapotkrabben en een hond kan je zorgvuldig aangelegde tuin overhoop graven als je even niet oplet. Sommige dieren kunnen zelfs een carrière beginnen in de beveiliging, showbiz of dienstverlenende industrie.

Uitvoerend producent Rob Humble: "The Sims 2 Huisdieren weet de magie tussen huisdieren en hun baasjes te vangen. Een hond die op zijn speeltje kauwt, een kat die naar een bungelend veertje springt, een peuter die de buik aait van een grote hond die geduldig blijft zitten - zelfs een speelse hond die betrapt wordt terwijl hij door afval rolt. Deze speciale momenten komen allemaal tot leven dankzij de levensechte animaties en vormgeving van De Sims 2 Huisdieren. Het heeft iets bijzonders dat jouw Sim, een mensje met een baasje, nu zelf een huisdier heeft. Met huisdieren kun je je Sims nog meer avonturen laten beleven en ontstaan er nog meer leuke anekdotes in het spel."

De console- en handheldversies zijn speciale variaties op het spel. Zo kun je wandelen in het park en met andere huisdieren spelen, je huisdieren voorzien van accessoires en zorgen dat ze de coolste viervoeter van de stad worden. De DS-versie draait om een dierenpraktijk waar dieren komen om te worden vertroeteld of getrimd. Ook kun je zieke dieren genezen en dieren en accessoires verkopen in de winkel. In de GBA-versie doorloop je een carrière in de dierenverzorging; zo kun je bijvoorbeeld dierentrainer of dierenarts worden, maar je kunt ook zelf huisdieren adopteren en ermee gaan wandelen of ze kunstjes aanleren.

Meer informatie vind je op de speciale Huisdieren site






Real wil met open brief vrede met Milan

De voorzitter van Real Madrid, Ramón Calderón, probeert met een open brief de verstandhouding tussen Real Madrid en AC Milan weer te normaliseren.

"We hebben met verwondering het interview gelezen, dat je gaf in Marca", aldus Calderón in de open brief aan Milans vice-voorzitter Adriano Galliani. "We zijn absoluut zeker dat een tragisch misverstand de oorzaak is van deze situatie. We schrijven deze brief in de hoop dat we de relatie tussen deze twee grootse club zo snel mogelijk kunnen herstellen."

Nadat De Koninklijke had geprobeerd om Kaká te verleiden tot een overstap, verklaarde Galliani de Spaanse club openlijk 'de oorlog'. "We zullen er alles aan doen om hen het leven onmogelijk te maken", zei Galliani in Marca.

Demo Mercury 2 beschikbaar

Van de puzzelgame Mercury 2, ook bekend als Mercury Meltdown, is een demo beschikbaar, die je hier kunt downloaden. In Mercury moest je een druppel kwik door levels heen helpen door onder meer het speelveld te tilten en de druppel op te splitsen in kleinere druppels.
In dit vervolg zullen er meer power-ups en uitdagendere puzzels aanwezig zijn.

Voor deze demo heb je firmware-versie 2.8 nodig, die meegeleverd wordt met de demo. Het gaat hier om de Japanse versie van het spel en de firmware, de Europese versie zal binnenkort verschijnen.

Planet Internet verliest klantengegevens

InternetEen paar honderd klanten van Planet Internet bestaan ineens niet meer in het systeem van de provider wegens 'een systeemfout'. Ze zijn hun e-mailgegevens, internetsite en de toegang tot de digitale snelweg kwijt. De situatie duurt nu al enkele weken.

De problemen bij Planet Internet zijn ontstaan door de ingebruikneming van een nieuw administratiesysteem. Circa 500 klanten verdwenen door de systeemfout totaal uit de administratie. Zij kunnen niets meer op internet. Van zo'n 7.000 klanten raakten gegevens beschadigd. Zij kunnen tijdelijk geen gebruik maken van een aantal Planetdiensten.

