FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 26 juli 2006

Broken Sword 4 website online

De officiële website van het vierde deel in de Broken Sword serie is nu online.
Op de website kun je je honger naar avontuur stillen met diverse screenshots en concept art en de trailer van het spel. Ook vindt je er achtergrondinfo over het verhaal achter Broken Sword 4: The Angel of Death, en voor de échte adventure liefhebbers zijn er desktop en psp wallpapers beschikbaar.



Het vierde deel van de bekende adventure serie zal draaien om de eeuwenoude strijd tussen religie en wetenschap, en de zoektocht van George Stobbart naar een eeuwenoud voorwerp dat gigantische destructrieve krachten bezit. Aan de hand van vage manuscripten zal George dit artifact moeten vinden, om zo zijn grote liefde Anna Maria te redden.

De release van Broken Sword 4: The Angel of Death staat geplanned voor september dit jaar.

Telt U mee...?

Is er iemand die de tel bij houdt??? Er schijnt een klein akkefietje te zijn in het Midden-Oosten. Op dit moment vinden Israël en Libanon elkaar niet zo lief. En ze doen er van alles aan om elkaar zo veel mogelijk auw te doen….

Sommige hebben zo veel auw dat ze er er zelfs dood aan gaan. Daarom speciaal voor jullie de tussenstand…..

42 x
4 x
380 x

Keep on fighting….

stand van woensdag 26 juli 23.30 uur

Proost...

Iedereen herkent het gevoel wel, je hebt net één drankje teveel op. Uiteraard heb je niet meer door dat je gigantisch voor lul staat op het moment dat jij je broek laat zakken. Zelf vind je het enorm leuk, maar geloof me je staat voor paal in je blote kont.

En als je één glaasje teveel op hebt, dan kun je ook niet meer helemaal helder nadenken. De dingen die je dan bedenkt (en nog erger: de dingen die je dan doet) zijn vaak niet de meest slimste…

Alleen met een dronken harses kun je volgens mij een aanvaring met een auto zonder kleerscheuren overleven….

Proost, we nemen er nog eentje!

Uitslagen tweede kwalificatieronde CL

In de tweede voorronde voor kwalificatie van de Champions League zijn er vanavond en gisteren 14 wedstrijden afgewerkt.

Spartak Moskou maakte een slipper in de uitwedstrijd tegen Fc Sheriff. In Moldavië kwam de Russische nummer twee van vorig jaar niet verder dan een gelijkspel. Verder waren er geen grote verrassingen te noteren. Fenerbahçe won met ruime cijfers van Tórshavn (4-0) en Dinamo Kiev had eveneens geen moeite met Liepajas Metalurgs (1-4)

Uitslagen
FK Ekranas (Lit) - Dinamo Zagreb (Kro) 1 - 4
FC Sheriff (Mol) - Spartak Moskou (Rus) 1 - 1
Liepajas Metalurgs (Let) - Dinamo Kiev (Oek) 1 - 4
Levski Sofia (Bul) - Sioni Bolnisi (Geo) 2 - 0
Djurgardens (Zwe) - Ruzomberok (Slw) 1 - 0
Fenerbahçe (Tur) - B36 Tórshavn (Fae) 4 - 0
NK Gorica (Slv) - Steaua Boekarest (Roe) 0 - 2
FC Zürich (Zwi) - Austria Salzburg (Oos) 2 - 1
Hafnarfjördur (IJs) - Legia Warschau (Pol) 0 - 1
Cork City (Ier) - Rode Ster Belgrado (SeM) 0 - 1
Debreceni VSC (Hon) - FK Rabotnicki (Mac) 1 - 1
FC Kopenhagen (Den) - MyPa (Fin) 2 - 0
Heart Midlothians (Sch) - Siroki Brijeg (Bos) 3 - 0
Mladá Boleslav (Tsj) - Valerenga IF (Noo) 3 - 1

De returns zijn gepland op 1 en 2 augustus.

Screens Simon the Sorcerer 4

In november kondigden we al aan dat het Duitse bedrijf Silver Style Entertainment de rechten om een nieuw deel in de Simon the Sorcerer-serie te maken bemachtigd hadden. Inmiddels heeft RTL Enterprises aangegeven het spel (begin 2007) in Duitsland uit te gaan geven. Ter ere daarvan zijn de eerste screenshots verschenen. Over een release in andere landen is helaas nog niets bekend.

De eerste twee delen waren 2D point-and-click adventures. Het derde deel was 3D en werd slecht ontvangen. Dit deel wordt 3D, maar zal wel een traditionele point-and-click besturing kennen. Simon wordt het leven zuur gemaakt door een dubieuze dubbelganger. Vele oude bekenden uit de eerdere delen zullen in grafisch opgepoetste versie opnieuw hun opwachting maken.



Atletico Madrid versterkt zich met Mista

Atletico Madrid heeft zich versterkt met Miguel Angel 'Mista' Ferrer. De Madrileense club neemt de 27-jarige Spaanse aanvaller voor 5 miljoen euro over van Valencia. Mista tekende een contract voor vier jaar nadat hij woensdag met succes een medische keuring doorliep.

Bij Valencia kwam Mista onder het bewind van trainer Quique Sánchez Flores het afgelopen seizoen niet of nauwelijks aan spelen toe. Een jaar eerder hielp hij de club nog aan de Spaanse landstitel en de UEFA Cup, door in veertig wedstrijden 24 goals te maken. Bij Atletico moet hij in de spits een duo vormen met Fernando Torres, die dinsdag bekend maakte niet naar een andere club te verkassen.

Met Mista heeft Atletico Madrid al de zevende aankoop voor komend seizoen binnengehaald. Eerder werden al de Argentijn Sergio Agüero, de Spaanse international Mariano Pernía, de Griek Giourkas Seitaridis en de Portugezen Costinha en Ze Castro aangetrokken. Ook contracteerde de club in mei de voormalige Mexicaanse bondscoach Javier Aguirre.

Eenmalige comeback voor Kasparov

Voormalig schaakkampioen Gary Kasparov zal in augustus op een internationaal toernooi in Zürich zijn rentree maken. Het gaat om een éénmalig optreden, aldus Kasparov in de Russische krant 'Kommersant'

Kasparov domineerde jarenlang de wereldranglijst, en stopte vorig jaar na zijn winst op de 22e Torneo Internacional de Ajedrez "Ciudad de Linares".

In Zürich zal hij de strijd aangaan met Anatoli Karpov. Eerdere partijen tussen Kasparov en zijn eeuwige rivaal Karpov waren vooral in de jaren 80 legendarisch. Andere tegenstanders op het toernooi zijn Judit Polgar en Victor Kortsnoj.

Tien Super Paper Mario screenshots

Volgens velen zullen er nog twee exclusieve GameCube games uitkomen die wellicht nog de aanschaf waard zijn. Hiermee doelt men op Donkey Kong Bongo Blast en Super Paper Mario. Van die eerste zijn er vandaag al screenshots verschenen, en nu ook van Super Paper Mario. Eens en te meer wordt duidelijk dat de game grafisch dezelfde stijl heeft als Paper Mario 2, terwijl de gameplay veel meer naar platformer dan RPG gaat neigen.







Griezel-adventure 'Restless' aangekondigd

Kunnen mensen echt veranderen? Of zijn ze voor altijd gevangen in hun eigen persoonlijkheid? Dat is de kwestie waar het om draait in de adventure 'Restless' die vandaag is aangekondigd door de Britse developer Viperante.

Kate Jones was een succesvolle procureur, maar door een vreselijke zonde die ze begaan heeft, heeft ze alles verloren. Ze leeft teruggetrokken en de fles is haar enige vriend. Overdag wordt ze verteerd door schuldgevoelens over wat ze gedaan heeft en 's nachts wordt ze geplaagd door nachtmerries over een onbekende jonge vrouw die veel pijn lijdt. Na een avond flink doordrinken vindt ze bij het ontwaken een envelop op haar bed. In de envelop bevinden zich een krantenknipsel over de vrouw uit haar dromen en een briefje met de woorden "Om jezelf te redden, red haar!" Kate beseft dat dit de enige uitweg uit haar hopeloze leven kan zijn, en dat ze al haar moed bij elkaar moet schrapen.

De omgevingen en personages van Restless zijn met de hand getekend. Restless speelt zich af in New York en omgeving, maar belooft je mee te nemen op een tocht door de menselijke ziel.

Er is nog geen publisher gevonden. Het spel moet in het vierde kwartaal van 2007 klaar zijn. Viperante heeft een website voor het spel online gezet; deze vind je hier.




Krajicek in Boedapest ook verder in het dubbelspel

Vanmiddag won Michaëlla Krajicek haar tweede ronde-partij in het enkelspel. Nu is dit kunstje haar ook gelukt in het dubbelspel.

De Nederlandse en haar partner Janette Husarova waren te sterk voor het Italiaans-Spaanse duo Serra Zanetti en Martinez Sanchez. De dames wonnen de wedstrijd met 6-2, 4-6 en 6-0. In de kwartfinale komen Krajicek en duo-partner, het Russisch-Poolse duo Kleybanova/Radwanska tegen.

Krajicek wist zich vanmiddag al te plaatsen voor de kwartfinales in het enkelspel. Husarova doet alleen mee in het dubbelspel.

Real Madrid verhoogt bod op Van Nistelrooy

Een woordvoerder van de Spaanse voetbalclub Real Madrid heeft vandaag bevestigt dat de club een verbeterd bod heeft uitgebracht op Ruud van Nistelrooy. Het zou gaan om een bedrag van vijftien miljoen euro.

