Mosley vindt concept DTM beter dan F1

Afgelopen weekend bracht Max Mosley een bezoek aan de vijfde DTM-race van het seizoen. De hoogste baas van de FIA was in Nürnberg voor een officieel bezoek aan de Duitse autosportklasse.

Het was de eerste maal dat Mosley een kijkje kwam nemen bij de DTM. Mosley zei in een interview dat hij erg onder de indruk was van de manier waarop alles geregeld werd bij de DTM. "De DTM is een professionele en hoogstaande raceserie, het totale systeem is van het concept af aan heel doordacht."

De Brit was duidelijk toen hem de vraag werd gesteld of Mosley vindt dat de DTM een serie van wereldklasse is. "De serie kent coureurs van wereldklasse. De auto's zijn van uitstekende kwaliteit zonder extra foefjes. Dat is een belangrijk punt."

Mosley zei verder dat de DTM en de Formule 1 in zeker zin wel met elkaar kunnen worden vergeleken. "Het geeft wel onderscheid, maar het concept van de DTM is beter. Bij de Formule 1 wordt veel technologie in de bolides gebouwd, die geen mens ziet. Dat is weggesmeten geld. Bij de DTM is elk stukje technologie nuttig, een voordeel voor de raceklasse."