Maniche gewild in Europa

Maniche staat in de belangstelling van diverse Europese (sub)topclubs. Atlético Madrid, Internazionale en Lazio Roma zijn de belangrijkste gegadigden om de Portugees in te lijven.

Volgens Spaanse media zou Atlético het diepst in de buidel willen tasten, maar gaat Maniches voorkeur uit naar de kersverse Italiaanse kampioen. Inter speelt namelijk Champions League voetbal volgend seizoen, en Luis Figo, mede-international bij Portugal speelt ook bij de Italianen.

Maniche stapte vorig seizoen over van FC Porto naar Dinamo Moskva. Daar had hij het niet naar zijn zin, en dus huurde Chelsea hem voor de rest van het seizoen. Ook daar kon Maniche niet imponeren, maar na een sterk WK met Portugal, waarin hij de vierde plaats wist te behalen, ligt de middenvelder weer in de markt.

Maniche wil ook volgend seizoen in ee grote competitie meedraaien, en het liefst ook Europees voetbal spelen. Osasuna, dat ook geïnteresseerd is in de speler, is naast Inter de enige club die Europees voetbal speelt. Binnenkort zal hij ongetwijfeld bekendmaken waar hij heen zal verkassen. Naar verluidt is het zijn droom om in Rome of Madrid te wonen. In dat geval gaat de strijd dus tussen Lazio en Atlético.


Maniche scoort de 1-0 tegen Nederland