De Sims 2 Huisdieren aangekondigd

Astrid (lizardtattoo)
Electronic Arts heeft zojuist bekend gemaakt dat er een nieuw deel in de Sims 2-serie aankomt: Huisdieren. Het spel komt in oktober uit als losstaand spel op de PlayStation 2, GameCube, Nintendo DS, GameBoy Advance en de PlayStation Portable (november), en als uitbreidingspakket op de PC. De versies zullen niet identiek zijn maar elk een variatie op het spel zijn.

Naast een groot aantal bestaande rassen van diverse huisdieren waaronder honden, katten, cavia's en papegaaien kun je, in de PC-versie, ook je eigen nieuwe rassen kweken door door de lichaamsbouw, vachttekening en het karakter zelf te bepalen.

Ook is het mogelijk om je huisdieren kunstjes te leren of ermee te gaan wandelen in het park. Natuurlijk kan je accessoires voor ze kopen. Vergeet niet om je dieren regelmatig aandacht te geven, want een verwaarloosde kat kan je pasgekochte bank kapotkrabben en een hond kan je zorgvuldig aangelegde tuin overhoop graven als je even niet oplet. Sommige dieren kunnen zelfs een carrière beginnen in de beveiliging, showbiz of dienstverlenende industrie.

Uitvoerend producent Rob Humble: "The Sims 2 Huisdieren weet de magie tussen huisdieren en hun baasjes te vangen. Een hond die op zijn speeltje kauwt, een kat die naar een bungelend veertje springt, een peuter die de buik aait van een grote hond die geduldig blijft zitten - zelfs een speelse hond die betrapt wordt terwijl hij door afval rolt. Deze speciale momenten komen allemaal tot leven dankzij de levensechte animaties en vormgeving van De Sims 2 Huisdieren. Het heeft iets bijzonders dat jouw Sim, een mensje met een baasje, nu zelf een huisdier heeft. Met huisdieren kun je je Sims nog meer avonturen laten beleven en ontstaan er nog meer leuke anekdotes in het spel."

De console- en handheldversies zijn speciale variaties op het spel. Zo kun je wandelen in het park en met andere huisdieren spelen, je huisdieren voorzien van accessoires en zorgen dat ze de coolste viervoeter van de stad worden. De DS-versie draait om een dierenpraktijk waar dieren komen om te worden vertroeteld of getrimd. Ook kun je zieke dieren genezen en dieren en accessoires verkopen in de winkel. In de GBA-versie doorloop je een carrière in de dierenverzorging; zo kun je bijvoorbeeld dierentrainer of dierenarts worden, maar je kunt ook zelf huisdieren adopteren en ermee gaan wandelen of ze kunstjes aanleren.

Meer informatie vind je op de speciale Huisdieren site