Zondag laatste aflevering Top of the Pops

Sander (Xender)
Icoon TelevisieHet wereldberoemde programma Top of the Pops stopt er na 42 jaar mee. Gisteren waren de laatste opnames van het Britse muziekprogramma, dat ook in Nederland te zien is. De laatste aflevering wordt zondag uitgezonden en zal enkele hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van het programma bevatten.

Top of the Pops was voor het eerst te zien op nieuwjaarsdag 1964. Toen traden onder andere The Rolling Stones, The Beatles, Dusty Springfield en The Dave Clark Five op. In de hoogtij dagen van het programma keken er vaak meer dan vijftien miljoen mensen. Maar door de concurrentie van muziekzenders en het ineenzakken van de platenverkoop, werd het programma de laatste jaren steeds slechter bekeken. Hierop besloot de BBC de stekker eruit te trekken.

De laatste uitzending zal de grootste optredens uit de rijke geschiedenis van het muziekprogramma bevatten. Onder meer Robbie Williams, The Spice Girls, Wham, Madonna en The Rolling Stones zullen op het podium staan.

De eerste presentator van het programma, Sir James Savile, zal het programma presenteren samen met de huidige presentatrice Fearne Cotton. 200 man publiek was bij de opname aanwezig.