FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 juli 2006

Twente gaat in zee met Wilkshire

Luke Wilkshire wordt speler van FC Twente. De Australische international was de afgelopen dagen op proef in Enschede en zal volgens Talpa vrijdag zijn handtekening zetten onder een contract bij de Tukkers. De 24-jarige Wilkshire komt transfervrij over nadat zijn contract afliep bij Bristol City.

Tijdens het afgelopen WK maakte Wilkshire, die vorig seizoen uitkwam voor het Britse Bristol City, deel uit van de selectie van bondscoach Guus Hiddink. In de achtste finale tegen Italië stond hij de volle negentig minuten in het veld bij de Socceroos. In het verleden stond de multifunctionele middenvelder onder meer jarenlang onder contract bij Middlesbrough.

Cuba als eerste naar finale honkbalweek

Cuba heeft zich donderdag als eerste geplaatst voor de finale van de Haarlemse Honkbalweek. Het team van de Verenigde Staten had niets in te brengen tegen de wereldkampioen: 9-1.

Cuba won de eerste drie wedstrijden ook al en gaat nu met acht punten aan de leiding. Nederland staat tweede met zes punten uit drie duels. Nederland kan zich morgen eveneens plaatsen voor de finale. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn moet dan wel winnen van de sterke Cubanen. Bij een nederlaag tegen Cuba moet Oranje zaterdag winnen van de Verenigde Staten om zeker te zijn van een finaleplaats.

Uitslagen eerste kwalificatieronde UEFA-cup

Vandaag stonden de returns van de eerste kwalificatieronde voor de UEFA-cup op het programma.

Vaduz leed thuis een 1-0 tegen Újpest, maar vanwege een 4-0 overwinning in Hongarije, heeft het Liechtensteinse team zich weten te plaatsen voor de volgende kwalificatieronde. IFK Gothenburg, in de jaren '80 tweemaal winnaar van de UEFA-cup, blameerde zich opnieuw door met 1-0 te verliezen van Derry City.

De belangrijkste en/of opvallendste uitslagen staan hieronder. Tussen haakjes staat de uitslag van de heenwedstrijd; de vetgedrukte ploeg heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde.

Litex Lovech (Bul) - NK Koper (Slv) 5-0 (1-0)
Dinamo Boekarest (Roe) - Hibernians FC (Mal) 5-1 (4-0)
KSV Roeselare (Bel) - FK Vardar (Mac) 5-1 (2-1)
FC Vaduz (Lie) - Újpest FC (Hon) 0-1 (4-0)
FC Tobol (Kaz) - FC Basel (Zwi) 0-0 (1-3)
FC WIT Georgia (Geo) - FC Artmedia Bratislava (Slw) 2-1 (0-2)
Valur (IJs) - Brøndby IF (Den) 0-0 (1-3)
Derry City FC (Ier) - IFK Göteborg (Zwe) 1-0 (1-0)

Nedved blijft Juventus trouw

Pavel Nedved speelt ook komend seizoen voor Juventus. Eerder liet trainer Didier Deschamps al weten dat er niet meer spelers zouden vertrekken uit Turijn.
Op de website van Juventus bevestigd Nedved dat hij in Turijn blijft. Wel bekend hij diverse aanbieding van andere clubs te hebben gehad. Nedved: ”Ik heb niet te klagen gehad over aanbiedingen van andere clubs, maar mijn familie en ik voelen ons hier lekker. En ik ben de club en de Agnelli-familie nog veel verschuldigd, ze hebben mij altijd na gestaan.”

De Tsjechische middenvelder heeft er alle vertouwen in dat Juve weer op het hoogste niveau terug komt. ”Ik wil Juventus direct weer terug in de Serie A loodsen, omdat het op dat niveau thuis hoort”, aldus Nedved die verder vindt dat het afnemen van twee landstitels onterecht was.

”Die hebben we verdiend. We hebben op het veld altijd alles gegeven. We hadden een prima team en hebben grote teams verslagen. We hebben eerlijk gewonnen en ik ben daar trots op”, aldus een geïrriteerde Nedved.

Ajax geplaatst bij derde voorronde CL

Als morgen de loting voor de derde voorronde van de Champions League zal worden verricht, zal Ajax de sterkste clubs ontlopen. Ajax is één van de geplaatste ploegen en zal zo de topclubs ontwijken voor een plek in het hoofdtoernooi

In Nyon zal Ajax in de eerste pot zitten, samen met clubs als Arsenal, Liverpool, Valencia en AC Milan. Laatstgenoemde club is overigens nog niet zeker van deelname, de UEFA heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven.

Ondanks de geplaatste status kunnen de Amsterdammers alsnog tegen een lastige ploeg aanlopen. Clubs als Fenerbahce, Standard Luik en Spartak Moskou hebben allen de status van ongeplaatste ploeg en kunnen dus aan Ajax worden gekoppeld. Nog niet alle mogelijke tegenstanders zijn bekend, aangezien er nog beslissingen moeten vallen in de tweede voorronde.

Geplaatste ploegen derde voorronde:
AC Milan (Ita)
Liverpool (Eng)
Arsenal (Eng)
Valencia CF (Spa)
Ajax
Lille OSC (Fra)
Benfica (Por)
HIT Gorica (Slo)/Steaua Boekarest (Roe)
CSKA Moskou (Rus)
AEK Athene (Gri)
Metalurgs Liepaja (Let)/Dynamo Kiev (Oek)
Levski Sofia (Bul)/Sioni Bolnisi (Geo)
Shakhtar Donetsk (Oek)
Galatasaray (Tur)
Hamburger SV (Dui)
Slovan Liberec (Tsj)

Ongeplaatste ploegen derde voorronde:
Fenerbahçe (Tur)/B36 Tórshavn (Far)
Austria Wien (Oos)
Osasuna (Spa)
Chievo Verona (Ita)
Sherif Tiraspol (Mol)/Spartak Moskou (Rus)
Panevezys Ekranas Panevezys (Lit)/Dinamo Zagreb (Kro)
Cork City (Ier)/Rode Ster Belgrado (Ser)
Heart of Midlothian (Sch)/Siroki Brijeg (BeH)
Maccabi Haifa (Isr)
Standard Luik (Bel)
FC Kobenhagen (Den)/MyPa (Fin)
FH (IJs)/Legia Warschau (Pol)
Debreceni VSC (Hon)/Rabotnicki Skopje (Mac)
FK Mlada Boleslav (Tsj)/Vålerenga Fotball (Noo)
FC Zürich (Zwi)/Red Bull Salzburg (Oos)
Djurgårdens IF (Zwe)/MFK Ruzomberok (Slw)

Wedstrijdballon belandt in tuin van Blair

Icoon OpmerkelijkEen Engels jongetje stond wel even raar te kijken toen hij ontdekte waar zijn ballon was terechtgekomen. Hij had de ballon voor een wedstrijd de lucht in gelaten.

Het jochie, Kieran Williams, had de ballon bij zijn school losgelaten. Het ding werd 250 kilometer verderop gevonden door niemand minder dan premier Blair. Blair stuurde een kaartje naar Kieran met een foto van zichzelf en diens vrouw Cherie. Ook stond er nog een tekst op het briefje, "Kijk eens wie de ballon gevonden heeft!", schreef de bestuurder van het Verenigd Koninkrijk.

Toch is Williams niet helemáál blij, zijn moeder legt uit waarom: "Hij had nòg liever gehad dat de ballon terecht was gekomen in het stadion van zijn favoriete club, Manchester United"

Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Zusjes Louiws dringen door tot finale

De tweelingzusjes Esmé en Rachel Louiws hebben zich donderdag in Boedapest geplaatst voor de finale op het Europees kampioenschap synchroonzwemmen voor duetten. Het jonge Nederlandse duo (22) kwam na de technische keur tot een score van 86,050 punten.

Daarmee bezetten ze de negende plaats. Het debuterende tweetal voldeed daarmee aan de eerste eis. In de finale lonkt nu kwalificatie voor het wereldkampioenschap. "Daarvoor moeten ze minimaal bij de beste acht eindigen", zegt bondscoach Wil Riesener. "Dan zijn ze een bespreekgeval. Als ze zevende worden, plaatsten ze zich rechtstreeks. Dat is mogelijk want het ligt allemaal dicht bij elkaar."

De finale staat voor zondag op het programma.

[Column] Nog een keer Dennis...?

Nu het WK voetbal en de bijbehorende beschouwingen van methodmich weer achter de rug zijn, pakken columnisten Bjoro en Da_Sandman de draad weer op. Deze week de eer aan Da_Sandman.

Afgelopen zaterdag nam Dennis Bergkamp afscheid van het voetbal en nam het voetbal afscheid van Dennis Bergkamp. Velen met mij hopen voorlopig. Dennis zegde de voetbalwereld in stijl gedag. Groots, indrukwekkend, stijlvol. En Engels, zoals Dennis na 37 jaar uiteindelijk toch een beetje Denis is geworden. Maar er was, haast vanzelfsprekend, ook plaats voor Dennis Bergkamp, de Hollandse familieman. Waar tijdens de testimonial alle aandacht logischerwijs uitging naar Dennis en zijn talloze voetbalvrienden, straalde zijn vrouw Henrita na afloop. Waar Marco van Basten en Johan Cruijff Dennis misschien wel het mooiste cadeau gaven door acte de presance te geven, zal Bergkamp zelf het meest genoten hebben van de ereronde door het prachtige, fonkelnieuwe Emirates-stadion samen met zijn zoon Mitchell. Opa en oma Bergkamp keken vanaf de tribune toe en zullen hebben geconstateerd dat het goed was. De overige toeschouwers zullen zich tot God hebben gericht en hebben gebeden dat de jongen later in de voetsporen van zijn vader zal gaan treden. De gedachte alleen al moet een siddering hebben veroorzaakt in Londen, dit tot in het oude Highbury gevoeld moet zijn geweest.

Dennis was als kind, net als zijn vader, fan van Feyenoord. Hoewel Amsterdammer, kon de jonge jongen zich niet vereenzelvigen met de hautaine, vaak ronduit arrogante manier van werken bij Ajax. Bergkamp moest niet zoveel hebben van de harde cultuur die in Amsterdam heerste. Het talent zwichtte toch en Ajax werd alsnog, na Wilskracht SNL, zijn tweede jeugdliefde. Achteraf gezien blijft het een rare gedachte dat men het bij Ajax in eerste instantie niet in de nette, wat iele Bergkamp zag zitten. Het ruwe talent volharde, mede door de onvoorwaardelijke steun vanuit het ouderlijk huis. En met succes. Dennis kwam in Johan Cruijff iemand tegen die het helemaal in hem zag zitten. De afloop is bekend. Het zorgenkindje uit de Ajax-jeugd groeide uit tot één van Neerlands beste voetballers ooit. De entree van Marco van Basten en Johan Cruijf tijdens de testimonial voor Bergkamp was in dat opzicht meer dan alleen een mooi afscheidscadeau. Daar, juist op het gras dat het vermoeden deed aanwakkeren dat het groen uit de Meer al die jaren zorgvuldig was bewaard, daar stonden in één wedstrijd de exponenten van drie generaties Nederlandse topvoetballers. En Dennis bekeek het allemaal rustig. Kalm, zoals zijn karakter en zoals zijn ouders hem hebben opgevoed. En zoals Dennis zijn kinderen zal opvoeden.

Het zien van exceptionele voetballers doet altijd verlangen naar meer. Wij liefhebbers wachten op het moment dat zij trainer worden. Sommigen voorzien direct in die behoefte, anderen laten lang op zich wachten waardoor ze, al dan niet bedoeld, een mythe van zichzelf maken. Dennis weet nog niet wat hij wil. Eerst maar eens tijd voor het gezin, zal hij ongetwijfeld hebben gedacht. Dennis zal waarschijnlijk wel beginnen als jeugdtrainer. In Londen, bij Arsenal, maar voor het vaderlandse voetbal is het te hopen dat Dennis zijn opgedane kennis bij een Nederlandse club op de jeugd gaat overbrengen. Bij Ajax, de club die hij eerst zo verfoeide maar later in zijn armen sloot, vergevingsgezind als hij is. Of bij een andere club. Dan neemt Dennis zijn gezin mee en kan het grote wachten op een nieuwe Bergkamp beginnen. En zal ook in Nederland bij die gedachte een siddering rondgaan, die gevoeld zal worden op de huizen op het terrein van de oude Meer.

Afgelopen maandag werd bekend dat een oud-international zijn heil gaat zoeken in Oekraïne. De man die het Nederlands Elftal op het Europees Kampioenschap in 1996 mede langs Zwitserland schoot, gaat spelen voor Metalurg Donetsk. Waar generatiegenoten van hem gaan spelen in Qatar, trainer worden, gaan rentenieren of nog op topniveau actief zijn, gaat Jordi voetballen in een koud en ver land. En hoewel Oekraïne met Dinamo Kiev en Andrej Shevshenko niet behoort tot de voetbal ontwikkelingslanden, is het zacht gezegd een opmerkelijke stap. Jordi groeide op in Spanje, in Barcelona, werd eigenlijk meer Spanjaard dan Nederlander. Anderzijds is het een logische stap. Hoewel Jordi met 9 interlands en een CV waar clubs als Barcelona, Manchester United en Celta de Vigo op prijken zeker een mooie carrière heeft gekend, heeft hij nooit los kunnen komen van zijn achternaam. Velen hadden vergeefs gehoopt op een nieuwe Johan. Gebeden wellicht, tijdens de zo dramatisch verlopen afscheidswedstrijd van vader Cruijff tegen Bayern München. Maar Jordi was zijn naam en werd misschien wel uit ellende ook zijn voetbalnaam. Ik moest bij het horen van het nieuws van Jordi gelijk aan Mitchell Bergkamp denken. Waar de voetbalwereld zal hopen op een nieuwe Dennis, zal de erfenis voor hem ondraaglijk zijn. Zijn vader zal hem niet pushen profvoetballer te worden. Ik hoop eigenlijk dat Dennis Mitchell gaat afraden voetballer te worden. Mitchell zal nooit Dennis worden.

Bjoro, ben jij nog bij profclubs gaan kijken die aan het pezen waren in de provincie?

Waterpolosters verliezen opnieuw

Het Nederlandse waterpolovrouwenteam heeft donderdag ook de tweede wedstrijd in de finaleronde van de World League verliezend afgesloten. Dit keer was Canada met 9-8 te sterk. Woensdag verloor Oranje ook al met 14-7 van de dames uit de Verenigde Staten.

Nederland speelde drie periodes lang dominant en zeer gedisciplineerd. Toch waren het de Canadese vrouwen die aan het langste eind trokken. Mieke Cabout, Alette Sijbring en Rianne Guichelaar waren ieder goed voor twee treffers. Marieke van den Ham en Hanneke Kappen zetten beiden éen treffer op hun naam.

De ploeg van bondscoach Robin van Galen bezet puntloos de laatste plaats in de groep van zes en kan zich gaan concentreren op de strijd om de derde plaats. Vrijdag speelt Nederland nog wel het laatste groepsduel, tegen Australië.

Van Nistelrooij naar Real Madrid

Icoon VoetbalDe onderhandelingen over de transfer van Ruud van Nistelrooij naar Real Madrid zijn gisteravond tot een eind gekomen. Voor 15 miljoen euro vertrekt de Nederlander naar Spanje, ver weg van Manchester United.

De spits zal morgen in het Santiago Bernabéu stadion worden gepresenteerd. Gistermiddag en -avond werd er door technisch directeur Pedja Mijatovic en de Engelsen lang onderhandeld. Om middernacht werd er dan eindelijk een akkoord bereikt. Eerder op de dag had Van the Man reeds gemeld dat als hij zou vertrekken, hij naar Real Madrid zou gaan.

Aankomende vrijdag zal de 30-jarige international een medische keuring ondergaan in de hoofdstad van Spanje. Bij zijn presentatie zal hem zijn shirt worden overhandigd door Alfredo di Stéfano, clublegende en tevens spits. Een nummer zal nog niet op het shirt staan, net als bij Emerson, een van de andere twee aankopen tot nu toe. Fabio Cannavaro heeft reeds het nummer 5 van Zinedine Zidane overgenomen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Sport.
Met dank aan jimmydehelle voor de submit.

Sonko op proef in Engeland

Er is een kans aanwezig dat aanvaller Edrissa Sonko gaat vertrekken bij Roda JC. De spits krijgt een week de tijd zich te bewijzen bij de Engelse voetbalclub Wolverhampton Wanderes.

De 26-jarige Gambiaan heeft bij Roda JC nog een doorlopende verbintenis, maar desondanks mag hij weg. Sonko streek in 2000 neer in Limburg, toen Roda JC hem overnam van Anderlecht. Sonko speelde in totaal 108 competitieduels, waarin hij twintig maal wist te scoren.

Hockeyers spelen gelijk tegen Duitsland.

Het Nederlands hockeyteam heeft in de Champions Trophy met 3-3 gelijkgespeeld tegen Duitsland. Oranje blijft hierdoor kans houden op de finale.

Duitsland kwam al na twee minuten op voorsprong dankzij Witthaus, maar Nederland kwam sterk terug en kwam door doelpunten van Klaver en Reckers op een 2-1 voorsprong. Nederland kon echter niet doordrukken en de Duitsers kwamen dankzij wederom Witthaus op 2-2.