"We wachten nu op een antwoord van Manchester United", aldus de woordvoerder. De interesse van De Koninklijke leek na een eerder bod wat bekoeld. Nu is door de verhoging van het bod, evenals de slechte relatie tussen Van Nistelrooy en zijn trainer Alex Ferguson, een vertrek van Van the Man bij Manchester United bijna onafwendbaar.

Eerder had de Duitse topclub Bayern München al interesse in de spits, maar het gat tussen vraag en aanbod was voor Manchester United te groot. Dat gat zou vijf miljoen euro zijn. Bayern-president Franz Beckenbauer sprak nog steeds de hoop uit, Van Nistelrooy als aanwinst te kunnen presenteren

Israël doodt 18 Palestijnen

Israël/PalestinaHet Israëlische leger heeft vandaag in de Gazastrook zeker 18 Palestijnen gedood. Onder de doden zijn een gehandicapte man en zeker vier kinderen, aldus medische bronnen en getuigen. Verder bevinden zich onder de doden 6 leden van regeringspartij Hamas en een schutter van de Islamitische Jihad. Zeker 40 mensen raakten gewond.

Bij de actie in de Gazastrook maakten de Israëliërs gebruik van zo'n 30 tanks en pantserwagens. Het offensief in de Gazastrook startte na de ontvoering op 25 juni van korporaal Gilad Shalit. De militair wordt nog steeds gegijzeld. Israël wil met het offensief die militair bevrijden en een einde maken aan Palestijnse raketaanvallen op de Joodse staat. Sinds het offensief zijn al ruim 130 Palestijnen omgekomen; de helft van hen zijn burgers.

Haags museum had miljoenendoek voor 1000 euro te koop

Icoon Kunst Het Haagse Gemeentemuseum had jarenlang een schilderij voor 1000 euro in de verkoop staan, terwijl het doek later op een veiling 3,3 miljoen euro opleverde. Dat meldt het RTL Nieuws vandaag. Het stilleven was aangezien voor een ander - goedkoper - schilderij.

Het museum dacht al die jaren dat het om een schilderij van de onbekende schilder I. Mackoff ging. Het doek zou dan ook geveild worden met een beginprijs van 1000 euro. Toen er tijdens de kijkdagen opvallend veel mensen speciaal voor het schilderij van de onbekende Mackoff langskwamen, ging er een belletje rinkelen.

Na een onderzoek van het museum bleek dat het schilderij helemaal niet van I. Mackoff was. In plaats daarvan bleek het om 'stilleven met bloemen' van de hand van de befaamde Russische schilder I. Mashkov te gaan.

Het kunstwerk is uiteindelijk eind vorig jaar geveild in Londen, met een startbedrag van 450.000 euro. Een Russische particuliere kunstverzamelaar betaalde er maar liefst 3,3 miljoen euro voor.

Waterpolovrouwen verliezen van VS

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben hun eerste wedstrijd in de finaleronde van de World League niet winnend weten af te sluiten. De ploeg van bondscoach Robin van Galen verloor in Italië met dubbele cijfers (7-14) van de Verenigde Staten.

Nederland staat door deze nederlaag op een betreurende zesde plaats met nul punten uit drie duels, aangezien de twee verliespartijen in de halve finale tegen Rusland en Italië ook al meetellen. Later deze week neemt Oranje het nog op tegen Canada en Australië.

Belang: Abou Jahjah niet terug in België

BuitenlandsAls het aan het Vlaams Belang ligt wordt de Libanese Belg Dyab Abou Jahjah niet meer tot België toegelaten. Begin deze week toonde het tv-programma NOVA beelden van Abou Jahjah uit Libanon. Hij zei daar werkzaam te zijn voor de Hezbollah-beweging. Wat hij exact deed, daarop wilde de leider van Arabisch Europese Liga (AEL) niet ingaan: ''Elke daad is een daad van verzet'', zo zei hij. Voordat Abou Jahjah naar Libanon vertrok liet hij weten naar zijn moederland te vertrekken om de wapens op te nemen tegen Israël. Hij zei bereid te zijn aan de zijde van Hezbollah als martelaar te sterven

Vlaams Belang-leider Filip Dewinter vindt dat Abou Jahjah, met zijn steun aan een islamitische fundamentalistische ''terreurorganisatie'', zich aan de zijde van de vijand bevindt. ''Ik zie hem liever daar aan het werk dan hier. In Libanon hoort hij thuis. Opgeruimd staat netjes. Ik hoop dat hij daar blijft, hij heeft in elk geval nog veel werk want het land moet weer helemaal opgebouwd worden'', aldus Dewinter. Hij hoopt dat Abou Jahjah de Belgische nationaliteit kan worden ontnomen.

De topman van het Vlaams Belang deed zijn uitspraken in een interview met het actualiteitenprogramma TweeVandaag. Dat gesprek wordt vrijdagavond uitgezonden.


Video-item van NOVA

Slooppand Rabobank stort onverwacht in

Icoon Ongeluk Een oude vestiging van de Rabobank aan de Croeselaan in Utrecht is woensdagochtend met veel lawaai ingestort. Op zich niet opmerkelijk, aangezien werklieden bezig waren met de sloop van het gebouw, alleen kwam de structuur wel drie dagen eerder naar beneden dan de bedoeling was. Twee auto's en een deel van de omheining van het terrein raakten beschadigd, maar er vielen geen gewonden.

Alleen het geraamte van het gebouw stond nog overeind na de sloopwerkzaamheden, dus de klap viel mee. Toch schrokken omwonenden zich te pletter. "Ik had een vrije dag en lag nog in bed", aldus Anette Lenderink tegen het AD. "Ik voelde het hele huis trillen. Mijn bed schudde alle kanten op. Zo moet het voelen als je ergens een aardbeving meemaakt."

Wat de oorzaak is van het ongeval is nog niet bekend, maar er wordt al wel gespeculeerd. "Er is de afgelopen dagen veel water gebruikt, om overlast door rondwaaiend stof voor omwonenden tegen te gaan. Mogelijk is door al dat water het restant van het gebouw te zwaar geworden", aldus een woordvoerder van de bank. "Voordeel is dat we hierdoor voorlopen op schema."


De strategie slaagde er uiteindelijk niet in om de stofoverlast te beperken
- foto André Cavens.


Filmpje van het ongeluk

Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.

Temmink leidsman bij JC-schaal

René Temmink is door de KNVB aangewezen als leidsman in het duel om de Johan Cruijff-schaal op 13 augustus. Wilco Lobbert en Jantinus Meints fungeren als assistenten. Richard Liesveld is de vierde official.

De plaats van handeling voor de elfde editie van de Johan Cruijff-schaal is de Amsterdam ArenA. De clubs die voor de eerste prijs van het seizoen gaan spelen zijn Ajax en PSV. Rond de klok van 18:00 zal de aftrap plaatsvinden tussen deze twee Nederlandse voetbalgrootmachten.

[Upd] Kuyt: Gaat hij nou wel of toch niet?

Gaat hij wel of gaat hij niet? De zaakwaarnemer van Dirk Kuyt, Rob Jansen, zei vorige week nog dat de spits met 'geen enkele club in onderhandeling is' en hij bij Feyenoord ook startte aan de voorbereiding. Maar het lijkt er alsnog op dat hij gaat vertrekken uit Rotterdam.

De Telegraaf meldt dat Feyenoord weer met Liverpool om de tafel zit om te onderhandelen over de transfersom voor de 26-jarige aanvoerder. Kuijt zegt in de Voetbal International van deze week 'dat er een club geïnteresseerd is waar ik graag zou willen spelen.'

"Er is alleen een verschil tussen willen en kunnen. Die club zal er met Feyenoord moeten uitkomen en mij dan het gevoel geven dat ze me echt graag willen hebben. Dat gevoel heb ik nodig. Een tussenweg bestaat niet," aldus de Katwijker.

Update:

Liverpool heeft, in tegenstelling tot een artikel in de Telegraaf van vandaag, vooralsnog geen bod uitgebracht op Dirk Kuyt. Feyenoord-directeur Chris Woerts heeft op de website van de Rotterdammers laten weten dat er met geen enkele club over een vertrek van de Katwijkse spits wordt onderhandeld.

Delmee: "Misschien ga ik door"

Jeroen Delmee denkt er over om na het wereldkampioenschap hockey in Duitsland toch door te gaan als international. Eerder dit jaar gaf de routenier nog aan dat hij zijn carriére bij het Nederlands hockeyteam op wilde geven.

"Ik volgde aanvankelijk het gebruikelijke verwachtingspatroon", zegt Delmee in het Spaanse Terrassa. Oranje verblijft daar vanwege het toernooi om de Champions Trophy. "Ik hoorde en las het steeds vaker: het is mooi geweest, je hebt alles meegemaakt en gewonnen, ga nu maar eens een keer werken. Maar door privé-omstandigheden kijk ik inmiddels anders tegen het leven aan."

De aanvoerder van Oranje doelt hiermee op zijn vader, Harrie Delmee. Een aantal maanden geleden moest de Brabander zijn functies als keeperstrainer en teammanager noodgedwongen neerleggen. Bij hem was namelijk een ongeneeselijke ziekte vastgesteld. Overigens wordt de vader van Jeroen nog wel in Terrassa verwacht. Zaterdag tegen Spanje speelt zijn zoon namelijk een recordinterland.

