Dagje uit: Avondsafari Beekse Bergen

Noud de Greef (gr8w8)
Safaripark de Beekse Bergen nabij Tilburg, is een heel andere dierentuin dan gebruikelijk. Er zijn geen kleine kooien, met kalende ijsberende kleine beestjes. Nee, in het park lopende beesten los, als het ware een echte savanne. Natuurlijk wel met lichte beperkingen, zo lopen de leeuwen natuurlijk niet echt tussen de gnoes rond. Dat is natuurlijk zonde van de gnoes, maar ook om de tere kinderzieltjes te beschermen. Het kan ook wel eens mis gaan, zo kreeg niet zo lang geleden een lippenbeer een beermakaak te pakken.

In elk geval kun je met je eigen auto of met de bus een echte safari maken. Een boottochtje hoort ook tot de mogelijkheden. Liever te voet? Door het hart van het park is ook een wandelroute, al zul je daar natuurlijk nooit zo oog in oog met een giraffe kunnen komen te staan zoals kan gebeuren met de auto of bus. Toch hebben de voetgangers ook wat voordeeltjes. Er is langs de route ook nog wat klein grut te zien, zoals de lippenberen, stokstaartjes, papegaaien, resusaapjes - helaas niet zo los als in de Apenheul - uiteraard ook pinguïns en horeca. En je veroorzaakt geen file als je even ergens wat langer wilt kijken. Mocht je van beide niets willen missen, dan kan dat. Je hoeft daar niet een heel rondje met de bus te maken, want halverwege is een stop en kun je terug dus de andere route volgen. De bus heeft natuurlijk als voordeel boven de auto dat je er een gids bij krijgt.


De vierdaagse ging hier gewoon door.

Afgelopen zaterdag werd ik aangenaam verrast op een dagje Beekse Bergen. Wat zeg ik, avond! De Beekse Bergen heeft wat nieuws, de Avondsafari. Het park is op alle zaterdagen van juli tot tien en alle zaterdagen van augustus tot negen uur geopend en het was héérlijk. Het is al net wat minder warm en ik vermoed ook iets rustiger. Na half zes geen auto's meer in het park, de bussen blijven uiteraard wel gewoon rijden. Gezinnetjes zoeken natuurlijk toch wat meer iets overdag en gaan tegen zessen braaf thuis eten. Stom van ze! Voor 7,95 krijg je een kipspies, hamburger en worst. Niet om de dieren te voeren, maar om zelf aan de slag te gaan op de klaarstaande barbecues. Salade en saus stonden klaar. Het wachten was op wat echte oerwoudgeluiden.


Laat me slapen! Oprotten!

Daar was ook aan gedacht, in de vorm van muziek. Er traden namelijk groepen muzikanten op bij de ingang en bij de restaurantjes. Zelfs een workshop was mogelijk. Toen wij stonden te bakken en braden, zou er op die locatie ook wat zijn. Toch hebben we daar niets gehoord, geen idee waarom. Het zal toch niet gekomen zijn door al het gesmek? Er liep iemand voorbij met apparatuur en dat was het. Defect? Bij de entree, zowel bij aankomst en vertrek, zagen we wel wat getrommel. Festival Mundial in het (heel) klein.


De grasmat van de ArenA.

De roofvogelshow ging in elk geval wel door en vooral die was erg prettig vergeleken met overdag. Geen zon die op de tribune staat in te branden of waar je tegenin moet kijken. Eigenlijk zijn we verwend met al die dierentuinen in Nederland. Olifanten en apen zijn leuk om naar te kijken, maar vergeleken met een Amerikaanse zeearend die vlak voor je neus langs zoeft, stelt het niks meer voor. Als je gaat, mis die show dus niet. Of de vierpotige beesten zich 's avonds nu anders gedroegen, ik weet het niet. In elk geval was het wel een stuk aangenamer lopen dan in de brandende zon. Het is voor te stellen dat de beesten dus ook wel iets actiever waren, al blijven de diverse roofdieren natuurlijk nog steeds vaak verscholen liggen in het gras.


Ik zei toch dat je moest blijven zitten?

De avondsafari is dus duidelijk te verkiezen boven een gewoon dagje safaripark. Nu helemaal met de hittegolf in ons landje, al hoort zo'n felle zon en de hitte natuurlijk wel een beetje bij een safari. Het landschap leek net zoals menig voortuintje nu een stuk meer op verdorde steppe. De barbecue is een leuke afwisseling op het gebruikelijke bakje friet en maakt het tot een echt bijzonder uitje. Daar kan geen verzameling tralies tegenop!


Kleedt grijs nou wel of niet af?


Safaripark de Beekse Bergen
Prijzen Avondsafari:
Voor 16.00 uur en na 16.00 uur,
15,95 13,95 p.p. voor volwassenen,
14,50 12,50 p.p. voor kinderen (3 t/m 11 jaar en 60+),
Kinderen onder 3 jaar gratis.
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!