In de tweede helft kwamen de Duitsers wederom op voorsprong dankzij een benutte strafcorner van Zeller. Taekema deed hetzelfde voor Nederland waardoor de stand weer op 3-3 kwam. De rest van de tweede helft ging gelijk op maar ondanks goede kansen voor Klaver en Ronald Brouwer bleef het gelijk.

Kleuter leent auto

Icoon OpmerkelijkEen zesjarig jongetje uit Nieuwendijk heeft donderdag in alle vroegte een ritje gemaakt met de auto van zijn vader. De kleuter had de autosleutels gevonden en kreeg het voor elkaar om de auto te starten. Verder ging het autorijden hem niet al te best af.

Het kindje reed onder meer tegen een lantaarnpaal aan. Vervolgens schoot hij door een aantal voortuinen heen. Zijn rit kwam rond kwart voor zes ten einde toen hij tegen een gevel knalde. Niemand raakte gewond, maar de auto lag behoorlijk in de kreukels. Het jongetje vertelde aan de politie dat hij naar zijn oma had willen rijden.

Lefevere haalt hard uit naar Landis en Phonak

De manager van de wielerploeg van Quick Step en tevens voorzitter van de vereniging van ProTourploegen, de Belg Patrick Lefevere, heeft hard uitgehaald naar de op doping betrapte Tourwinnaar Floyd Landis en diens team Phonak.

"Sommigen zullen het nooit leren, dit soort mensen doodt de wielersport," aldus de Belg. De laatste jaren is de wielerploeg van Phonak al vaker in opspraak geweest en Lefevere vindt het tijd voor actie. "Ze hebben de Astana-ploeg de start geweigerd, bij de UCI wordt het nu tijd dat ze Phonak ook ter discussie stellen. Acht of negen positieve gevallen in drie jaar, dat kan geen toeval meer zijn."

Dat de winnaar van de Tour de France positief is bevonden, noemt Lefevere een 'regelrechte ramp'. "Het is een echte catastrofe na wat we hebben meegemaakt bij het begin van de Tour. We moeten de contra-expertise afwachten, maar meestal heeft die hetzelfde resultaat."

Screens LOTR BfME II expansion

Lord of the Rings: Battle for Middle Earth II krijgt een uitbreiding, de titel ervan is The Rise of the Witch-King, zo werd gisteren bevestigd. Vandaag komt EA naar buiten met wat informatie en de eerste twee screenshots.

In de expansion krijg je de beschikking over een geheel nieuwe factie, een nieuwe singleplayer campagne en extra units voor alle zes reeds bestaande facties. De expansie richt zich vooral op de boosaardige kant van Middle-Earth en vertelt hoe de Witch-King aan de macht kwam en het Koninkrijk Arnor (waar Aragorns voorouders vandaan komen) binnenviel. De Angmar factie is speelbaar in skirmish, multiplayer, en War of the Ring mode.

Volgens Mike Verdu, Executive Producer bij EA biedt de expansie vooral meer strategische diepte: "The Lord of Rings, The Battle for Middle-earth II, The Rise of the Witch-king” will transport players to a new time and place in Middle-earth while adding strategic depth to the innovative gameplay gamers loved in The Lord of Rings, The Battle for Middle-earth II. Fans will love exploring the evil side of Middle-earth as described in Tolkien's fiction and brought to life in the visual style of the New Line Cinema films. This game is set to deliver the ultimate RTS Middle-earth experience."

De expansie wordt deze winter verwacht.




NAC Breda wil Mtiliga

NAC Breda is aan het proberen om Patrick Mtiliga los te weken bij Feyenoord. De Deen moet de nieuwe linksback worden bij de club uit Breda.

"Patrick heeft zelf interesse en daarom gaan we deze week in gesprek met Feyenoord", aldus technisch directeur Earnest Stewart. In de Kuip is Mtiliga op een zijspoor beland nadat trainer Erwin Koeman hem terug heeft gezet naar de beloftes.

NAC Breda is nog hard op zoek naar een linksback. De trainer van de club uit het MyCom-stadion, Ernie Brandts, heeft in de voorbereiding Ronnie Stam en Sander van Gessel op die positie geprobeerd, maar dat bleek geen succes.

Mosley vindt concept DTM beter dan F1

Afgelopen weekend bracht Max Mosley een bezoek aan de vijfde DTM-race van het seizoen. De hoogste baas van de FIA was in Nürnberg voor een officieel bezoek aan de Duitse autosportklasse.

Het was de eerste maal dat Mosley een kijkje kwam nemen bij de DTM. Mosley zei in een interview dat hij erg onder de indruk was van de manier waarop alles geregeld werd bij de DTM. "De DTM is een professionele en hoogstaande raceserie, het totale systeem is van het concept af aan heel doordacht."

De Brit was duidelijk toen hem de vraag werd gesteld of Mosley vindt dat de DTM een serie van wereldklasse is. "De serie kent coureurs van wereldklasse. De auto's zijn van uitstekende kwaliteit zonder extra foefjes. Dat is een belangrijk punt."

Mosley zei verder dat de DTM en de Formule 1 in zeker zin wel met elkaar kunnen worden vergeleken. "Het geeft wel onderscheid, maar het concept van de DTM is beter. Bij de Formule 1 wordt veel technologie in de bolides gebouwd, die geen mens ziet. Dat is weggesmeten geld. Bij de DTM is elk stukje technologie nuttig, een voordeel voor de raceklasse."

Redder meisje moet rekening betalen

OpmerkelijkAls 'dank' voor het redden van het leven van een meisje in Antwerpen moet Mohamed Miri 67 euro betalen, omdat hij zelf na de reddingsactie ook met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Mohamed zag op zaterdagavond 1 juli een meisje op de rand van een brug over het Albertkanaal staan. Het leek er op dat ze wilde gaan springen en toen hij nog eens keek, zag hij dat ze dat inderdaad deed.

Mohamed bedacht zich geen moment en ging via de kade het water in om haar te redden. Het circa 15-jarige meisje wilde echter niet gered worden: ''Ze duwde me een paar keer onder. 'Thank you, but I want to die,' riep ze steeds. Uit het water geraken mét haar was onmogelijk.'' Uiteindelijk wist hij haar samen met omstanders op de kant te trekken met behulp van een kabel.

Bij de reddingsactie had Mohamed echter vies water binnen gekregen. Het duurde niet lang of hij werd heel misselijk: ''Ik moest enorm braken. Vies zwart spul kwam eruit. Echt smeerlapperij. Ik had flink wat water binnengekregen. Drie dagen lang ben ik ziek geweest.'' Hij werd ook per ambulance naar het hospitaal vervoerd, en kreeg daarvan deze week de rekening gepresenteerd.

De Belgische ambulancedienst is ook niet van plan die rekening te laten vallen: ''Mijnheer Miri is met een extra opgeroepen ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht en dat kost geld. Hij kan de factuur naar het ziekenfonds sturen, dat betaalt een deel terug. Of hij kan proberen de kosten te verhalen bij de vrouw. Maar hij is vervoerd als patiënt, ook al was hij de redder. En de factuur van die wagen moet worden betaald.'' Onbekend is overigens voor Mohamed wie het meisje is. Hij heeft daar niets meer van vernomen. Hij vermoedt dat ze uit Oost-Europa komt.

Schumacher zwijgt

Tijdens de gebruikelijke FIA-persconferentie op de donderdag voorafgaande aan de Grand Prix van Duitsland, worden er altijd een aantal vooraanstaande mensen uit de Formule 1 geïnterviewd. Zo waren deze keer Michael Schumacher, Ralf Schumacher, Nick Heidfeld en Nico Rosberg aan de beurt.

Zoals reeds bekend is, maakt de teamleiding van Scuderia Ferrari begin september, tijdens de Grand Prix van Italië, bekend wat de teambezetting zal zijn voor het komende seizoen. Echter kon de vaste Engelse FIA-interviewer Bob Constanduros het niet laten om enkele speldenprikjes in de richting van de zevenvoudig wereldkampioen Schumacher.

Op de vraag of Schumacher voor zichzelf al een beeld had voor komend seizoen, antwoordde de Duitser met een grote grijns: “In Monza maakt Ferrari de teambezetting voor 2007 bekend.”

De Engelse interviewer liet zich echter niet uit het veld slaan en vervolgde met de vraag of hij er tussen zijn oren al uit was. Hierop antwoordde Michael met een nog grotere grijns: “Wacht maar af tot Monza...”, waarna de Engelsman het opgaf.

De overige aanwezigen hadden ook weinig zin om te praten met de pers. Ralf verkondigde dat voor zover bekend en voor zover men zeker kan zijn, dat hij volgend seizoen gewoon weer voor Toyota rijdt. Heidfeld vond het jammer dat hij niet meer met de Twin Towers mocht rijden. Het uitzicht beviel hem goed. Rosberg was zeer verheugd dat hij op Hockenheim mag rijden, want hier is het allemaal voor hem begonnen.

Het hele interview was dan ook van korte duur, bij een temperatuur van 38 graden hielden de heren coureurs het na twaalf minuten voor gezien.

Comunidad Valenciana ook niet in de Vuelta

Na de Tour de France ziet Comunidad Valenciana ook de Vuelta a Espana aan haar neus voorbij gaan. De Vuelta-organisatie trok vandaag namelijk de toegezegde wildcard in.

Aanleiding voor deze beslissing is het grootschalige Spaanse dopingschandaal dat het mondiale wielrennen in haar greep houdt. Van de ruim vijftig namen op de lijst van de Spaanse wonderdokter Fuentes zouden er maarliefst dertien voor het voormalige Kelme rijden. Unibet of andere Coninentalploegen hoeven echter niet alsnog te rekenen op een invitatie. De organisatie zal namelijk geen vervangende ploeg aanwijzen.

Sibon naar 1. FC Nürnberg

Gerald Sibon vertrekt per direct naar 1. FC Nürnberg.
De Duitse club neemt de spits transfervrij over van PSV.

"De Bundesliga is voor mij een hele mooie laatste uitdaging." zegt Sibon op de website van zijn nieuwe werkgever. De aanvaller tekende in Nürnberg een éénjarig contract. "Ik hoop dat ik met mijn kwaliteiten de club kan helpen de doelstellingen te halen."

"De gesprekken met Gerald en PSV waren absoluut positief, en ik ben ervan overtuigd dat Gerald met zijn kwaliteiten voor de flexibiliteit in onze aanval kan zorgen." aldus technisch manager Martin Bader.

Voor de 32-jarige Sibon wordt dit zijn tweede buitenlandse avontuur. Eerder speelde hij in Engeland voor Sheffield Wednesday, maar daar vond de spits nooit echt zijn draai. Via SC Heerenveen belandde Sibon bij PSV, maar ook daar veroverde hij nooit een vaste basisplaats.

Kane & Lynch: Dead Men officieel aangekondigd

Eidos Interactive heeft vandaag officieel de actietitel Kane & Lynch: Dead Men aangekondigd voor de PC en Xbox 360. De titel is momenteel in ontwikkeling bij IO interactive, de studio verantwoordelijk voor de Hitman games.

Kane & Lynch: Dead Men is de gewelddadige en chaotische tocht van twee mannen, een huurling en een psychopaat, en hun medogenloze houding tegenover juist en fout. Dit explosieve partnerschap gecombineerd met geavanceerde technologie moet volgens de developer leiden tot een ongekende spel-ervaring.

David Bamberger, de Amerikaanse marketing manager voor Eidos had het volgende te melden:
"Using state-of-the-art technology, Kane and Lynch: Dead Men delivers a raw and compelling story-driven gaming experience not previously possible on current generation hardware"

[update]
Inmiddels zijn ook de eerste beelden van de game beschikbaar.




Geen elektriciteit in centrum van Londen

Icoon Buitenlands Een deel van het centrum van Londen heeft vandaag vier uur zonder elektriciteit gezeten. De 'blackout' begon in de bekende uitgaanswijk Soho. Het energiebedrijf EDF geeft de hoge temperaturen de schuld, die ervoor zorgen dat te veel mensen de airconditioning aanzetten.

Het energiebedrijf verwacht meer elektriciteitsproblemen vandaag, omdat er een kettingreactie kan optreden van falende systemen. "Als resultaat zullen er vandaag, en misschien morgen, perioden van vier uur zijn waarin klanten geen elektriciteit hebben", aldus EDF op haar website. Momenteel hebben 760 huishoudens geen stroom. Waarschijnlijk zullen 3700 huishoudens in de loop van de dag getroffen worden.

EDF verwacht dat het hele uitgaansdistrict Piccadily Circus en de metrostations Piccadily Circus, Tottenham Court Road en Oxford Circus in de loop van de dag geen stroom zullen hebben. Het Oxford Circus metrostation is al gesloten. Deze metrostations behoren tot de drukste van Londen.

Veel winkels zijn gesloten door de elektriciteitsproblemen. In sommige winkels werd het te warm voor de werknemers om te werken, omdat de airconditioning het niet meer deed. Veel winkels hebben hun werknemers naar huis gestuurd.

Naomi Nijboer is weer terecht

Icoon Politie De 16-jarige Naomi Nijboer, die deze week verdween uit de jeugdinrichting Het Poortje in Groningen, is weer terecht. Het meisje verbleef op de camping van haar vriend en zijn ouders in Italië. De Italiaanse politie heeft haar opgespoord en haar identiteitsbewijs afgenomen. Haar ouders zijn naar Italië afgereisd om haar op te halen. Ze wordt terug gebracht naar de jeugdinrichting. De inrichting gaat onderzoeken hoe het meisje weg heeft kunnen lopen.

De 13-jarige Natascha van Dijk, die eveneens was weggelopen, heeft kort met haar moeder gebeld. Haar moeder is blij dat ze haar eindelijk gehoord heeft. "Maar dat is nog lang niet genoeg. Ik wil haar boven water, haar zien en zeker weten dat haar niets is overkomen". De politie heeft de media ingeschakeld, omdat ze mogelijk in de handen van loverboys terecht gekomen is. "Nu die dreiging reëel is, hebben we het ingrijpende middel van de oproep op televisie na de drie NOS-journaals en bij SBS ingezet", aldus voorlichter Mieke Kort. Er zijn tientallen tips binnengekomen, maar het is nog niet bekend waar ze is.



Naomi Nijboer is weer terecht


Met dank aan Catannl voor de submit.

Droogte teistert amateurclubs

De aanhoudende droogte heeft nu ook verscheidene amateurverenigingen geteisterd. Vooral in en rondom Twente zijn de problemen groot. De gemeente Enschede heeft besloten dat er tot zeker 28 augustus niet gevoetbald mag worden op de gemeentelijke wedstrijdvelden.

Op 15 augustus begint echter al de eerste ronde van de Gatorade Cup, waardoor er naar een oplossing gezocht moet worden.
De KNVB maakte bekend zich soepel op te stellen als wedstrijden niet door kunnen gaan.

Jongen (12) lanceert kat over schutting

Icoon PolitieIn Utrecht heeft een 12-jarig jongetje gisteren een proces-verbaal gekregen voor dierenmishandeling. De belhamel slingerde namelijk een onschuldige kat aan zijn staart over een schutting. De kat lijkt spoorloos te zijn verdwenen. Het jochie werd op heterdaad betrapt en kon daarom direct in de kraag worden gevat.

Een aantal voorbijkomende agenten zag toevallig dat de jongen de kat naar zich toe lokte. Vervolgens pakte hij de kat bij zijn staart en slingerde hem boven zijn hoofd over de schutting. De politie denkt dat de kat bij de val waarschijnlijk gewond is geraakt. De eigenaar van de kat komt daarom in aanmerking voor een eventuele schadevergoeding.

De daad lijkt verband te houden met het reclamespotje voor het WK-voetbal van Radio 1. In die spot slingert een man die naar Radio 1 luistert, op het moment dat de goal valt, zijn eigen hondje aan de lijn in het rond. De hond wordt gelanceerd en is vervolgens spoorloos. De Utrechtse politie kan niet zeggen of het kattekwaad van het jongetje mogelijk verband houdt met het spotje.

Met dank aan neegij, Proxima, YubYub en Rianne84 voor de submit.

[Upd] UEFA niet akkoord met inschrijving AC Milan

De UEFA gaat niet zonder meer akkoord met de inschrijving van AC Milan voor de voorronde van de Champions League.
Nadat het Italiaanse omkoopschandaal en de betrokkenheid van Milan daarbij, bekend werd sloot de Italiaanse bond AC Milan uit voor deelname aan de Champions League. Gisteren werd echter in hoger beroep een mildere straf opgelegd aan de club uit Milaan. Daardoor is het voor de Milanesen mogelijk geworden om toch deel te nemen aan de voorrondes van het miljoenenbal.

De Europese voetbalbond, de UEFA, accepteert echter niet dat AC Milan zomaar wordt ingeschreven. Een speciale commissie, waarin ondermeer Lennart Johansson en Jeu Sprengers plaatsnemen, gaat nu de zaak nader onderzoeken. ”Het is niet gebruikelijk dat wij ons met de inschrijving bemoeien. In dit geval lijkt het ons echter verstandig met name nog eens naar de Italiaanse deelnemers te kijken.”, aldus een woordvoerder van de UEFA.

