Gearbox Software zal de Wii ondersteunen

Gearbox Software, bekend van de PC versie van Halo en de Brothers in Arms games heeft tegen IGN gezegd Nintendo's next-gen console, de Wii, te gaan ondersteunen. Volgens de CEO van Gearbox, Randy Pitchford, ondersteunt Gearbox enthousiast de Wii. Pitchford wilde echter niet zeggen aan welke Wii games de ontwikkelaar werkte, hij meldde enkel dat ze op dit moment geen aankondigingen wilden doen over specifieke titels voor de Wii.

Toen IGN Pitchford vroeg wat hij dacht over de Wii antwoordde hij dat hij het een geweldig ding vond en dat hij erg uitkeek naar het spelen ermee. Volgens Pitchford heeft de Wii enkele directe plus- en minpunten. Met als pluspunten prijs, een unieke interface, de aanwezigheid van de bekende Nintendo titels en de beloofde virtual console titels. Als minpunten noemde hij de veel mindere kracht van de console en het feit dat een Wii titel meer specifieke aandacht nodig heeft in het geval van multi-platform titels vanwege de unieke interface.

Momenteel is Gearbox nog bezig aan Brothers in Arms 3: Hell's Highway voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Een gelekte Ubisoft releaselijst een paar maanden geleden suggereerde echter al dat een onbekende Brothers in Arms titel zijn weg zou vinden naar de Wii. Ubisoft ondersteunt vanaf het begin de Wii al met exclusieve titels zoals Rayman: Raving Rabbids en Red Steel.


Brothers in Arms 3: Hell's Highway op de Xbox 360