Albers blaast motor op

Kasper_H
Albers kan een goede kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland op zijn buik schrijven.

De Nederlandse formule 1-courreur blies vrijdag tijdens de vrije trainingen zijn motor op en zal moeten worden vervangen. Gevolg is dat de Midland-rijder tien plaatsen moet inleveren op de startgrid. Daarom zal Albers aankomende zondag in Hockenheim op één van de laatste plaatsen starten.

Albers had hierover het volgende te melden:"Het was om eerlijk te zijn een slechte dag voor me. De motor blies op in de ochtend, waardoor ik maar een beperkt aantal rondes heb kunnen rijden, ook moet ik nu tien plaatsen naar achteren op de startgrid. 's Middags werden we gehinderd door de regen, en toen ik eindelijk de baan op kon had ik last van verkeer voor me. Maar hoe dan ook, morgen is een nieuwe dag. Ik ben dankbaar dat ik zoveel fans heb die me hier steunen, ik zal er alles aan doen een goede prestatie neer te zetten."

Ondanks het opblazen van de motor zette Albers tijdens de eerste vrije training de zestiende tijd neer, in de tweede vrije training moest onze landgenoot het doen met een 22e plaats.