Update:
De UEFA zal pas volgende week een definitieve beslissing nemen over de deelname van AC Milan aan de voorronde van de Champions League. Hierdoor zal Milan gewoon mee worden geloot, volgende week vrijdag. Mocht de UEFA besluiten om de Milanesen alsnog uit te sluiten van deelname, dan heeft de UEFA de mogelijkheid om de ploeg terug te trekken.

Breukink: "Dit is een zwarte periode"

Erik Breukink, ploegleider van Rabobank, noemt de positieve dopingtest van Floyd Landis een drama voor de wielersport. De renner van Phonak won de laatste editie van de Ronde van Frankrijk.

"Dit is een zwarte periode voor het professionele wielrennen. Zolang wielrennen bestaat, is doping niet uit te roeien. Maar het moet in de toekomst echt wel beter gaan dan nu", aldus Breukink.

"Dit is dramatisch. De Tour begon al slecht", gaat de Nederlander verder. Hiermee kijkt hij terug naar de week voordat de Tour begon. Toen moesten Jan Ullrich en Ivan Basso het ontgelden vanwege een dopingschandaal in Spanje. Beiden renners mochten hierdoor ook niet in de Tour de France starten. "Nu kunnen we na drie dagen ook nog de winnaar wegstrepen."

Games Convention rekent op drukte

De organisatie van de Games Convention rekent op zo'n 150.000 bezoekers gedurende het evenement. Om te vergelijken, de Tokyo Game Show trok vorig jaar rond de 175.000 bezoekers. Het aantal wat de organisatie verwacht ligt dus erg hoog, want gamesbeurzen in Europa zijn geen echt succes. De ECTS is al jaren geleden een stille dood gestorven.

De Games Convention loopt van 23 tot 28 augustus en is in Leipzig.



Call of Duty 3 niet naar de PlayStation 3?

Activision heeft op zijn productsite van de first person shooter Call of Duty 3 het logo van de PS3 verwijderd. Momtenteel staat er alleen nog Xbox 360, Xbox, Wii, PS2 en PSP. Of het berust op een klein misverstand tijdens het updaten van de site, of dat Activision om bepaalde redenen besloten heeft de game niet langer te ontwikkelen voor de PS3 is nog niet duidelijk. Het is wachten op bericht van het bedrijf zelf.

Hansson wil weg bij Heerenveen

Petter Hansson wil graag weg uit bij zijn huidige werkgever, SC Heerenveen. De Friese club wil de Zweed echter niet laten gaan.

Tot dusverre heeft Heerenveen al zes clubs afgewezen, zelfs met een bod van drie miljoen euro. De Zweeds international is op zoek naar iets nieuws. "Na vier jaar in Nederland is het tijd voor iets anders", zei de 29-jarige verdediger. "Maar de club beslist zolang ik onder contract sta."

Hansson maakte deel uit van de Zweedse selectie die afgelopen maand op het WK de achtste finales bereikte. Daarin werd het door Duitsland uitgeschakeld.

Het Griekse Panathinaikos heeft belangstelling voor Hansson. Naar verluidt zijn er ook clubs uit Frankrijk, Duitsland en Engeland die de verdediger willen contracteren voor volgend seizoen.

[upd] Landis betrapt op doping in Tour

Tour de FranceDe geruchten dat Tour de France-winnaar Floyd Landis mogelijk betrokken is bij een dopingschandaal groeien. Gisteren maakte de Internationale Wielerunie UCI bekend dat er bij een antidopingtest tijdens de afgelopen Tour een 'abnormaal resultaat' bij een renner was gemeten. Het is nog niet bekend gemaakt om welke renner het gaat, maar bronnen melden dat het een renner uit de top-10 van de Tour betreft en deze niet uit Italië, Frankrijk of Spanje komt.

Landis zegde gisteren ineens af voor het criterium in Chaam. Dat was volgens velen al opmerkelijk. Vandaag blijkt dat hij ook heeft afgezegd voor een wedstrijd in Denemarken waaraan hij later vandaag had moeten deelnemen.

Volgens het antidopingreglement van de UCI mag de naam van een renner die positief is getest, niet vrijgegeven worden tot de procedure afgerond is. De renner zelf, zijn team, zijn nationale federatie, de antidopingorganisatie van zijn land en het Wereldantidopingagentschap worden wel onmiddellijk op de hoogte gebracht.

Update: 16.12:
Volgens Cyclingnews.com bevestigde Phonak zonet de positieve plas van Floyd Landis. Zo meteen meer ...

Update: 16.23:
Het Phonak team van Floyd Landis bevestigde inderdaad zopas de geruchten dat de Tourwinnaar positief testte op "Testosteron/Epitestoteron" na de 17de rit. Zowel het team als de renner waren stomverbaasd over het positieve resultaat. In de 17de rit verbaasde de Amerikaan vriend en vijand met een sterke solo-aanval over meerdere cols, daags na een zware inzinking.

Het team heeft beslist dat Landis voorlopig geen wedstrijden meer zal rijden tot de tegenexpertise uitgevoerd is. Als die ook positief is wordt hij ontslagen en wint de Spanjaard Oscar Pereiro Sio de Tour de France.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Landis betrapt op doping in Tour

Floyd Landis is tijdens de door hem gewonnen Tour de France betrapt op het gebruik van doping.

De Phonak-ploeg liet via een mededeling weten dat er een te hoge concentratie testosteron en epitestosteron gevonden zijn. Deze hormoonstoffen zijn gevonden na de zeventiende etappe naar Morzine, die Landis op indrukwekkende wijze won. Gisteren liet de UCI weten dat een coureur positief getest was tijdens de Tour. Al redelijk snel speculeerde men over Floyd Landis, die opeens verstek liet gaan in het criterium van Chaam.

Zowel Phonak als de renner zijn stomverbaasd over het positieve resultaat. Wanneer de tegenexpertise hetzelfde resultaat geeft, zal Floyd Landis door de wielerploeg ontslagen worden. Oscar Pereiro Sio mag zich dan hoogstwaarschijnlijk winnaar van de Tour de France mogen noemen.

Schumacher heeft er vertrouwen in

Aankomend weekend wordt op Hockenheim, de Grand Prix van Duitsland verreden. Voor Michael Schumacher een optimale kans om het gat tussen hem en Fernando Alonso te verkleinen.

Het huidige verschil tussen Schumacher en wereldkampioen Alonso, bedraagt zeventien punten. De afgelopen twee races werden door de Ferrari-coureur gewonnen. Eerst won Schumacher op Indianapolis, waarna hij datzelfde nog eens deed op Magny Cours. Schumacher verklaarde graag ook de derde Grand Prix op rij te winnen: ”We hebben nu twee races achter elkaar gewonnen en het zal geen verrassing zijn dat we daar nog een overwinning aan toe willen voegen. We willen het kampioenschap graag rood kleuren en Hockenheim moet daarin de volgende stap zijn”

Voor Schumacher is het rijden op Hockenheim een thuisrace waar hij met veel plezier op vooruit kijkt. “Omdat het een thuisrace is, ben ik extra gemotiveerd. Ik krijg in Hockenheim altijd enorm veel steun van onze fans. Als coureur geniet je ervan om onder dit soort omstandigheden te mogen rijden”, aldus de opgetogen Duitser.

Games Convention line-up van Atari

Ook Atari heeft haar line-up vrijgegeven voor de aankomende Games Convention te Leipzig:

- Test Drive Unlimited (Xbox 360)
*speelbaar

- Alone in the Dark (PS3, Xbox 360)
* Nieuwe trailer (niet de E3 trailer)
* Enkel speelbaar voor journalisten achter gesloten deuren

- Thrillville (PS2)
Wereldpremiere (simulatie, opbouw van een pretpark)

- Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 (PS2, Namco Bandai)
Mogelijk zal Atari tevens de Wii versie speelbaar hebben achter gesloten deuren, niks is echter nog beslist.

- Mercury Meltdown (PSP)

Zondag laatste aflevering Top of the Pops

Icoon TelevisieHet wereldberoemde programma Top of the Pops stopt er na 42 jaar mee. Gisteren waren de laatste opnames van het Britse muziekprogramma, dat ook in Nederland te zien is. De laatste aflevering wordt zondag uitgezonden en zal enkele hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van het programma bevatten.

Top of the Pops was voor het eerst te zien op nieuwjaarsdag 1964. Toen traden onder andere The Rolling Stones, The Beatles, Dusty Springfield en The Dave Clark Five op. In de hoogtij dagen van het programma keken er vaak meer dan vijftien miljoen mensen. Maar door de concurrentie van muziekzenders en het ineenzakken van de platenverkoop, werd het programma de laatste jaren steeds slechter bekeken. Hierop besloot de BBC de stekker eruit te trekken.

De laatste uitzending zal de grootste optredens uit de rijke geschiedenis van het muziekprogramma bevatten. Onder meer Robbie Williams, The Spice Girls, Wham, Madonna en The Rolling Stones zullen op het podium staan.

De eerste presentator van het programma, Sir James Savile, zal het programma presenteren samen met de huidige presentatrice Fearne Cotton. 200 man publiek was bij de opname aanwezig.

Sony boekt winst, gamesafdeling blijft achter

Onlangs presenteerde Sony zijn kwartaalcijfers. Het Japanse bedrijf heeft het afgelopen kwartaal een winst van 218,4 miljoen euro gemaakt. Boven verwachting, aangezien Sony vorig jaar in dezelfde periode een verlies van 49,3 miljoen euro moest verwerken.

Ondanks deze positieve geluiden boekte de games divisie van Sony een verlies van 181,3 miljoen euro. Vorig jaar was het verlies van deze afdeling 103,5 miljoen euro, wat vooral te wijten was aan de ontwikkeling van de Playstation 3. Sinds de launch van de Xbox 360 is de verkoop van de PlayStation 2 echter met 29% gedaald.

Of Sony zich weet te herstellen zal blijken in november en de periode erna, wanneer de PlayStation 3 de strijd met de Xbox 360 en Wii aan zal gaan.

Outfit Collateral Damage pack gratis te downloaden

Het is in de consumptiemaatschappij van tegenwoordig niks nieuws. Je koopt een apparaat, game of dvd en binnen een week wordt dat ding afgeprijsd. Veel mensen zullen het meegemaakt hebben. Zo gaat het nu dus ook met de Collateral Damage pack voor The Outfit. Waar deze eerst nog 500 Microsoft punten kostte. gaat ie voortaan voor noppes over de toonbank. De pack bestaat uit drie nieuwe multiplayer maps, dus in dat opzicht geen verrassing dat hij toch maar gratis is, wel jammer voor de mensen die ze toch graag wilden hebben.

Eidos noemt Games Convention Line-up

Eidos heeft bekend gemaakt welke games ze zullen gaan tonen op de Games Convention in Leipzig. Vijf games zijn nog niet eerder vertoond in Europa en twee zelfs überhaupt nog nooit.

Kane & Lynch: Dead Men (Xbox 360)
BIONICLE Heroes (PS2/GBA/NDS)
Tom & Jerry Tales (NDS/GBA)
Just Cause (Xbox 360/Xbox/PS2)
Justice League Heroes (Xbox/PS2/PSP/GBA/NDS)
Tomb Raider: Legend (GC/NDS/GBA)
Battlestations: Midway (Xbox 360)
FlatOut 2 (Xbox/PS2)
Reservoir Dogs (PS2/Xbox)



'Charisteas naar PSV'

AT5 weet te melden dat Ajax-spits Angelos Charisteas misschien naar PSV zal verkassen. Mocht het zijn dat Jan Vennegoor of Hesselink inderdaad vertrekt in Eindhoven, dan ziet Ronald Koeman in de Griek een ideale opvolger.

Ajax gaf eerder al aan dat Charisteas de club mocht verlaten. Bovendien staat hij op de vijfde plaats in pikorde van spitsen bij de Amsterdammers. De Griek moet Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel, Markus Rosenberg en Rydell Poepon voor zich dulden.

In 2004 haalde Koeman, toen nog trainer van Ajax, de Griekse spits naar de hoofdstad. In die tijd moest de club vijf miljoen euro aan zijn voormalige werkgever Werder Bremen betalen. Mocht de transfer naar PSV inderdaad doorgang vinden, dan worden Koeman en Charisteas weer herenigd.

Helikoptercrash blijkt ongeluk

Icoon Ongeluk De helikoptercrash in Afghanistan gisteren is veroorzaakt door slechte weersomstandigheden. De helikopter vloog in een bergachtig gebied bij zware regenval en mist. Een reddingsteam van het Amerikaanse leger heeft "vooralsnog geen aanwijzigingen gevonden" van vijandelijk vuur, aldus generaal Ruud de Pruyssenaere. De Amerikanen hebben een reddingsteam op pad gestuurd, omdat het gebied onder leiding staat van Amerikaanse troepen.

In de civiele helikopter bevonden zich zestien mensen. Ze hebben het ongeluk hoogstwaarschijnlijk allemaal niet overleefd. De helikopter crashte in de provincie Paktia, 123 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Kabul. Het doel van de militairen was de beveiliging van een kamp te bestuderen. De missie was een voorbereiding van de komst van Nederlandse militairen naar de provincie Uruzgan. Per 1 augustus zal Nederland daar het commando overnemen.

Minister Henk Kamp van Defensie is bedroefd over de dood van de twee Nederlandse militairen. Hij heeft in een verklaring geschreven dat hij meeleeft met hun familie, vrienden en collega's. Hij vindt dat de militairen respect verdienen, en noemt de missie "een belangrijke taak die risico's met zich meebrengt". Ook premier Jan Peter Balkenende is "zeer begaan" met de nabestaanden en familie. "De twee werkten voor de goede zaak. Het is zeer te betreuren dat ze door een tragisch ongeval om het leven zijn gekomen".

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Belgische prins heeft geldzorgen

KoningshuisDe Belgische prins Laurent (42), de jongere broer van kroonprins Filip, heeft geldzorgen. Hij kan maar moeilijk rondkomen van zijn jaarlijkse inkomen van 295.000 euro. Hierdoor kan hij geen fulltime kindermeisje voor zijn pasgeboren tweeling betalen. Een verhuizing naar een grotere villa zou ook te veel geld kosten.

Ter verlichting van de geldzorgen krijgen de prins en zijn vrouw prinses Claire een tijdelijke toelage. Zijn echtgenote zou overigens al geregeld het spaarbankboekje aanspreken. De financieel adviseur van Laurent heeft hem nu gemaand minder uit te geven.

Recent kwam de prins nog in het nieuws toen bleek dat hij de eerste foto's van zijn tweeling exclusief had laten verkopen aan een Vlaams roddelblad. Het blad betaalde daarvoor 15.000 euro. Onder dwang van premier Guy Verhofstadt moest die verkoop ongedaan worden gemaakt en de foto's gewoon aan alle Belgische media worden verstrekt.

Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Maniche gewild in Europa

Maniche staat in de belangstelling van diverse Europese (sub)topclubs. Atlético Madrid, Internazionale en Lazio Roma zijn de belangrijkste gegadigden om de Portugees in te lijven.

Volgens Spaanse media zou Atlético het diepst in de buidel willen tasten, maar gaat Maniches voorkeur uit naar de kersverse Italiaanse kampioen. Inter speelt namelijk Champions League voetbal volgend seizoen, en Luis Figo, mede-international bij Portugal speelt ook bij de Italianen.

Maniche stapte vorig seizoen over van FC Porto naar Dinamo Moskva. Daar had hij het niet naar zijn zin, en dus huurde Chelsea hem voor de rest van het seizoen. Ook daar kon Maniche niet imponeren, maar na een sterk WK met Portugal, waarin hij de vierde plaats wist te behalen, ligt de middenvelder weer in de markt.

Maniche wil ook volgend seizoen in ee grote competitie meedraaien, en het liefst ook Europees voetbal spelen. Osasuna, dat ook geïnteresseerd is in de speler, is naast Inter de enige club die Europees voetbal speelt. Binnenkort zal hij ongetwijfeld bekendmaken waar hij heen zal verkassen. Naar verluidt is het zijn droom om in Rome of Madrid te wonen. In dat geval gaat de strijd dus tussen Lazio en Atlético.


Maniche scoort de 1-0 tegen Nederland

Oud-preses Real Madrid koopt Malaga

De familie Sanz, met ex Real Madrid-voorzitter Lorenzo als belangrijkste initiator, heeft de Spaanse tweedeklasser Malaga overgenomen. Volgens de geruchten maakt de familie ongeveer zes miljoen euro vrij voor de club uit Malaga, die dit seizoen degradeerde naar de Spaanse Segunda Division.

Sanz was jarenlang een hoog man bij Real Madrid. Tussen 1985 en 1995 was hij directeur van de Madrilenen en in november 1995 promoveerde hij zelfs tot voorzitter van de Koninklijke. Mede dankzij de komst van spelers als Davor Suker en Predrag Mijatovic leidde Sanz zijn ploeg in 1998 naar de winst in de Champions League, een toernooi dat Real Madrid liefst 32 jaar lang niet had weten binnen te slepen. Twee jaar later, in 2000, deed het Real van Sanz dit kunstje nog eens dunnetjes over.

