FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 29 juli 2006

Fothen en Lang winnen koppeltijdrit

Markus Fothen en Sebastian Lang hebben de LUK challenge koppeltijdrit in Buhl gewonnen. De Duitsers van Gerolsteiner legden de 77,7 kilometer af in 1.31.06 hiermee waren zijn 1.22 sneller dan Fabian Cancellara en Frank Schleck van CSC.

Het brons ging verrassend naar het Rabobank-duo Niels Scheuneman en Marc Wauters. Zij waren 1.53 langzamer dan de winnaars, maar hielden wel het T-Mobile koppel Sergei Gontsjar/Michael Rogers achter zich. Levi Leipheimer en Stefan Schumacher eindigde als vijfde.

Uitslag Koppeltijdrit

PlaatsRennersTeamTijd
1Markus Fothen - Sebastian LangGerolsteiner1.31.06
2Fabian Cancellara - Frank SchleckCSC1.32.28
3Niels Scheuneman - Marc WautersRabobank1.32.59
4Michael Rogers - Sergei GontsjarT-Mobile1.33.07
5Levy Leipheimer - Stefan SchumacherGerolsteiner1.33.36
6Bobby Julich - Jens VoigtCSC1.34.39
7Carlos Sastre - Christian MullerCSC1.35.05
8Volodymyr Dyudya - Fabio SacchiMilram1.35.28
9Robert Bartko - Robert BengschElite 21.36.13
10Tom Boonen - Sťbastien RosselerQuick Step1.36.42

SP eist stappen tegen dierenmisbruik

Icoon BinnenlandsTweede-Kamerlid Krista van Velzen van de SP eist juridische stappen tegen aanbieders en producenten van websites waarop sex met dieren wordt getoond. De Tweede Kamer eiste al in 2004 maatregelen om deze weerzinwekkende vorm van dierenmisbruik tegen te gaan. Nog steeds zijn er vele sites waarop pornofilms met seks met dieren te bekijken zijn.

Van Velzen had twee jaar geleden al aan de ministers Donner (Justitie) en Veerman (Landbouw) om maatregelen gevraagd tegen deze bestialiteiten. Het antwoord was dat de huidige wetgeving al voldoende mogelijkheden bood om tegen plegers van bestialiteiten op te treden. "Klaarblijkelijk" is er van die mogelijkheden geen gebruik gemaakt. Het wordt hoog tijd dat Donner en Veerman de mogelijkheden nu eindelijk eens gaan gebruiken om een einde te maken aan deze misselijkmakende dierenmishandeling', aldus Van Velzen.

Verder zei het SP tweede kamerlid: "De beelden op internet spreken voor zich; mensen kunnen per ongeluk langs een ontzettend schokkende site surfen als dierensex.startspot.nl. Daarmee zijn de makers, en waarschijnlijk ook de host van de achterliggende websites, strafrechterlijk vervolgbaar. Minister Donner moet nu actie ondernemen".

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten

OorlogDe oorlog die IsraŽl op twee fronten tegelijk voert, met aan de ene kant Palestijnen, en aan de andere kant Hezbollah, is zijn 17e dag ingegaan. The Independent meldt dat er in deze periode minstens 459 Libanezen zijn gestorven, van wie de meesten burgers waren. Omdat de camera's vooral gericht zijn op de strijd in Libanon, zijn er weinig gegevens bekend over het aantal slachtoffers in de Palestijnse gebieden. Naar schatting hebben daar meer dan 100 Palestijnen de dood gevonden. Aan IsraŽlische zijde zijn er 51 doden gevallen, onder wie 18 burgers.

Weer VN-medewerkers getroffen
Het geweld blijft VN-medewerkers niet ongespaard. Waar vorige week vier waarnemers de dood vonden, zijn zojuist twee medewerkers gewond geraakt, toen een IsraŽlische raket nabij een waarnemerspost insloeg. Het gaat om Indiase leden van de UNIFIL-vredesmacht.

IsraŽl trekt zich terug uit Bint Jbeil
Na felle gevechten met Hezbollah-strijders hebben IsraŽlische strijdkrachten zich teruggetrokken uit de omgeving van het Zuid-Libanese dorp Bint Jbeil. Dit dorp heeft een strategisch gunstige ligging, waar ook veel Hezbollah-strijders zijn. De afgelopen week heeft IsraŽl tevergeefs geprobeerd om dit dorp in handen te krijgen. Daarbij zijn negen Israelische soldaten gedood door Hezbollah-strijders. Om het aantal eigen slachtoffers beperkt te houden, maakte IsraŽl veel gebruik van zijn luchtmacht.

Als verklaring voor de terugtrekking, zegt IsraŽl dat de operatie in Bint Jbeil is afgerond. IsraŽlische soldaten geven echter een andere verklaring. De IsraŽli's zouden zich hebben laten verrassen door de kracht van hun tegenstander. De Hezbollah-strijders zouden veel beter getraind zijn dan de vorige keer dat IsraŽlische soldaten in Libanon waren.

'Gťťn humanitaire pauze'
De noodhulpcoŲrdinator van de Verenigde Naties, Jan Egeland, deed een oproep aan IsraŽl en Hezbollah om de wapens voor 3 dagen te laten rusten. Zodoende kunnen ouderen, kinderen, gewonden en gehandicapten worden geŽvacueerd uit Zuid-Libanon, en kunnen noodhulpgoederen naar deze regio worden vervoerd. IsraŽl is niet ingegaan op het verzoek, omdat het land al "een humanitaire corridor van en naar Libanon heeft opengesteld", aldus een IsraŽlische woordvoerder.

[Voorbeschouwing] Vattenfall Cyclassics

De Tour stopt voor niemand! Dat geldt niet enkel voor La Grande Boucle, maar ook voor de ProTour. De hoog aangeschreven wielercyclus hervat morgen in Hamburg namelijk met de Vattenfall Cyclassics. Precies om half twaalf zal dan het naseizoen in gang worden geschoten. Weer (even) 'echte' koers en gťťn dopingperikelen en wonderdokters.

Na een week van relatieve 'adempauze' slaat het internationale wielercircus haar tenten op in Hamburg. Daar kruipen de renners morgen op hun Fahrrad voor een 250 kilometer lange koers in en rond de Hanzestad. Voor de wielerfanatici de volgende race die op het menu staat, maar voor het grote publiek zal dit 'hapje' meer smaken als mosterd na de maaltijd. De Vattenfall Cyclassics, die tot dit jaar bekend stond onder de naam HEW Cyclassics, kan namelijk niet tippen aan het 'hoofdgerecht' dat ons eerder deze maand drie volle weken is voorgeschoteld: de Tour de France.


Waar de commentatoren ons de afgelopen weken vermaakten, of verveelden, met verhalen over legendarische gebeurtenissen uit de rijke historie van La Grande Boucle, zal dat morgen anders zijn. Dat komt niet alleen doordat de HEW Cyclassics pas in 1996 haar eerste editie beleefde, maar vooral omdat onze Oosterburen niet gezegend zijn met een grote wielerhistorie. Vooral een desinteresse in der Radsport is daar debet aan geweest. Pas toen de Duitse media gingen berichten over de succesvolle campagnes van Jan Ullrich in Frankrijk liepen onze buren warm voor de wielersport. Voorheen zullen er dan ook maar weinig hebben geweten van het bestaan van Rudi Altig, wereldkampioen van 1966 en een steengoede zesdaagsecoureur (baanwielrennen).

Met het eerdergenoemde in het achterhoofd is het niet verwonderlijk dat de HEW Cyclassics in eerste instantie in het leven werd geroepen om de Duitsers aan het fietsen te krijgen. In 1995 was de HEW Cyclassics ook niet meer dan een rit door Hamburg voor een ieder die een fiets in het bezit had. Een soort nationale fietsdag moest Hamburg als fietsstad promoten. Een jaar later, al dan niet gestimuleerd door de verrichtingen van 'Der Jan', werd de wedstrijd een officiŽle wielerkoers. Bij de premiŤre mocht de Italiaan Rossano Brasi na een solo als eerste het zegegebaar maken. Steven de Jongh wist destijds als vierde over de meet te bollen.


Alle inspanningen ten spijt leek het Duitse publiek de weg naar de HEW Cyclassics maar moeilijk te vinden. Daar kwam verandering in toen in 1997 de nieuwbakken Tourwinnaar, Ullrich, aan het vertrek verscheen. Toen wist mening Duitser plotsklap wel geÔnteresseerd in de edele wielersport. Voor 'Der Jan' een uitgelegen mogelijkheid om zijn 'uitzonderlijke' kwaliteiten aan zijn landgenoten te ilustreren. Na een lange solo wist de Oost-Duitser op indrukwekkende wijze beslag te leggen op de zege. Een goede zaak voor het Duitse wielrennen, want Ullrich hielp de koers daarmee aan enorm veel aandacht.

Al mag de internationale wielerfederatie, UCI, niet vergeten worden in het bliksemsnelle proces dat ertoe leidde dat de 'kermiskoers' uitgroeide tot een heuse 'wielerklassieker'. In 1998 waardeerden de bobo's in ZŁrich de HEW Cyclassics namelijk op tot wereldbekerkoers. De Hamburgse koers volgde in deze prestigieuze wielercyclus de Rochester Classic op, die voordien in Engeland werd verreden. Voor Leon van Bon was deze ontwikkeling reden genoeg om de koers dat jaar op zijn palmares bij te schrijven. Aan de meet is de Nederlander de sterkste van een vluchtgroep. Hij weet een tiental vluchtgezellen, onder wie Michele Bartoli en -uiteraard- Ullrich, nipt voor te blijven.

Ondanks de razendsnelle promotie en het sterkere, internationale, deelnemersveld blijft de koers een van de minst aansprekende wedstrijden die tot de zogenoemde 'klassiekers' werden geschaard. Niet enkel omdat het vanuit historisch oogpunt een schier onoverbrugbare achterstand heeft ten opzichte van de andere wielermonumenten, maar vooral omdat het parkoers als niet selectief genoeg bevonden wordt. De route, die tot dan toe enkel de beklimming van de Waseberg (2x) als moeilijkheid herbergt, leent zich namelijk voor een massale aankomst. Illustratief daarvoor is de overwinning van Erik Zabel in 2001. De sympathieke Duitser verschalkt dan in de massaspurt wereldkampioen Romans Vainsteins en Erik Dekker.

Dat noopt de organisatie er in 2004 toe om het parkoers 'harder' te maken. De Waseberg, de enige schersprechter die de route rijk is, zal vanaf dat jaar niet tweemaal maar viermaal beklommen moeten worden. De stevige puist, die zich in het stadsdeel Blankenese bevindt, is met een gemiddeld stijgingspercentage van tien procent ťťn van de steilste heuvels in Noord-Duitsland. Vooral de laatste 300 meter van de 700 meter lange klim doen pijn aan de kuiten, want dan loopt het stijgingspercentage op tot meer dan vijftien procent. De eerste 400 meter vallen daarbij in het niets, want die lopen maar vijf procent op. Pas als de stoet een scherpe bocht naar rechts maakt en aan de laatste honderden meters begint, kan het spel (eventueel)op de wagen geholpen worden.


