UEFA niet akkoord met inschrijving AC Milan

De UEFA gaat niet zonder meer akkoord met de inschrijving van AC Milan voor de voorronde van de Champions League.
Nadat het Italiaanse omkoopschandaal en de betrokkenheid van Milan daarbij, bekend werd sloot de Italiaanse bond AC Milan uit voor deelname aan de Champions League. Gisteren werd echter in hoger beroep een mildere straf opgelegd aan de club uit Milaan. Daardoor is het voor de Milanesen mogelijk geworden om toch deel te nemen aan de voorrondes van het miljoenenbal.

De Europese voetbalbond, de UEFA, accepteert echter niet dat AC Milan zomaar wordt ingeschreven. Een speciale commissie, waarin ondermeer Lennart Johansson en Jeu Sprengers plaatsnemen, gaat nu de zaak nader onderzoeken. ”Het is niet gebruikelijk dat wij ons met de inschrijving bemoeien. In dit geval lijkt het ons echter verstandig met name nog eens naar de Italiaanse deelnemers te kijken.”, aldus een woordvoerder van de UEFA.

Update:
De UEFA zal pas volgende week een definitieve beslissing nemen over de deelname van AC Milan aan de voorronde van de Champions League. Hierdoor zal Milan gewoon mee worden geloot, volgende week vrijdag. Mocht de UEFA besluiten om de Milanesen alsnog uit te sluiten van deelname, dan heeft de UEFA de mogelijkheid om de ploeg terug te trekken.