Deze successen waren voor Sanz echter niet voldoende om zijn functie te mogen behouden. In 2000, enkele weken na de gewonnen Champions League-finale tegen Valencia, kozen de leden van Real Madrid niet Sanz maar Florentino Perez tot nieuwe voorzitter, waardoor een einde kwam aan het voorzitterschap van Sanz.

Mark DeLoura verhuist van Sony naar Ubisoft

Mark DeLoura, bij SCEA verantwoordelijk voor het contact met developers, heeft zijn baan opgezegd. J. Patton zal hem opvolgen.

Mark DeLoura is verantwoordelijk geweest voor het contact tussen Sony en onder meer EA, Konami, Sega, Rockstar. Zijn werkzaamheden bestonden de afgelopen maanden vooral uit het binnenhalen van developers voor de PS3.

DeLoura wordt technisch directeur bij Ubisoft.

'Valencia biedt Kluivert en geld voor Simão'

Het is vrijwel zeker dat Simão naar Valencia zal vertrekken. Benfica, de huidige werkgever van de Portugees, heeft een bod van de Spaanse ploeg ontvangen. Bovendien zou Patrick Kluivert ook deel uit kunnen gaan maken van deze transfer.

Eerder deed Valencia al een bod van 14 miljoen euro op Simão. Deze werd door Benfica echter van de hand gewezen. De Spanjaarden zijn nu van plan om wederom een bod te doen, maar doen er tevens nog een speler bij die in de Spaanse competitie nauwelijks aan spelen toe komt. Het zou hier kunnen gaan om Marco Di Vaio, Pablo Aimar of Patrick Kluivert.

Pikant detail is dat Simão al een persoonlijk akkoord heeft bereikt over een vierjarig contract bij Valencia. Het enige struikelblok wat nu nog rest is dat de twee clubs er uit moeten komen. Als dat gebeurt zal de overgang een feit zijn.

'Zlatan en Trezeguet blijven bij Juventus'

Ondanks het feit dat Juventus volgend seizoen in de Serie B uitkomt zullen Zlatan Ibrahimovic en David Trezeguet de Italiaanse club trouw blijven. Dit zegt Didier Deschamps, coach van de Italiaanse club, in de Franse krant Le Parisien.

"Zij blijven bij de club, net als middenvelder Camoranesi", aldus Deschamps. De Franse coach is overigens teleurgesteld over de gerechtelijke uitspraak van gisteren. Volgens hem is die namelijk onterecht.

Een aantal spelers die bij Juventus onder contract stonden hebben inmiddels een andere club gevonden. Lilian Thuram en Gianluca Zambrotta hebben in FC Barcelona een nieuwe club gevonden. Ook Emerson en Fabio Cannavaro hebben de Italiaanse club inmiddels verlaten en komen volgend seizoen uit voor Real Madrid.

Behalve Ibrahimovic en Trezeguet had ook de Tsjech Pavel Nedved nog niets over zijn toekomst bekend gemaakt. Het is echter niet bekend waar Deschamps zich op basseert dat het eerder genoemde drietal ook daadwerkelijk bij Juventus zal blijven.

Games maken mensen minder gevoelig voor 'echt' geweld

Mensen die geruime tijd games hebben gespeeld, reageren daarna minder heftig op geweld in het echte leven. Dit blijkt uit een onderzoek, gedaan door de drie psychologen Nicholas Carnagey, Craig Anderson, en Brad Bushman.
In tegenstelling tot andere studies onderzochten de psychologen niet de link tussen videogames en gewelddadige acties, maar richtten ze zich op videogames als een gevoelsverminderende factor.

De studie ging uit van 257 studenten, die 20 minuten lang gewelddadige games speelden. Na deze sessie kregen de gamers een video te zien van gewelddadigheden uit het echte leven. Hun hartslag en reactie van hun huid werd voor, tijdens en na beide sessies opgemeten. Hierna werden de resultaten vergeleken met die van een groep die ook de video had gezien, maar daarvoor niet hadden gegamed.
Uit deze resultaten bleek dat de gamers lichamelijk heftiger reageerden tijdens het gamen, dan tijdens de video. De groep non-gamers reageerde daarentegen even heftig op de video, als de gamers tijdens de gewelddadige spellen.

De resultaten van dit onderzoek sluiten aan op eerdere onderzoeken met andere vormen van media. Zo werd eerder al bijvoorbeeld aangetoond dat mensen die langere tijd pornografie en geweld tegen vrouwen hadden gezien, minder sterk reageerden op diezelfde dingen in het echte leven.

'Geld maakt gelukkig'

Icoon Enquête Uit onderzoek van Trendbox blijkt dat de helft van de Nederlanders vindt dat geld gelukkig maakt. Een derde van de ondervraagden vindt dat geld niet gelukkig maakt. Het onderzoek toont een verband tussen geluk en inkomen aan: hoe hoger het inkomen, hoe gelukkiger de persoon zichzelf vindt.

Driekwart van de ondervraagden ziet zichzelf als zeer of nogal gelukkig. De overige ondervraagden zijn niet meteen ongelukkig, maar kennen gelukkige en ongelukkige perioden. Kinderen en gezondheid zijn niet de belangrijkste factoren om gelukkig te worden. Maar twintig procent was het eens met de stellingen 'Ik hoef niet gelukkig te zijn, zolang ik maar gezond ben' en 'Pas wanneer je kinderen krijgt, is je geluk compleet'.

De meeste Nederlanders, twintig procent van de ondervraagden, denken dat Zweden de gelukkigste mensen zijn in de Europese Unie. Nederlanders staan tweede met dertien procent en Luxemburgers derde met twaalf procent.

Beckenbauer wil geen voorzitter UEFA worden

Franz Beckenbauer heeft gezegd dat hij geen interesse heeft in het voorzitterschap van de UEFA. Al eerder maakte hij bekend geen interesse te hebben om zich kandidaat te stellen als president van de FIFA.

"Ik zal geen kandidaat zijn. Dat staat voor 100 procent vast", aldus de Duitser. Volgens Beckenbauer is de huidige voorzitter Lennart Johansson de juiste kandidaat voor de Europese voetbalbond. "Lennart Johansson is een zegen voor het Europese voetbal. Onder zijn voorzitterschap is de UEFA aanzienlijk vooruitgegaan. Er is geen betere kandidaat."

Tot nu toe heeft Johansson alleen nog maar Michel Platini als concurrent voor de verkiezingen die begin volgend jaar gehouden worden.

PSP krijgt 'Greatest Hits' titels in Amerika

Hier in Europa zijn we goed bekend met de Platinum-titels voor de PlayStation en PlayStation 2. De platinum-serie is Sony's budgetreeks waar goedverkopende games vaak na ongeveer een jaar in terecht komen. In Amerika zullen er nu ook PSP-titels onder het platinumlabel (daar met de naam Greatest Hits) verschijnen.

De eerste games die greatest hits zullen worden zijn Ape Escape: On the Loose, ATV Off-Road Fury: Blazin' Trails, Hot Shots Golf: Open Tee, Twisted Metal: Head On en Wipeout Pure. Deze games zullen allemaal verkocht worden voor $19.99. Later in het jaar zullen ook Lumines, Take Two's Midnight Club 3: DUB Edition, Activision's Star Wars Battlefront II, Tony Hawk's Underground 2 Remix en Untold Legends: Brotherhood of the Blade voor deze prijs verschijnen.

In Nederland zijn nu Everybody's Golf, WRC, Pursuit Force, Ridge Racer, WipE Out Pure, Medi Evil en F1 Grand Prix verkrijgbaar onder het platinumlabel, voor een prijs van 25 euro. Of de games die voor Amerika als Greatest Hits zijn aangekondigd ook hier aan het platinum assortiment worden toegevoegd is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat Sony na de aankondiging van zoveel budgettitels voor Amerika hier in Europa niet kan achterblijven.

Nijmeegse 'pianoman' blijkt Chinese illegaal

Nijmeegse pianoman De Vreemdelingenpolitie heeft de identiteit achterhaald van de 'pianoman' uit Nijmegen die geen woord uitsprak. Het blijkt een 56-jarige Chinees te zijn die illegaal in Nederland verblijft. Door gerichte zorg en de hulp van de juiste tolk is het gelukt om hem enkele gegevens te ontfutselen.

Het is volgens de politie niet mogelijk hem het land uit te zetten door zijn medische toestand. Hij krijgt daarom het advies om een verblijfsvergunning aan te vragen op medische gronden bij de Immigratie en Naturalisatiedienst.

De man belandde op 5 mei in het ziekenhuis met hersenletsel. Vorige maand kwamen er tips binnen over de identiteit van de man, maar daar kon weinig mee worden gedaan. Vorig jaar was er eenzelfde soort geval in Engeland, waarbij een pianospelende man geen woord wilde uitspreken. Dat bleek een 20-jarige Duitser te zijn die een grap uithaalde. De Nijmeegse 'pianoman' is naar hem genoemd.

Met dank aan Aka-Zigor, dennisboz en Rianne84 voor de submit.

Pre-order Test Drive en win een Lamborghini

Niet alleen wordt Test Drive goedkoper in Amerika, maar Amerikanen die de game pre-orderen krijgen ook nog eens een bonus auto in de game; de Lamborghini Gallardo Coupe. Naast deze kleine extra wordt iedereen die de game pre-ordert bij winkels als Gamestop ook nog meegenomen in de "Lifestyle Without Limits Sweepstakes." wedstrijd.

De prijzen die in deze wedstrijd te winnen zijn:
Hoofdprijs: 2006 Lamborghini Gallardo twee deurs Coupe
Eerste prijs: Voor twee personen een eerste klas retourtje naar Hawaii
Tweede prijs: $5,000 Ben Sherman shopping spree
Derde prijs: Draadloze koptelefoon met Dolby Headphone Technology
Vierde prijs: ATI Memory Card

The Simpsons movie

The Simpons is op dit moment aan z'n 17de seizoen bezig, en al die jaren alleen maar korte filmpjes.

Nu was het al een tijdje bekend dat er een Simpsons film zou komen, en lang leve het internet er zijn twee korte fragmenten gelekt, welliswaar in zwart-wit en verre van klaar, maar het geeft een mischien een klein idee van de film.

Fragment 1 Fragment 2

Nu is het wachten op de uiteindelijke versie die eind Juli 2007 uitkomt.

Update: Youtube heeft de filmpjes verwijderd, ik ga kijken of ik ze ergens anders kan vinden.

Eerste beelden Exit 2

De eerste beelden zijn inmiddels gepubliceerd van Exit 2, het vervolg de game Exit die eerder dit jaar in Europa uitkwam. De releasedate van deel 2 ligt momenteel in september van dit jaar in Japan. Aangezien dat nog geen jaar na het eerste deel is, is het onwaarschijnlijk dat er veel veranderingen in de game zullen zitten. Grafisch is de game zo'n beetje identiek en ook op gameplay gebied zullen er weinig veranderingen zijn.

Wanneer de game in Europa uitkomt is nog onbekend, maar het wordt waarschijnlijk eind dit jaar, begin volgend.




ATi Radeon X1950XTX vanaf half augustus verkrijgbaar

Het recentelijk overgenomen ATi zal half augustus op de games convention te Leipzig haar nieuwste high-end videokaart presenteren; de Radeon X1950XTX. De X1950XTX zal gebruik maken van ATi's R580+ GPU welke op 650MHz zal lopen. Tevens zal de kaart 512MB GDDR4 geheugen meekrijgen dat geclockt is op een forse 2GHz.

ATi hoopt met de X1950XTX te kunnen concurreren met nVidia's 7950GX2 videokaart. De X1950XTX zal weliswaar alsnog slomer zijn dan nVidia's huidige topmodel, maar de verwachte introductieprijs van de X1950XTX zal onder de 400 euro liggen en in een crossfire multi-GPU opstelling zal de X1950XTX het ruim weten te winnen van de 7950GX2 die niet zonder grote problemen in SLI gebruikt kan worden.

De X1950XTX zal naar verwachting eind augustus verkrijgbaar zijn voor de consument.

Naar verwachting zal ATi in september ook nog nieuwe videokaarten introduceren gebaseerd op de RV560 en RV570 GPU's. De nieuwe X1900GTO zou een van die modellen zijn.

Leefbaar Nederland is geschiedenis

Icoon BinnenlandsHet doek lijkt te zijn gevallen voor Leefbaar Nederland. De partij kan de schulden en de claims van alle schuldeisers niet betalen. Zes jaar na de oprichting, heeft voorzitter Fons Zinken het einde aangekondigd met de woorden: "Het is voorbij met de partij".

De oproep voor donaties op de site van Leefbaar Nederland ten spijt, kan de partij niet voldoen aan de vorderingen van de schuldeisers. Eén van deze crediteurs is minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken, die 108.000 euro aan verleende partijsubsidie terug wil zien. Volgens een woordvoerder van het departement voldoet de partij niet aan de voorwaarden voor partijsubsidie. Leefbaar Nederland had namelijk niet de vereiste duizend betalende leden. Daarom moet het geld dat als voorschot was verstrekt, weer terug worden betaald.

"Al het geld dat wij werven om campagne te kunnen voeren, wordt meteen geclaimd door Remkes. Daarom kunnen wij niet aan de verkiezingen meedoen", stelt Zinken.

Verder heeft de rechter bepaald dat Leefbaar Nederland geld schuldig is aan de gemeente Hilversum en heeft de partij nog andere schuldeisers.

Leefbaar Nederland eist in een andere zaak ongeveer 40.000 euro van minister Remkes. Met het geld wil de partij de openstaande schulden zo veel mogelijk aflossen. Het bestuur wacht op een uitspraak van de rechter, voordat de stekker er definitief wordt uitgetrokken.

Kleurrijke beelden Cartoon Network Racing

Naast de onlangs aangekondigde MMO van Cartoon Network is er ook een racegame in de maak. In de game kun je de controle nemen over alle grote Cartoon Network figuren als Cow & Chicken, Dexter en Courage. De game zal 26 verschillende circuits kennen verdeeld over 18 omgevingen om door te scheuren waaronder bekende locaties als Dexter's Laboratory. Naast gewoon racen kun je ook de "Toon Powers" van je bijrijder loslaten op de tegenstanders. Naast dit alles zal de game ook een hoop minigames kennen als "Pass the Bomb".









Van Gendt niet in actie in Rotterdam

Volleyballer Dirk-Jan van Gendt is komend weekeinde nog niet beschikbaar voor Oranje, dat in Rotterdam het tweede weekend van de European League afwerkt.

De spelverdeler van de Nederlandse landskampioen Ortec Rotterdam Nesselande moest het eerste weekeinde al door ziekte missen. Hij heeft een milde variant van de ziekte van Pfeiffer. "Niets ernstigs, maar we doen voorzichtig aan. Hij zou een setje kunnen spelen, maar we nemen het zekere voor het onzekere", aldus bondscoach Peter Blangé, donderdag.

Nederland won vorig weekeinde al van gastland Turkije, Duitsland en Spanje. Van Gendt werd vervangen door Nico Freriks, terwijl Yannick van Harskamp als reserve fungeerde. Dat zal ook het geval zijn in Rotterdam waar Nederland aantreedt tegen achtereenvolgens Slowakije, Griekenland en nogmaals Duitsland.

Israël wil zwaardere luchtaanvallen

OorlogDe Israëlische regering wil dat het leger Libanon zwaarder vanuit de lucht gaat bombarderen. Het grondoffensief moet worden beperkt, zo melden Israëlische media na overleg tussen de belangrijkste kabinetsleden. Een officieel besluit is er overigens nog niet.

Gisteren leed Israël forse verliezen bij felle gevechten rondom het Zuid-Libanese dorp Bint Jbeil, een bolwerk van de Libanese sjiitische Hezbollah-beweging. Bij man-tegen-man-gevechten kwamen 9 militairen om en raakten er 25 gewond. Tientallen Hezbollah-strijders vonden ook de dood.

Afgelopen nacht heeft de Israëlische luchtmacht tientallen aanvallen uitgevoerd op doelen in Libanon. Libanese militaire bronnen melden onder meer aanval op een legerbasis in de regio Amchit, zo'n 40 kilometer ten noorden van Beiroet.

Hezbollah op zijn beurt schoot vandaag tien raketten af op de Israëlische stad Safed. Niemand raakte daarbij gewond.

VN
De VN-Veiligheidsraad slaagde er gisteren niet om de Israëlische aanval in Libanon waarbij vier ongewapende waarnemers omkwamen, te veroordelen. De Verenigde Staten weigerden elke kritiek op zijn bondgenoot Israël, aldus waarnemers.

Diplomaten vergaderen vandaag verder over de kwestie. Met name China eist een veroordeling van de aanval.

Rentree Petacchi op 12 augustus

De Italiaanse wielrenner Alessandro Petacchi zal op 12 augustus in het Duitse Hainleite zijn rentree in het wielerpeleton maken. Sinds een valpartij in de Ronde van Italië heeft Petacchi geen wedstrijden meer gereden.

De 33-jarige sprinter zal na Hainleite ook deelnemen in Bochun en de Regio Tour. Petacchi hoopt dan klaar te zijn voor de start Ronde van Spanje op 26 augustus. Daarnaast wil de Italiaan deelnemen aan de najaarsklassieker Parijs-Tours die vaak eindigt in een massasprint.

