Jongen (12) lanceert kat over schutting

Icoon PolitieIn Utrecht heeft een 12-jarig jongetje gisteren een proces-verbaal gekregen voor dierenmishandeling. De belhamel slingerde namelijk een onschuldige kat aan zijn staart over een schutting. De kat lijkt spoorloos te zijn verdwenen. Het jochie werd op heterdaad betrapt en kon daarom direct in de kraag worden gevat.

Een aantal voorbijkomende agenten zag toevallig dat de jongen de kat naar zich toe lokte. Vervolgens pakte hij de kat bij zijn staart en slingerde hem boven zijn hoofd over de schutting. De politie denkt dat de kat bij de val waarschijnlijk gewond is geraakt. De eigenaar van de kat komt daarom in aanmerking voor een eventuele schadevergoeding.

De daad lijkt verband te houden met het reclamespotje voor het WK-voetbal van Radio 1. In die spot slingert een man die naar Radio 1 luistert, op het moment dat de goal valt, zijn eigen hondje aan de lijn in het rond. De hond wordt gelanceerd en is vervolgens spoorloos. De Utrechtse politie kan niet zeggen of het kattekwaad van het jongetje mogelijk verband houdt met het spotje.

Met dank aan neegij, Proxima, YubYub en Rianne84 voor de submit.