"Ik weet nu dat het leven te kort is om de mooie momenten te laten liggen", gaat de 33-jarige hockeyer verder. "Waarom zou ik niet blijven doen wat ik het leukste vind? Ik wil sowieso later als trainer-coach doorgaan in het hockey. Misschien kan ik er wel mijn verdere leven mee invullen. Als ik na het WK tot de conclusie kom dat ik nog steeds van waarde ben voor het team, ga ik misschien wel door. Nu weet ik dat nog niet."

'Juventus laat niet meer spelers gaan'

Als het aan Juventus coach Didier Dechamps ligt vertrekt er niemand meer naar een andere club. Nadat de Turijnse club, wegens sportieve fraude, degradeerde naar de serie B, vertrokken Emerson en Fabio Cannavaro naar Real Madrid, en gingen Lilian Thuram en Gianluca Zambrotta aan de slag bij Barcelona.

Volgens de nieuwe coach is de situatie duidelijk: "er zijn enkele transfers gedaan, om financïele redenen, maar ook om de leeftijd van de desbetreffende spelers. De rest van onze spelers zullen blijven. Andere clubs kunnen met ons praten wat ze willen, maar dat zal geen succes opleveren, ik heb met de clubleiding gesproken en, ook zij zijn stellig in hun overtuiging dat de deur gesloten is.
Onze fans verdienen een zo sterk mogelijk Juventus."

"Kimi moet bij McLaren blijven"

Als het aan Norbert Haug ligt, rijdt Kimi Räikkönen volgend seizoen gewoon bij McLaren Mercedes. Wanneer Räikkönen besluit te blijven dan wordt hij volgend jaar de teamgenoot van wereldkampioen Fernando Alonso.
Dit seizoen loopt het huidige contract van Kimi Räikkönen af bij McLaren. Haug, sportchef van Mercedes, zou graag zien dat de 26-jarige Fin ook volgend jaar voor zijn renstal uitkomt. “ Als Kimi verstandig is, dan blijft ‘ie bij McLaren. Hij vertelde me dat hij nog nergens getekend heeft en ik ga er niet vanuit dat hij tegen mij zou liegen”, aldus een optimistische Haug. Behalve McLaren staat de Fin ook in de belangstelling van Renault en Ferrari.

Mocht Räikkönen besluiten om zijn huidige werkgever te verlaten dan heeft McLaren diverse coureurs om de Fin te vervangen. Testrijders Pedro de la Rosa en Gary Paffett zouden plaats kunnen nemen in het tweede stoeltje. Ook GP2-rijder Lewis Hamillton is een optie. ”Lewis moet zich eerst op het GP2-kampioenschap concentreren. Maar hij is één van onze opties. Hij heeft een enorm potentieel, zeker weten. En hij maakt al deel uit van de McLaren-familie, wat een voordeel is”, aldus Haug.

Ljungberg mist seizoensstart

Arsenal zal het seizoen waarschijnlijk moeten beginnen zonder Fredrik Ljungberg. De Zweeds international heeft nog altijd last van een blessure aan zijn enkel.

"Hij heeft een ontsteking en ik denk niet dat hij op tijd fit is voor de eerste competitiewedstrijd op 19 augustus tegen Aston Villa", aldus Arséne Wenger, trainer van de Londense ploeg. Een aantal dagen eerder moet Arsenal ook al in actie kom. Dan worden namelijk de voorrondes van de Champions League gespeeld. De loting voor deze wedstrijden wordt vrijdag verricht.

Hittegolf blijft tot augustus

Icoon Weer De hittegolf, die al op 15 juli begonnen is, blijft in ieder geval nog aan tot augustus. De kans is zeer groot dat dit de langste hittegolf ooit wordt. In 1975 werd een hittegolf van achttien dagen gemeten. Ook vandaag werd het tropisch warm tussen de 32 en 35 graden.

Deze zomer is volgens het KNMI zeldzaam. Het komt bijna nooit voor dat er twee hittegolven in een zomer gemeten worden. Daarvoor was er op enkele graden na net geen sprake van een hittegolf. De laatste zomer met twee hittegolven was in 1948. De maand juli 2006 wordt vrijwel zeker de warmste maand in de Nederlandse geschiedenis. Het record staat nu nog op juli 1994 toen het gemiddeld 21,4 graden was. De meter voor deze maand staat op een gemiddelde van 22,3 graden.

Veel bossen bezwijken onder de hitte door droogte. Veel bomen sterven daardoor. Een boswachter stelt dat alleen een lange natte periode de bossen er weer bovenop kan helpen. Gemeenten waarschuwen voor een verhoogd risico voor ouderen. Het is belangrijk voor hen dat er voldoende gedronken wordt. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp heeft de laatste dagen honderden telefoontjes binnengekregen van ouderen die last hebben van de hitte. Ook kinderen kunnen kwetsbaar zijn.

In de Amerikaanse staat Californië is ook een hittegolf aan de gang. Daar zijn al 29 mensen overleden door de hitte. Doordat airconditionings veel elektriciteit verbruiken hebben vele stroomnetten het begeven. Het afgelopen weekend kregen 900.000 huishoudens geen elektriciteit meer.


Het blijft warm strandweer

'Bewijs tegen Kamerlid Van Oudenallen'

Gonny van OudenallenGonny van Oudenallen, die eerder tevergeefs beschuldigd werd van het illegaal onderverhuren van haar sociale huurwoning en het sjoemelen met bonnetjes, is opnieuw in opspraak geraakt. Ook nu wordt ze weer beschuldigd van het illegaal onderverhuren van haar sociale huurwoning. Deze keer is er echter wél bewijs: Cecilia Tabak, de huidige eindredacteur van HP/De Tijd, huurde in 1993 en 1994 haar woning van Van Oudenallen en beschikt over een contract en betaalbewijzen.

Volgens Tabak maakte het kersverse Kamerlid flinke winst op haar woning. Tabak moest Van Oudenallen namelijk 825 gulden per maand betalen voor haar woning. "Zelf betaalde Gonny hooguit 300 gulden aan de woningbouwvereniging," aldus de eindredacteur. Tegenwoordig is de huur 213,39 euro per maand. Toen Tabak vroeg waarom de huur zo hoog was, antwoordde ze dat ze een belastingschuld had en dat ze het geld daarvoor nodig had.

Van Oudenallen raakte al verschillende keren in opspraak, maar tot nog toe kon ze iedere keer een afdoende verklaring voor haar gedrag geven. Vorige week meldde de Nieuwe Revu dat de sociale woning die op haar naam stond bewoond werd door ene Oscar Middeldorp. Zijzelf stond in de telefoongids op een ander adres, namelijk het huis dat in het bezit was van haar vriend. Middeldorp beweerde toen slechts "af en toe" op het huis te passen en niets te betalen. Hiermee was er niets bewezen. Deze keer zijn er dus wél betalingsbewijzen.

HP/De Tijd heeft geprobeerd om Van Oudenallen om toelichting te vragen, maar dit is niet gelukt. Volgens het tijdschrift reageerde ze "als door een wesp gestoken". Bij het vallen van de woorden 'illegale onderhuur' gooide ze de hoorn op de haak.

Vrouw steekt collectegeld in eigen zak

Icoon BinnenlandsEen 42-jarige medewerkster van de Kankerbestrijding (KWF) heeft een bedrag van 15.000 euro ontvreemd. Het ging om geld dat met collectes in de regio Groningen/Drenthe was opgehaald.

De diefstal kwam door een interne controle aan het licht. De medewerkster was werkzaam als een tussenpersoon, die het geld dat door collectanten was opgehaald in de regio, behoorde af te dragen aan het hoofdkantoor. Ze heeft bekend dat zij het geld in eigen zak heeft gestoken. Hierop is ze met onmiddellijke ingang ontslagen. KWF heeft aangifte gedaan bij de politie en zal afspraken maken over de teruggave van het ontvreemde bedrag.

De liefdadigheidsinstelling betreurt dat ondanks regelmatige interne controles dit incident kon plaatsvinden. "In de vijftig jaar dat KWF actief is, is dit de allereerste keer dat zoiets voorkomt. We stellen alles in het werk om herhaling te voorkomen. Geld dat ons wordt toevertrouwd dient via een waterdicht systeem allemaal ten goede te komen aan onze doelstelling: het bestrijden van kanker", aldus een woordvoerder.

Met dank aan Proxima voor de submit.

Cartoon Network MMO in 2008

Cartoon Network heeft aangekondigd dat er in 2008 een Cartoon Network MMO zal gaan verschijnen. Het bedrijf is bekend van zijn vele tekenfilm personages zoals Dexter, Cow & Chicken en Johnny Bravo en de kans is groot dat je deze figuren dan ook terug zult gaan vinden in de game. 1up interviewde Paul Condolora, Vice President van Cartoon Network, over de aangekondigde MMO die het voorlopig nog even zonder naam moet doen.

Het spel zal voornamelijk draaien om de bekende cartoon figuren, maar het spel zal ook interessant zijn voor (jonge) gamers die de cartoons niet kennen. Het zal iets weg hebben van Disney's Toontown Online, dat draait om het maken van online contacten. De game zal door Cartoon Network zelf uitgebracht worden, in tegenstelling tot alle andere Cartoon Network-games. Het bedrijf ziet in dat de gamesmarkt steeds belangrijker wordt en wil ook in deze branche groeien.

Het spel zal de eerste tijd enkel voor de PC verkrijgbaar zijn, maar mogelijk komen daar in de toekomst nog consoleversies bij.