Sony komt met cadeautje voor Amerikanen

Amerikaanse PSP bezitters die de demo van LocoRoco hebben uitgespeeld worden beloond door Sony. Ze komen binnenkort met dank-je-wel-cadeautjes voor deze mensen. Als je de demo hebt uitgespeeld krijg je een code en als je die hier invoert vanaf je PC of hier vanaf PSP krijg je dingen als wallpapers en geluidsbestanden. Je prijzen zijn afhankelijk van hoeveel LocoRoco's je hebt gered in de game.

Shell haalt recordwinst

Icoon EconomieOliemaatschappij Shell heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een winst behaald van 6,31 miljard dollar. Dat is 36 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het is de grootste kwartaalwinst die Shell ooit heeft geboekt.

Vooral de hoge olieprijzen zorgden ervoor dat de winst flink kon stijgen. De olieproductie daalde namelijk met acht procent naar 3,25 miljoen vaten per dag. Dit komt onder meer door problemen bij de oliewinning in Nigeria.

Toch zegt Shell-topman Van der Veer dat niet alleen de hoge olieprijzen voor de winststijging hebben gezorgd. "Deze resultaten zijn behaald op basis van een algeheel goede operationele performance en niet alleen hoge energieprijzen."

Gouden randje voor Darkstar One

Van de spacesim Darkstar One, die al met relatief lovende kritieken is ontvangen bij onze Oosterburen, is nu eindelijk de Engelstalige versie goud gegaan, wat wil zeggen dat de game af is en klaar is om in productie te gaan.

Darkstar One is ontwikkeld door het Duitse Ascaron, bekend van games als Port Royale en Patrician. De game speelt zich af in een enorm heelal waarin jij in de huid kruipt van Kayron Jarvis, een jonge piloot die een bijzonder schip erft van z'n overleden vader.

Enkele belangrijke features van de game:
-Uitgebreid verhaal dat mede wordt verteld door middel van 50 minuten aan FMV cutscenes
-Uitbreidbaar schip. De speler kiest wat voor soort schip hij de Darkstar One wil maken; een snelle fighter of een krachtige ruimtekruiser.
-Meer dan 200 wapens, schilden en andere items
-Een groot universum met talloze totaal verschillende buitenaardse rassen, ruimteschepen en gevechtstactieken
-Vrijheid van keus. Je kunt op allerlei manieren aan geld komen; van piraterij tot smokkelen tot eerlijk handelen
-De speler kan als goed of slecht spelen en kan zijn voordeel doen met politieke conflicten

Oblivion toch naar PS3 en PSP?

Veel Xbox 360- en PC-bezitters zijn vele tientallen uren van hun levens kwijtgeraakt aan de game Elder Scrolls IV: Oblivion sinds de release eerder dit jaar. Het lijkt er nu op dat ook mensen die de game niet kochten vanwege gebrek aan een Xbox 360 of een stevige PC nu niet meer veilig zijn, tenminste, als ze een PSP hebben of van plan zijn een PS3 te halen.

Eerder dit jaar was er al een releaselijst gelekt van Bethesda waaruit bleek dat de game naar PSP en PS3 zou komen dit jaar en nu heeft een aantal retailers ook de games op hun verkooplijsten gezet. De PSP versie zou 15 maart 2007 moeten uitkomen in Amerika voor $49,99 en de PS3 versie op 17 november 2006 voor $59,99.

Bethesda heeft op de geruchten nog geen commentaar gegeven, maar het begint er in ieder geval stevig op te lijken dat de game toch nog multiconsole gaat worden.

Maar hoe groot IS dat nou eigenlijk ?

Hoe groot is een Borg cube ten opzichte van een 747, en wat zijn de afmetingen van een Klingon Bird of Prey ten opzichte van Halo.

Lijkt een moeilijke vraag, en waarschijnlijk dacht ene Jeff Russel er net zo over en is het uit gaan zoeken, en gelukkig voor ons heeft hij alles op een website gezet.

Leuke site om lekker door heen te klikken, zeker als je een beetje sci-fi gek bent.

Met dank aan ChOas voor de submit

Sfeerbeelden van Warhammer Online

Mythic Entertainment heeft op de officiële site van de game Warhammer Online: Age of Reckoning, wat nieuwe screenshots gezet. Deze MMORPG, die zich afspeelt in het Warhammer universum, draait vooral om de Realms vs Realm gameplay. Hierin zullen rassen uit verschillende realms in een grote oorlog tegen elkaar strijden, waarmee dus stevig de nadruk wordt gelegd op Player vs Player gameplay.

Warhammer Online: Age of Reckoning verschijnt in 2007 in de winkels.











Wegenwacht rukt uit door vibrator

Icoon BinnenlandsEen Noors koppel dat met de auto op reis was, hoorde een vreemd geluid, dat uit de motor leek te komen. In het Noorse Arendal besloten ze te stoppen met rijden, en de wegenwacht te bellen, omdat er weleens iets mis zou kunnen zijn met hun Toyota Hiace.

De gearriveerde automonteur merkte niks op aan de motor, waarna de zoektocht naar de bron van het geluid begon. Het drietal kwam uiteindelijk bij een koffer uit, en zag dat een trillende vibrator voor al het geluid zorgde. Het stel betaalde de rekening met rode wangen, meldt de site Ekstrabladet.

Met dank aan macromarkt.nl en Tracer60 voor de submit.

Real Madrid haalt Van Nistelrooij

De onderhandelingen over de transfer van Ruud van Nistelrooij naar Real Madrid zijn gisteravond tot een eind gekomen. Voor 15 miljoen euro vertrekt de Nederlander naar Spanje, ver weg van Manchester United.

De spits zal morgen in het Santiago Bernabéu stadion worden gepresenteerd. Gistermiddag en -avond werd er door technisch directeur Pedja Mijatovic en de Engelsen lang onderhandeld. Om middernacht werd er dan eindelijk een akkoord bereikt. Eerder op de dag had Van the Man reeds gemeld dat als hij zou vertrekken, hij naar Real Madrid zou gaan.

Aankomende vrijdag zal de 30-jarige international een medische keuring ondergaan in de hoofdstad van Spanje. Bij zijn presentatie zal hem zijn shirt worden overhandigd door Alfredo di Stéfano, clublegende en tevens spits. Een nummer zal nog niet op het shirt staan, net als bij Emerson, een van de andere twee aankopen tot nu toe. Fabio Cannavaro heeft reeds het nummer 5 van Zinedine Zidane overgenomen.


Van Nistelrooij in Oranje

Giga elektra-nota was 'klokje rond' fout

OpmerkelijkDe rekening van ruim 2 miljoen euro die energiebedrijf Eneco vorige week aan een 45-jarige klant uit Pijnacker stuurde, blijkt te zijn gebaseerd op een meter die 'klokje rond' had gedraaid. De man had de woning net twee maanden en kreeg toen het verzoek om de meterstanden door te geven. ''De standen die hij doorgaf waren identiek aan de standen die wij hadden vóór hij er ging wonen. Ons systeem is er automatisch vanuit gegaan dat de meter in die twee maanden de klok rond is geweest. Zodat hij weer op dezelfde stand uitkwam'', aldus een woordvoerder van Eneco in het AD.

Het resultaat was een rekening van 2.144.607,90 euro voor het verbruik van 20.000.000 kilowattuur elektriciteit en 102.284 kubieke meter gas. De meterstanden die de man had doorgegeven klopten overigens wel, omdat hij nog niet in de woning woonde.

Eneco schaamt zich overigens de oren van het hoofd voor de reactie van een callcenter-medewerker. Die zei doodleuk dat de man eerst de miljoenen moest betalen en dat er daarna naar zijn klacht zou worden gekeken. Er kon wel een betalingsregeling getroffen worden, zo werd ook nog medegedeeld.

Volgens Eneco moest het ook voor de callcenter-medewerker overduidelijk zijn dat iemand nooit zo veel stroom in twee maanden kon hebben verbruikt. Zelfs niet met een giga-hennepkwekerij, als je die al in zo'n woning zou kunnen herbergen. Bovendien zouden bij een dergelijke stroomafname de kabels uit de muur en de grond zijn gefikt.

Met dank aan el_godi voor de submit.

Tiental screens en voice acteurs TimeShift

Gamespot heeft een aantal nieuwe screenshots bemachtigd van de game TimeShift. De game, die in eerste instantie onder de verantwoordelijkheid van Atari viel, lijkt flink op te bloeien sinds Vivendi de titel gaat vertegenwoordigen. Saber Interactive kreeg namelijk van Vivendi wat maanden de tijd om de game af te maken. Of die extra tijd zich terug betaald is even afwachten, de game verschijnt in september van dit jaar.

Vivendi heeft vandaag ook bekend gemaakt dat ze een aantal Hollywood acteurs heeft gecontracteerd om de stemmen in de game te doen. Michael Ironside (Starship Troopers), Dennis Quaid (The Day after Tomorrow) en Nick Chinlund (Tears of the Sun) zijn de gelukkigen die de stemmen van respectievelijk Doctor Krone, Michael Swift en General Mitchell zullen vertolken.








Analist: PS3 zal het beter doen dan Wii

Yutu Sakurai, een gerespecteerde analist bij Nomura Securities in Tokio, denkt dat Sony's PlayStation 3 tegen 2011 71 miljoen keer over de toonbank zal zijn gegaan tegenover een geschatte 40 miljoen voor Nintendo's Wii.

Sakurai is echter wel positief over de Wii, onder andere noemde hij als pluspunt dat developers in toenemende mate geïnteresseerd waren in het ontwikkelen van games voor het platform. Business Week citeerde de analist recentelijk in een artikel over Nintendo, waar hij ondanks de in het algemeen positieve toon over de Wii toevoegde dat hardcore gamers naar alle waarschijnlijkheid de PlayStation 3 zullen prefereren vanwege de ruwe kracht ervan. En ondanks alle positieve geluiden over de Wii verwacht hij zeker niet dat de Wii beter zal verkopen dan de PlayStation 3.

Schultz naar tweede ronde

Brenda Schult-McCarthy heeft zich eenvoudig weten te plaatsen voor de tweede ronde van het Challenger-toernooi in Lexington (VS). De 35-Jarige veterane die van de organisatie een wildcard kreeg, gunde Jennifer Tuchband slechts drie games het werd 6-0 en 6-3. Schultz stuit nu op Nathalie Grandin(ZAf)

Op het Challenger-toernooi in Pétange (Lux) strandde Elise Tamaëla in de eerste ronde. De 22-jarige Culemborgse was niet opgewassen tegen Yvonne Meusburger (Oos): 7-6, 5-7 en 4-6.

Gouden geboorte voor Amerika

Birth of America begon als indie-game, maar werd al gauw opgepakt door de wat grotere jongens. Nu is de game dus goud gegaan, wat betekent dat hij klaar is om verspreid te worden. Dat verpreiden gaat via verschillende kanalen:

AGEOD (dure shipping, Let op: Nederland staat bij The Netherlands, dicht tijdens de vakantie)
GamersGate
Strategy First (nog niet beschikbaar)

Of de game ook in Europa in de winkels komt te liggen is niet bekend.

Birth of America gaat over de periode 1755-1783 van de Amerikaanse geschiedenis. In deze tijd werden twee oorlogen uitgevochten. Eentje tussen de Fransen en de Indianen en eentje tussen de Engelsen en de Amerikanen (Onafhankelijkheidsoorlog). Het spel verloopt simultaneous turn-based (zeg maar tegelijk om de beurt). De game bevat tien scenario's, die verschillende maanden tot 9 jaren duren en zich concentreren op twee tegenstanders. Eén turn duurt één maand. Als speler houd je je voornamelijk bezig met oorlog. Je recruteert troepen, bouwt defensieve structuren, verzorgt de logistieke verplichtingen en gaat af en toe op de vuist met de tegenstander. De graphics zijn "met de hand" gemaakt om de game een bordspel-achtig uiterlijk te geven.

Voor iets meer info kan je het best een kijkje nemen bij Strategy First.



THQ koopt Paradigm Entertainment

THQ heeft voor een onbekend bedrag de ontwikkelingsstudio Paradigm Entertainment overgenomen. De studio is op dit moment bezig met Stuntman 2 voor "next-gen consoles". Bij THQ en Paradigm wilde men niet kwijt welke consoles men hier mee op doelde maar waarschijnlijk zou de game in ieder geval naar Microsofts Xbox 360 komen.

Stuntman 2 zal nog dit jaar aan het publiek onthuld worden, de release zal echter nog tot 2008 op zich laten wachten.

Man sloopt huis vanwege krakers

PolitieDe eigenaar van de Burg Fabriek in Pijnacker heeft een naastgelegen woning in recordtempo gesloopt omdat een krakersgezin de woning had betrokken. De man was het daar niet mee eens en besloot daarom het huis te slopen.

De sloopgrage eigenaar vroeg op 24 juli wel een sloopvergunning aan. Volgens de gemeente 'rijkelijk laat' omdat de sloop toen al had plaatsgevonden. De gemeente laat het er niet bij zitten en stelt een onderzoek in.

Volgens een politiewoordvoerder meldde het krakersgezin zich enige dagen voor de sloop bij de politie, omdat slopers zonder aankondiging aan de slag dreigden te gaan. Er is toen bemiddeld en afgesproken dat de krakers van tevoren ingelicht moesten worden over een eventuele sloop. Wat er daarna is gebeurd weet de politie niet, behalve dat het huis ineens weg was.

De eigenaar wenste geen commentaar te geven.


En weg was de woning

Overclock je DS Lite

Overclocken is een hobbie bezigheid die door veel PC bezitters beoefend wordt. Wil je liever iets uitdagenders dan is dit misschien een leuk idee. Deze site legt namelijk stap voor stap uit hoe je je Nintendo DS Lite kan overclocken. Het is een flink karwei en er is een redelijke kans dat je DS Lite overlijdt op de operatietafel, maar als het eenmaal lukt kun je met een simpele druk op de knop je DS Lite 1.7x sneller laten lopen.

Japanse treinreizigers krijgen PSP tot hun beschikking

Sony Computer Entertainment Japan en de East Japan Rail Company hebben een deal aangekondigd die ervoor gaat zorgen dat Japanse treinreizigers in de eerste klas in "green car" stoelen van Hayate treinen de mogelijkheid krijgen om een PSP te huren. Het systeem wordt 1 oktober ingevoerd en de periode waarin Japanners een PSP kunnen huren loopt tot 31 maart 2007.

Sony ziet deze actie als een manier om een breder publiek kennis te laten maken met hun handheld. De comfortabele Green Car stoelen worden vaak gebruikt om reispakketten aantrekkelijker te maken. Ze worden dus vooral gebruikt door families die op vakantie gaan, of oudere mensen in het laag-seizoen. Niet alleen zakenmensen met veel geld die op zakenreis gaan.

Het huurpakket zal bestaan uit een PSP, oordopjes en games geselecteerd door Sony Japan.

Aerts te duur voor Sparta


Feyenoord hoopt op korte termijn Maikel Aerts te kunnen verkopen aan een andere club. Sparta heeft geïnformeerd naar de doelman maar vindt de vraagprijs van Feyenoord te hoog.

De 30-Jarige Aerts is na de komst van Henk Timmer van AZ naar Feyenoord overbodig geworden in de Kuip. De Brabander heeft aanbiedingen van een aantal ploegen maar is daar nog niet op ingegaan.

Aerts werd in de zomer van 2005 door Feyenoord weggehaald bij RBC Roosendaal, maar kwam afgelopen seizoen slechts acht maal in actie. Na een aantal blunders tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Twente was de carrière van de Eindhovenaar bij de Rotterdammers op een dood spoor geraakt.

[upd] Mogelijk dopinggeval in Tour

In de Tour de France, waarvan afgelopen weekend de laatste etappe werd verreden, is hoogstwaarschijnlijk een renner betrapt op het gebruik van verboden middelen. De UCI heeft dit woensdag laten weten.

De overkoepelende wielerorganisatie meldde dat één van de afgenomen tests tijdens de Ronde van Frankrijk een 'ongewoon' resultaat opleverde. Er is niet bekend gemaakt om welke wielrenner het ging. Ook is niet duidelijk welke etappe het betrof. Wel werd bevestigt dat er nog een contra-expertise gaat volgen.

Update

Volgens de VRT-radio en de Belgische Krant De Standaard van donderdagmorgen melden hun doorgaans goed geïnformeerde bronnen" dat de positieve plasser in de Tour een "grote vis" zou zijn. Volgens de bron van De Standaard gaat het "niet om een Spanjaard, een Italiaan, een Fransman of een Belg". Het zou wel om één van de toppers gaan, iemand die in de toptien finishte."

Opvallend volgens dezelfde krant is ook het verdwijnen van Tourwinnaar Floyd Landis voor de acht van Chaam. Landis vertrok enkele uren na het bericht van de UCI uit het Brabantse plaatsje. Eergisteren had de Amerikaan van Phonak het criterium van Stiphout nog gewonnen. De organisatoren van Chaam waren erg verbaasd dat Landis onaangekondigd verstek liet gaan. Via zijn ploegmaat Robert Hunter vernamen ze dat de Tourwinnaar "grote problemen had gekregen met zijn heup" Hij zou zich naar de Duitse ploegarts hebben begeven. Phonak-manager John Lelangue was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Opvallend is ook dat de derde renner uit de Tour, Andreas Klöden, net als Landis ook vandaag te kennen gaf dat hij de Duitse ProTour-wedstrijd van zondag in Hamburg aan zich voorbij zal laten gaan.