Logischerwijs zal dat laatste pas bij de vierde en laatste passage op de Waseberg gebeuren, op zestien kilometer van de meet. Voordat de renners echter voor de eerste maal over de steile pukkel rijden, op circa 108 kilometer van de streep, koersen ze eerst nog een dikke honderd kilometer in een lusvorm naar het Zuiden van Hamburg, en terug. Daarbij fietst het wielergilde niet alleen veelvuldig langs de Elbe, maar ook erover! Na een kleine tachtig kilometer steekt de hele meute namelijk via de imposante KŲhlbrandbrŁcke de rivier over. De wielrenners hebben van daaruit een mooi zicht op de stad. Althans, als ze tijd hebben om van het uitzicht te genieten. Wellicht dat ze zelfs de streep kunnen zien liggen, die getrokken is op de MŲnckebergstraŖe (waar eveneens de start is). Omstreeks vijf uur zal daar beslist worden wie de elfde editie van de Vattenfall Cyclassics op zijn naam schrijft.

Statistisch gezien is de kans aanzienlijk dat dat een Italiaanse renner betreft. De voorgaande tien edities leverden namelijk vijfmaal een Italiaanse winnaar op: Brasi (1996), Mirko Celestino (1999), Gabriele Missaglia (2000), Paolo Bettini (2003) en last but not least Filippo Pozzato (2005). Tel daarbij de vele ereplaatsen die de Italianen in de Hanzestad bij elkaar hebben gefietst en een simpele rekensom is snel gemaakt. Kanttekening is echter dat het simpele optellen en aftrekken bij het wielrennen niet opgaat. Althans, als je Maarten Ducrot mag geloven.

Het 'stokpaardje' van de NOS-coryfee weerhoudt mij er echter niet van om Bettini en Davide Rebellin als voornaamste favorieten naar voren te schuiven. Beiden hebben immers geen Tour in de benen en hebben zich de afgelopen weken optimaal kunnen voorbereiden op het najaar. Al zijn de 'sterkere' sprinters, zoals Oscar Freire, Stuart O'Grady en Erik Zabel, ook niet helemaal uit te vlakken. Het parkoers is, ondanks de aanpassingen van 2004, nog altijd goed te verteren door de allrounders onder de spurters. En vlak de magenta-ploeg ook niet uit! De mannen van T-Mobile blijven, ook zonder Ullrich, gevaarlijke klanten. Zeker in die Heimat.

Mijn persoonlijke favorieten:
***** Bettini, Rebellin.
**** Freire, Paolini, Pozzato.
*** Zabel, Bennati, O'Grady, Kessler.
** Vinokourov, Kirchen, Kopp, Ballan, Astarloa.
* Gilbert, Moreni, V. Efimkin, Mazzoleni, Ciolek, Cancellara.

Volleyballers winnen alweer

De Nederlandse volleybalheren hebben zaterdag tegen Duitsland hun vijfde opeenvolgende zege in de European League behaald. Volgens een rekensom van bondscoach Peter Blangť zijn er nog drie overwinningen nodig om zeker te zijn van een plaats in de Final Four, die op 19 en 20 augustus in Izmir (Tur) worden afgewerkt.

Zondag is Griekenland de tegenstander in ROtterdam, volgend weekend speelt Oranje drie wedstrijden in Estland. Blangť dankte na de zwaarbevochten overwinning op de Duitsers het publiek wat ook vanavond weer in grote getalen aanwezig was.

Amerikaan (18) vestigt nieuw sms-record

Icoon OpmerkelijkDe Amerikaan Ben Cook heeft een nieuw record gevestigd, en wel een sms-record. Het lukte de 18-jarige Amerikaan om bij een wedstrijd in Denver een zin van 160 tekens in 42,22 seconden op zijn mobieltje in te toetsen. Met dit record heeft hij het Guinness Book of Records gehaald.

De uit Utah afkomstige Cook won de wedstrijd in 2004 ook al, maar verloor de titel vorig jaar aan een 23-jarige vrouw uit Singapore. Door dit record te vestigen heeft hij een nieuwe telefoon en 6000 belminuten gekregen.

Met dank aan PgS voor de submit.

Justin Gatlin betrapt op doping

Sprinter Justin Gatlin is betrapt op het gebruik van doping. De Amerikaan, die het wereldrecord (9.77) op de 100m meter met Asafa Powell deelt, is positief getest na wedstrijden in april.

De controle vond plaats na een estafetterace in Kansas City. Er werd bij Gatlin een te hoge testosteron-waarde aangetroffen. In een verklaring meldde de olympisch en wereldkampioen: "Ik heb hier geen verklaring voor, omdat ik nog nooit bewust prestatieverhogende middelen gebruikt heb."

A'damse vissers in ban van record snoek

BizarSportvissers in de hoofdstad zijn in alle staten vanwege de vermeende vangst van een snoek van maar liefst 160 centimeter. De onwaarschijnlijk grote roofvis zou gevangen zijn achter het Centraal Station. Het officiŽle Nederlandse record staat al jaren op 'slechts' 137,5 centimeter en die woog ruim 17 kilo.

Veel vissers in Amsterdam hopen de monstersnoek opnieuw aan de haak te kunnen slaan, als het beest tenminste bestaat. Er is namelijk geen bewijs dat iemand de roofvis daadwerkelijk de kant op heeft gekregen. Mocht dat wel het geval zijn geweest dan is de kans groot dat de snoek weer is losgelaten, daar de snoek volgens de Amsterdamse zender AT5 geldt als een beschermde vis.

Naschrift FOK!: De snoek is officieel overigens helemaal geen beschermde vis. Mogelijk bedoelt AT5 dat ter plekke geldt dat een snoek niet mag worden meegenomen en meteen na vangst moet worden teruggezet. Dat mag iedere visvereniging namelijk zelf bepalen.


Een snoek van 'maar' 126 cm. (Foto: Metersnoeken.nl).

PS3 krijgt variant achievements

Volgens EGM (Electronic Gaming Monthly) redacteur Dan Hsu zal Sony op de PlayStation 3 haar eigen variant op de Xbox 360 achievements aanbieden, nu echter onder de naam 'Entitlements'. Deze uitspraak deed Hsu tijdens de wekelijkse EGM podcast.

De achievements op de Xbox 360 houden in dat wanneer een speler een bepaald doel in een spel bereikt dat door de developer is vastgesteld hij daar punten voor krijgt.

Oranje honkbalploeg in finale

De Nederlandse honkbalploeg heeft de finale van de Haarlemse Honkbalweek bereikt. De laatste wedstrijd tegen de Verenigde Staten werd met 15-3 gewonnen.

Het begin was ietwat stroef: in de derde inning keek Oranje tegen een 3-1 achterstand aan. In de gelijkmakende derde inning zorgde Bryan Engelhardt middels een Grand Slam-homerun ervoor dat het verzet bij de
Amerikanen brak. Oranje nam het heft in handen en rolde eenvoudig de Verenigde Staten op.

Zondagmiddag zal de finale tegen Cuba, de gedoodverfde favoriet, op het programma staan. Vrijdagavond verloor Nederland nipt met 11-10 van de Cubanen.

Eindstand poulefase:

#LandPuntenVoorTegen
1.Cuba103212
2.Nederland84622
3.Verenigde Staten41636
4.Japa42315
5.China2834
6.Taiwan2713

Ajax verliest, PSV wint in oefenduel

Ajax heeft in een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Duitse Borussia Dortmund met 2-1 verloren. De Amsterdammers stonden in de eerste helft nog voor, maar moest in de tweede helft alsnog zijn meerdere erkennen.

De wedstrijd, gespeeld in de Duitse plaats LŁdenscheid, werd in de 30e minuut opengebroken door Klaas Jan Huntelaar. De aanvaller maakte de 0-1 uit een vrije trap van Wesley Sneijder. In de tweede helft kwamen de Duitsers in de 73e minuut langzij door een doelpunt van Florian Kringe. De winnende treffer kwam 9 minuten voor tijd, Marc Kruska wist een strafschop te benutten. Deze werd door Ajacied Thomas Vermaelen veroorzaakt. De wedstrijd was overigens een weerzien met een ex-Ajacied, Steven Pienaar speelde bij de Duitsers de gehele wedstrijd mee.

In een andere vriendschappelijke wedstrijd wist een andere Nederlandse titelkandidaat wel te winnen. In Engeland versloeg PSV het Engelse Newcastle United met 3-2. PSV kwam binnen een half uur op een ruime 3-0 voorsprong door doelpunten van Farfan, Vennegoor of Hesselink en Culina. In de tweede helft kwamen de Engelsen nog wel tot 2-3 door treffers van Ameobi en Luque, maar dat was niet genoeg om de Eindhovenaren van de winst af te houden.

Overzicht oefenduels zaterdag 29 juni:

Borussia Dortmund - Ajax 2-1
Doelpunten: Huntelaar (Ajax); Kringe, Kruska (Dortmund)

ADO Den Haag - Hapoel Kfar-Saba (Isr) 3-1
Doelpunten ADO: Kolk (2), Rijaard

Twentse amateurselectie - Heracles 3-6
Doelpunten Heracles Almelo: Hirayama (2), Biseswar, HŲcher, Smit, Engbers

FC Groningen - FC Emmen 3-0
Doelpunten Groningen: Salmon, Nevland, Van der Linden

Westlands Elftal - Excelsior 2-7

Newcastle United (Eng) - PSV 2-3
Doelpunten: Farfan, Vennegoor of Hesselink, Culina (PSV); Ameobi, Luque (Newcastle)

Vitesse - VfL Bochum (Dui) 0-0

NEC - Roda JC 1-1

Geldrop - RKC Waalwijk 0-11

Willem II - Aris Saloniki (Gri) 0-0

'Borstincident' Janet Jackson krijgt vervolg

Janet Jackson en Just Timberlake tijdens de halftimeshowDe Amerikaanse zender CBS, die eind 2004 werd veroordeeld tot het betalen van een boete van 550 duizend dollar (ruim 430 duizend euro), gaat deze beslissing aanvechten bij het gerechtshof in Philadelphia. De boete is vrijdag betaald.

De tv-zender kreeg de prent voor het uitzenden van het borstincident met Janet Jackson. In 2004 zagen 95 miljoen Amerikanen haar deels ontblote borst. Ze trad samen op met collega-artiest Justin Timberlake tijdens de pauze van de wedstrijd om de Superbowl, de finale van de Amerikaanse footballcompetitie. Over de uitzending kwamen 500.000 klachten binnen.

FCC, het overheidsorgaan dat de Amerikaanse radio en tv op inhoud controleert, en de gewraakte boete had opgelegd, gaat volgens CBS veel te ver. De tv-zender heeft zijn excuses aangeboden voor de 'Nipplegate'-affaire, maar is het niet eens met de daarop volgende boete. Het station laat weten "alle middelen" te zullen gebruiken om aan te tonen dat de FCC overdrijft.

