Harry Potter uit de kleren

Icoon TheaterActeur Daniel Radcliffe, vooral bekend van zijn rol als de jonge tovenaar Harry Potter, zal volgend jaar naakt in het theater te bewonderen zijn. Radcliffe maakt dan zijn debuut op de planken in het toneelstuk Equus. Hierin speelt hij Alan Strang, een stalknecht die zes paarden de ogen uitsteekt en naar een psychiater wordt gestuurd. In één van de scčnes zal Daniel naakt op een paard plaatsnemen.

Voordat het zover is, moet Radcliffe eerst nog de opnamen afronden voor Harry Potter and the Order of the Phoenix. "Hij zal in oktober of november klaar zijn met de opnamen. De repetities voor het toneelstuk beginnen in januari. Het is een buitengewoon toneelstuk en er zit inderdaad een naaktscčne in, maar dat is niet waar het allemaal om draait", zo vertelt Daniels woordvoerster, Vanessa Davies.

De rol van de psychiater is weggelegd voor Richard Griffiths, de man die in de Harry Potter-filmreeks zijn chagrijnige oom Vernon Dursley speelt. De premičre van het toneelstuk staat gepland voor maart 2007. Beeldmateriaal en meer informatie over de voorverkoop laten op zich wachten.