'Like a rolling stone' beste popsong aller tijden

Icoon Muziek nieuwsHet toonaangevende Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone heeft het nummer 'Like a rolling stone' van Bob Dylan uitgeroepen tot het beste nummer uit de popgeschiedenis. Het blad stelde een lijst samen met de 500 beste nummers uit de pophistorie. Op twee staan de Rolling Stones met '(I can't get no) Satisfaction'. De Stones coverde overigens 'Like a rolling stone' zelf in 1995.

Vorig jaar roemde het Britse tijdschrift Uncut het nummer van Bob Dylan ook al. Dat blad plaatste het nummer op één in een lijst van muziek, films, tv-shows en boeken die inspireerden, shockeerden of een nieuw tijdperk inluidden.

De top 25
1. Like a Rolling Stone - Bob Dylan
2. Satisfaction - The Rolling Stones
3. Imagine - John Lennon
4. What's Going On - Marvin Gaye
5. Respect - Aretha Franklin
6. Good Vibrations - The Beach Boys
7. Johnny B. Goode - Chuck Berry
8. Hey Jude - The Beatles
9. Smells Like Teen Spirit - Nirvana
10. What'd I Say - Ray Charles
11. My Generation - The Who
12. A Change Is Gonna Come - Sam Cooke
13. Yesterday - The Beatles
14. Blowin' in the Wind - Bob Dylan
15. London Calling - The Clash
16. I Want to Hold Your Hand - The Beatles
17. Purple Haze - Jimi Hendrix
18. Maybellene - Chuck Berry
19. Hound Dog - Elvis Presley
20. Let It Be - The Beatles
21. Born to Run - Bruce Springsteen
22. Be My Baby - The Ronettes
23. In My Life - The Beatles
24. People Get Ready - The Impressions
25. God Only Knows - The Beach Boys

De complete lijst.


Singlehoesje uit 1965

Halo wordt definitief trilogie

Dinsdag kondigde Microsoft aan dat ze binnenkort een nieuwe game zullen aankondigen. SPOnG kwam er vandaag achter dat het gaat om een game van Halo-ontwikkelaar Bungie. De nieuwe game zal waarschijnlijk in september aangekondigd worden op de X06 in Barcelona.

Dat het waarschijnlijk om een totaal nieuwe game gaat en niet om Halo 4 blijkt uit de volgende uitspraak van een Microsoft medewerker: "As far as things stand, Halo 3 is the last game [in the series] and it's more than just 'a thing to say' which I know came as a surprise to everyone [at Microsoft Game Studios not involved with the decision-making process] when it was announced. A new game from Bungie, not Halo 4, will be announced soon and pre-production has begun. So if you're looking for what to expect at X06, you should be looking at that."

Wat de nieuwe game dus gaat worden is nog niet bekend. Voor de mensen die meer geïnteresseerd zijn in Halo 3, deze game staat nog steeds voor een release in 2007. Daar wordt misschien in Barcelona ook meer duidelijkheid over verschaft.

Gearbox Software zal de Wii ondersteunen

Gearbox Software, bekend van de PC versie van Halo en de Brothers in Arms games heeft tegen IGN gezegd Nintendo's next-gen console, de Wii, te gaan ondersteunen. Volgens de CEO van Gearbox, Randy Pitchford, ondersteunt Gearbox enthousiast de Wii. Pitchford wilde echter niet zeggen aan welke Wii games de ontwikkelaar werkte, hij meldde enkel dat ze op dit moment geen aankondigingen wilden doen over specifieke titels voor de Wii.

Toen IGN Pitchford vroeg wat hij dacht over de Wii antwoordde hij dat hij het een geweldig ding vond en dat hij erg uitkeek naar het spelen ermee. Volgens Pitchford heeft de Wii enkele directe plus- en minpunten. Met als pluspunten prijs, een unieke interface, de aanwezigheid van de bekende Nintendo titels en de beloofde virtual console titels. Als minpunten noemde hij de veel mindere kracht van de console en het feit dat een Wii titel meer specifieke aandacht nodig heeft in het geval van multi-platform titels vanwege de unieke interface.

Momenteel is Gearbox nog bezig aan Brothers in Arms 3: Hell's Highway voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Een gelekte Ubisoft releaselijst een paar maanden geleden suggereerde echter al dat een onbekende Brothers in Arms titel zijn weg zou vinden naar de Wii. Ubisoft ondersteunt vanaf het begin de Wii al met exclusieve titels zoals Rayman: Raving Rabbids en Red Steel.


Brothers in Arms 3: Hell's Highway op de Xbox 360

Galaga op Arcade woensdag

Microsoft kondigde een paar weken geleden aan dat iedere woensdag een nieuwe arcade game beschikbaar zou worden voor Xbox Live Arcade. Deze week was het de beurt aan de retro-shooter Galaga (1981). Voor 400 Microsoft punten is de game te downloaden.

Het is een leuke strategie van Microsoft, aangezien de arcade games goed lopen op Xbox Live. Toch lijkt elke week een nieuwe game ook zijn nadelen te hebben, want Xbox Official Magazine was niet bepaald te spreken over Galaga. De game werd omschreven als "A classic shooter that’s had its day".



Vier nieuwe screenshots Silent Heroes

Silent Heroes is de opvolger van Soldiers: Heroes of World War II, een game die op FOK! met een nette 8 werd beloond. Deze opvolger richt zich op special ops achter vijandelijke linies tijdens WO2 en zal dezelfde 'Heroes' engine gebruiken als zijn voorganger al deed. Fans van het origineel zullen bij deze titel ook zeker weer aan hun trekken komen aldus de developer. Van deze game zijn nu een viertal nieuwe screenshots verschenen welke hieronder te bewonderen zijn.




Williams in zee met Toyota

Na maandenlange geruchten is het nu officieel: Williams zal de komende jaren gebruik maken van Toyota-motoren. Het Britse team heeft met Toyota een akkoord bereikt over een contract voor drie seizoenen. Williams zal de beschikking krijgen over dezelfde motorspecificatie als het team van Toyota.

Het verbreekt daarmee de samenwerking met Cosworth, hoewel die dit seizoen verrassend goede resultaten oplevert. Williams verkiest echter met een groot automerk in zee te gaan, ook al heeft dat zelf een eigen F1-team. Mogelijk worden de Williams-motoren Lexus genoemd, naar het merk dat eigendom is van Toyota.

"Dit contract met Toyota is voor Williams van cruciaal belang", stelt ook Williams-teambaas Frank Williams. "Toyota is een bedrijf met een enorm goede reputatie, ze staan er om bekend dat ze in elke tak van sport weten te slagen. We zijn er trots op dat we de komende drie jaar gebruik kunnen maken van hun motoren."

Vakantiefilmpje Just Cause

Als je vakantievieren onder de vulkaan wel gezien hebt dan kun je nu de nieuwe trailer bekijken van de free roaming actiegame Just Cause. In Just Cause speel je een CIA agent genaamd Rico Rodriguez die afreist naar het eilandje San Esperito. Aldaar moet je de corrupte regering ten val brengen. Je bent volledig vrij in hoe je dit wil doen, Just Cause zal geen vaste missiestructuur kennen en je kunt zelf beslissen bij welke facties/bendes je goed bekend wil staan.

Just Cause zal in september verschijnen voor PC, PS2, Xbox en Xbox 360. De trailer kun je hier downloaden.

Iran verbiedt Da Vinci Code

Icoon BuitenlandsIran heeft het boek De Da Vinci Code van Dan Brown verboden. Met dit verbod willigt de Iraanse regering een verzoek in van drie Iraanse christelijke geestelijken. Van het boek waren tot nu toe acht Iraanse drukken verschenen, die samen goed waren voor zo'n dertigduizend boeken. Wat hiervan over is, zal niet uit de schappen worden verwijderd, maar er mag geen negende druk meer komen, zo vertelde een regeringswoordvoerder.

De Da Vinci Code is in behoudend christelijke kringen omstreden, omdat het boek op verschillende punten ingaat tegen wat in de Bijbel staat. Christenen vormen in het islamitische Iran een kleine minderheid. Deze minderheid is voor het overgrote deel vrij conservatief. In het Iraanse parlement hebben christenen 3 van de 290 zetels.

De verfilming van De Da Vinci Code is niet in Iran uitgebracht. Wel zijn er talloze illegale dvd's van in omloop.

Oude weduwe (70) koopt 22-jarige man

OpmerkelijkNiet alleen sommige bejaarde mannen lusten graag een groen blaadje, ook vrouwen op leeftijd lusten er soms wel pap van. Zo viel in Bangladesh een 70-jarige weduwe als een blok voor een 22-jarige jongeman. Ze moest hem koste wat kost hebben en besloot hem 'te kopen'. Door hem met dure geschenken en een aanzienlijk bedrag in cash te overladen, ging hij overstag.

De vrouw, Sundari Begum, heeft al zeven volwassen kinderen uit haar eerste huwelijk. Haar familie stemde in met het huwelijk. Ze eisten wel dat de jongeman, Bakkar Fakir, hen een deel van het geld en de cadeaus teruggaf. Bij de huwelijksvoltrekking in de lokale moskee waren honderden buurtgenoten aanwezig.

Met dank aan tracer60 voor de submit.

'Tymoschuk niet naar Rotterdam'


Feyenoord is er volgens het Schotse The Daily Record niet in geslaagd Anatoli Tymoschuk aan te trekken. Shakhtar Donetsk was niet tevreden met het aanbod van de Rotterdammers, dat naar verluidt 2,5 miljoen euro zou willen betalen voor Tymoschuk.

Als we onze beste speler voor zo'n bedrag verkopen, dan zou de marktwaarde van de rest van de selectie volledig instorten, aldus directeur Sergei Palkin. Fiorentina, Celtic en Inter Milan zouden ook interesse hebben in de Oekraïns International.

Left Behind Games gaat iTunes links in games stoppen

De Christelijke developer Left Behind Games zal, beginnend met de aankomende titel Eternal Forces, links naar iTunes gaan integreren in haar games. Wanneer gamers in Eternal Forces een level uitspelen dan krijgen ze een kans om te winkelen, klikt een gamer op een van de links dan sluit het spel af en wordt het nummer opgezocht op Apple's iTunes online muziekwinkel. De game zal weer starten wanneer de muziek is gedownload. Gamers kunnen ook muzieklijsten samenstellen en luisteren naar gedownloade nummers terwijl ze spelen.

Left Behind Games CEO Troy Lyndon had het volgende te zeggen:
"We believe consumers want choices and prefer interactive advertising, rather than interruptive ads. We are delighted to provide these music links as an added value to our gamers."

Opnieuw Mexicaan naar Europa

Het WK is een goede etalage gebleken voor de spelers van de Mexicaanse selectie. Na Carlos Salcido (PSV), Ricardo Osorio en Pavel Pardo (VfB Stuttgart) heeft nu ook Francisco Fonseca een nieuwe werkgever gevonden. De aanvaller tekent een contract voor 3 seizoenen bij Benfica.

Fonseca is afkomstig van Cruz Azul, een Mexicaanse middenmoter. Tijdens het WK kwam hij tijdens alle wedstrijden van zijn land in actie. In de groepsduels tegen Angola en Iran moest hij op de bank beginnen, maar tegen Portugal en in de achtste finale tegen Argentinië was hij vanaf het eerste fluitsignaal van de partij. In het duel met de Portugezen, dat Mexico met 2-1 verloor, maakte hij bovendien een doelpunt.

Nintendo geeft 'raadsel' omtrent launchdate Wii

Nintendo verstuurde onlangs een persbericht waarin, naast de gebruikelijke game-releases, ook wordt gezegd dat er misschien wel een hint verstopt ligt in het persbericht. Het persbericht gaat als volgt:

The fourth quarter of 2006 will herald a new era for Nintendo with the launch of its remarkable new Wii home video game system. But that's not what this news item is about! How could that be, you ask? Perhaps the secret to the launch information for Wii is somehow encoded in the text of this news item. You might want to pore over it for a few hours before staying up all night to debate phraseology and comma placement with your friends online. Or maybe it's all just a scam to get you to read the other games we have launching this fall. One of the two.

As the weather cools down, the Nintendo portable game offerings heat up. FINAL FANTASY V ADVANCE makes its way to Game Boy Advance SP on Nov. 6. As series go, FINAL FANTASY is to video games what James Bond is to movies. FINAL FANTASY loyalists will enjoy an opportunity to debate which installment was best.

Nintendo DS owners are the big winners. Every week or so, another huge DS title hits, from the Touch Generations title Clubhouse Games to fan favorites like Elite Beat Agents and Yoshi's Island 2. Clearly a gamer's idea of paradise, here is Nintendo's upcoming DS lineup:

Oct. 9: Clubhouse Games
Oct. 16: Nintendogs (Dalmatian)
Oct. 23: Magical Starsign
Oct. 30: Pokémon Ranger
Oct. 30: Children of Mana
Nov. 6: Elite Beat Agents
Nov. 13: Yoshi's Island 2
Dec. 4: Custom Robo Arena
Dec. 4: Kirby Squeak Squad

And, for Nintendo GameCube owners, The Legend of Zelda: Twilight Princess will be available for you this fall. An enhanced version also will be a launch title for Wii. That will all happen on... Oh look, we're out of space.

For more information about all of Nintendo's upcoming titles, please visit http://www.nintendo.com.

Onder de mensen die dit persbericht reeds hebben gelezen wordt er druk gespeculeerd over wat de release-datum van de Wii toch kan zijn. Begin oktober lijkt voor de meesten het aannemelijkst. In het persbericht staat namelijk dat er bijna iedere week een game voor de DS uitkomt, maar in het lijstje wordt er over het begin van oktober niks genoemd. Met deze redenatie is ook eind november een mogelijkheid, want ook dan komt er geen enkele DS-game uit.

Man steekt huis moeder in brand

PolitieIn het Achterhoekse Neede heeft gisteren een 48-jarige man volgens de politie het huis van zijn 77-jarige moeder in lichterlaaie gezet. De moeder raakte bij de brand in de seniorenwoning aan de Holtplas ernstig gewond. Zij werd per traumahelikopter overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen.

De zoon raakte ook ernstig gewond. Hij is vervoerd naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Wat de motieven van de man zijn, is nog niet duidelijk. Een buurtbewoner weet in De Telegraaf te vertellen dat moeder en zoon al geruime tijd ruzie met elkaar hadden: ''Hij is met een jerrycan met benzine naar zijn moeder gegaan. Vervolgens heeft hij haar neergeslagen, met benzine overgoten en in brand gestoken.''

Update: De moeder is vanochtend overleden.

Met dank aan niekth voor de submit.

Copa-finale dichtbij dankzij vliegende keep

São Paulo heeft een goede stap gezet richting de finale om de Copa Libertadores. De Braziliaanse club, die vorig jaar de Copa én de wereldbeker veroverde, won woensdagavond met 1-0 het eerste duel met Chivas Guadalajara in de halve finale.

Rogério Ceni zorgde voor de winnende treffer in Guadalajara, waar de Mexicanen lange tijd de betere mogelijkheden hadden. De doelman benutte in de 84ste minuut koeltjes een strafschop nadat Javier Rodríguez aanvaller Aloísio onderuit haalde in het strafschopgebied.

Voor São Paulo was het een zoete wraak. Eerder dit seizoen hadden beide ploegen elkaar al twee keer ontmoet in het toernooi en had Chivas beide duels met 2-1 gewonnen. De Mexicanen maken hiermee een einde aan de ongeslagen reeks, die de Brazilianen in de Copa Libertadores koesterden in het eigen Morumbi stadion.

Wii regio vrij?

Als er één aspect is waar gamers zich vaak aan irriteren is het toch wel regio codering. Om niet altijd even duidelijke redenen moeten Europese gamers vaak maanden wachten op een game en vaak is de game hier dan nog duurder dan in Amerika. De Nintendo DS heeft geen regio codering en sommigen zeggen dat dit zeker een factor is die bijdraagt aan het succes van de handheld.

Over een eventuele regio-vrije Wii zei Perrin Kaplan, vice-president van marketing en communicatie bij Nintendo America, het volgende:

Clearly, the success of Nintendo DS has offered a lot of lessons about what works in the marketplace -- and we certainly intend to keep our fans satisfied. For the Wii system, we are finalizing all the relevant details and will be making announcements in the coming months.
We know that isn't what you all want to hear (or read) but at least we are being honest! We will share a lot of ways people can play globally, regionally, without boundaries. You're right that the region-free approach has proved to be a successful and attractive feature for Nintendo Wi-Fi Connection on Nintendo DS -- we have even blown the doors off our own anticipated numbers! Cost, ease-of-use and player privacy are the three things that were a focus for us with Nintendo Wi-Fi Connection. Those priorities also will apply to the Wii system.

Het staat dus nog niet in steen geschreven, maar de eerste hints zijn wel gegeven. Voor meer informatie zullen we toch met z'n allen moeten wachten tot september, wanneer Nintendo ons als het goed is zal overspoelen met informatie, waaronder de release date.

