Nieuwe logo's Nederland 1, 2 en 3 uitgelekt

Op 4 september, wanneer de nieuwe programmering op de zenders van de Publieke Omroep van start gaat, wordt ook de netstyling van de zenders op de schop genomen. Het Britse designbureau Kemistry, dat ook de huidige netstyling van de Publieke Omroep en die van bijvoorbeeld CNN International en National Geographic Channel verzorgd heeft, is hiervoor verantwoordelijk.

Eerder was al bekend geworden dat Nederland 1 en 2 de huidige logo's, een ruitje met daarin het netnummer, zouden behouden. Het logo van Nederland 3 zou wel veranderen, zo werd bekend gemaakt: het nummer wordt gekanteld in de ruit om het "andere karakter" van die zender te benadrukken.

Via de weblog Dutchmedia zijn de logo's nu al voortijdig uitgelekt. Naast de gekantelde 3 voor Nederland 3, en een groene in plaats van blauwe kleur, blijkt er nog een verandering. Het logo van Nederland 2 verandert namelijk ook van kleur: van geel naar blauw.

Hieronder de uitgelekte logo's. Binnenkort zullen de logo's en bijbehorende nieuwe vormgeving van de zenders officieel naar buiten gebracht worden.

Nieuwe logo\'s Publieke Omroep
Nieuwe logo's Publieke Omroep