"This MMOG is a key part of Cartoon Network's growth strategy, and is an important complement to our mobile, broadband and our existing online business. With the MMOG, mobile content, our Web sites and, of course, our linear network, Cartoon Network is always on for kids," aldus Cartoon Network manager Jim Samples over de game.

Het gehele interview kun je hier lezen.


Vader heeft 68 pitbulls in huis

Icoon Opmerkelijk Twee kinderen zijn door de politie van Wichita in de Amerikaanse staat Kansas uit huis gehaald, omdat hun vader 68 pitbulls in huis rond had lopen. De politie kwam de situatie op het spoor nadat de man grote aantallen pitbulls verkocht op internet. De kinderen zijn een jongen van elf en een meisje van vijf. Ze zijn door een sociaal werker naar een opvanghuis overgebracht. Alle 68 honden zijn naar een asiel gebracht.

In sommige Amerikaanse staten, zoals Colorado en Ohio, zijn pitbulls verboden. Pitbulls worden vaak gezien als agressief, al is dit wetenschappelijk niet bewezen.

Roboclaw

Zo, na alle filmpjes een leuk spelletje voor jullie, pak het blauwe balletje met je robotarm, bestuur de robotarm met je pijltjestoetsen en laat het balletje weer vallen in het gaatje, klinkt saai en makkelijk ?

Maar dat is het gelukkig niet, er komt best wel wat denkwerk bij kijken om je balletje zonder schade op de plaats van bestemming te krijgen.

Met dank aan ChOas voor de submit

Roorda langer bij FC Groningen

FC Groningen is met Bas Roorda een nieuwe tweejarige verbintenis overeengekomen. De keeper staat nu tot medio 2008 onder contract bij de club uit het Euroborg-Stadion.

De 33-jarige Roorda begint in totaal aan zijn zevende seizoen bij de Groningers. Tussendoor keepte hij ook voor NEC en Roda JC . In totaal verdedigde Roorda 250 eredivisiewedstrijden het doel. De afgelopen twee jaar speelde de vice-aanvoerder onafgebroken alle 68 competitiewedstrijden voor FC Groningen.

[upd] VN: Israël beschoot VN-post opzettelijk

Icoon Oorlog Kofi Annan, de hoogste baas van de Verenigde Naties, stelt dat Israël "kennelijk opzettelijk" de VN-post beschoten heeft. De VN-waarnemers in het zuiden van Libanon zouden Israël "tien keer" gevraagd hebben om de beschietingen te staken. Toch schoot Israël op de post met een precisiewapen, waardoor vier VN-waarnemers uit Oostenrijk, China, Canada en Finland de dood vonden.

De VN-post was duidelijk gemarkeerd en bestaat al jaren. Israël was al zes uur bezig om doelen rondom de post te bestoken. Israël beloofde de Verenigde Naties dat de beschietingen zouden stoppen, maar dat gebeurde niet.

Dit staat in een voorlopig onderzoek van de VN naar het incident. Diplomaten kennen de inhoud van dit voorlopige rapport en hebben het naar buiten gebracht via de BBC. De nacht ervoor was ook al een VN-post geraakt waardoor vier Ghanezen gewond raakten. Eerder deze maand stelde Annan dat Israël mensenrechten zou schenden.

Update 17.16:
De Israëlische premier Ehud Olmert heeft diepe spijt betuigd aan Kofi Annan voor het incident. Dat meldt de NOS. Olmert stelt dat de beschieting van de VN-post een ongeluk is geweest. Van opzet is volgens hem geen sprake.


Kofi Annan
'Israël beschoot kennelijk opzettelijk de VN-post'

Verbod op ontbloten bovenlijf voor Britten

Icoon BinnenlandsBritse mannen mogen binnenkort waarschijnlijk niet meer met ontbloot bovenlijf in het openbaar verschijnen. Oud-minister Nicholas Bennet wil niet meer geconfronteerd worden met zulke 'asocialen' en wil daarom een wet invoeren die het dragen van een shirt verplicht. Hij heeft daarbij de steun van verschillende Britse gemeenten.

"Het is mooi weer en de meeste mensen dragen minder kleding. Maar een stadscentrum is geen strand en een ontbloot bovenlijf gaat te ver, zowel voor mannen als voor vrouwen. Het is een ongelukkige zaak, maar de mannen die er het meest van houden om hun buik te ontbloten, zijn degenen die te veel buik hebben", aldus Bennet.

Hij voegt toe: "Het is maar een kleine minderheid, één op de honderd mensen. Maar deze mannen zien er agressief uit en gedragen zich soms ook zo. Je zou een groot verschil zien in de winkelcentra als ze een shirt moeten dragen".

Andere politici reageren ietwat behoedzaam, omdat de uitvoering van het voorstel 'moeilijk' zal zijn.

Met dank aan IronMikey voor de submit.

Krajicek door naar kwartfinale Boedapest

Michaëlla Krajicek heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het tennistoernooi in Boedapest. De Nederlandse was met 7-5 6-7 en 6-1 te sterk voor haar opponente Tsvetana Pironikova uit Bulgarije.

De eerste en derde set werden gemakkelijk gewonnen door Krajicek. Alleen de tweede set ging na een tie-break naar de Bulgaarse. Michaëlla, nummer 36 op de ranglijst, komt in de kwartfinale, de nummer 206, Sara Errani uit Italië tegen.

Van der Weijden pakt zilveren plak

Maarten van der Weijden heeft op de eerste dag van het EK zwemmen in Boedapest zilver veroverd op de 10 kilometer open water. De 25-jarige marathonzwemmer hoefde alleen de Duitser Thomas Lurz voor zich te dulden.

Van der Weijden start aan het eind van deze week in het Hongaarse Balatonmeer ook nog op de 25 kilometer waar hij tot de topfavorieten behoort. "Dit is echter super", jubelde Van der Weijden na zijn zilveren race. "Dit geeft heel veel vertrouwen voor de 25 kilometer. Mijn eerste medaille is al binnen, dus ik voel geen druk meer. Ik ga zaterdag voor het goud."

Top over crisis Midden-Oosten mislukt

Icoon Oorlog De top in Rome over de crisis in het Midden-Oosten is mislukt. Het enige wat de 13 deelnemende landen doen is Israël oproepen tot terughoudendheid. Daarbij willen de landen dat er snel een staakt-het-vuren komt en hebben de landen afspraken gemaakt over hulpverlening aan Libanon. De top heeft enkele uren geduurd. Israël en Hezbollah waren niet vertegenwoordigd.

Hoe de landen een staakt-het-vuren willen bereiken is onduidelijk. Daarover hebben de landen verschillende meningen. De Verenigde Staten willen een troepenmacht in het zuiden van Libanon. Frankrijk, Italië, Rusland, Libanon en de Verenigde Naties willen dat de oorlog per direct stopt. Israël weigert te stoppen met de oorlog voordat Hezbollah uitgeschakeld is. Ze vinden dat het Libanese leger niet sterk genoeg is om Hezbollah te overmeesteren. Hezbollah heeft ook dreigementen geuit richting Israël.

VN-topman Kofi Annan vindt het belangrijk dat Syrië en Iran ook bij het overleg betrokken worden. De Amerikaanse minister Condoleezza Rice maakt zich zorgen over de rol van Iran in het conflict.

Dinsdag zal de Europese Unie een standpunt innemen over de kwestie. De 25 ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten zullen daarover vergaderen, onder leiding van Finland. Finland is momenteel de voorzitter van de EU.

[upd] Oude fontein lijkt op hakenkruis

OpmerkelijkEen fontein die al sedert de jaren vijftig trouw zijn werk doet in het Belgische Maasmechelen, wordt verbouwd. Reden is dat de fontein vanuit de lucht op een hakenkruis lijkt. Dat kwam aan het licht toen internetters met behulp van Google Earth inzoomden op het gemeentehuis van Maasmechelen, waar de fontein voor op een plein staat. Vanaf de grond is er niets van te zien.

Burgemeester Wim Terwingen zegt dat na de vakantieperiode aanpassingen aan de fontein zullen worden uitgevoerd. Mogelijk wordt de nieuwe vorm een klavertje vier.

Architect Robert Tachelet van de fontein zegt nog steeds ''hélémaal'' achter het ontwerp te staan. ''Ik ben er apetrots op. En ja, hoe kan u het raden: ik ben geen nazi.''

Update 15:13
En we gaan even wat updaten. Want de fontein bestaat volgens het ANP pas sinds 1979. Ook heeft ontwerper Tachelet bewust voor het ontwerp gekozen.

Tachelet: ''De swastika is geen monopolie van de nazi's. Het is een universeel zonnesymbool. De hindoes gebruiken het, de oude Grieken gebruikten het. Waarom mogen wij het dan niet gebruiken? Omdat de Duitsers er stommiteiten mee uitgehaald hebben? Ik ben het daar niet mee eens.'' Volgens hem keurde de toenmalige burgemeester het ontwerp, hoogst persoonlijk goed. Desgevraagd herinnert deze oud-burgervader zich evenwel niets van het ontwerp.

Over het nieuwe ontwerp heeft Tachalet overigens ook zijn twijfels: ''Nu gaan ze er een klavertje vier van maken, dat is het symbool van het IRA, hebben die dan geen mensen gedood of zo. Symbolen zijn niet het alleenrecht van misdadigers hoor.''



''Ik ben er apetrots op.''

Midland hoopt op verrassing

Midland F1-teambaas Colin Kolles denkt dat zijn team wel eens voor een verrassing kan gaan zorgen in Hockenheim. Het team laat dit seizoen een gestage groei zien door langzaam maar zeker hoger op de grid te komen.