Lonely little bit...

Het nieuwe toverwoord is perpendicularÖ En wat is dat, vraagt U zich af?

Sinds een tijdje produceren de Geheugenboeren harde schijven met perpendicular recording. Bij perpendicular HD's staan magneetvelden haaks op het schijfoppervlak zodat een hogere datadichtheid bereikt kan worden. Er kan dus meer data op een kleinere oppervlakte. De voordelen zijn uiteraard enorm. De leeskop in deze harde schijf is gemaakt van iridium, chromium en minutieus deel ruthenium. De materialen iridium en mangaan in de leeskop zorgen ervoor dat de magneet in de kop stabieler is dan de combinatie van platina en mangaan. Het gevolg van de stabielere magneet zorgt ervoor dat de sensor minder vatbaar is voor warmte, kou of schokken. Hierop is meer kans als zowel de kop als andere onderdelen van de schijf kleiner worden.

Ach, laat ook maar: kijk maar naar de uitlegÖ.

met dank aan ziggyziggyziggy voor de tip!

Twee Crysis filmpjes verschenen

Crysis, op dit moment het paradepaardje van ontwikkelaar Crytek, is de eerste game die gebruik gaat maken van DirectX 10. Door dit gebruik wordt er grafisch veel meer mogelijk en zullen Crysis, en dus ook andere toekomstige PC Games realistischer ogen dan ooit. Het mag geen geheim zijn dat je voor al deze grafische pracht en praal een aardig krachtige, en dus ook duurdere PC nodig hebt.

We weten inmiddels dat aliens een aanval op aarde hebben uitgevoerd, wat voor de nodige crisis in de tent zorgt. Daarnaast belooft ook het schietgedeelte zich te onderscheiden door bijvoorbeeld zelf te costumizen vuurwapens. De twee filmpjes die onlangs zijn verschenen geven je een beeld van wat deze game onder andere in petto heeft.

Ga naar de filmpagina

Hockeyers in finale Champions Trophy

De Nederlandse hockeyers hebben na een overwinning op Spanje de finale van de Champions Trophy bereikt.

In de beslissende groepswedstrijd kwam Nederland dankzij doelpunten van Reckers en Weusthof op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft gaf Nederland die voorsprong weer weg en kwam Spanje door doelpunten van Sala, S. Freixa en Amat op een 3-2 voorsprong. Taekema en wederom Reckers zorgden uiteindelijk toch nog voor een Nederlandse overwinning.

Nederland staat voor de vijfde keer op rij in de finale, waarvan die van 2002 en 2003 werden gewonnen. Morgen speelt Oranje in de finale tegen de winnaar van het duel tussen AustraliŽ en Duitsland.

Schietspelletjes

Schieten kan op veel verschillende manieren, het kan met een kanon, katapult, revolver en ga zo maar door. Van onze huissubmitter ChOas kregen we twee schietspelletjes binnen.

In het eerste spelletje ga je met een geweer en allerlei andere speeltjes hordes vijanden te lijf, in een heerlijke ouderwetse sidescrolling game.

In het tweede spelletje wat doet wat denken aan Worms, is het meer tactisch denken en inschatten onder welke hoek en met welke snelheid je je pijlen afvuurt, in plaats van blind om je heen schieten.

Met dank aan ChOas voor de submit

Klokkenspel

En om het af te leren nog iets uit Japan, gelukkig nu niet van de nieuwsgierige kant, maar gewoon zoals we ze kennen, namelijk de sadistische kant.

De heren deelnemers moeten zo snel mogelijk een zin opzeggen, en als ze dat niet halen, dan drukt er iemand op een knopje en hebben ze een fractie van een seconde later pijn op een voor mannen vervelende plek om pijn te hebben.

De laatste kandidaat in het rooie jasje heeft het er het moeilijkste mee.

HSV naar laatste vier Liga Pokal

Hamburger SV heeft zaterdag de halve finale van de Liga Pokal, het toernooi van de nummers ťťn tot zes van de afgelopen competitie, bereikt. HSV, met Rafael van der Vaart in de gelederen, maar zonder Khalid Boulahrouz, won met 1-0 van Hertha BSC.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door de Belgische aankoop Vincent Kompany. Hij scoorde in de rebound nadat Van der Vaart eerder op de paal had geschoten. Het duel werd geleid door de Nederlandse arbiter Pieter Vink. De Nederlanders Dick van Burik en Ellery Cairo speelden bij Hertha BSC in de basis.

HSV moet het in de halve finale opnemen tegen Werder Bremen. Die club had, net als Bayern MŁnchen, in de eerste ronde een bye.

Valťron lang geblesseerd

Deportivo La CoruŮa zal het voorlopig zonder Juan Carlos Valťron moeten stellen. De middenvelder is namelijk geopereerd aan zijn meniscus en een ingescheurde kruisband. De verwachting is dat de speler vier maanden niet in actie kan komen.

Tijdens het duel tegen Benfica raakte Valťron geblesseerd na een individuele actie. Het is overigens niet de eerste keer dat de Spanjaard aan het gewricht is geopereerd. Dezelfde knie speelde hem al vier keer eerder parten. Zijn laatste operatie dateerde van een half jaar en een dag geleden.

Delmee recordinternational

Hockeyer Jeroen Delmee heeft het interlandrecord van het Nederlands hockeyteam verbeterd. In de strijd om de Champions Trophy, tegen Spanje, speelde de aanvoerder van Oranje zijn 338ste internationale wedstrijd.

Door Delmee tijdens deze wedstrijd in actie kwam is hij voormalig international Jacques Brinkman voorbij op de eeuwige ranglijst. Verder was er nog een jubilaris bij het Nederlands mannenteam. Floris Evers speelde tegen de Spanjaarden namelijk zijn 100ste interland.

Oranje heeft in de laatste groepswedstrijd in het toernooi om de Champions Trophy, wederom tegen Spanje, genoeg aan een gelijspel om zich voor de finale van dit prestigeuze toernooi te plaatsen.

Merk heeft er even genoeg van

Markus Merk zal het begin van de Duitse competitie, die 11 augustus weer begint, aan zich voorbij laten gaan. De scheidsrechter heeft, na een teleurstellend verlopen WK, even genoeg van het fluiten.

Tijdens het afgelopen WK in Duitsland was de Duitser verantwoordelijk voor enkele dubieuze beslissingen. Als gevolg hiervan mocht Merk geen duels in de knock out-fase fluiten, iets dat hem erg heeft aangegrepen.

Om helemaal over de teleurstelling heen te komen geniet de Duitser eerst van een lange vakantie. Bij de Duitse voetbalbond heeft Merk aangegeven voorlopig geen enkele wedstrijd te willen fluiten. Wanneer Merk weer op het veld staat is niet bekend.

Zwarte Zaterdag minder zwart dan anders

Icoon FileDe 'Zwarte Zaterdag' is vandaag minder zwart dan normaal. Traditioneel is deze dag de drukste op de Europese wegen vanwege de vakantie. Toch is het dit jaar rustiger dan andere dagen. Rond 14:00 uur stonden er files met een totale lengte van 600 kilometer. In Frankrijk ging het om 'maar' 400 kilometer, waar er andere jaren 560 kilometer file stond. De langste files staan zoals elk jaar op de Autoroute du Soleil van Lyon naar de kust en tussen Parijs en Bordeaux.

Wie vroeg vertrok kwam toch bedrogen uit. Rond 06:30 uur stond er al 140 kilometer file. In Oostenrijk stond 20 km file voor de Tauerntunnel. Het verkeer gaat gedoseerd door de tunnel. De verwachte drukte op de Duitse snelwegen is uitgebleven.

Opvallend is dat er maar weinig ongelukken zijn gebeurd. Er zijn alleen kleine aanrijdingen geweest die enkele lichtgewonden tot gevolg hadden.

Recordaantal atleten in GŲteborg

Voor het EK atletiek in GŲteborg heeft zich een recordaantal atleten ingeschreven. Van 7 tot 13 augustus komen er maar liefst 1370 sporters in actie. Deze zijn afkomstig uit 48 verschillende landen.

Bij de edities in Boedapest en MŁnchen, gehouden in respectievelijk 1998 en 2002, waren ongeveer honderd atleten minder aanwezig. ArmeniŽ en Liechtenstein zijn de enige twee landen die geen sporters hebben afgevaardigd naar het EK in de Zweedse stad. Verder zullen ServiŽ en Montenegro, welke inmiddels door het leven gaan als twee aparte landen, beiden een aparte ploeg naar dit evenement sturen.

Wat is Dit: Kwartaal 3

Hoewel het even heeft geduurd, gaat maandag het derde kwartaal van Wat is Dit beginnen. De meeste mensen zullen wel weten wat het spel is, maar de mensen die het niet weten kunnen de afglopen 34 opgaves terug vinden in de historie van dit jaar. Het derde kwartaal zal lopen tot 1 Oktober. De opgaves zullen altijd op dezelfde tijdstippen beginnen, deze tijdstippen zijn Maandag om 12.00 en Donderdag om 20.00. Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te winnen en deze keer zullen dat 8 Films van DUTCH FILMWORKS zijn. De films zijn afkomstig uit de SUPREME EDITIONS:

IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

Maandag om 12.00 zal als eerste een oefenopgave komen, zodat iedereen weer even hun hersenen op gang kunnen laten komen voor de echte opgaves. Ook zullen hier de spelregels nog eens duidelijk in naar voren komen. De eerste echte opgave zal dus Donderdag om 20.00 beginnen.

De weblogcrew wenst jullie in ieder geval veel succes.

Pedopartij zoekt steun op straat

Icoon PolitiekLeden van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit (PNVD) gaan de straat op om steun te vergaren voor hun partij. Vandaag zijn drie leden op een onbekende locatie begonnen met hun campagne. Ondanks de begeleiding van politiemannen, willen ze de locaties niet aan de grote klok hangen.

De pedopartij wil in alle negentien kieskringen dertig handtekeningen ophalen om te kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Mensen die tijdens de campagne hun steun betuigen, worden in een later stadium verzocht om naar het gemeentehuis in hun woonplaats te gaan, en daar hun handtekening te zetten.

Overigens zijn de PNVD-leden allerminst blij met de benaming die de media aan hun partij geven, namelijk pedopartij. Op de weblog van de pedopartij valt het volgende te lezen. "Wij zijn gťťn 'pedopartij' en vertegenwoordigen niet de pedofielen-gemeenschap van Nederland. Wij behartigen de belangen van PNVD-stemmers, niet enkel die van pedofielen. Ons partijprogramma is veel breder dan alleen de standpunten m.b.t. pedofilie en kinderseksualiteit."

Het partijprogramma is hier te vinden.