Interview over piraterij met Ritual Entertainment

Op Shacknews vinden we een interview met het hoofd van de QA (Quality Assurance) afdeling van Ritual Entertainment (SiN Episodes), Michael Russell. Naast hoofd van QA doet Russell ook alle technische ondersteuning voor de producten van de developer. Recentelijk postte Russell op zijn weblog over de gevolgen van softwarepiraterij voor kleine ontwikkelaars. Daarom zocht Shacknews hem op voor een gesprek over dit onderwerp.

Het gehele interview is hier te lezen.

Shack: On the issues of patches, in your blog you mentioned that a lot of the support requests deal with issues that Ritual has in fact already fixed in patches. I would assume that this means the ratio of pirate support requests to legitimate support requests is rising over time. Is this the case?

Mike Russell: Yes. At first, it was about one to one, and over the last couple of weeks it's gone up to five to one.

Mike Russell: I've been in this industry for seven years, and I've seen the effects of piracy. I've seen studios close as the result of it, I've seen people lose their homes. I guess I'm more vocal than a lot of people because I've seen the personal side of it, and it's just sad that we have so many people looking for a way of justifying it.

Kroegbier in Nederland 'relatief goedkoop'

Een glas bier is in de Nederlandse kroeg relatief goedkoop in vergelijking met veel populaire Europese vakantielanden, zo meldt Koninklijk Horeca Nederland (KHN) vandaag in De Telegraaf. Volgens KHN mogen 'we' blij zijn met de 1,80 euro die een potje bier hier gemiddeld kost, want in veel populaire vakantielanden kost een pilsje meer dan 2 euro. Duitsland en Italië zijn het duurst. Daar kost een goudgele rakker gemiddeld 2,25 euro. Maar ook in Frankrijk en België ligt de prijs meestal boven de 2 euro.

Voor cola geldt volgens KHN hetzelfde verhaal. In Nederland kost dat gemiddeld 1,75 euro, terwijl je in Frankrijk 2,50 euro voor een colaatje moet ophoesten. Ook in Italië is de cola prijzig.

Spanje en Portugal zijn overigens met alle versnaperingen in de kroeg gemiddeld het goedkoopst.

Nieuwe trailer Joint Task Force

Van de RTS Joint Task Force, momenteel in ontwikkeling bij Mithis Entertainment, dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van Codename: Panzers - Phase One en S.W.I.N.E., is een nieuwe trailer verschenen. De trailer is een onderdeel van een developer diary en belicht hier de helden in de game.

In Joint Task Force neem je de leiding op je van legereenheden op de frontlinie in de gevaarlijkste conflicten van morgen. In twintig missies zal je onder andere afreizen naar de Balkan, Centraal-Azië en het Midden-Oosten. In deze conflicten zal je gebruik moeten maken van superieure technologie en tactieken om de tegenstanders te verslaan. Daarnaast zul je een optimale mix van alle legereenheden moeten gebruiken, je hebt onder andere de beschikking over infanterie, tanks, artillerie, verkenningseenheden en helicopters.

Een aantal features op een rijtje:
-Uitgebreide verhaallijn (5 campaigns)
-Manipuleer de media en burgers
-Investeer in je helden en neem ze door de missies heen mee
-Nieuwszender doet live verslag van gevechten en geeft achtergrondinfo
-Satellietfoto's tot je beschikking
-Realistische physics op eenheden en gebouwen
-Dynamische weer-effecten
-Verwoestbare terrein-objecten
-Campaign speelbaar in multiplayer
-3 MP modes: deathmatch, domination en co-op

De trailer is hier te bekijken.

"Portable" GameCube

Ben Hartland maakte al eerder een NES DS en een NES GameCube en nu toont ie ons zijn nieuwste creatie: een handheld GameCube. De term draagbaar is helaas niet echt van toepassing op het apparaat, hij is daar wat te lomp voor, maar hij is nu nog makkelijker mee te nemen. Het apparaat vasthouden is eigenlijk ook geen optie, want het onding weegt 2kg. Niet bepaald fijn voor je polsen. De enige optie is dus de NGC op tafel zetten of op schoot nemen.





'Celtic kan Vennegoor wel betalen'

Hij hoeft niet weg bij PSV, maar de naam van Jan Vennegoor of Hesselink duikt voortdurend op in het geruchtencircuit. De 27-jarige aanvaller heeft nu de interesse gewekt van Celtic.


Celtic zou het liefst meteen met de onderhandelingen over een overgang van de 27-jarige Vennegoor starten, maar FC Porto is nog niet definitief afgehaakt voor de PSV-er. Toch zou dit op korte termijn kunnen gebeuren als zou blijken dat de club van trainer Co Adriaanse het verlangde transferbedrag niet bij elkaar kan krijgen. Vennegoor zou niet onwelwillend staan tegenover een overgang naar Celtic.

De Rooys doen mee aan Dakar-rally

Jan de Rooy en zijn zoon Gerard hebben zich alsnog ingeschreven voor de komende editie van de Dakar-rally.

De deelname van de De Rooys was in eerste instantie onzeker omdat niet duidelijk was hoe de regels er voor de vrachtwagens waarmee beiden rijden uit zouden zien. Nu duidelijk is geworden dat de regels hetzelfde zijn gebleven, heeft het duo zich alsnog ingeschreven voor de woestijnrally.

Kort voor de laatste Dakar-rally van afgelopen januari kregen vader en zoon De Rooy van de organisatie te horen dat ze niet mee mochten doen omdat hun Daf-trucks niet aan de voorschriften voldeden.

Frontlines: Fuel of War laat zich zien op nieuwe plaatjes

Van de FPS Frontlines: Fuel of War zijn een nieuwe screenshot en een nieuw stuk concept art vrijgegeven. Frontlines: Fuel of War speelt zich af in een fictionele toekomst gebaseerd op de nieuwsheadlines van vandaag, en neemt je mee naar de volgende wereldoorlog. Er ontstaat een enorme wereldwijde energiecrisis die tevens een globale economische crisis veroorzaakt. Tegen deze achtergrond vormen zich twee facties: de Red Star alliance (Rusland/China) en de Western Coalition (US/EU).

Frontlines: Fuels of War verschijnt in de loop van 2007 voor PC, Xbox 360 en PS3.




Nieuwe beelden Gears of Wars

Van de third person shooter Gears of War zijn een aantal nieuwe screenshots en concept art plaatjes verschenen op IGN. In Gears of War kruip je in de huid van Marcus Fenix, die een planeet mag gaan redden van een invasie door de locust horde. Gears of War zal geen conventionele multplayer kennen, maar wel een co-op modus, wat een grote focus is van de game. Jij en nog iemand anders kunnen via Xbox Live samen de strijd aan gaan binden met de Locust Horde.

Gears of War zal dit jaar nog verkrijgbaar zijn voor de Xbox 360. Er bestaat nog onduidelijkheid of er een PC versie verschijnt, maar als deze er komt, dan komt deze sowieso ruim later.









59.000 World of Warcraft accounts geband

Blizzards online policy is sinds jaar en dag erg streng. Al sinds de tijd van Diablo 2 zijn er berichten van grote groepen cheaters die geband worden. Verrassend genoeg blijven mensen toch proberen games van Blizzard op oneerlijke manieren te beïnvloeden. Het bedrijf kondigde deze week dan ook aan onlangs weer 59.000 mensen geband te hebben voor cheaten.

"While we regret having to take such extreme action, these accounts were participating in activities that directly violated World of Warcraft's Terms of Use, including the use of third-party programs to farm gold and items," said the company in a statement. "Such behavior not only negatively impacts the economy of a realm, it diminishes the achievements of those who play legitimately."

Door de bans is er een totaal bedrag van zo'n 22 miljoen gold verdwenen uit de economie van de game, verspreid over alle realms.

Artwork next-generation Star Wars

PS3IGN heeft hun handen weten te leggen op artwork van de Star Wars game voor de volgende generatie. Eerder toonde LucasArts al een filmpje van een aantal Jedi om te laten zien waar ze naar toe willen met de Xbox 360 en de PlayStation 3. In een interview met PS3IGN vertelde een medewerker van LucasArts dan ook dat ze de engine voor deze game gemaakt hebben met als oogpunt de Force Powers die in het filmpje te zien waren.



Achtergrond informatie over Trauma Center: Second Opinion

Atlus heeft in het Japanse blad Famitsu wat nieuwe details over de puzzle/action game Trauma Center: Second Opinion vrijgegeven.

De speler kruipt in de rol van de arts Kousuke Tsukimori en het verhaal speelt zich af in 2018: De mensheid wordt door een gevaarlijke ziekte bedreigd.

Tsukimori wordt ook geinfecteerd door de ziekte.

Het gaat om een wat verder ontwikkelde en herziene versie van de originele Nintendo DS game Trauma Center: Under the Knife.

Nieuwe doktoren/characters verschijnen aan de zijde van Tsukimore.

Operaties zullen werken zoals voorheen en je krijgt advies van de zuster. Operaties gaan met de Nunchuk controller en de afstandsbediening, waarbij je met de laatstgenoemde bijvoorbeeld snedes maakt.

In andere operaties zal duwen en trekken aan de Wiimote geregistreerd worden, wat nieuwe gameplay elementen brengt.

Er zijn acht verschillende operatie hulpmiddelen in de interface die je selecteert met de Nunchuk controller. Deze zullen allemaal identiek zijn aan die van de Nintendo DS versie, er is slechts één ding toegevoegd: er kunnen namelijk toeschouwers zijn zoals bekend uit de serie ER.

Er komen wat nieuwe uitdagingen naar voren zoals hersenoperaties en botbreuken.

De game is momenteel voor 40% af.

Sedoc naar EK atletiek

Twee dagen voor het verstrijken van de kwalificatietermijn is Gregory Sedoc er toch nog in geslaagd om zich te plaatsen voor de Europees kampioenschap atletiek. De Nederlandse atleet liep op de 110 meter horden in Loughborough een tijd van 13.61.

Sedoc was met deze tijd precies één honderdste sneller dan de limiet. Ook Marcel van der Westen zal over anderhalve week op het EK in Göteborg op de 110 meter horden uitkomen.

Dead Rising regiovrij?

Voor mensen die niet kunnen wachten op Capcoms zombieslachtfestijn Dead Rising is er mogelijk goed nieuws. Een gerespecteerde ebay verkoper genaamd Bruno168 (3924 feedback score, 98,5% positief) biedt namelijk op de veilingsite een regiovrij Amerikaans exemplaar van het spel aan. Dit biedt hoop voor Europese gamers met weinig geduld daar de game in de Verenigde Staten al op 8 augustus verschijnt en we hier zullen moeten wachten tot 15 september.

Zeker is echter niks, Capcom meldde eerder namelijk dat Dead Rising juist niet regiovrij zou zijn. Onderstaand een stuk uit de advertentie van Bruno168

IMPORTANT INFORMATION

* This game is ‘W’ coded which means it can be played on any region console.
* All games including box and instruction manual is in English.

GUARANTEE: WE GUARANTEE YOU THAT THIS GAME IS REGION FREE ( W CODE ). IT CAN BE PLAYED ON ANY XBOX 360 REGION CONSOLE OR ELSE YOUR MONEY BACK!

Wekelijkse software verkopen Japan

Waar het misschien vorige week nog leek alsof games voor de PS2 die van de Nintendo DS uit de top van de verkooplijsten zouden verdringen is de laatstgenoemde deze week weer helemaal terug. Opvallend is dat er deze week zelfs een GameCube game in de top-10 staat, iets wat lang niet gebeurd is.

GameSysteemAantalTotaal
New Super Mario Bros.NDS145.0952.401.965
Talking Cooking NaviNDS126.530126.530
More DS Brain TrainingNDS72.3272.824.538
Battle Stadium DONPS249.08549.085
Prof. Kawashima's Brain TrainingNDS44.4992.584.420
Jikkyou Powerful Pro BaseballPS244.242196.148
Bleach Heat The Soul 3PSP35.47635.476
Battle Stadium DONNGC35.39935.399
Animal Crossing: Wild WorldNDS35.1212.972.162
English Training DSNDS28.9051.289.633

Boogerd wint in Chaam, Landis verdwijnt

Michael Boogerd heeft de Acht van Chaam gewonnen. De 34-jarige Raborenner was in de eindsprint te sterk voor zijn vluchtmakker Stef Clement. Boogerd schreef maandag al het criterium in Boxmeer op zijn naam.

De winst van Boogerd was niet het grootste nieuws gisteravond, dat was het vertrek van Tour-winnaar Floyd Landis, die gistermiddag plotseling vertrok uit Brabant, waar hij later die avond aan de start van het criterium Acht van Chaam zou verschijnen.

Via zijn Zuid-Afrikaanse ploeggenoot Robert Hunter liet de Amerikaan weten dat hij was afgereisd naar de ploegarts in Duitsland omdat hij plotseling last kreeg van zijn versleten heup. Aan het einde van dit jaar wordt de coureur uit Utah geopereerd aan dat gewricht.

Het plotselinge vertrek van Landis en ploegleider John Lelangue uit een hotel in Eindhoven viel gelijk met de mededeling van de Internationale Wielrenunie (UCI) dat tijdens de laatste Tour een renner postitief zou zijn bevonden. De naam van de betreffende coureur werd niet bekend gemaakt, omdat de uitslag van de contra-expertise nog niet bekend is. De Internationale Wielrenunie wilde noch bevestigen of ontkennen dat het een renner uit de top van het algemeen klassement zou betreffen.

John van den Akker, oud-beroepswielrenner, die het deelnemersveld van de criteriums samenstelt, toonde zich verbijsterd over de actie van Landis. " We hebben nog nooit meegemaakt dat een topper niet komt opdagen zonder zichzelf officieel te hebben afgemeld. Ook van Lelangue hebben we niets meer vernomen. Onvoorstelbaar, omdat Landis zo'n beetje de vriendelijkste renner van het peloton is. De ochtend voor de wedstrijd hebben verscheidene mensen nog samen met hem ontbeten en was er niets aan de hand."

Tiberium genoeg op nieuwe C&C3 shots

Van de langverwachte RTS Command & Conquer 3 zijn op IGN een aantal nieuwe beelden verschenen. In C&C3 vecht je net zoals in C&C en Tiberian Sun aan de kant van de Global Defense Initiative (GDI) of Brotherhood of NOD en moet je vechten om de grondstof tiberium. Tiberium is een soort kristal dat afkomstig is van een buitenaardse beschaving die het gebruiken om de aarde te terraformen, alles wat tiberium aanraakt wordt ook tiberium. De NOD en GDI willen het echter omdat er zeer veel energie uit vrijkomt.





Vooruitblik GP Duitsland

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van Duitsland. Hoe hebben de coureurs voorheen gepresteerd op dit circuit, wie mag er met een verse motor starten, hoe staat het er voor in de kampioenschappen?

Hockenheimring

meer circuitinformatie

Tijdschema

dagtijdsessie
vrijdag11:00 - 12:00vrije training 1
vrijdag14:00 - 15:00vrije training 2
zaterdag11:00 - 12:00vrije training 3
zaterdag14:00kwalificatie
zondag14:00race

Kampioenschap coureurs

poscoureurpunten
1 Fernando Alonso 96
2 Michael Schumacher 79
3 Giancarlo Fisichella 46
4 Kimi Räikkönen 43
5 Felipe Massa 42
6 Juan Pablo Montoya 26
7 Jenson Button 16
--Rubens Barrichello 16
9 Ralf Schumacher 13
--Nick Heidfeld 13
11 David Coulthard 10
12 Jarno Trulli 8
13 Jacques Villeneuve 7
14 Mark Webber 6
15 Nico Rosberg 4
16 Pedro de la Rosa 2
17 Vitantonio Liuzzi 1
--Christian Klien 1


Kampioenschap constructeurs

posteampunten
1 Renault 142
2 Ferrari 121
3 McLaren71
4 Honda 32
5 Toyota 21
6 BMW Sauber20
7 Red Bull Racing11
8 Williams10
9 Scuderia Toro Rosso1


Motoren

wagencoureurteammotor
1Fernando AlonsoRenaultoud
2Giancarlo FisichellaRenaultnieuw
3Kimi RäikkönenMcLarenoud
4Pedro de la RosaMcLarenoud
5Michael SchumacherFerrarioud
6Felipe MassaFerrarioud
7Ralf SchumacherToyotaoud
8Jarno TrulliToyotanieuw
9Mark WebberWilliamsnieuw
10Nico RosbergWilliamsoud
11Rubens BarrichelloHondanieuw
12Jenson ButtonHondanieuw
14David CoulthardRed Bull Racingnieuw
15Christian KlienRed Bull Racingoud
16Nick HeidfeldBMW Sauberoud
17Jacques VilleneuveBMW Sauberoud
18Tiago MonteiroMidlandnieuw
19Christijan AlbersMidlandoud
20Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rossooud
21Scott SpeedScuderia Toro Rossooud
22Takuma SatoSuper Aguri F1nieuw
23Franck MontagnySuper Aguri F1oud


Prestaties afgelopen jaren

wagencoureur2005200420032002
1Fernando Alonso1 (3)3 (5)4 (8) 
2Giancarlo Fisichella4 (4)9 (14)13 (13)DNF (6)
3Kimi RäikkönenDNF (1)DNF (3)DNF (5)DNF (5)
4Pedro de la Rosa   DNF (20)
5Michael Schumacher5 (5)1 (1)7 (6)1 (1)
6Felipe Massa8 (13)13 (16) 7 (14)
7Ralf Schumacher6 (12) DNF (2)3 (2)
8Jarno Trulli14 (9)11 (6)3 (4)DNF (8)
9Mark WebberNC (6)6 (11)11 (11)DNF (21)
10Nico Rosberg    
11Rubens Barrichello10 (15)12 (7)DNF (3)4 (3)
12Jenson Button3 (2)2 (13)8 (17)DNF (13)
14David Coulthard7 (11)4 (4)2 (10)5 (9)
15Christian Klien9 (10)10 (12)  
16Nick Heidfeld11 (7)DNF (18)10 (15)6 (10)
17Jacques Villeneuve15 (14) 9 (13)DNF (11)
18Tiago Monteiro17 (18)   
19Christijan Albers13 (16)   
20Vitantonio Liuzzi    
21Scott Speed    
22Takuma Sato12 (8)8 (8) 8 (12)
23Franck Montagny    

(gridpositie tussen haakjes; DNF = niet gefinished; NC = wel gefinished, niet geklasseerd)

Eén jaar geleden
In Duitsland lukt het Räikkönen dan eindelijk om zonder brokken op de pole position te komen. Hij heeft er wel de hulp van zijn teamgenoot Montoya bij nodig, die in een zeer snelle ronde een stuurfout maakt en in de banden belandt. Button pakt opnieuw een tweede startplaats, op bijna een halve seconde van Räikkönen. In de race heeft de Fin echter minder geluk.