Midland heeft afgelopen week getest in Jerez. Er is gewerkt aan onder andere de nieuwe wielophanging en enkele nieuwe aërodynamische onderdelen. "In Jerez hebben we opnieuw een stap voorwaarts gezet wat betreft de mechanische grip en de aërodynamica. Het zijn allemaal relatief kleine stapjes, het is het belangrijkste dat we dichter bij de top komen. Als we ons in Hockenheim goed kwalificeren en met beide auto's finishen, kunnen we nog wel eens wat mensen verrassen", aldus Kolles.

Ook Christijan Albers denkt in de Grand Prix van Duitsland competitiever te zijn dan in de vorige races. "Ik geniet altijd van de twee races in Duitsland. Deze Grands Prix zijn het dichtste bij Nederland, dus er zijn altijd veel Nederlandse supporters. Er heerst altijd een levendige sfeer in Hockenheim; de fans gaan er helemaal in op en het lawaai vanaf de tribunes is echt geweldig. Het circuit zelf behoort ook tot mijn favorieten. Ik heb hier veel gereden in de DTM, de F3000 en de F3, dus ik ken de baan vrij goed."

"We hadden vorige week een goede test in Jerez, die ons veel waardevolle informatie heeft opgeleverd over onze laatste upgrades en over de banden. Ik verwacht dat we competitiever zullen zijn dan anders. Als we op vrijdag snel een goede afstelling kunnen vinden, dan maken we een redelijke kans op een sterke race", aldus de Nederlander.

Mooie ijshockeyplaatjes van NHL 07

EA Sports heeft vijf screenshots vrijgegeven van de jaarlijkse terugkerende ijshockeygame NHL. Nieuw aan NHL 07 is het nieuwe gameplaysysteem genaamd Skill Stick. Hierdoor wordt het mogelijk om met de linker analog stick te schaatsen en met de rechter met meer preciezie te passen. Tevens is het mogelijk om naast het ijs op te treden als General Manager in een verbeterde Dynasty Mode, waarin je je team beheert, zodat het alles naar wens is van de eigenaar van de club.

NHL 07 komt uit op 15 september voor PS2, PSP, Xbox 360, Xbox en PC.





Mark Rein: "PS3 betere uitgangssituatie bij launch dan X360"

Terwijl analisten over elkaar vallen of de PS3 nu wel of niet te duur is, of de wereld nu wel of niet op Blu-Ray zit te wachten en in hoeverre de groeiende userbase van de X360 een probleem voor Sony gaat vormen, laat de baas van Epic weer eens van zich horen.

Hij vergelijkt de launch van de X360 met die van de PS3, en komt tot de conclusie dat de PS3 er beter voor staat dan de X360 vorig jaar. Tijdens de E3 2006 had iedere developer die er één wilde, een final version van de PS3 dev kit. Bij E3 2005 waren de final dev kits van de X360 nog niet binnen.
Developers hebben dus meer tijd om met de hardware van de PS3 te spelen, en zo beter gebruik te maken van de mogelijkheden die de hardware biedt.

"I think Sony's in a good spot with the PlayStation 3. I know we're getting some great results with it back at our house, so I would expect other developers will be as well."

Tijdens het interview, dat je hier kunt bekijken, laat Mark ook weten dat op E3 2006 we een single-threaded versie van Gears of War onder ogen kregen, en de final multi-threaded versie nog mooier zal worden.
In het interview geeft hij Intels Integrated Graphics Chip er nog even van langs, en onthult hij waarom hij in het kantoor van Epic bekend staat als "Captain Obvious".

Brad Gilbert coach Murray

Brad Gilbert wordt de nieuwe coach van de Britse tennisser Andy Murray. Gilbert was in het verleden coach van Agassi en Roddick.

"Ik kijk ernaar uit om met Andy te werken. Hij is een van de grootste talenten van het mondiale circuit", aldus Gilbert.

Murray brak in april met zijn coach Mark Petchey en zit sindsdien zonder begeleider. De jonge Brit is erg blij met zijn nieuwe coach die voorheen samen met zijn idool, Agassi, vele titels heeft gewonnen.

Homopaar uitgesloten van danswedstrijd

Icoon BinnenlandsEen homopaar dat via de rechter wilde afdwingen dat ook mannelijke dansparen tot de wedstrijden van de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB) worden toegelaten, heeft nul op het rekest gekregen.

In de reglementen van NADB staat beschreven dat een danspaar bestaat uit een man en een vrouw. De twee homofiele mannen vinden dit in strijd met de Algemene Wet Gelijke Behandeling, en hadden een kort geding aangespannen.

De rechter is het niet met hen eens. In haar toelichting stelt de rechtbank dat er niet is vastgesteld dat een mannelijk danspaar evenveel uithoudingsvermogen heeft als een gemengd paar. Dat zou kunnen leiden tot verschillen in prestaties, waardoor de jurering bij wedstrijden niet eerlijk verloopt.

Van Marwijk tot 2008 bij Dortmund

Bert van Marwijk heeft zijn nog lopende contract met Borussia Dortmund verlengd tot en met de zomer van 2008. Twee weken geleden maakte de Duitse club al duidelijk dat ze graag door wilde met de voormalig trainer van Feyenoord.

Van Marwijk is sinds 2004 werkzaam in Dortmund en wist ondanks de slechte financiële situatie de club een positief gevoel te geven. Naast de contractverlenging van Van Marwijk, zal ook de gehele technische staf intact blijven, waardoor ook assistent-trainer Dick Voorn tot 2008 onder contract zal staan.

Hill overweegt deelname GP Masters

Voormalig Formule 1 wereldkampioen Damon Hill overweegt een terugkeer in de autosport. Op 13 augustus vind in Silverstone de derde race van de Grand Prix Masters plaats. De organisatie heeft bevestigd dat er een zestiende auto op de grid zal staan, maar onthoudt zich verder van elk commentaar.

Vorig jaar liet Hill nog weten niets te zien in een rentree. De laatste maanden duikt de Engelsman echter steeds vaker op bij verschillende autosportevenementen. Onlangs is Hill benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Britisch Racing Drivers Club en bestuurde hij nog een DTM-taxi op Brands Hatch.

Bij deelname aan de Grand Prix Masters op Silverstone zou Hill de derde wereldkampioen op de startopstelling zijn. Er is echter ook nog een andere kandidaat voor het zestiende stoeltje, viervoudig wereldkampioen Alain Prost. De Franse Formule 1-legende was vorige zomer erg enthousiast over het evenement maar nam niet deel aan de eerste twee races.

Politie zoekt 16-jarige Naomi Nijboer

De politie heeft het druk met weggelopen meiden want men is, naast het 13-jarige meisje uit Wijk bij Duurstede, ook op zoek naar de 16-jarige Naomi Nijboer uit het Friese Jistrum. Naomi zat wegens gedragsproblemen in de gesloten afdeling van de justitiële instelling 'Het Poortje' in Groningen. Tijdens een proefverlof heeft ze de benen genomen.

Naomi is volgens haar ouders en hulpverleners een naïef meisje, dat weliswaar geen gevaar is voor anderen, maar zelf wel in gevaarlijke situaties kan belanden. Ze staat inmiddels internationaal gesignaleerd, want het is denkbaar dat ze naar het buitenland is vertrokken.

Ze is mogelijk in gezelschap van een jongen die ze in Het Poortje heeft ontmoet. Het duo is zaterdag op het station van Groningen voor het laatst gezien. Haar bezorgde vader en moeder laten vandaag in De Telegraaf weten, te hopen dat hun dochter zich niet zal verstoppen als ze leest hoe zeer de familie haar mist en hoopt dat ze weer terugkeert.

Naomi heeft geblondeerd haar, blauwgroene ogen en is 1,70 meter lang. Ze draagt piercings in haar oren, tong, navel, neus en net boven haar lippen. Die laatste heeft ze net laten zetten, en staan niet op de foto. Meer foto's op haar Sugababes-profiel.

Just kidding.....

Grapjes zijn leuk, ik bedoel wij weten alles van matige grapjes op de rommelmarkt, maar het ''grapje'' in dit filmpje is geen grapje meer.

Als dit je vrienden zijn dan heb je een probleem, ik heb het filmpje met rillingen op m'n rug zitten bekijken (en dat kwam niet alleen door de ventilator).

Hoe dan ook, kijk zelf maar wat sommige sukkels mensen een leuk grapje vinden.

Met dank aan Danny voor de submit

Griekse interesse voor Rahim

Na acht seizoenen in de Nederlandse competitie kan Rahim Ouedraogo zijn loopbaan voortzetten in Griekenland. Larissa, de nummer acht van afgelopen seizoen, heeft belangstelling voor de verdediger.

In 1998 kwam Rahim naar Enschede. FC Twente werd op hem geattenteerd door zijn broer, die in Enschede studeerde. In het seizoen 2001/2002 werd hij verhuurd aan FC Zwolle, maar de andere jaren speelde hij voor de Tukkers.

[UPDATE] Table Tennis demo komt vandaag

We hebben er even op moeten wachten, maar vandaag is het dan eindelijk zover. Rond 13.00 zal Rockstar de demo op Xbox Live Marketplace zetten van hun nieuwste game Rockstar Games Presents Table Tennis. De game zal een single- en multiplayer stukje bevatten. Het laatste zal helaas niet over Live speelbaar zijn. De game kwam al een aantal maandjes geleden uit en wij waren er al positief over.

[update] Inmiddels is de demo van de game te downloaden op de Marketplace.