Krajicek naar finale damesdubbel


Michaella Krajicek heeft zich samen met Janette Husarova weten te plaatsen voor de finale van het damesdubbel in Boedapest. Het Nederlands/Slowaaks duo wat als derde geplaatst is had vorige week al het toernooi in Palermo op hun naam geschreven en was nu in twee sets te sterk voor Eva Birnerova en Stephanie Foretz: 6-1 en 7-5.

Krajicek en Husarova spelen in de finale tegen het Tsjechische duo Hradecka/Voracova. De finale van het damesenkelspel gaat tussen Lourdes Dominguez Linoi, die eerder vandaag van Krajicek won en Anna Smashnova.

Fall Down

Fijn zenuwspelletje, genaamd FallDown, doel van het spelletje: het balletje mag niet boven aan het scherm komen, in het begin gaat het nog langzaam maar langzaam maar zeker gaat het sneller, sneller en sneller.

Goed spelletje om je vingervlugheid te testen, mijn vingervlugheid stopte bij de eerste poging in level 17 en had toen al m'n vingers in de knoop.

Van der Weijden mist medaille na blunder

Bij het Europees kampioenschap zwemmen is Maarten van der Weijden op de 25 kilometer open water niet verder gekomen dan de achtste plaats. De 25-jarige marathonzwemmer, die woensdag nog zilver pakte op de tien kilometer, maakte bij een boei een grote fout waardoor hij kansloos was voor een medaille.

Van der Weijden maakte deel uit van de kopgroep, maar maakte bij een boei een fout, hierdoor moest hij 200 meter terugzwemmen en verloor twee minuten. De Fransman Gilles Rondy legde beslag op de Europese titel.

Iran verbiedt buitenlandse woorden

Icoon Opmerkelijk In Iran is vanaf heden het gebruik van alle buitenlandse leenwoorden verboden. In officiŽle documenten mag alleen nog maar Perzisch of desnoods Arabisch gebruikt worden. Dat heeft president Mahmoud Ahmadinejad vandaag in de krant laten weten. Op deze manier hoopt hij van alle Europese leenwoorden af te komen.

De nieuwe regel geldt, naast voor officiŽle documenten, bovendien voor schoolboeken en kranten. De Iraanse taalwaakhond Farhangestan zal op het verbod gaan toezien.

Voor alle leenwoorden is inmiddels een lijst van Iraanse alternatieven opgesteld. Hierdoor heet een helikopter voortaan het Iraanse equivalent van 'ronddraaiende vleugels', wordt pizza vervangen door 'elastisch brood' en moet men het voortaan hebben over 'kletsen' in plaats van over chatten.

De maatregel omhelst zo'n 2000 woorden, die veelal uit het Engels of het Frans afkomstig zijn. Het merendeel van de Iraanse leenwoorden komt uit het Arabisch, maar die mogen nog wel gebruikt worden.

'Mendez naar PSV'

Edison Mendez zal aankomende woensdag naar alle waarschijnlijkheid een contract tekenen bij PSV. De international van Ecuador, die ook actief was op het WK in Duitsland, speelt momenteel voor LDU Quito uit Ecuador.

De middenvelder staat ook in de belangstelling van het Engelse Charlton Athletic maar Mendez zal volgens de bond voor PSV kiezen. Mede doordat de Eindhovenaren komend seizoen Champions League voetbal zullen spelen. Bovendien is hij gecharmeerd van de Nederlandse voetbalstijl: " In Engeland spelen ze vaak de lange bal en dan word je als middenvelder vaak overgeslagen, ik speel het liefst over de grond, zoals in Nederland."

Rogge: "Gebruik van doping is crimineel"

De voorzitter van het internationaal olympisch comitť IOC, Jacques Rogge, heeft gezegd dat hij doping crimineel vindt.

"Sportautoriteiten moeten prioriteit verlenen aan de strijd tegen dit grote probleem," zei Rogge in Rome, waar hij een bijeenkomst van Europese olympische comitťs bijwoonde. Hij reageerde daarmee op de dopingaffaire rond de Amerikaanse wielrenner Floyd Landis, winnaar van de laatste Tour de France. "Het probleem zal niet op korte termijn verdwijnen. Doping in de sport is als criminaliteit in het dagelijkse leven. Doping is een van onze verantwoordelijkheden. Wij werken hard om het te bestrijden en uit te roeien."

Rogge sprak zijn waardering uit voor de wielersport, dat de laatste jaren door het ene na het andere dopingschandaal wordt getroffen. Hij zei dat het wielrennen trendsetter is in het openbaar maken van dopingzondaars. "Wielrennen is jaren geleden al op grote schaal hematocrietwaarden gaan meten en kon daardoor indicaties krijgen van bloeddoping en gebruik van epo."

Aimar naar Real Zaragoza


Pablo Aimar speelt volgend seizoen in het shirt van Real Zaragoza. De Argentijn maakte vandaag officiŽel de overstap van Valencia.

Aimar is reeds medisch gekeurd en zal snel gepresenteerd worden. De middenvelder verliet vandaag het trainingskamp in Ermelo. De enige spelers die persoonlijk afscheid konden nemen van de vedette waren CaŮizares, Ayala, Marchena, Villa, Fiore, Kluivert en Del Horno.

De rest van de selectie is onderweg naar de vriendschappelijke wedstrijd die vanavond wordt afgewerkt tegen Charlton Athletic. Het was een emotioneel afscheid voor de international. Enkele fans van Aimar barstten in tranen uit toen hij het veld verliet.

Aimar is na ex-Ajacied JuanfrŠn, Sergio (Celta) en Andrťs d'Alessandro de vierde aankoop van Real Zaragoza.


Pablo Aimar

Nederlanders vrezen aanslagen door Uruzgan

Icoon EnquÍte Een meerderheid (56 procent) van de Nederlanders denkt dat de kans op aanslagen in ons land groter wordt door onze aanwezigheid in Afghanistan. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1605 mensen dat onderzoeksbureau Tangram uitvoerde in opdracht van het AD. Iets meer dan een kwart van de Nederlanders gelooft in een goede afloop van de missie in Uruzgan.

Hoewel de uitslag van de enquÍte vandaag pas is gepubliceerd, werden de mensen al ondervraagd voor het offensief in de Baluchi-pas twee weken geleden. Daarbij werden in tien dagen tijd achttien opstandelingen gedood door Nederlandse militairen.

Volgens het Nationaal CoŲrdinatiecentrum Terrorisme is de aanname dat de kans op aanslagen vergroot is door de Uruzgan-missie niet vergezocht. Veel plegers van aanslagen noemen namelijk de betrokkenheid van een land bij de strijd tegen het terrorisme als belangrijk motief.

Hoewel maar weinig mensen geloven in een goede afloop in Uruzgan, steunt wel iets minder dan de helft van de bevolking de missie. Volgens bijna 70 procent van de ondervraagden moet Nederland zich terugtrekken als er niets komt van de wederopbouw van de regio. Het vallen van dodelijke slachtoffers aan Nederlandse zijde is volgens de meerderheid juist geen reden voor een terugtrekking.

'Roberto Carlos naar FenerbahÁe'

Volgens de Spaanse sportkrant MARCA zal Real Madrid-back Roberto Carlos maandag de overstap maken naar het Turkse FenerbahÁe.

De Turkse topclub zond in februari al een delegatie uit naar Madrid om een samenwerkingsverbond te sluiten. Tijdens het verblijf kwam aan het licht dat de Braziliaanse back zich niet meer thuisvoelde in Madrid, en graag naar huis wilde.

Volgens Spaanse en Turkse media gaat de ex-international echter eerst nog aan de slag bij Fener. De deal zou afgelopen donderdag al bijna rond zijn, en naar verluidt wordt deze maandag afgerond. FenerbahÁe, dat volgend seizoen zijn 100-jarig jubileum viert, zou 5 miljoen euro neertellen voor de 33-jarige Braziliaan.

Staking Iberia treft Flecha

Juan Antonio Flecha zal niet aan de start kunnen verschijnen van de Vattenfall Cyclassics. De Spaanse Rabo-renner kan niet op tijd wegkomen door een staking van het Iberia-grondpersoneel in Barcelona.

De staking is inmiddels al weer over, maar de chaos blijft groot, nadat het grondpersoneel een landingsbaan had geblokkeerd met een bus. Er zal voor Flecha geen vervanger worden opgeroepen, zodat het Rabobank-team met zeven renners van start gaat in Hamburg. De formatie van ploegleider Adri van Houwelingen bestaat uit de volgende namen: Jan Boven, Gerben LŲwik, Mathew Hayman, Roy Sentjes, Oscar Freire, Joost Posthuma en Marc de Maar.

Foutje bedankt: alleen ambtenaren blij

OpmerkelijkDe gemeente Zaanstad blijkt per ongeluk vijf ligplaatsen te hebben gecreŽerd voor woonboten in de Mallegatsloot te Koog aan de Zaan. Een prachtige lokatie bij het polderse Westzijderveld. Al jaren vroegen mensen om een vergunning om er te mogen liggen, maar die werd steevast geweigerd. Ineens bleken er dus vijf extra ligplaatsen te zijn, die allemaal reeds zijn vergeven.

Al de vijf extra ligplaatsen zijn toegekomen aan ambtenaren van Zaanstad en hun familie. Dat is puur toevallig zo bezweert de gemeente. Want voor ligplaatsen van woonboten geldt: 'wie het eerst komt, die het eerst maalt'. De ambtenaren waren kennelijk de eerste die de, door een ambtelijke vergissing gecreŽerde, vijf extra ligplaatsen opmerkten.

Een inwoner van Zaanstad die zich beklaagde over het 'enorme toeval', heeft als antwoord gekregen dat alles correct is verlopen. ''De ambtenaren kwamen het eerst en hebben daarom recht op de ligplaatsen. Bovendien zijn ambtenaren ook gewoon mensen die ergens moeten wonen'', aldus de gemeente Zaanstad.

Penisartiest scoort op seksbeurs in Sydney

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Een Australische schilder is er na veel moeite eindelijk in geslaagd om bekend te worden door met zijn penis te schilderen. De 56-jarige Tim Patch, beter bekend als 'Pricasso', is met zijn schilderkunsten zelfs de hoofdattractie van een grote Australische seksbeurs geworden. Hij zorgde daar afgelopen week onder andere voor ophef door met zijn penis een portret van de Australische premier John Howard te schilderen.

Het lukte de vader van vier kinderen eerder niet om door te breken als kunstenaar. "Toen ik een vriendin vertelde dat ik met mijn penis kan schilderen, was ze erg enthousiast", aldus Pricasso. Toch lukte het ook met zijn nieuwe techniek niet om zijn schilderijen aan de man te brengen, totdat de seksbeurs het oppikte.

Inmiddels is Pricasso over de hele wereld beroemd geworden door zijn unieke manier van schilderen. Zijn familie was echter minder enthousiast. "Mijn vader was niet onder de indruk. Hij schudde zijn hoofd en zei: 'Oh dear, oh dear, oh dear'."

