LPF gaat waarschijnlijk 'Fortuyn' heten

Icoon Politiek 'Fortuyn' heeft de meeste kans om de nieuwe naam te worden van de LPF (Lijst Pim Fortuyn). Volgens Bert Snel, voorzitter van de LPF, blijkt de naam 'Fortuyn' het meest populair onder een ledenraadpleging. "Als de komende weken blijkt dat deze trend zich voortzet, zullen wij die naam overnemen", aldus Snel. Daarbij heeft 'Fortuyn' ook de voorkeur van het partijbestuur dat uiteindelijk het laatste woord heeft over de naamswijziging. Drie weken geleden werd duidelijk dat de LPF een nieuwe naam nodig had. Het 'merk' LPF bleek uit onderzoek van de partij "dood" te zijn.

Wie de lijsttrekker van de partij met de nieuwe naam wordt is nog niet bekend. Wel zei Snel hierover: "Het wordt een enorme klapper". Deze 'klapperpersoon' is nog steeds in beeld bij de LPF, maar hij heeft iemand anders aangedragen die ook lijsttrekker wil worden. Beide lijsttrekkers zitten nog in de race en worden in ieder geval 1 en 2 op de lijst.

De derde mogelijke kandidaat, Kamerlid Hilbrand Nawijn, is afgevallen. Het bestuur heeft besloten dat hij het niet wordt, omdat een peiling uitgewezen heeft dat LPF-leden hem niet zouden steunen. "Mensen zijn zijn contact met Filip Dewinter nog niet vergeten", zegt Snel hierover. Pas in augustus of september wordt duidelijk wie de nieuwe lijsttrekker wordt.