Schumacher zwijgt

deviltje81
Tijdens de gebruikelijke FIA-persconferentie op de donderdag voorafgaande aan de Grand Prix van Duitsland, worden er altijd een aantal vooraanstaande mensen uit de Formule 1 geïnterviewd. Zo waren deze keer Michael Schumacher, Ralf Schumacher, Nick Heidfeld en Nico Rosberg aan de beurt.

Zoals reeds bekend is, maakt de teamleiding van Scuderia Ferrari begin september, tijdens de Grand Prix van Italië, bekend wat de teambezetting zal zijn voor het komende seizoen. Echter kon de vaste Engelse FIA-interviewer Bob Constanduros het niet laten om enkele speldenprikjes in de richting van de zevenvoudig wereldkampioen Schumacher.

Op de vraag of Schumacher voor zichzelf al een beeld had voor komend seizoen, antwoordde de Duitser met een grote grijns: “In Monza maakt Ferrari de teambezetting voor 2007 bekend.”

De Engelse interviewer liet zich echter niet uit het veld slaan en vervolgde met de vraag of hij er tussen zijn oren al uit was. Hierop antwoordde Michael met een nog grotere grijns: “Wacht maar af tot Monza...”, waarna de Engelsman het opgaf.

De overige aanwezigen hadden ook weinig zin om te praten met de pers. Ralf verkondigde dat voor zover bekend en voor zover men zeker kan zijn, dat hij volgend seizoen gewoon weer voor Toyota rijdt. Heidfeld vond het jammer dat hij niet meer met de Twin Towers mocht rijden. Het uitzicht beviel hem goed. Rosberg was zeer verheugd dat hij op Hockenheim mag rijden, want hier is het allemaal voor hem begonnen.

Het hele interview was dan ook van korte duur, bij een temperatuur van 38 graden hielden de heren coureurs het na twaalf minuten voor gezien.