Pricasso heeft wel een aantal concessies moeten doen voor zijn succes. Zo filmt hij het nu altijd als hij een schilderij maakt, omdat veel mensen hem niet geloven. Bovendien moest hij een andere verfsoort kiezen, en was het soort doek dat hij eerder gebruikte te ruw voor zijn kwast.


Pricasso maakt momenteel aan de lopende band portretten op de seksbeurs.
(Zie ook de video.)

Japanners willen Oblivion

Terwijl wij ons in het westen zitten te vergapen aan Bethesda's Oblivion op zowel de PC als de 360, worden de Japanse gamers nog steeds onthouden van deze game.

Omdat er ook geen plannen zijn om het spel uit te brengen in Japan, is een aantal Japanse 360 gamers een online petitie begonnen met als eis dat een volledige gelokaliseerde versie van het spel haar debut krijgt in het verre oosten.

Gezien het feit dat Microsoft de Japanners nog steeds niet echt warm kan laten lopen voor haar nieuwe console, zou het wel een stap in de goede richting zijn als Bethesda haar game ook naar het oosten kon brengen. Hiermee zouden de aarzelende, Japanse rpg spelers misschien overgehaald kunnen worden om de nieuwe Xbox een kans te geven.

Aan de andere kant, door de geruchten over een PS3 en PSP versie van Oblivion, en op de PS3 waarschijnlijk als launchtitel, is het ook mogelijk dat Bethesda gokt op de PlayStation markt voor haar game. De vraag voor de Japanners is dus waarop zij de game in toekomst kunnen gaan spelen.


Geen Oblivion voor het land van de reizende zon??

Uitslag kwalificatie GP Duitsland

Kimi RšikkŲnen mag morgen bij de Duitse Grand Prix op Hockenheim vanaf pole position starten. De Fin bleek de snelste in een chaotische kwalificatiesessie en krijgt Michael Schumacher naast zich op de eerste startrij. Het was de eerste pole voor de Fin sinds ItaliŽ vorig jaar.

De eerste sessie werd binnen vijf minuten stilgelegd na een spectaculaire crash van Scott Speed. De Amerikaan vloog in zijn eerste vliegende ronde met zo'n 280 km/h uit bocht 1 en probeerde meerdere malen de wagen te corrigeren, maar sloeg uiteindelijk zijwaarts de muur in. De linkerkant van de Scuderia Toro Rosso was volledig vernield en de crash zal ook de coureur, die wel gewoon kon uitstappen, geen goed hebben gedaan, aangezien hij net was hersteld van een rugblessure na een crash in Frankrijk.

Op het moment dat de rode vlag werd getoond, hadden slechts vier coureurs een rondetijd neergezet. Dat betekende dat het snel druk werd op de baan na de hervatting. De Ferrari's waren snel en Felipe Massa wist de snelste tijd te noteren, gevolgd door zijn teamgenoot. De McLaren's waren derde en zesde, maar Jarno Trulli wist zich op een goede vierde plaats te nestelen. Honda viel na het sterke optreden van vanochtend wat tegen, met de achtste en twaalfde plaatsen. Klaar met kwalificeren waren, buiten Speed, Sakon Yamamoto, Tiago Monteiro, Takuma Sato, Christijan Albers en Vitantonio Liuzzi.


Scott Speed schrijft een Toro Rosso af

De eerste helft van de tweede sessie werd gedomineerd door Red Bull Racing en Williams, met de eerste vier plaatsen voor David Coulthard, Mark Webber, Christian Klien en Nico Rosberg. Zij werden echter snel voorbij gestreefd door Giancarlo Fisichella en Jenson Button. Toen de Ferrari's op de baan kwamen, stonden zij echter direct eerste en tweede en werden niet meer verslagen. Button werd uiteindelijk derde, met RšikkŲnen op drie tienden achter zich. Webber, Klien, Trulli, Villeneuve, Rosberg en Heidfeld waren geŽlimineerd na deze tweede sessie.

In de eerste fase van de derde sessie, waarin normaal nog geen toptijden worden neergezet, deden Ralf Schumacher en Pedro de la Rosa elkaar geen plezier door elkaar te raken in de haarspeldbocht. Het resultaat was een lekke achterband voor De la Rosa en een beschadiging aan de stuurinrichting van Schumacher. De Spanjaard kon na een pitstop weer doorrijden, maar bij Toyota hadden de coureurs meer reparatiewerk aan de wagen en Schumacher kon geen goede tijd meer neerzetten.

Ook voor Ralf's broer Michael ging de sessie niet vlekkeloos. Bij het inrijden van de pitstraat miste de Duitser bijna de ingang en moest vol over het gras om zijn pits nog te kunnen bereiken. Ook bij andere teams verliep de sessie wat chaotisch: bij McLaren moest RšikkŲnen in de pits wachten tot De la Rosa weg was en Jenson Button en Ralf Schumacher raakten elkaar bijna in de pitstraat. Een uitwijkmanoeuvre van de Brit kon erger voorkomen.

Op de baan was RšikkŲnen lang de snelste coureur, ondanks een spectaculaire rit door het gras. Zowel Michael Schumacher als Felipe Massa konden zijn tijd niet meer verslaan, waardoor de Fin zijn eerste pole position van dit jaar pakte. Button werd prima vierde, Fisichella vijfde en Barrichello maakte de top zes vol. Alonso kon niet verder komen dan de zevende plaats.


Ralf Schumacher en Pedro de la Rosa rijden elkaar van de baan

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1 Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes  1:14.070
2 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:14.205
3 Felipe MassaScuderia Ferrari  1:14.569
4 Jenson ButtonHonda Racing F1  1:14.862
5 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:14.894
6 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  1:14.934
7 Fernando AlonsoRenault F1  1:15.282
8 Ralf SchumacherToyota F1  1:15.923
9 Pedro de la RosaMcLaren Mercedes  1:15.936

10 David CoulthardRed Bull Racing  1:16.326
11 Mark WebberWilliams F1  1:15.094
12 Christian KlienRed Bull Racing  1:15.141
13 Jarno TrulliToyota F1  1:15.150
14 Jacques VilleneuveBMW Sauber F1  1:15.329
15 Nico RosbergWilliams F1  1:15.380
16 Nick HeidfeldBMW Sauber F1  1:15.397

17 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  1:16.399
18 Christijan AlbersMidland F1  1:17.093
19 Takuma SatoSuper Aguri F1  1:17.185
20 Tiago MonteiroMidland F1  1:17.836
21 Sakon YamamotoSuper Aguri F1  1:20.444
- Scott SpeedScuderia Toro Rosso  geen tijd

Plakje ham

Stel je komt uit Japan (ja, daar gaan we weer) en je bent van nature nieuwsgierig en onderzoekend ingesteld, tja dan is het wachten op het moment dat je wilt weten wat er gebeurt als je een plakje ham in de cd speler van je stereotoren doet, dan op play drukt en kijken wat er gebeurt.

De uitkomst van het onderzoek is nogal verrassend.

Met dank aan een onbekend edoch uitermate sympathiek persoon die ons aan via de submit op dit filmpje attent maakte.

'Directie GVB dreigde klagers met ontslag'

Icoon Vervoer Als werknemers van het gemeentelijk vervoersbedrijf van Amsterdam (GVB) klaagden over onveilige voertuigen, dreigde de directie hen met ontslag. Dat hebben buschauffeurs van het GVB anoniem tegen de Amsterdamse omroep AT5 gezegd. Vorige week werden 15 van de 25 door de politie gecontroleerde bussen direct aan de kant gezet vanwege ernstige gebreken. Volgens de chauffeurs hadden ze zelf de politie getipt over het slechte onderhoud.

De buschauffeurs hebben naar eigen zeggen meerdere malen bij de directie aangegeven dat het onderhoud van de bussen te wensen overlaat. Hier zou echter niets aan gedaan worden. Als een bus met een defect naar de garage werd gebracht, kwam die er soms even later gewoon weer uitrijden.

Een groep van honderd buschauffeurs heeft daarom gisteren in een brief het vertrouwen in de directie van het vervoersbedrijf opgezegd. Er moet volgens hen snel iets gebeuren aan het onderhoud van het materieel.

De directie van het GVB heeft in een reactie laten weten dat er met het onderhoud van de bussen niets mis was. Op de brief wilde een woordvoerder nog niet reageren. "We hebben er kennis van genomen en zullen in contact treden met de partijen die in de brief worden genoemd."

'Chelsea meldt zich voor Kuyt'

Ondanks het feit dat Dirk Kuyt de training onlangs hervatte bij Feyenoord, is het nog lang niet zeker dat de Katwijker ook komend seizoen in het rood en wit van de Rotterdammers te bewonderen is.

Volgens de Engelse krant The Sun heeft ook Chelsea zich weer gemeld voor de spits. Naast Chelsea wil ook Liverpool de aanvaller nog steeds overnemen.

Bij de Londenaren hebben Hernan Crespo en Didier Drogba laten weten dat zij Chelsea willen verlaten voor een goed bedrag.
De landskampioen heeft hiervoor alvast Andrei Shevchenko en Salomon Kalou gecontracteerd, maar nu zou het ook zo maar kunnen dat K2 weer wordt herenigd op Stamford Bridge.

Nieuwe screenshots Lost Planet

Capcom heeft gisteren weer enkele nieuwe screenshots vrijgegeven van hun aankomende third person shooter Lost Planet: Extreme Condition.

Lost Planet speelt zich af op een wereld bedekt met ijs en sneeuw. Hierbij zal de speler moeten vechten tegen een agressief ras monster en piraten die allebei streven naar het alleenrecht om op deze planeet te leven. Lost Planet komt het eerste kwartaal van 2007 naar de 360.Leegloop NAC Breda dreigt

Het nieuwe voetbalseizoen is nog niet eens begonnen en er zijn al weer wat brandjes bij NAC Breda. Maceo Rigters en Leonardo sturen aan op een vertrek bij de club uit Breda.

Maceo Rigters heeft zijn zinnen gezet op een vertrek uit Breda. De speler is niet tevreden met de plek die hij in het elftal zal moeten bekleden. "Ik wil spelen, maar als rechtsbuiten rendeer ik niet. Ik wilde een gesprek met Brandts, maar dat is door NAC afgezegd. Mijn zaakwaarnemer is inmiddels uitgebreid aan het rondkijken."

Ook Leonardo wil vertrekken door een soortgelijk probleem in het contract van de Braziliaan zou staan dat hij alleen opgesteld mag worden als spits. Brandts denkt daar anders over en wil de Braziliaan graag op de slecht bezette linksbuiten positie. "Moet je kijken hoe ik gespeeld heb. Ik ben geen linksbuiten. Ik moet als spits opgesteld worden om goed te kunnen spelen. Als dat niet kan, dan ben ik weg."

Uitslag Tri-Nations speelronde 4

De Rugbyers van AustraliŽ mochten op herhaling tegen Nieuw-Zeeland om de 32-12 nederlaag van drie weken geleden weg te poetsen. Dit keer echter in eigen huis, in het SunCorp Stadium in Brisbane. Helaas voor de Wallabies bleven de All Blacks echter ongeslagen.

