Geen elektriciteit in centrum van Londen

Athlon_2o0o
Icoon Buitenlands Een deel van het centrum van Londen heeft vandaag vier uur zonder elektriciteit gezeten. De 'blackout' begon in de bekende uitgaanswijk Soho. Het energiebedrijf EDF geeft de hoge temperaturen de schuld, die ervoor zorgen dat te veel mensen de airconditioning aanzetten.

Het energiebedrijf verwacht meer elektriciteitsproblemen vandaag, omdat er een kettingreactie kan optreden van falende systemen. "Als resultaat zullen er vandaag, en misschien morgen, perioden van vier uur zijn waarin klanten geen elektriciteit hebben", aldus EDF op haar website. Momenteel hebben 760 huishoudens geen stroom. Waarschijnlijk zullen 3700 huishoudens in de loop van de dag getroffen worden.

EDF verwacht dat het hele uitgaansdistrict Piccadily Circus en de metrostations Piccadily Circus, Tottenham Court Road en Oxford Circus in de loop van de dag geen stroom zullen hebben. Het Oxford Circus metrostation is al gesloten. Deze metrostations behoren tot de drukste van Londen.

Veel winkels zijn gesloten door de elektriciteitsproblemen. In sommige winkels werd het te warm voor de werknemers om te werken, omdat de airconditioning het niet meer deed. Veel winkels hebben hun werknemers naar huis gestuurd.