Planet zegt hard te werken om de fout weer recht te trekken. Klagen over de situatie heeft overigens weinig zin zo merkten gedupeerden, omdat de groep van 500 volledig uit de administratie van de provider is verdwenen. Ze staan dus niet meer als klant geregistreerd.

Halo faceplate in oktober

Er komen al tijden game-gerelateerde faceplates uit voor de Xbox 360. De enige die eigenlijk echt ontbrak was een faceplate van de game waar veel mensen een Xbox voor kochten en waarschijnlijk ook een Xbox 360. Wel, we hoeven niet lang meer te wachten, want in oktober komt Bungie met een Halo faceplate in Amerika. Of en wanneer de faceplate naar Europa komt heeft het bedrijf nog niet laten weten, maar waarschijnlijk kost dat nog een maandje of wat extra.



Fuzion Frenzy 2 aangekondigd

Microsoft heeft de ontwikkeling van de game Fuzion Frenzy 2 voor de Xbox 360 aangekondigd. De party game, die ontwikkeld wordt door Hudson, combineert futuristische arcade actie met absurde minigames. De game bevat veel toernooi opties en je kunt ook je eigen multiplayer mode of toernooi maken.

Fuzion Frenzy 2 zal veertig verschillende minigames bevatten op verschillende planeten. Een aantal games zijn :Collision Collusion, Turbine Jumper en het op basketbal gebaseerde Super Slam Dunk.

Spelers creëren hun eigen wedstrijden en delen ze met vrienden over Xbox Live. Daar komt nog bij dat er toernooi maps worden gebruikt. Deze kun je winnen, of verliezen, met wedstrijden tegen de community. Met deze maps kun je de volgende minigame selecteren of de volgende planeet.

Fuzion Frenzy 2 komt rond kerstmis uit in Europa.



Vrijspraak vermeende campingverkrachting

BinnenlandsIn Italië is de 17-jarige Rudi van E. uit Loon op Zand gisteren vrijgesproken van verkrachting. Hij had op camping Fossalta in het Italiaanse dorp Lazise aan het Gardameer, seks met de 14-jarige Sanne. Het Nederlandse meisje zei hierna tegen de ouders van een van haar vriendinnen op de camping dat ze was verkracht door Rudi. Hierop werd de Italiaanse politie ingeschakeld.

Van E. werd twee dagen vastgezet in een jeugdinternaat terwijl de politie onderzoek deed. De Italiaanse rechter oordeelde gisteren na ondervraging van zowel Sanne en haar vriendinnen als Rudi en diens vriend Aron, dat er tegenstrijdigheden waren in het verhaal van het vermeende slachtoffer. Volgens de magistraat was er geen sprake van verkrachting, waarna vrijspraak volgde.

NAC Breda aast op Mathijssen

Danny Mathijssen staat in de belangstelling van NAC Breda. De middenvelder van AZ heeft nog een contract tot medio 2008 bij AZ, maar werd vorig seizoen al verhuurd aan RKC Waalwijk.

Mathijssen weet van de interesse van de club uit Breda, maar zegt dat er nog niet is gesproken met de club. "Er zijn wel vier of vijf geïnteresseerde clubs in de Eredivisie heb ik begrepen. NAC Breda is één van die clubs. Concreet is het allemaal niet, met geen enkele club heb ik ook al gesproken. Er is tijd genoeg, want de transfertermijn sluit pas op 31 augustus", aldus Mathijssen.

David Suchet voice-actor Orient Express

De acteur die Hercule Poirot speelde in de televisie-serie, David Suchet, gaat ook diens stem inspreken in de de adventure game Agatha Christie: Murder on the Orient Express en twee titels die daarna zullen volgen.

De Britse acteur heeft naast een stuk of zestig afleveringen van de serie ook in tientallen andere films, toneelstukken en TV-series gespeeld, waaronder A Tale of Two Cities, Amadeus, The In-Laws en A Perfect Murder.