Acht minuten duurde het totdat de 0-0 van het scorebord verdween. Stirling Mortlock zette de AustraliŽrs met een penalty op 3-0. Slechts twee minuten later keken de Wallabies echter al tegen een achterstand aan. Joe Rokocoko scoorde de try en Dan Carter voegde de moeilijke conversie vanaf de zijlijn toe. Ruim een kwartier was er gespeeld toen Carter met een verre penalty de voorsprong uitbreidde. Een penaltypoging van Mortlock vanaf de rechter zijlijn ging vervolgens voorlangs en een poging van Carter haalde de 50 benodigde meters niet. Vier minuten voor de pauze bracht Mortlock de Australische achterstand terug tot vier punten, en bepaalde de ruststand op 6-10.

Na de rust kwam de druk meer op de All Blacks te liggen, en was Mark Gerrard zeer dicht bij de eerste Australische try. Vier minuten later voegde Carter echter nog een dropgoal aan het Nieuw-Zeelandse totaal toe, welke kort daarna gevolgd werd door opnieuw een penalty van Mortlock. Een beslissing van Matt Giteau om op twintig meter van de trylijn niet voor een penalty te gaan maar een line-out te kiezen zou wel eens bepalend geweest kunnen zijn. Met nog tien minuten te gaan hadden de Wallabies op een punt van de All Blacks kunnen komen, maar het werd uiteindelijk niets meer. Eindstand 9-13.

Volgende week is het Telstra Stadium in Sydney het toneel voor de laatste wedstrijd van de Wallabies in AustraliŽ. De Zuid-Afrikaanse Springboks komen dan op bezoek.

#LandGespeeldPt.WVGBonusVoorTegen
1.Nieuw-Zeeland31330018038
2.AustraliŽ3612027045
3.Zuid-Afrika2002001784

Puntentelling
Overwinning4
Gelijkspel2
Nederlaag0
Vier tries1 bonuspunt
Nederlaag binnen 7 punten1 bonuspunt

De beestjes van Two Worlds

De screens die onlangs verschenen zijn van de RPG Two Worlds laten enkele wezens zien die volop aanwezig zullen zijn in het PC-spel. Je zult als speler te maken krijgen met twee verschillende rassen (Humans en Orcs) die met elkaar in oorlog zijn. In het spel zelf zal je als speler een totaal eigen avontuur kunnen beleven aan de hand van de keuzes die jij maakt, oftewel een RPG met enorm veel vrijheid.

Het spel wordt eind 2006 verwacht.

Gitaar Paul McCartney levert 480.000 euro op

Icoon Muziek De gitaar waarop ex-Beatle Sir Paul McCartney zijn eerste akkoorden speelde, is tijdens een veiling in de beroemde Abbey Road studio's verkocht voor 330.000 pond (480.000 euro). De gitaar werd verkocht door Ian James, een oude schoolvriend van de gitarist. James wil het geld gebruiken voor zijn pensioen. Dat moet lukken, want de gitaar leverde meer dan drie keer de geschatte waarde op.

De Rex akoestische gitaar was ťťn van de redenen dat McCartney in 1957 door John Lennon toe werd gelaten tot zijn band The Quarrymen. McCartney speelde tijdens een feest ergens in Liverpool voor het eerst voor Lennon op deze gitaar. De Beatles zouden zich later uit The Quarrymen vormen.

Sir Paul heeft zelf een verklaring van echtheid bij de gitaar afgeleverd. De tekst luidt: "De gitaar in kwestie, eigendom van mijn oude schoolvriend Ian James, is de eerste gitaar die ik ooit in mijn handen hield. Het is ook de eerste gitaar waarop ik mijn eerste akkoorden leerde in het huis op Elswich Street 43 in Liverpool."

De Gallotone Champion gitaar die Lennon bespeelde op de bewuste avond in Liverpool is in 1999 ook geveild. De opbrengst van die veilig was 'slechts' 155.500 pond (225.000 euro). In 2004 werd een Gibson SG, zowel bespeeld door George Harrison als door John Lennon, verkocht voor 294.000 pond (430.000 euro).

Met dank aan Nood-kloon voor de herschreven submit.

Toni 'in oorlog' met club

Fiorentina en sterspeler Luca Toni 'voeren oorlog' met elkaar. De Italiaanse spits wil graag weg bij de paarse brigade.

De international staat in de belangstelling van diverse clubs, waarvan vooral Internazionale goede papieren heeft. Vorig jaar tekende Toni nog een nieuw contract bij Fiorentina, en de club wil hem niet laten gaan.

"We voeren oorlog met hem", grapte technisch directeur Pantaleo Corvino. "Hij wil graag weg, maar wij willen hem niet kwijt. Hij bekijkt op het moment verschillende aanbiedingen, vooral die van Inter."

Mocht Toni toch weggaan dan zal de club uit Florence toch een flink aantal miljoenen voor de spits vragen. De 29-jarige topscorer van de Serie A van afgelopen seizoen kwam eerder uit voor Palermo en Brescia.

Krajicek strandt in halve finale

MichaŽlla Krajicek is er niet in geslaagd de finale van het graveltoernooi van Boedapest te bereiken. In de halve finale verloor de Almeerse in twee sets met 6-3, 6-4 van de als vijfde geplaatste Lourdes Dominguez uit Spanje.

De kleine kraai rekende achtereenvolgens af met Stephanie Foretz, Tsvetana Pironikova en Sara Erran, alleen nu bleek de Spaanse toch een maatje te groot. Zij zal het nu op moeten nemen tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Anna Smashnova en de ongeplaatste Martina MŁller uit Duitsland.

Boateng: 'Boro moet winkelen'


George Boateng waarschuwt zijn eigen club Middlesbrough. De Nederlandse middenvelder denkt dat, als de Engelse club degelijke resultaten wil behalen, ze nieuwe spelers aan moeten trekken.

De kersverse aanvoerder van Boro hoopt dat de (eveneens nieuwe) coach, Gareth Southgate, dezelfde ideeŽn heeft. De ex-speler heeft Julio Arca (Sunderland) en Herold Goulon (Lyon) reeds aan de selectie toegevoegd. Maar door het vertrek van Franck Queudrue, Jimmy Floyd Hasselbaink en Southgate zelf is er volgens Boateng meer nodig om een team te bouwen.

"We hebben meer spelers nodig als we weer willen vechten om een plaats in Europa", aldus Boat. "We hebben al een aardig team, maar met meer ervaring zou het een stuk makkelijker zijn."

Afgelopen vrijdag werd Middlesbrough in een vriendschappelijke wedstrijd met 2-0 van het veld geveegd door tweede divisionist Doncaster Rovers.

"2006-motoren verplicht in 2008"

Max Mosley heeft een einde gemaakt aan de voortdurende discussie over de te gebruiken motoren in 2008. Hij zegt dat de motoren die op 1 juni jl. achterin de wagens lagen, definitief in 2008 verplicht zullen worden gesteld.

Hij reageert hiermee op het uitblijven van overeenstemming op de zogenaamde Indianapolis Proposal, waarin afspraken werden gemaakt over een gedeeltelijke engine freeze. "Het is duidelijk dat we moeten stoppen met discussieren over de motorreglementen en ons volledig moeten richten wat we al hebben", schreef Mosley in een brief aan alle elf Formule 1-teams. "Dat betekent dat de motoren die we in 2008 gaan gebruiken, dezelfde zullen zijn als die op 1 juni 2006 werden gebruikt."

Mosley heeft de teams opgeroepen om de doorontwikkeling van motoren te reduceren, "om zinloos en verspillend werk voor slechts ťťn seizoen te voorkomen." Hij hoopt dat de Indianapolis Proposal de basis zal vormen van de nieuwe reglementen voor 2008. Eerder was er sprake van een fonds van zeventig miljoen euro om de onafhankelijke teams bij te staan in hun contractsbesprekingen met motorfabrikanten, maar Mosley is bang dat dit geld verkeerd terecht zou komen, bijvoorbeeld bij aan teams gelieerde motorfabrikanten die het zouden gebruiken voor nieuwe technieken.

Parreira bondscoach Zuid-Afrika

De kogel is door de kerk, Carlos Parreira wordt trainer van Zuid-Afrika.

De Braziliaanse coach, die onlangs nog BraziliŽ onder zijn hoede had op het WK en daar teleurstellend strandde in de kwartfinale, tekende afgelopen
vrijdag een voorlopig contract.
Het eerstvolgende WK zal in 2010 in Zuid-Afrika gehouden worden, en het is Bafana Bafana er veel aan gelegen het niet kwalificeren voor het afgelopen WK goed te maken met een goede prestatie in eigen land.

Eerder werd ook voormalig Ajax-coach Danny Blind genoemd voor de functie, maar er is nu toch voor een grote naam gekozen.

De laatste horde die nu nog genomen moet worden, is de samenstelling van de technische staf voor de nieuwe trainer. Jairo Leal zou hoog op het lijstje van Parreira staan, hij is de man die al voor lange tijd zijn assistent is. Afgelopen week heeft Dunga een contract in BraziliŽ getekend, en volgt daarmee Parreira op in eigen land.

Eerste Formule 3-zege Yelmer Buurman

Zes dagen nadat Giedo van der Garde een race voor de Formule 3 Euro Series won, was er opnieuw een Nederlander de snelste in een Formule 3-race. Yelmer Buurman won een race voor het Brits kampioenschap op het natte Spa-Francorchamps.

Een week voor de BP Ultimate Masters in Zandvoort behaalde de 19-jarige Buurman zijn allereerste overwinning in de Formule 3. Buurman startte vanaf een matige tiende positie. Hij baande zich echter gestaag een weg naar voren. In de slotfase liep Buurman, die inmiddels tweede lag, snel in op leider Maro Engel. Drie bochten voor het einde wist Buurman de Duitser buitenom te passeren. "Ik had nooit gedacht te kunnen winnen, tot het ging regenen", aldus Buurman. De Nederlander liet al eerder zien dat hij goed overweg kan op een nat asfalt, zelfs als hij zoals hij, in Spa, op droogweerbanden rijdt.

"Op een droge baan kreeg ik de auto niet goed afgesteld. Het voordeel van de regen is dat de rol van een coureur groter is. Ik was op het einde van de race voorzichtig maar wist toch naar Maro toe te rijden. Ik moest een stukje over een extra gladde curbstone rijden om hem voorbij te gaan en had daardoor veel wielspin, maar bleef hem voor. Vanaf dat moment vertelde ik mezelf dat ik die laatste meters toch echt geen fout mocht maken."

Uitslag 3e vrije training GP Duitsland

Christian Klien was de snelste coureur tijdens de derde vrije training op Hockenheim, met teamgenoot David Coulthard op de vijfde plaats. Honda-coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello deden ook goede zaken, met respectievelijk een tweede en derde plaats.