Räikkönen leidt een groot deel van de wedstrijd, maar valt opeens stil met hydraulische problemen. De oorzaak blijkt een verkeerd gemonteerd overdrukventiel te zijn. Alonso neemt de koppositie over en geeft deze niet meer af. Montoya, van de laatste plaats gestart, finisht op een tweede positie, vlak voor Button. Robert Doornbos krijgt het in zijn allereerste race direct aan de stok met Jacques Villeneuve. Een lekke band is het resultaat voor de Nederlander. Ook Monteiro komt in aanraking met Villeneuve.

Internazionale officieel kampioen Serie A

Internazionale is officieel uitgeroepen tot voetbalkampioen van Italië over het seizoen 2005-2006. De Italiaanse voetbalbond heeft dit woensdag bekend gemaakt.

Afgelopen seizoen eindigde Inter als derde, achter Juventus en AC Milan. De nummers één en twee werden echter teruggezet wegens hun betrokkenheid bij het manipulatieschandaal. Voor Internazionale is het hun eerste titel sinds 1989.

Het is nog onbekend wie zich kampioens mag noemen van het seizoen 2004/2005, omdat Juventus die titel ook kwijt is.

Nieuwe screenshots Maelstrom

Van de post-apocalyptische RTS Maelstrom zijn een aantal nieuwe screenshots online verschenen. Maelstrom wordt gemaakt door de mensen achter Perimeter en laat je aan de zijde van drie verschillende facties vechten om de laatste bewoonbare stukjes aarde. De game moet zich onder andere gaan onderscheiden door een volledig te verwoesten en weer op te bouwen omgeving.

Maelstrom zal in het 3e kwartaal van dit jaar in de winkels liggen.
En selectie van de screenshots kun je hieronder vinden, de rest vind je hier.





[upd] Mogelijk dopinggeval in Tour de France

Icoon Tour de FranceHet is nog maar enkele dagen geleden dat Floyd Landis als Tourwinnaar over de meet van de Parijse Champs Elysées kwam of de Internationale Wielerunie UCI moet alweer bekend maken dat er mogelijk een nieuw dopinggeval in de Tour was.

"Een antidopingtest tijdens de afgelopen Tour de France gaf een 'abnormaal resultaat'. Het gaat om een eerste analyse, die nog bevestigd moet worden. Ofwel door een tegenexpertise, als de renner in kwestie daar om vraagt, ofwel door het feit dat de renner zo'n tegenexpertise niet vraagt", verklaart de UCI.

Wie de betrokken renner in kwestie is en in welke etappe de positieve plas kwam wil de UCI (nog) niet bekend maken: "Volgens de Wereldantidopingcode en het antidopingreglement van de UCI mag de naam van de renner niet vrijgegeven worden tot de procedure afgerond is. De renner zelf, zijn team, zijn nationale federatie, de antidopingorganisatie van zijn land en het Wereldantidopingagentschap werden wel onmiddellijk op de hoogte gebracht."

De stalen werden onderzocht door het Franse nationaal antidopinglaboratorium van Châtenay-Malabry dat vorig jaar wereldfaam verwierf door de bekendmaking van een positieve EPO-test op oude bloedstalen van Lance Armstrong.

Net voor de start werd de Tour ook al geplaagd door een dopingschandaal waarbij favorieten Jan Ullrich en Ivan Basso de deelname aan de Tour werd ontzegd.

Update 04.14:
Volgens de VRT-radio en de Belgische krant De Standaard van donderdagmorgen melden hun "doorgaans goed geinformeerde bronnen" dat de positieve plasser in de Tour een "grote vis" zou zijn. Volgens de bron van De Standaard gaat het "niet om een Spanjaard, een Italiaan, een Fransman of een Belg. Het zou wel om een van de toppers gaan, iemand die in de toptien finishte."

Opvallend volgens dezelfde krant is ook het verdwijnen van Tourwinnaar Floyd Landis woensdagavond. Die gaf enkele uren na het bericht van de UCI plots forfait voor het na-Tourcriterium in het Nederlandse Chaam. Eergisteren had de Amerikaan van Phonak wel nog het criterium van Stiphout gereden én gewonnen. De organisatoren van Chaam waren erg verbaasd dat Landis onaangekondigd verstek gaf. Via zijn ploegmaat Robert Hunter vernamen ze dat de Tourwinnaar "grote problemen had gekregen met zijn afstervende rechterheup". Hij zou zich naar zijn Duitse ploegdokter hebben begeven. Ook Phonakmanager John Lelangue was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Ook opvallend is dat de derde uit de Tour, Andreas Klöden, net als Landis ook vandaag te kennen gaf dat hij de Duitse Pro-Tourwedstrijd van zondag in Hamburg aan zich laat voorbijgaan.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Sms'jes zorgen voor forse winst Endemol

Icoon Media Met name door sms'jes gaat het goed met het bedrijf Endemol. Het bedrijf kreeg in de eerste helft van dit jaar meer dan honderd miljoen sms'jes van kijkers die producten wilden kopen of prijzen hoopten te winnen. De programma's Miljoenenjacht en Big Brother, waar kijkers interactief kunnen deelnemen, genereerden wereldwijd 180 miljoen sms'jes.

Endemol verdient ook goed aan de verkoop van bekende formats, zoals Big Brother en Miljoenenjacht (dat in het buitenland Deal or no Deal heet). Big Brother zal volgend seizoen in twintig landen te zien zijn, waaronder in Nederland. Miljoenenjacht zal volgend seizoen in 35 landen te zien zijn. In Nederland scoorde Dancing with the Stars zeer goed. RTL koopt de soap Goede Tijden Slechte Tijden voor nog eens drie jaar en BNN koopt de soap ONM voor de volgende twee jaar.

Het bedrijf verwacht dit jaar elf tot dertien procent in omzet te groeien, een fors hogere omzetverwachting dan eerder voorspeld. Vooral in Groot-Brittannië doet Endemol het goed met een omzetgroei van 53 procent tot 122 miljoen euro. In de Verenigde Staten verdient Endemol bijna tachtig miljoen euro. In Nederland groeit Endemol met veertien procent, tot zeventig miljoen euro omzet.

Nieuwe drug: mottenballen

Mottenballen In Frankrijk is een nieuwe drug ontdekt: mottenballen. In de balletjes zit de verslavende stof paradichloorbenzeen, dat bedoeld is om mottenlarven te doden. Ze blijken zeer verslavend te zijn.

Een Franse arts doet in het medische tijdschrift New England Journal of Medicine verslag van een 18-jarige vrouw die in het ziekenhuis opgenomen moest worden. Haar huid was schilferig en ze was mentaal labiel en traag. Haar klachten bleven verergeren tot de artsen de oorzaak achterhaalden. Ze had in haar kamer een zak met mottenballen verstopt, waar ze op onbewaakte momenten haar neus in stopte en flink inhaleerde. Ook kauwde ze op de balletjes zelf.

Haar tweelingzusje vertoonde dezelfde symptomen, maar in mindere mate. Ook zij was verslaafd aan het middel. Beide zusjes verklaarden later dat ze door klasgenootjes op het verkeerde pad terecht waren gekomen.

Met dank aan snottic voor de submit.

Israël tegen nazi-spotprent Olmert

Icoon Buitenlands In de Noorse krant Dagbladet is een spotprent gepubliceerd over de Israëlische premier Ehud Olmert, die afgebeeld staat als commandant van een naziconcentratiekamp. De Israëlische ambassadeur in Noorwegen heeft een officiële klacht ingediend tegen de cartoon bij de Noorse persraad.

Ambassadeur Miryam Shomrat diende de klacht in, omdat ze vindt dat de spotprent veel te ver gaat. Ze vindt niet dat haar protest vergeleken kan worden met de golf van verontwaardiging in de moslimwereld over Deense spotprenten van de islamitische profeet Mohammed.

De krant Dagbladet beroept zich op vrijheid van meningsuiting. De spotprent was op 10 juli al gepubliceerd, maar krijgt nu pas media-aandacht buiten Noorwegen.


Spotprent
Olmert als commandant van een naziconcentratiekamp


Met dank aan IronMikey en Iraqi_Lion voor de submit.

60.000 doden door zon

WHO Ongeveer 60.000 mensen gaan elk jaar dood door te veel ultraviolette straling van de zon. De wereldgezondsheidsorganisatie WHO meldde op haar website dat vooral huidkanker de boosdoener is.

Elk jaar sterven 48.000 mensen aan kwaadaardige melanomen: huidkanker die ontstaat uit pigmentcellen. Wanneer deze pigmentcellen (ook wel moedervlekken genoemd) onsymmetrische vormen beginnen aan te nemen kunnen ze de dood tot gevolg hebben. Andere vormen van huidkanker zorgen voor 12.000 doden per jaar. De zon kan ook ernstige brandwonden veroorzaken. Vooral blanke mensen zijn hier gevoelig voor. Ook kan de zon de huid sneller laten verouderen, de oogziekte staar veroorzaken, gezwellen op het oog laten groeien en pijnlijke zweren tot gevolg hebben.

De WHO adviseert mensen om niet te lang in de zon te zitten. Ook is het belangrijk zonnebrandcrèmes met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Probeer de schaduw op te zoeken als de zon op zijn felst is. Minimale blootstelling aan de zon is wel gezond: dan wordt er vitamine D in het lichaam aangemaakt, en dat is onder meer goed voor de botten.

Invading Holland

Ok, ok, ik zal wel weer wat gelazer krijgen over het saaiheidsgehalte van dit blogje, vandaar dat ik hem zo laat plaats, maar om de een of andere reden kan ik toch altijd wel lachen om een grappig geschreven buitenlandse kijk op ons kikkerlandje.

Onze vrije omgang met drugs bijvoorbeeld. Of ons geweldige openbaar vervoer:

"There is no such thing as a queue for a tram only a mass of people all trying to get on at once."

Mocht het je allemaal niet interesseren dan heb ik nog een totaal nutteloos weetje voor je over het nummer 'Pass the dutchie on the left hand side' en wel hier.

En ik maar denken dat het over ons ging...

LPF gaat waarschijnlijk 'Fortuyn' heten

Icoon Politiek 'Fortuyn' heeft de meeste kans om de nieuwe naam te worden van de LPF (Lijst Pim Fortuyn). Volgens Bert Snel, voorzitter van de LPF, blijkt de naam 'Fortuyn' het meest populair onder een ledenraadpleging. "Als de komende weken blijkt dat deze trend zich voortzet, zullen wij die naam overnemen", aldus Snel. Daarbij heeft 'Fortuyn' ook de voorkeur van het partijbestuur dat uiteindelijk het laatste woord heeft over de naamswijziging. Drie weken geleden werd duidelijk dat de LPF een nieuwe naam nodig had. Het 'merk' LPF bleek uit onderzoek van de partij "dood" te zijn.

Wie de lijsttrekker van de partij met de nieuwe naam wordt is nog niet bekend. Wel zei Snel hierover: "Het wordt een enorme klapper". Deze 'klapperpersoon' is nog steeds in beeld bij de LPF, maar hij heeft iemand anders aangedragen die ook lijsttrekker wil worden. Beide lijsttrekkers zitten nog in de race en worden in ieder geval 1 en 2 op de lijst.

De derde mogelijke kandidaat, Kamerlid Hilbrand Nawijn, is afgevallen. Het bestuur heeft besloten dat hij het niet wordt, omdat een peiling uitgewezen heeft dat LPF-leden hem niet zouden steunen. "Mensen zijn zijn contact met Filip Dewinter nog niet vergeten", zegt Snel hierover. Pas in augustus of september wordt duidelijk wie de nieuwe lijsttrekker wordt.

[A1GP] Twijfel Verstappen geldkwestie

De problemen rond Jos Verstappen's deelname aan het komende A1 Grand Prix-seizoen duren nog steeds voort. De deelname loopt vooral gevaar door een financieel geschil met Jan Lammers.

De voornaamste reden dat Verstappen nog niet zeker is voor het seizoen 2006/2007, zou een geschil over geld tussen de coureur en Jan Lammers, teambaas van het Nederlandse A1GP-team, zijn. Verstappen zou nog niet zijn volledige salaris van het afgelopen seizoen hebben ontvangen.

Lammers verklaarde dat de onderhandelingen met Verstappen en Rothengatter stroef gaan. "Ik zat met Jos redelijk op koers, maar de afgelopen dagen zijn we eerder uit elkaar gegroeid dan dichter bij elkaar gekomen", aldus Lammers. "Het is net als met dansen. Soms doe je twee pasjes achteruit en vervolgens enkele vooruit. Maar ik weet niet of de muziek straks helemaal stopt."

Wel zegt Lammers te hopen dat er snel een oplossing komt voor de kwestie. "Jos heeft uiteraard een bepaalde marktwaarde, maar er zijn grenzen. Binnen dat kader hoop ik dat we eruit komen", lichtte Lammers toe. Wel houdt hij een slag om de arm en bestaat nog steeds de kans dat er een andere coureur in de oranje bolide aan de start van de eerste Grand Prix zal staan, die over twee maanden op Zandvoort plaatsvindt.

Honkballers verslaan ook Japan

Oranje heeft ook vandaag haar derde wedstrijd in de Haarlemse Honkbalweek gewonnen. Even zag het er somber uit nadat Japan op een 4-0 kwam, maar Oranje knokte zichzelf terug tot een welverdiende 5-6, in het voordeel van de Nederlanders. Oranje heeft nu evenals Cuba zes punten uit drie ontmoetingen. Vrijdag speelt Oranje tegen de Cubanen.

De Nederlandse werper Tom Stuifbergen stond in de vierde inning zijn eerste twee punten toe en in de vijfde inning kwam Japan op 0-4. Nederland had geen antwoord op de Japanse werper Yasutaka Hattori en slaagde er zo niet in te scoren.

Eenhoorn nam na de 0-4 voorsprong van Japan drastisch maatregelen en verving Stuifbergen door Gregory Gustina en Robin van Doornspeek en Dave Draijer mochten eveneens zich klaarmaken voor een invalbeurt. Ook de Japanse coach verving zijn werper, dat pakte echter verkeerd uit. Eugene Kingsale sloeg in de vijfde inning met een homerun Michael Duursma en zichzelf over de thuisplaat en bracht daarmee de spanning in de wedstrijd terug. Japan kwam in de zevende inning nog op 2-5, maar Nederland stelde in diezelfde inning de zege veilig.

Helikopter met twee Nederlanders verongelukt in Afghanistan

Icoon OorlogIn Afghanistan is een helikopter met twee Nederlandse militairen verongelukt. Het ministerie van Defensie meldde woensdagavond dat over het lot van een luitenant-kolonel van de Koninklijke Luchtmacht en een sergeant van de Koninklijke Landmacht nog niets bekend is.

De autoriteiten in Afghanistan gaan er echter wel van uit dat alle inzittenden om het leven zijn gekomen. Naast de twee Nederlanders bevonden zich ook twee andere personen in het toestel, meldde een woordvoerder aan het Franse persbureau AFP.

Het ongeluk vond in slechte weersomstandigheden plaats in de oostelijke provincie Paktia. Een reddingsteam heeft tot laat in de avond getracht de neergestorte helikopter te vinden. Door de ontoegangelijkheid van het bergachtige gebied, het slechte weer en de invallende duisternis is dat nog niet gelukt. Donderdag zal het team de zoekactie voortzetten. Het ministerie heeft inmiddels de familie van de twee betrokken militairen ingelicht.

Met dank aan rschenk voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.