Richard Wah Kan, President en CEO van DreamCatcher, de uitgever van de Agatha Christie-games gelooft dat Davids stem bij kan dragen aan het speelplezier: "We're thrilled to add David Suchet's talent to the Agatha Christie video game series. When players step into our games, we want them to become fully immersed in the excitement and adventure of solving an Agatha Christie-style mystery and the addition of Mr. Suchet's distinctively recognizable voice will certainly heighten that element. We can't wait to give players the delight of interacting with the Hercule Poirot they've come to love through the popular television movies."

In het spel, dat deze herfst uit moet komen, speel je Antoinette (een personage dat niet in het boek voorkomt) en help je de befaamde Belgische detective een moord aan boord van een luxueuze trein op te lossen.



Sononamo

Het roze mannetje zit op gesloten in zijn huis en er zijn allemaal boobytraps. Het is de bedoeling dat hij uit zijn huis komt en hij heeft jullie hulp daar bij nodig. In "Sononamo" moet je op de juiste dingen klikken in de juiste volgorde om ervoor te zorgen dat het roze mannetje niet dood gaat.

Deze dus, succes...
Tip: Als je dood bent gegaan, klik dan op refresh en niet op de gele reset button, die werkt namelijk niet helemaal goed.

Wii Trauma Center een remake?

Volgens het Japanse tijdschrift Famitsu wordt Trauma Center: Second Opinion geen volledig nieuwe game, zoals tot nu toe door mensen werd aangenomen, maar een remake van de Nintendo DS game Trauma Center: Under the Knife. Deze remake zou dan behalve betere graphics en voice overs, ook nog een opdeling in moeilijkheidsgraden krijgen, dit dan vooral omdat veel mensen nogal wat moeite hadden met de soms extreme moeilijkheidsgraad van de DS-versie Daarbij komen er nieuwe operaties in de game, zoals gebroken botten en hart transplantaties.

Atlus heeft het gerucht nog niet bevestigd, maar dat zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.

DVD: Seven Swords

Seven Swords schijnt het eerste deel te zijn van een zevenluik en is gebaseerd op het eerste hoofdstuk van een boek van Liang Yusheng. Het verhaal speelt zich af in het 17e-eeuwse China, waar op dat moment de Qing dynastie heerst. Het verzet van het volk wordt letterlijk en figuurlijk de kop ingedrukt door een verbod op uitoefenen van de traditionele vechtkunst. Mensen die zich hier wel mee bezig houden riskeren de straf van onthoofding. De dynastie wil hiermee de orde het in land laten terugkeren na roerige tijden. Deze maatregel resulteert wel tot het ontstaan van de Orde van Vuur-Wind, die onder het commando staat van de legeraanvoerder Vuur-Wind uit de vorige dynastie. Vuur-Wind vergaart zijn kapitaal door het onthoofden van beoefenaars van de gevechtskunst, maar schuwt niet om ook onschuldigen het hoofd af te hakken. Dorpen binnen het rijk worden aangevallen door Vuur-Wind en honderden mensen worden afgeslacht.

Ubisoft heeft goed eerste halfjaar

Internationale gamesuitgever Ubisoft heeft gisteren de financiële resultaten voor het eerste half jaar van 2006 bekend gemaakt, en deze zijn beter dan werd verwacht. Ubisoft maakte 62% meer winst dan over dezelfde periode vorig jaar. De winst bedroeg € 70 miljoen terwijl een eerder uitgesproken verwachting nog uitging van € 60 miljoen.

Dit geld werd vooral verdiend met titels die werden uitgebracht op de PC en Xbox 360, waaronder Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced WarFighter (570.000 verkochte exemplaren) en Heroes of Might & Magic V (350.000 verkochte exemplaren).

Ook voor de tweede helft van 2006 verwacht Ubisoft goede cijfers, mede door de release van grote titels als Brothers in Arms: Hell’s Highway en Splinter Cell: Double Agent.