Volledige uitslag derde vrije training

poscoureurteamrondetijdronden
1 C. Klien Red Bull 1:15.62814
2 J. Button Honda 1:15.65115
3 R. Barrichello Honda 1:15.96319
4 F. Massa Ferrari 1:15.97713
5 D. Coulthard Red Bull 1:16.08014
6 G. Fisichella Renault 1:16.13016
7 N. Heidfeld BMW 1:16.16714
8 K. RšikkŲnen McLaren 1:16.21812
9 M. Schumacher Ferrari 1:16.30711
10 P. de la Rosa McLaren 1:16.32212
11 F. Alonso Renault 1:16.42715
12 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:16.53218
13 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:16.60017
14 N. Rosberg Williams 1:16.69020
15 M. Webber Williams 1:16.83416
16 R. Schumacher Toyota 1:17.41917
17 J. Villeneuve BMW 1:17.74016
18 T. Monteiro Midland F1 1:17.79323
19 S. Yamamoto Super Aguri 1:18.64319
20 T. Sato Super Aguri 1:18.66821
21 C. Albers Midland F1 1:19.25415
22 J. Trulli Toyota geen tijd2

Scholten niet naar finale

Ronald Scholten is er niet in geslaagd de finale van het Stan James World Matchplay te bereiken. De Hagenaar ging in een spannende halve eindstrijd met 17-19 onderuit tegen James Wade.

Scholten stond tegen Wade vrijwel de gehele partij op voorsprong, maar het lukte de Nederlander niet om zijn tegenstander van zich af te schudden. Wade bleef goed volgen en greep aan het einde van de partij toch het initiatief. Bij een 16-16 stand moest er met twee legs verschil worden gewonnen en Wade was de gelukkige die bij 18-17 de alles beslissende dubbel gooide en zich plaatste voor de finale.

Wade speelt in de finale tegen Phil Taylor, die Andy Hamilton met 17-11 versloeg.

Mel Gibson opgepakt voor rijden onder invloed

ShowbizzActeur en regisseur Mel Gibson is vrijdag gearresteerd in Malibu, CaliforniŽ, wegens het rijden onder invloed. De politie merkte hem op toen hij harder dan toegestaan over de weg racete.

Uit een blaastest bleek dat de Amerikaan een alcoholpromillage had van 1,2, terwijl 0,8 is toegestaan. Hij werd meegenomen en kwam na het betalen van 5.000 dollar borg weer vrij.

De acteur heeft een verleden van alcoholmisbruik. Ten tijde van de 'Lethal Weapon' en 'Mad Max' filmseries, ontbeet de in AustraliŽ opgegroeide acteur met vijf blikken bier. Dankzij de steun van de A.A. en bevriende sterren, zoals Tina Turner die met hem speelde in 'Mad Max Beyond The Thunderdome', wist hij de drank onder controle te krijgen en ťťn van de grootste acteurs en regisseurs te worden van de afgelopen twintig jaar. Zo werd zijn film 'The Passion of the Christ', die hij zelf financierde voor 25 miljoen dollar, een wereldwijde hit die meer dan 600 miljoen dollar in de bioscoop opbracht.

Of Gibson weer is vervallen tot zijn aloude drankprobleem, of dat hij gewoon iets te veel had gedronken tijdens een diner, is niet bekend. Gibson heeft namelijk nog niet gereageerd.


Er valt even weinig te lachen voor Gibson

Met dank aan SunChaser voor de herschreven submit.

Mario Lemieux verkoopt Penguins

De Pittsburgh Penguins staan op het punt om verkocht te worden. Een intentieverklaring voor de koop werd gisteren getekend door onroerend goed-miljardair Sam Fingold, wat hem 21 dagen exclusief onderhandelrecht geeft.

Het bedrag dat met de deal gemoeid is, is naar verluidt rond de 175 miljoen dollar. Hiermee werden twee andere investeringsgroepen overboden, waaronder een met aan boord Mark Cuban en Dan Marino, eigenaar van de Dallas Mavericks en de voormalige sterquarterback van de Miami Dolphins, respectievelijk. Beiden zijn afkomstig uit Pittsburgh. Fingold had eerder interesse getoond in het verhuizen van de ploeg naar Kansas City, maar gisteren werd bekend gemaakt dat de Penguins in Pittsburgh blijven indien er een nieuwe arena wordt gebouwd. De Mellon Arena is de oudste en daardoor een van de minst rendabele arena's in de NHL, en het contract tussen de ijshockeyclub en de exploitanten loopt binnenkort af.

De financiering voor een nieuwe arena hangt nauw samen met een strijd om een goklicentie. Drie bedrijven zijn kandidaat voor een licentie, en een daarvan heeft toegezegd voor 290 miljoen dollar een nieuwe arena te bouwen indien zij de licentie krijgen. De twee andere kandidaten hebben 7,5 miljoen dollar per jaar toegezegd, als onderdeel van een plan B van de staat Pennsylvania, de stad Pittsburgh en Allegheny county.

De huidige eigenaar, Mario Lemieux, kocht de club toen deze in 1999 bankroet werd verklaard. Hiermee stelde hij de 25 miljoen dollar aan hem nog verschuldigd salaris veilig. Sindsdien zijn alle schulden van de Penguins afbetaald, een unicum. In 2000 werd Lemieux de eerste persoon die de rollen van speler en eigenaar combineerde, maar veel succes bracht het niet. De laatste vier seizoenen werden met een negatieve balans afgesloten en Lemieux hing definitief zijn schaatsen aan de wilgen toen hij afgelopen seizoen met hartritmestoornissen in het ziekenhuis werd opgenomen.

Man opent vuur in Joods-centrum VS

MisdaadEen Amerikaan van Pakistaanse origine heeft in het Amerikaanse Seattle in een gebouw van een joodse organisatie, het vuur geopend op een groepje mensen. Daarbij viel ťťn dode en raakten er vijf gewond.

Volgens Amerikaanse media riep de man voor hij de schoten loste: ''Ik ben een islamitische Amerikaan. Ik ben boos op IsraŽl.'' De politie heeft de schutter gearresteerd. Het zou om een ťťnmansactie gaan.

In het gebouw waar de man het vuur opende, zetelt de Joodse Federatie van Groot Seattle. Dat is een organisatie die tal van joodse organisaties in Seattle vertegenwoordigt. Het afgelopen weekeinde werd er een grote bijeenkomst georganiseerd waar steun werd betuigd aan IsraŽl en de strijd van de joodse staat tegen de Hezbollah-beweging in Libanon.

Met dank aan Shelbourne voor de submit.

CD: Sensation - White Edition 2006

Van de line-up mocht weinig meer bekend zijn dan de naam Ferry Corsten, ook dit jaar waren de kaarten van Sensation White binnen enkele uren uitverkocht. Om precies te zijn waren het 35.000 kaarten, en dat binnen vijf uur. Bijna vier maanden later zie ik hordes, volledig in het wit geklede mensen zich verzamelen op de treinstations. Het is zover en onder andere David Guetta, Erick E, Sander Kleinenberg, Roog, Steve Angello, Benny Rodrigues en TiŽsto (verrassingsoptreden) maken hun opwachting. Voor hen die er niet bij waren is er de dubbel-CD met een compilatie van de muziek. Sensation - The White Edition 2006.

Landis: Altijd hoge testosteronwaarde

Op een persconferentie vrijdagavond in Madrid heeft wielrenner Floyd Landis nogmaals gezegd dat hij tijdens de Tour de France geen doping heeft genomen.

De 30-jarige Amerikaan zei dat hij altijd al een hoge testosteronwaarde heeft gehad en dat die waarde op "natuurlijke wijze" tot stand komt.

Na afloop van de zeventiende etappe in de Tour werd Landis positief bevonden. De contra-expertise moet nog plaatsvinden. Mocht die ook positief uitvallen dan raakt de Phonak-renner zijn tourzege kwijt.

Landis heeft gevraagd of de resultaten van de b-test zo snel mogelijk openbaar kunnenn worden gemaakt. "Ik zie geen reden waarom niet. Mijn eindzege in de Tour de France is een gevolg van jarenlange training en toewijding aan het wielrennen. Ik sta voor een schone sport. Ik ben nog steeds trots op mijn eindzege. Ik was de sterkste in Frankrijk."

Landis vroeg ook of iedereen deze zaak nog niet wil zien als een dopingzaak. "Ik ben bereid allerlei tests te ondergaan om te bewijzen dat ik niets met doping te maken heb."

De Duitse tv-zender ARD meldde vrijdagavond dat de verhouding testosteron/epitestosteron van Landis de toegestane grens ver zou hebben overschreden. De tv-zender zou dit nieuws hebben vernomen van bronnen rond de Amerikaanse wielrenner. De bij de Amerikaan gevonden verhouding zou 11:1 zijn. In de wielerwereld is een niveau van 4:1 toegestaan.

Handtekeningen

Laatst was ik bezig de boel hier in huis een beetje op te ruimen. Ik stuitte vervolgens op een doos vol voetbalspulletjes. Kaarten en handtekeningen. Enkele op de kaart, de meeste op stukjes papier. Soms was de inkt zelfs al wat vaag geworden. In een ander geval had ik hier al eens op ingespeeld, bijvoorbeeld op de bal met handtekeningen van de Italiaanse selectie. Die hadden ze er ooit eens opgezet kort voor een vriendschappelijk duel in Nederland, ergens rond 1990. De stift waarmee ik ze had overgetrokken, blijkt een goede te zijn geweest. Handtekeningen verzamelen, typisch een bezigheid uit je jeugd.

Lees verder

Rotterdamse agenten belazerden de kluit

PolitieMeer dan 40 agenten van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond hebben fraude gepleegd met een belastingvrij fietsplan. De agenten mochten een fiets kopen ter waarde van maximaal 749 euro en 250 euro aan accessoires. Ruim 40 kochten een goedkopere maar declareerden veel meer. Dat deden ze met behulp van een vervalste rekening van de fietshandelaar, waardoor ze enkele tientjes tot een paar honderd euro meer op hun bankrekening kregen gestort dan ze daadwerkelijk hadden uitgegeven.

Tegen 22 agenten loopt een strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte en een disciplinair onderzoek; de rest kan nog maatregelen verwachten.

De korpsleiding, die het onderwerp van gesjoemel met declaraties bespreekbaar wil maken binnen het Rotterdamse korps, maakte het incident zelf intern bekend om ervan te leren. In totaal maakten 1.500 politiemensen de afgelopen drie jaar gebruik van de fietsenregeling.

Voortaan radiostilte bij Defensie

BinnenlandsVanaf nu zal het het ministerie van Defensie een radiostilte afkondigen, enkele uren nadat er Nederlandse militairen zijn gesneuveld in oorlogsgebied. VVD-minister Henk Kamp van Defensie heeft dit in een schrijven aan de Tweede Kamer medegedeeld. De informatiestop moet voorkomen dat ''steeds weer flarden van informatie worden bekendgemaakt zonder dat de samenhang telkens even duidelijk is''.

