Incestueuze vader en zoon veroordeeld

JustitieDe 42-jarige Otto R. uit Zwijndrecht is gisteren door de Dordtse rechtbank veroordeeld tot 3 jaar celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Hij kreeg de straf wegens het jarenlang verkrachten van zijn nu 11-jarige dochtertje. Zijn 19-jarige zoon Ferdinand werd veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf, waarvan 7 voorwaardelijk. De eisen tegen de incestueuze havenarbeiders waren twee weken terug respectievelijk 4 jaar cel waarvan ťťn jaar voorwaardelijk en 30 maanden waarvan 10 voorwaardelijk.

Het slachtoffertje werd tussen haar 5e en 10e jaar beurtelings misbruikt. Niet alleen door haar vader en broer, maar ook door een huisvriend en een schizofrene oom. Zij werden eerder al veroordeeld tot werk- en celstraffen.

Rechtbankpresident Van der Lugt noemde het feitenrelaas gisteren ''ronduit schokkend''. Aan vader en zoon legde hij ook een intensieve behandeling op in een kliniek voor seksuele delinquenten. Bij hogere vonnissen was het voor de rechtbank niet mogelijk om deze therapie verplicht op te leggen.