Saddam Hoessein wil de kogel

Saddam Hussein Als Saddam Hoessein de doodstraf krijgt, wil hij dat die wordt uitgevoerd door een vuurpeloton. Hij wil herinnerd worden als militair, niet "als een gewone crimineel". De voormalige dictator staat vandaag opnieuw voor de rechter.

Saddam zegt dat hij tegen zijn zin in de rechtszaal ingebracht is. "Ik heb een verzoekschrift ingediend waarin ik heb uitgelegd waarom ik niet naar de rechtszaal wil komen, maar ze hebben me tegen mijn wil gebracht. Ik ben in hongerstaking sinds 8 juli", aldus Saddam. Een paar dagen terug moest Saddam door zijn hongerstaking nog opgenomen worden in een ziekenhuis.

Saddam oogt dun en zwak door zijn hongerstaking. Saddam is in hongerstaking gegaan om betere beveiliging voor zijn advocaten te eisen. Enkele advocaten van Saddam zijn vermoord, en nu weigeren de collega-advocaten in de rechtszaal te verschijnen.

Saddam erkent het hof "dat aangewezen is door de bezetter" niet. Hij ziet de rechtszaak als onrechtmatig. Hij staat terecht voor het moorden en martelen van 148 sji'itische bewoners in Dujail.

Van Scheppingen, Hemmes door

Dennis van Scheppingen heeft de tweede ronde bereikt van het Challenger-toernooi in het Russische Togliatti. Van Scheppingen versloeg met 7-6, 1-6 en 6-3 Mikhail Elgin.

Fred Hemmes wist ook de tweede ronde te halen. De Brabander, die na een jaar afwezigheid pas zijn vierde toernooi speelt, versloeg verrassend de als vijfde geplaatste Tobias Summerer: 6-3, 3-6, 6-4. Hemmes speelt in de tweede ronde tegen de Japanner Gouichi Motomura, terwijl Van Scheppingen op de als vierde geplaatste Slowaak Lukas Lacko stuit.

SingStar wordt draadloos

Sony kondigde gisteren aan dat SingStar in de herfst eindelijk in Amerika op de markt zal verschijnen. De serie, dit tot nu toe nog helemaal niet speelbaar was op de Amerikaanse markt, kent inmiddels in Europa al zes verschillende versies voor elke gelegenheid. In een interview over deze aankondiging door GameSpot met Sony vertelde de medewerker van Sony dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een draadloze bluetooth microfoon voor de PlayStation 3 versie van de serie. Hiermee willen ze multiplayer gaan ondersteunen, opdat je bijvoorbeeld achtergrondzangers/zangeressen kunt simuleren. Naast deze feature komt er ook een music store met een paar honderd liedjes en kunnen gamers hun beste prestaties opslaan en uploaden, opdat iedereen ze kan bekijken.

Montagny hoopt op snelle rentree

In maart van dit jaar zat hij nog werkloos thuis, maar toen het Formule 1-seizoen begon was Franck Montagny ineens derde rijder. Al snel werd hij de vervanger van Yuji Ide en nu is Montagny weer derde rijder bij het team van Super Aguri F1.

"Het is erg moeilijk om ergens een racezitje te bemachtigen, maar je weet maar nooit", aldus Montagny. "Kijk maar naar Pedro de la Rosa. Hij dacht ook geen kans meer te maken op het rijden van een Grand Prix, en nu is hij racecoureur bij McLaren Mercedes. Als je in de Formule 1 zit, maak je altijd een kans."

Daarom heeft Franck Montagny er ook weinig moeite mee dat hij in Hockenheim plaats moet maken voor Sakon Yamamoto, die zijn plaats inneemt. De rest van het seizoen zal Montagny weer derde coureur bij het team zijn. "Het was een vreemd gevoel om mijn thuisrace te rijden en tegelijkertijd te weten dat het mijn laatste race voor Super Aguri zou zijn. Dat hoofdstuk is nu afgesloten. Het was fijn om na een paar jaar testen eindelijk te mogen racen. Ik ben tot het einde van het seizoen nog testrijder van Super Aguri. Wat er daarna gebeurt, moeten we nog even afwachten. Ik ben in gesprek met verschillende teams."

Marine geeft voorrang aan walvis en dolfijn

Icoon BinnenlandsDe Nederlandse marine geeft bij proeven met een nieuw sonarsysteem voorrang aan walvissen en dolfijnen. De mariniers hebben opdracht gekregen lagefrequentiegeluidsgolven onmiddellijk uit te schakelen wanneer er grote zeezoogdieren in de buurt worden gesignaleerd. Dit moet voorkomen dat walvissen en dolfijnen die bij hun routebepaling soortgelijke signalen gebruiken, verstoord raken door de sonar. Ze kunnen door deze geluidsgolven de weg kwijtraken en massaal aanspoelen op de stranden.

In de Verenigde Staten is een felle discussie gaande tussen de milieubeweging en defensie, die ook experimenteert met lage geluidsfrequenties. Biologen wijten recente aanspoelingen van walvissen op de stranden aan de experimenten met nieuwe sonar op de oorlogsschepen.

In ons land heeft de Koninklijke Marine echter gekozen voor het dierenwelzijn. Het nieuwe sonarsysteem kan ook de aanwezigheid van zeezoogdieren aantonen. Bevinden ze zich op grote afstand, dan wordt er alleen gebruik gemaakt van een zeer laag vermogen zodat de dieren rustig kunnen wegzwemmen. Bevinden de dieren zich dichtbij dan worden de uitzendingen onmiddellijk gestaakt.

Ferencváros teruggezet naar tweede divisie

De voetbalbond van Hongarije heeft Ferencváros uitgesloten van deelname aan de komende voetbalcompetitie.

Ferencváros, de populairste club van het land, heeft voor het nieuwe seizoen geen financiële garanties af kunnen geven, die nodig zijn om een licensie te verkrijgen. De bond heeft Ferencváros daarop naar de tweede divisie teruggezet.

De financiële wanorde bij de 28-voudig kampioen van Hongarije is niet nieuw, de club is ook nog geld verschuldigd aan oud-managers en voormalige trainers.

Engelse Ier kan spelen voor Oranje

Kevin Nolan hoopt op een telefoontje van de bondscoach van het Nederlands elftal, Marco van Basten. De 24-jarige middenvelder heeft nog altijd geen interland gespeeld namens Engeland en is mede daarom gaan spitten in zijn familieverleden om te zien of er nog andere landen zijn waarvoor hij in actie mag komen.

De in Liverpool geboren Engelsman blijkt ook nog Ierse roots te hebben, maar dat blijkt niet het enige land te zijn waar Nolan naar kan 'vluchten'. "Ik kan niet alleen voor Ierland spelen, maar ook voor Nederland. Mijn overgrootvader was Nederlands", aldus de middenvelder.

"Het is grappig want deze zomer was ik op een voetbalschool in Spanje. En terwijl we een vraaggesprek hadden met de kinderen, vroeg mijn neefje me waarom ik nog niet was gevraagd voor het Nederlands elftal. Hij heeft duidelijk Nederlands bloed in zich. Ik moest er wel om lachen."

Toch denkt Nolan dat er weinig kans is dat hij ooit zal spelen voor Oranje. De middenvelder, die vorig seizoen indruk maakte bij Bolton Wanderers met onder meer negen goals, denkt dat hij waarschijnlijk zal gaan uitkomen voor Ierland. "Nu ik dit seizoen met Bolton niet Europees speel, hoop ik met Ierland internationaal te kunnen voetballen. Als bondscoach Steve Staunton mij wil selecteren."

Sebastiaan Bleekemolen voorlopig uitgeschakeld

Sebastiaan Bleekemolen zal een groot deel van het resterende autosportseizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. De 27-jarige Nederlandse onderging afgelopen weekeinde onverwacht en met spoed een zware darmoperatie toen hij in Zuid-Frankrijk met vakantie was, en zal voorlopig nog wel in het ziekenhuis moeten blijven.

De zoon van autocoureur Michael en broer van DTM-rijder Jeroen is daarom komend weekeinde niet present in de Europese Porsche Supercuprace op Hockenheim. Hij zal worden vervangen door zijn vader. Ook de wedstrijden voor de BenQ-Siemens BMW 130i Cup, waarvan de eerstkomende tijdens de BP Ultimate Masters op 6 augustus aanstaande op het Circuit Park Zandvoort plaats vinden, moet hij laten schieten.

Zware strijd in Zuid-Libanon

OorlogIn het Zuid-Libanese dorp Bint Jbeil, een bolwerk van de Libanese sjiitische Hezbollah-beweging, wordt zeer fel strijd geleverd. Israëlische militairen en strijders van Hezbollah zijn sinds vanochtend in zware gevechten verwikkeld. Er zouden 9 Israëlische militairen zijn gedood bij de gevechten en een onbekend aantal Hezbollah-strijders.

In Zuid-Libanon zijn vandaag reeds 47 Israëlische luchtaanvallen uitgevoerd. Hezbollah nam op zijn beurt met raketten Noord-Israël onder vuur. Bij een raketaanval op de Israëlische havenstad Haifa vielen verscheidene gewonden van wie één ernstig.

Hassan Nasrallah
Hezbollah-leider Hassan Nasrallah heeft vandaag gedreigd ook raketten af te zullen schieten op Israëlische plaatsen ten zuiden van Haifa. Hij zei ook geen ''vernederende'' voorwaarden voor een staakt-het-vuren te zullen accepteren. Israëlische acties in Libanon zullen de raketaanvallen volgens hem niet stoppen. ''We zullen hoe dan ook vechten.''