De nieuwe procedure geldt ook voor het helikopterongeluk van afgelopen week in Afghanistan, waarbij luitenant-kolonel mr. Jan van Twist en sergeant Bart van Boxtel om het leven kwamen. Een defensie-commissie werkt momenteel aan een reconstructie van het ongeval. In afwachting van die resultaten verlangt het ministerie van Defensie ''enige terughoudendheid'' van de pers, het parlement, ambtenaren en de minister zelf.

AC Milan koopt Bonera


Parma-verdediger Daniele Bonera speelt de komende vier jaar voor AC Milan.

Bonera stond al langere tijd in de belangstelling van Milan en Liverpool. De Italiaanse club heeft de strijd om de handtekening dus gewonnen. De 25-jarige Italiaan moet het gat opvullen dat Jaap Stam achterliet bij zijn vertrek.

Bonera speelde de afgelopen vier jaar voor Parma. Daarvoor verdedigde hij de kleuren van Brescia. Vandaag zal de Italiaan door de Rossoneri gepresenteerd worden in het San Siro stadion.

Agenten vastgezet in drugszaak

PolitieIn een onderzoek van een half jaar van de politie Flevoland naar een drugsbende, zijn de afgelopen tijd acht arrestaties verricht. Drie van de verdachten waren zelf werkzaam bij opsporingsdiensten: twee bij de regiopolitie Flevoland en ťťn bij de Koninklijke Marechaussee.

Twee van de opsporingsambtenaren zijn in afwachting van hun proces op vrije voeten gesteld. Eťn Flevolandse politieagent zit nog in de cel.

De groep arrestanten wordt verdacht van drugshandel (onder meer XTC), witwaspraktijken, het aannemen van steekpenningen en omkoping van ambtenaren danwel het zich laten omkopen. Alle verdachten zijn mannen tussen 22 en 47 jaar.

Van Nistelrooij vertrok om Ferguson

In zijn eerste persconferentie als speler van Real Madrid gaf Ruud van Nistelrooij gisteravond beknopt aan waarom hij weg wilde bij Manchester United.

Volgens de Nederlandse spits waren coach Sir Alex Ferguson en hij uit elkaar gegroeid. "Mijn relatie met hem werd beŽindigd, en dat was pijnlijk", zei de 30-jarige spits. "Ik heb veel aan hem te danken. Hij wachtte op me toen ik geblesseerd was, en gaf me de kans om te spelen bij ťťn van de grootste clubs in de wereld."

De spits gaf ook aan dat hij na de finale van de League Cup, waarin hij geen minuut speelde ondanks dat hij clubtopscorer was, de club wilde verlaten. "Mijn vertrek heeft niets te maken met de club of de fans, het is de relatie met de trainer die stuk is gelopen." In de laatste maanden van de competitie kreeg de Fransman Louis Saha de voorkeur boven Van the Man.

Van Nistelrooij wist in 152 competitieduels 97 keer te scoren, en pakte ťťnmaal de Engelse landstitel met United. Ook kon hij ťťn FA Cup en ťťn League Cup in zijn prijzenkast bijzetten. Een Europees succes zat er niet in voor de Nederlander.


Van Nistelrooij in het shirt van Real Madrid

Derde verlies waterpolosters

De Nederlandse waterpolosters hebben ook de derde wedstrijd in de finaleronde van de World League niet weten te winnen. Dit keer was AustraliŽ de baas. (11-12) Nadat eerder deze week ook al twee keer verloren was tegen de vrouwen Verenigde Staten en Canada.

Nederland speelde lang dominant en gedisciplineerd tegen AustraliŽ en had pech dat de arbiters de gelijkmaker van Iefke van Belkum in de slotseconde afkeurden. Alette Sijbring vond voor Oranje het vaakst de netten: drie keer.

Nederland hoefde in Cosenza in de groepsfase niet te spelen tegen Rusland en ItaliŽ. Daar had de puntloze ploeg van Robin van Galen in de halve eindstrijd al van verloren. In de eindstrijd waren die resultaten nog van belang..

Zaterdag speelt Nederland nog wel in de troostronde tegen Rusland. Winst in dat duel levert nog een wedstrijd om de derde plaats op tegen de winnaar van Canada - AustraliŽ. Verenigde Staten en ItaliŽ staan tegenoverelkaar in de finale.

Vakbond voor zwemmers in de maak

Bij de Europese kampioenschappen in Boedapest is bekend geworden dat Pieter van den Hoogenband, de Oostenrijker Markus Rogan en de AustraliŽr Michael Klim bereid zijn een vakbond voor zwemmers op te richten.

Het drietal wil in navolging van bijvoorbeeld de spelersvakbond in het tennis opkomen voor hun eigen belangen en die van hun collega's.

Eerder dit jaar waren Van den Hoogenband, Rogan en Klim al gezamenlijk met de Nederlandse zwemploeg op trainingskamp in Cyprus. Later word bekend wat de exacte plannen zijn voor de eerste vakbond in het zwemmen.

[Update] Scarface ook naar de PSP en niet naar de 360

Vivendi Games heeft bekend gemaakt dat er een Scarface game zal komen voor de PSP en in oktober 2006 zou het spel al in de winkels moeten liggen. Het spel zal geen directe port worden van de game Scarface: The World is Yours (voor de Xbox, PS2 en PC), maar turn-based strategie combineren met real-time actie.

In Scarface: Money. Power. Respect zal je het leven van Tony Montana kunnen naspelen. Wordt zelf de grootste drugs-baron in Miami tijdens de jaren 80. In de single-player zijn missies te vinden die gebaseerd zijn op de originele film en je zal strategie moeten toepassen om de opdrachten uit te voeren. Naast de single-player zal er ook een multiplayer aanwezig zijn en hierbij zul je zoveel mogelijk gebieden van je tegenstander af moeten pakken.

Update 29/07 08:00

De Xbox 360 versie van Scarface: The World is Yours zal niet meer worden uitgebracht. Op de E3 van 2005 werd deze game nog aangekondigd voor de Xbox 360, maar Vivendi heeft intussen bevestigd dat deze niet meer uitkomt.

Sony verwacht meer verliezen

Een paar dagen terug was er al het bericht dat de games-afdeling van Sony verlies draait. Sony heeft nu aangegeven dat de afdeling voorlopig nog geen winst zal maken. Dit komt vooral door de productie en de launch van de PS3 eind dit jaar.

De grootste kosten komen van het produceren van de chips voor de PS3 en de verliezen van dit kwartaal zullen hierdoor alleen maar oplopen. Het kwartaal loopt van juni tot september en pas vanaf november zal de PS3 verkocht worden en een gedeelte van de kosten terug verdiend worden. Of de games-afdeling het volgende kwartaal wanneer de PS3 te koop is wel winst, of minder verlies, verwacht te maken werd niet bekend gemaakt.


Microsoft Europa niet bang voor de launch van de PS3 en Wii

Richard Teversham, marketing directeur Microsoft Europa, heeft in een interview aangegeven dat ze niet bang zijn voor de launch van PS3 en Wii. Daarnaast vertelde hij ook nog dat Microsoft een aantal verrassingen voor de Xbox 360 in petto heeft voor het einde van dit jaar.

Teversham betwijfelt of Sony en Nintendo een goede launch voor elkaar kunnen krijgen in Europa. De PS3 zal de eerste dag gelijk uitverkocht zijn en hij vraagt zich af hoe weinig consoles er naar Europa zullen komen. Ook de prijs van de PS3 ziet Teversham als een probleem en hij verwacht dat veel mensen zullen wachten op een eerste prijsdaling, of een 360 zullen kopen. Verder bevestigde hij dat er voor de Xbox 360 dit jaar geen prijsdaling zal komen.

Over de launch van de Nintendo Wii heeft hij ook twijfels. Nintendo zal volgens hem niet genoeg consoles kunnen produceren om aan de vraag te voldoen. Hij omschreef de Wii als een GameCube met een DVD-speler: "And although Wii is almost a GameCube with a DVD drive, is Nintendo going to have enough quantity to satisfy the demand?"

Handtekeningen

Laatst was ik bezig de boel hier in huis een beetje op te ruimen. Ik stuitte vervolgens op een doos vol voetbalspulletjes. Kaarten en handtekeningen. Enkele op de kaart, de meeste op stukjes papier. Soms was de inkt zelfs al wat vaag geworden. In een ander geval had ik hier al eens op ingespeeld, bijvoorbeeld op de bal met handtekeningen van de Italiaanse selectie. Die hadden ze er ooit eens opgezet kort voor een vriendschappelijk duel in Nederland, ergens rond 1990. De stift waarmee ik ze had overgetrokken, blijkt een goede te zijn geweest. Handtekeningen verzamelen, typisch een bezigheid uit je jeugd.

Call of Juarez demo te downloaden

De demo van het Western-spel Call of Juarez is sinds vandaag te downloaden. De Duitse versie was al een tijdje uit, maar is ook de Engels versie te downloaden. Het spel speelt zich af in de 19e eeuw in het Wilde Westen van Amerika en je kunt de originele wapens uit die tijd gebruiken. De demo (535 MB) bevat twee missies en is vanaf de volgende links te downloaden:

Worth Downloading
3dgamers

Relic heeft interesse in PS3 en Xbox 360

Relic Entertainment, bekend van Warhammer en Company of Heroes, houdt de game Lord of The Rings: Battle for Middle Earth 2 op de Xbox 360 goed in de gaten. Als deze game succesvol genoeg is dan zal Relic misschien de games Company of Heroes en Dawn of War op de PS3 en de Xbox 360 uitbrengen.

Ron Moravek, general director van Relic, zegt dat hun interesse uitgaat naar de Xbox 360 en PS3 vanwege de meer volwassen games op deze consoles. Echter sluiten ze niet uit dat er voor de Wii ontwikkeld gaat worden als er een goed idee voor is. Veel mensen hebben positief gereageerd op de LOTR-game op de 360 en de verwachting is dat er volgend jaar meer RTS-games zullen verschijnen op de consoles.

Volleyballers nog altijd ongeslagen

De Nederlandse volleybalheren hebben ook hun vierde wedstrijd in de European Leauge winnend kunnen afsluiten. De ploeg van bondscoach Peter Blangť won in de Rotterdamse topsporthal met 3-0 van Slowakije: 34-32, 25-18, 25-21.

Nederland leek in de eerste set op weg naar een snelle 1-0 voorsprong, maar de Slowaken kwamen sterk terug van een 24-21 achterstand en kregen daarna liefst zeven setpoints. Het Nederlands team hield stand en trok de eerste set met 34-32 naar zich toe. De Slowaken kwamen de rest van de wedstrijd er eigenlijk niet meer aan te pas.

Nederland gaat door deze overwinning aan kop in de European League, met acht punten uit vier wedstrijden. Morgen speelt Nederland tegen Duitsland, zondag tegen Griekenland.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
©FOK.nl e.a.