Gevangene bedreigt FBI onder eigen naam en nummer

Icoon Domme criminelenStupiditeit kent geen grenzen, en het beperkt bepaalde mensen behoorlijk in hun bewegingsvrijheid. Zo ook Donald Ray Bilby, een 30-jarige bajesklant die meer oog had voor het eindresultaat van zijn acties dan voor de mogelijke consequenties. Hij stuurde dreigbrieven naar de FBI en de geheime dienst in de hoop dat zij hem 20.000 dollar zouden geven. Het geld wou hij gebruiken om zijn borgtocht te betalen.

In zijn brieven dreigde Bilby met bomaanslagen en stuurde hij een wit goedje mee dat miltvuur voor moest stellen. Uiteraard waren de autoriteiten allesbehalve gecharmeerd van deze schrijfsels. Gelukkig bleek Bilby een uiterst behulpzame gedetineerde. Om een snelle en nette afhandeling van zijn verzoek te bespoedigen, had hij zijn volledige naam, zijn rekeningnummer én zijn 'cliëntnummer' in de brieven vermeld.

Volgens openbaar aanklager Christopher Christie kon met een redelijke mate van zekerheid worden gesteld dat men in dit geval niet met 's werelds intelligentste crimineel te maken had. Bilby kon zijn eigen verhaal geen positieve wending meer geven en bekende afgelopen dinsdag schuldig te zijn aan informatievervalsing en misleiding. Indien de rechter hem hiervoor de maximale straf oplegt, heeft Donald Ray Bilby nog dik vijf jaar om een nieuwe oplossing voor zijn problemen te verzinnen.