De teller van het slachtofferaantal sinds de start van het Israëlische offensief in Libanon staat nu op 418 doden en 2.000 gewonden.

Spijt
De Israëlische premier Ehud Olmert heeft vandaag zijn diepe spijt betuigd over de dood van vier VN-medewerkers. Zij werden gisteren gedood toen een Israëlische raket een VN-post vernietigde.

Na het incident zei VN-Secretaris Generaal Kofi Annan dat het erop lijkt dat de VN-post opzettelijk was geraakt. Volgens Israël is daar geen sprake van, het zou een ongeluk betreffen. Premier Olmert heeft Annan laten weten dat hij ook niet begrijpt dat de VN-topman heeft gezegd dat Israël de VN'ers opzettelijk heeft beschoten

Kunstvernieler schrijft brief

KunstDe Duitser die in juni het schilderij 'De Schuttersmaaltijd' van Van der Helst in het Rijksmuseum vernielde, Hans-Joachim Bohlmann, heeft vanuit de gevangenis een brief gestuurd naar de Amsterdamse zender AT5. In zijn brief schrijft Bohlmann: ''Ik ben naar Amsterdam gekomen om een schilderij te vernielen omdat in Duitsland inmiddels alle waardevolle schilderijen achter glas zitten. Ik werd gedwongen door mijn dwangneurosen. Natuurlijk heb ik gefaald door weer een schilderij te beschadigen en dat spijt me. Maar ik kon niet anders omdat vreselijke angsten mij eenzaam hebben gemaakt.''

Bohlmann is een beruchte kunstvernieler. In de jaren '70 en '80 sloeg hij tientallen keren toe in Duitsland. Als kind al liep hij dwangneuroses en angsten op. In de jaren '70 onderging hij een hersenoperatie, waardoor hij juist agressief werd. Toen zijn vrouw bij een ongeluk om het leven kwam, begon hij met zijn vandalisme.

De restauratie van 'De Schuttersmaaltijd' is in september klaar. Het Rijksmuseum wil geen glas voor de kunstwerken om deze toegankelijk te houden voor het publiek.

Van Gaal blij met gras

De trainer van AZ, Louis van Gaal, heeft een werkbezoek gebracht aan Engeland. In de stadions van Arsenal en Tottenham Hotspur inspecteerde hij de grasmat en liet hij zich informeren hoe het nieuwe DSB-stadion ook een 'biljartlaken' kon krijgen.

Aanvankelijk was Van Gaal een voorstander van kunstgras in het nieuwe onderkomen. " Omdat gras en stadions vaak een ongelukkige combinatie zijn gebleken." Met de grasmat in het nieuwe stadion van de Alkmaarders is hij erg blij. "Het veld is fan-tas-tisch. De kunstvezels tussen het gras, de open stadionhoeken, de lampen vlak boven het veld en het glooiende dak - waardoor de wind in het stadion komt - zorgen voor ideale omstandigheden."

Politie zoekt 13-jarige Natascha van Dijk

PolitieDe politie is verwoed op zoek naar de 13-jarige Natascha van Dijk uit Wijk bij Duurstede. Het meisje liep op donderdag 13 juli 2006 na onenigheid boos weg uit het Cozu-huis in Nieuwegein, een instelling waar ze tijdelijk is geplaatst. Op vrijdag 14 juli is ze nog gezien in Utrecht. Later is er nog een tip binnengekomen dat ze gezien zou zijn in de trein van Breda naar Tilburg.

Het is bekend dat Natascha contacten had in de wereld van met name het loverboy circuit. Ouders en politie vrezen dan ook, dat Natascha in dat circuit terecht is gekomen.

Wie Natascha van Dijk na vrijdag 14 juli nog ergens gezien heeft, wordt verzocht te bellen met de opsporingstiplijn van de politie: 0800 - 6070.

Natascha heeft los blond rossig krullend haar, grijs/blauwe ogen, blanke huidskleur en sproeten in het gezicht. Ze is 1 meter 60 groot, heeft een normaal postuur en is beugeldragend.

Met dank aan The-Ghost voor de submit.

FOK! Prijswinnaars week 29

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! twee keer Diamond Bling Bling handboeien van X-Toys weg. Het goede antwoord op de prijsvraag is "2" en dit zijn de winnaars:


RicXDesign
rocky01


Ook gaven we vijf keer het boek 'de Celestijnse belofte' weg. Het antwoord op de vraag moest zijn 'U-571' en dit zijn de winnaars:


VissieKieker
Duncan.Bergsma
Quinazoline
Zenith4ever
Venun


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Pieperschieter van speedboot afgehaald

OpmerkelijkDe waterpolitie heeft gisteren een 27-jarige Nijkerker bekeurd die een spudgun (pieperschieter) op zijn speedboot had gemonteerd. In eerste instantie werd hij aangehouden omdat hij te snel voer. De politie zag toen dat de man een spudgun op zijn boot had zitten.

Met een spudgun kunnen appels of aardappels worden afgevuurd. Het is in Nederland verboden een spudgun bij je te dragen. De Nijkerker verklaarde dat hij de spudgun had gemonteerd om appels af te vuren op iedereen die te dicht in zijn buurt kwam. Toen hij werd aangehouden was hij met zijn speedboot op het Nijkerkernauw bij Zeewolde aan het waterskieën. De politie heeft geen meldingen binnengekregen van mensen die daadwerkelijk zijn beschoten door de Nijkerker.

-
Meer info over de spudgun.

Met dank aan Deore voor de submit.

Levenslang geëist voor dubbele moord

JustitieVoor de rechtbank in Utrecht is gisteren levenslange gevangenisstraf geëist tegen de Italiaanse restauranthouder Alduino G. (44) uit Amsterdam. Volgens het Openbaar Ministerie is G. opdrachtgever voor de moord op twee Braziliaanse drugskoeriers. Deze werden in februari 2002 met kogels in hun hoofd gevonden in de berm van de snelweg A12 bij Woerden.

Volgens het OM betrof het een ripdeal van 20 kilo cocaïne. De twee schutters die de moorden in Woerden daadwerkelijk pleegden, zitten inmiddels ook vast. Zij legden belastende verklaringen af.

De zaak kwam aan het rollen toen justitie in 2003 in Ridderkerk de Italiaanse maffioso Filippo Cerfeda arresteerde. Cerfeda werd uitgeleverd aan Italië en doorbrak de omertà (zwijgplicht) door als spijtoptant samen te werken met de Italiaanse justitie. Hij gaf aan samen met Alduino G. de dubbele moord te hebben beraamd.

De Amsterdamse restauranthouder - vader van zes kinderen bij drie vrouwen - ontkent alle aantijgingen. Overigens werd hij in 1992 in België al tot 7 jaar veroordeeld voor drugshandel. In 1995 kwam hij vrij. Zijn advocaat hekelde gisteren in de rechtbank de verklaringen van maffiosi Cerfeda. Volgen hem zijn die totaal onbetrouwbaar. Hij vroeg om vrijspraak omdat een andere maffiabaas recent een ontlastende verklaring voor G. aflegde. Uitspraak is over 14 dagen.

Grote aankondiging van Epic Games op komst

Epic Games, het bedrijf achter de Xbox 360-game Gears of War, is van plan een grootse aankondiging te doen ergens volgende week. Dit blijkt uit een post van Mark Rein op het officiële forum van de game.

Wat de aankondiging precies in zal houden is natuurlijk nog niet bekend, wel is onwaarschijnlijk dat het zal gaan over de releasedate van de game. Rein vertelde namelijk één forum gebruiker:"maybe the announcement that is going to be made isn't what you think it is."

Het gaat dus waarschijnlijk niet over de releasedatum, maar wat zou het dan wel kunnen zijn. Gezien de enorme nadruk die Rein legde op het woord "Big" zal het waarschijnlijk meer inhouden dan een trailer of wat Xbox Live gamerpics. Wat het dus zal worden blijft even afwachten.

Het Zwarte Gat

Haroon stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Er is blijkbaar een hele club van mensen die hun toekomst nog niet hebben uitgevogeld en hun grootse gedachten nog niet op een rijtje hebben. Ik doe dus voorlopig gewoon rustig aan en probeer ook een beetje te genieten van mijn laatste weken als student. Mijn Dip is namelijk toch een gigantisch groot Zwart Gat en hoe radeloos ik me nu af en toe ook voel, het kan alleen maar beter worden.

[Gerucht] Assassin's Creed toch naar de Xbox 360

De geruchten gaan maar op en neer en duidelijkheid wordt er niet verschaft. Assassin's Creed is inmiddels al meerdere keren van gezegd dat hij multi-platform wordt en ook elke keer wordt het weer glashard ontkend door Ubisoft. De verwarring begon toen de game werd aangekondigd op de E3. Hij was namelijk onder de naam Project Assassin al getoond op de X05 van Microsoft. Daar kwam nog bij dat volgens een aantal mensen van de pers de demo van de game draaide op een Xbox 360 development kit.

En nu weer dit. De website van Computer and Video games heeft een preview over de game online gezet, de 360-versie van de game welteverstaan. En het is niet zomaar een preview, hij staat gemerkt als Official Xbox Magazine.

Als reactie op de weer oplaaiende geruchten over een 360-versie van de game had Ubisoft slechts één ding te zeggen:"Assassin's Creed is coming to the PS3. No other announcements have been made."