Money, money, money...

Nederland uitgewandeld, dus uitgeleefd?

Barbertje moet hangen lijkt wel de lijfspreuk te worden van het Nederland van Nu. Is ons trotse onderschrift bij de vaderlandse leeuw nog 'Je maintendrai' (ik zal handhaven), hoe lang nog is de prangende vraag. In het overgeregelde Nederland mag ongeluk en disharmonie niet meer bestaan. Alleen al de wetenschap dat er iets mis kan gaan is goed voor panische reacties en daarmee voor de al maar rijker wordende verzekeringsbranche. En mocht er onverhoopt toch iets misgaan, bijvoorbeeld onverwachte weersomstandigheden of fysiek menselijke problematiek, dan zal een schuldige gevonden moeten worden. Barbertje moet dus hangen, zo ook bij de Nijmeegse vierdaagse.

Lees verder

Ontwikkeling The Sopranos op Xbox 360 gestopt

Uitgever THQ staakt de ontwikkeling van The Sopranos voor de Xbox 360. De PS2-versie van deze game gebaseerd op populaire maffia-serie van televisiezender HBO zal wel nog verder worden ontwikkeld. Het spel zal hierdoor exclusief op de console van Sony verschijnen. Als reden wordt de financiële situatie van THQ gegeven en de hoge ontwikkelingskosten voor next-gen consoles.

The Sopranos wordt momenteel ontwikkeld door 7 Studios. Eerder was deze ontwikkelaar verantwoordelijk voor de gameversies van The Fantastic Four en het kortgeleden verschenen Pirates of the Caribbean: The Legend of Jack Sparrow.

Het ziet er dus naar uit dat The Godfather van EA voorlopig de enige maffia-game op de Xbox 360 zal worden.



Badabing!

Landis ontkent gebruik van doping

De Amerikaan Floyd Landis ontkent dat hij tijdens de Tour de France doping te hebben gebruikt. Dit heeft hij gezegd tijdens een telefonische persconferentie.

Op de vraag of hij verboden middelen gebruikt had, antwoordde de Amerikaan: "Nee, natuurlijk niet." De Amerikaan zei verder zich desondanks weinig illussies te maken over het resultaat van de contra-expertise. "Ik kan moeilijk hoopvol zijn. Ik ben realistisch."

Landis werd positief bevonden na de zeventiende etappe, die de Amerikaan won. Volgens een mededeling van zijn team Phonak donderdagmiddag is bij de Amerikaanse wielrenner een te hoge concentratie van testosteron/epitestosteron aangetroffen.

Als de contra-expertise de positieve dopingtest bevestigt, zal Landis ongetwijfeld zijn Tourzege moeten inleveren, wordt hij voor twee jaar geschorst en krijgt hij bij werkgever Phonak zijn ontslag.

Nederland uitgewandeld, dus uitgeleefd?

Barbertje moet hangen lijkt wel de lijfspreuk te worden van het Nederland van Nu. Is ons trotse onderschrift bij de vaderlandse leeuw nog 'Je maintiendrai' (ik zal handhaven), hoe lang nog is de prangende vraag. In het overgeregelde Nederland mag ongeluk en disharmonie niet meer bestaan. Alleen al de wetenschap dat er iets mis kan gaan is goed voor panische reacties en daarmee voor de al maar rijker wordende verzekeringsbranche.
En mocht er onverhoopt toch iets misgaan, bijvoorbeeld onverwachte weersomstandigheden of fysiek menselijke problematiek, dan zal een schuldige gevonden moeten worden. Barbertje moet dus hangen, zo ook bij de Nijmeegse vierdaagse.

Nederlandse (18) met 20 kilo coke opgepakt

Op vliegveld Punta Cana in de Dominicaanse Republiek is gisteren de 18-jarige Mandy Adriana Patricia P. uit Nederland gearresteerd. De jonge vrouw had ruim 20 kilo cocaïne in haar bagage (19 pakketjes met in totaal 22,27 kilo coke).

