Oud-preses Real Madrid koopt Malaga

Jerry (Delichris)
De familie Sanz, met ex Real Madrid-voorzitter Lorenzo als belangrijkste initiator, heeft de Spaanse tweedeklasser Malaga overgenomen. Volgens de geruchten maakt de familie ongeveer zes miljoen euro vrij voor de club uit Malaga, die dit seizoen degradeerde naar de Spaanse Segunda Division.

Sanz was jarenlang een hoog man bij Real Madrid. Tussen 1985 en 1995 was hij directeur van de Madrilenen en in november 1995 promoveerde hij zelfs tot voorzitter van de Koninklijke. Mede dankzij de komst van spelers als Davor Suker en Predrag Mijatovic leidde Sanz zijn ploeg in 1998 naar de winst in de Champions League, een toernooi dat Real Madrid liefst 32 jaar lang niet had weten binnen te slepen. Twee jaar later, in 2000, deed het Real van Sanz dit kunstje nog eens dunnetjes over.

Deze successen waren voor Sanz echter niet voldoende om zijn functie te mogen behouden. In 2000, enkele weken na de gewonnen Champions League-finale tegen Valencia, kozen de leden van Real Madrid niet Sanz maar Florentino Perez tot nieuwe voorzitter, waardoor een einde kwam aan het voorzitterschap van Sanz.