Mandy werd aangehouden toen ze in een vliegtuig naar Amsterdam wilde stappen. Ze verklaarde tegenover de DNCD, de Dominicaanse antidrugseenheid, te zijn geronseld door een drugsbende om de coke naar Nederland te smokkelen.

Momenteel zitten er 45 Nederlanders gevangen in het Caribische land, bijna allemaal wegens drugsdelicten. De Dominicaanse Republiek is momenteel dé doorvoerhaven voor cocaïne uit Colombia naar Europa en Amerika.

De straffen voor coke-smokkel zijn in de Dominicaanse Republiek niet mals. Begin deze maand werden er in het land nog vier Nederlanders veroordeeld tot 20 jaar cel voor de smokkel van 97 kilo cocaïne.

Met dank aan DeTolk en Vince_Taylor voor de submit.

Demperverbod mogelijk in nadeel Renault

Renault F1-coureur Giancarlo Fisichella denkt dat Renault wel eens in het nadeel kan zijn nu de FIA heeft besloten een innovatief massadempersysteem per direct te verbieden. De Frans-Engelse renstal was dé pionier achter het systeem en ziet dit voordeel nu als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Het massadempersysteem treedt vooral in werking als de auto ’springt’ als ’ie over de kerbstones rijdt. Daarbij krijgen de banden een flinke klap, het dempersysteem zorgt er dan voor dat de kracht in tegengestelde richting wordt teruggevoerd. Daardoor wordt de auto stabieler waardoor het zo meer grip in de bochten krijgt.
Volgens de FIA is de werking van het systeem tegen de technische reglementen in, dit omdat de massa zich in het dempersysteem vrij kan bewegen en invloed heeft op de aërodynamische prestaties van de auto.

Meteen na het verbieden dacht men eerder aan het nadeel voor Michelin-rijders, maar dat blijkt dus echter niet zo. De Japanse banden hebben sterkere zijkanten, waardoor de neiging om in te deuken veel minder groot is. De uitspraken van Fisichella lijken deze theorie te ondersteunen.
,,Ja, het zou een probleem voor ons kunnen zijn”, vertelt hij in Autosprint. ,,Ik weet het fijne niet van deze beslissing van de FIA, maar als ik het me goed herinner hebben we het massadempersysteem dit jaar in vrijwel iedere race gebruikt.”

Niet alleen het systeem van Renault is tegen de reglementen in maar ook dergelijke systemen van Red Bull Racing, Scuderia Ferrari en McLaren Mercedes zijn eveneens per direct verboden. Van dit trio rijdt enkel Ferrari op Bridgestone-banden.

Ronde van Spanje weert dopingverdachten

De Vuelta a España heeft de van dopinggebruik verdachte renners Jan Ullrich, Ivan Basso en Francisco Mancebo de deelname aan de wielerronde ontzegd. Ook de Spaanse ploeg Comunidad Valenciana mag niet deelnemen aan 61ste editie van de Ronde van Spanje.

De leiding van de Vuelta nam het besluit nadat het voldoende informatie had gekregen van het Ministerie van Sport. Ullrich, Basso, Mancebo en de ploegen van Astana en Comunidad Valenciana mochten ook al niet starten in de Tour de France. Allen worden nog steeds verdacht in de zaak rond arts Eufemiano Fuentes.

Vorig jaar werd de Vuelta opgeschrikt toen bleek dat winnaar Roberto Heras na afloop van de wielerronde positief bleek te hebben getest op het gebruik van epo. Hij moest zijn overwinning afstaan aan de nummer twee van het klassement: Denis Menchov. De toenmalige Liberty Seguros-ploeg van Heras bleek later een aandeel te hebben gehad in de dopingzaak rond Fuentes. Het is niet bekend of de Vuelta Astana, de oude Liberty-Seguros-ploeg, ook nog in de ban doet.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.