Dit jaar geen prijsdaling Xbox 360

Microsoft heeft momenteel geen plannen om de prijs van de Xbox 360 te laten zakken met het oog op de opkomende release van de PlayStation 3. Eerder kondigde het Taiwanese DigiTimes nog aan dat Microsoft de prijs van de premium met 100 dollar zou laten zakken tot $299. Freda Lee van Microsoft Taiwan antwoorde op dit bericht:"before year end we do not have plans to lower the price of the Xbox 360,there is for it still no schedule."

Filmpje The Ugly Prince Duckling

Een paar maanden geleden werd al aangekondigd dat de Deense ontwikkelaar Guppyworks bezig is met de ontwikkeling van een game over schrijver Hans Christian Andersen. In de game, die de naam HCA: The Ugly Prince Duckling draagt, speel je de jonge HC Andersen die op zijn 14e in Kopenhagen arriveert. In een action-adventure stijl beleef je vervolgens de fantastiewereld die Andersen inspireerde tot het schrijven van zovele sprookjes.
Van de game is inmiddels ook de eerste trailer te bekijken. Hierin wordt verteld hoe de game in zijn werk zal gaan en wat het verhaal en doel van de game zijn.

Wanner de game zal uitkomen is nog niet bekend.

Almeerse peuter vast met hoofd in hek

In Almere heeft een 3-jarige peuter zich gisteren zelf gevangen gezet op een schoolplein. Chequenzo Breeveld wurmde zijn hoofd door de spijlen van het hek van basisschool De Loofhut, en kwam met geen mogelijkheid meer los.

De moeder van de peuter, die door een nichtje was gealarmeerd, belde 112 en bleef bij haar zoontje om hem gerust te stellen. Een paraplu werd ingezet om zijn hoofd koel te houden. Ook kreeg hij een ijsje om hem te kalmeren. De brandweer heeft uiteindelijk met een tang de spijlen iets uit elkaar gebogen, waardoor Chequenzo zijn hoofd kon terugtrekken.



Chequenzo Breeveld

Hoger ziekteverzuim door warmte

Icoon Gezondheid Het ziekteverzuim is deze periode ongeveer tien procent gestegen ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar. De stijging zou vooral met het warme weer te maken hebben. Dat stelt de afdeling Verzuimmanagement van Hudson Human Capital Solutions, een afdeling die de ziekmeldingen van zo'n 900 bedrijven afhandelt.

De hoge temperaturen zouden vooral voor gewrichtsproblemen zorgen. "Het zijn vooral fysieke klachten, zoals rugproblemen en pijn aan gewrichten", aldus Saskia Brasser, de directeur van de afdeling. "De warmte heeft zijn weerslag op het bewegingsapparaat."

Volgens Brasser is het ziekteverzuim in de zomer normaal gesproken veel lager dan in de winter. Dit jaar is er echter bijna geen verschil.

Screenshots Lord of the Rings Online

Turbine heeft een tweetal nieuwe screens losgelaten van de opkomende MMORPG Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar. In deze game zul je heel Middle Earth kunnen verkennen in dezelfde periode als waarin het boek zich afspeelt. Uit de geleverde screens kunnen we enigzins opmaken dat Turbine een seizoenencyclus in de game gaat verwerken. Zo zijn sommige bladeren bruiner dan andere wat zou passen bij een overgang van zomer naar herfst.

Shadows of Angmar zal eind dit jaar, begin volgend jaar in de winkels verschijnen.



Master Chief verschijnt voortaan elke maand

Een tijdje terug werd er al een Halo stripboek aangekondigd. Dit boek zou een aantal verhalen gaan bevatten uit het Halo universum. In vervolg op deze actie hebben Marvel en Bungie een deal gesloten om vanaf mei-juni 2007 maandelijks een Halo strip te gaan uitgeven.

"The comic series will explore different parts of the Halo timeline," aldus een spreker van Marvel. "Bungie and Marvel are still in the process of deciding which parts to explore. Rest assured--the comic series will cover different areas and parts of the Halo universe and continuity."

Dat de strip-release toevallig redelijk mooi samenvalt met de release van Halo 3 is volgens Marvel gewoon toeval. De reden volgens Marvel om te beginnen met de serie vanaf volgende zomer was:"based on talents being considered for the comic series; scheduling; branding/marketing reasons; etc.--not upon anything else."



[IRL] Patrick blijft in IndyCar

Danica Patrick blijft in de IndyCar. Na weken van speculatie waarin vanuit verscheidene bronnen beweerd werd dat Patrick naar de NASCAR zou verkassen, maakte Patrick gisteren bekend Indy-coureur te blijven.

"Mijn hart en ziel ligt in de IndyCar. NASCAR is niet voorgoed uitgesloten. Maar wel voor dit moment," aldus de Amerikaanse.

Ze tekende gisteren een contract voor volgend seizoen met het Andretti Green Racing Team, waarvoor ook Marco Andretti en Tony Kanaan rijden. Momenteel rijdt ze nog bij het team van Rahal Letterman.

CD: Bugz in the Attic - Back in the Dog House

Voor degenen die Bugz in the Attic niet kennen (en dat zullen er aardig wat zijn), Bugz in the Attic geldt als één van de beste artiesten in het genre 'broken beat'. Het is eigenlijk meer een scene dan een genre, een scene die vooral in West-Londen leeft en een scene waar artiesten vaak vele samenwerkingsverbanden opzetten, onder verschillende namen werken en in vaste groepen werken. Bugz in the Attic is dus zo'n groep.


Krajicek naar tweede ronde

Michaëlla Krajicek heeft dinsdag de tweede ronde van het tennistoernooi van Boedapest bereikt. De Nederlandse won in drie sets van de Française Stephanie Foretz.

Krajicek, die als tweede geplaatst is, won de eerste set eenvoudig met 6-1, maar verslapte vervolgens. Daardoor kon Foretz de tweede set met 7-5 naar zich toetrekken. In de beslissende doorgang toonde Krajicek weer haar ware aard en gaf ze Foretz geen enkele kans: 6-1.

Rubberen laarzen

Zo, ik dacht laten we deze Woensdag eens beginnen met een fijne fetish, althans een fijne fetish voor sommige mensen ik zie de lol er niet van in.....

Maar goed ieder z'n meug en wie weet is er iemand die wel valt op vrouwen in rooie rubberen regen laarzen en een regenjas. Die iemand kan uiteraard ook een website bezoeken helemaal gewijd aan rubberen regen laarzen.

Voor het geval je het nog niet door had NSFW.

Charisteas mag weg bij Ajax


Ajax-coach Henk ten Cate heeft gezegd dat er geen toekomst is voor Angelos Charisteas bij de Amsterdammers. De Griekse centrumspits is vijfde in de pikorde van Ten Cate.

'Hij is achter Huntelaar, Rosenberg, Babel en zelfs Poepon, die onlangs succesvol bij ons stage liep, in principe de vijfde spits," aldus Ten Cate. "Ik ga hem niet in de maling nemen, nu heeft hij nog tijd om een andere club te zoeken. Ik hoop dat een leuke club zich meldt voor hem. Hij is een perfecte jongen, een goede prof en ook een zeer aardig mens. Voor een twee-spitsensysteem is hij fantastisch. Alleen spelen wij zo niet en hebben we veel goede aanvallers in de selectie."

Halverwege het seizoen 2004/2005 werd Charisteas door toenmalig coach Ronald Koeman naar Amsterdam gehaald, als vervanger van Zlatan Ibrahimovic. In de eredivisie kwam hij tot twaalf treffers in 30 wedstrijden.

Rondom Eenzaam

Klonk, jij euh...vertel het zelf maar.
- Ik zit wel eens achter de computer.
Oh, ah, oh! En wat doe jij daar dan?
- Computeren.
Hoe reageert je omgeving erop?
- Ze weten het niet.
Oh. En, wat doe jij zoal achter die computer?
- Euh, ik post wel eens op een weblog.
Oh, ah. En wat post jij dan zoal?
- Linkjes naar een gortdroog filmpje van Arjan Ederveen en Tosca Niterink, die al eens eerder zijn langsgekomen met hun sketches.
En schaam jij je daar voor?
- Nee, want ik weet dat de users erom zullen lachen.

Met dank aan Bupatih voor de tekst en submit

Israël doodt vier VN-waarnemers

Icoon OorlogVier waarnemers van de Verenigde Naties zijn vandaag gedood bij een Israëlische raketaanval. Dat is bevestigd door de Amerikaanse VN-ambassadeur Bolton. De aanval vond plaats in het zuiden van Libanon, waar de waarnemers in hun observatiepost zaten toen de Israëlische raket insloeg. Het gebouw ligt inmiddels in puin. Toen een reddingsteam van de VN-troepenmacht Unifil naar de getroffen VN-post gestuurd werd, kwam ook dat team onder vuur te liggen.

Wie de slachtoffers precies zijn, is nog niet helemaal duidelijk, maar volgens onbevestigde berichten gaat het om een Oostenrijker, een Fin, een Canadees en een Chinees. Het is ook niet duidelijk of er nog meer doden zijn en of zich in het gebouw nog meer mensen bevonden.

VN-Secretaris Generaal Kofi Annan zei geschokt te zijn door de gebeurtenissen. Hij noemde de beschieting van het VN-gebouw "blijkbaar doelbewust". Vandaag zal er in Rome over de kwestie gesproken worden.

Met dank aan Mathijz, Tarak voor de submit.

Zelda: Phantom Hourglass laat zich weer zien

Naast Mario is Zelda een van de grote namen van Nintendo. Op bijna elk platform van Nintendo is wel een Zelda-game verschenen. Bezitters van een Nintendo DS moeten het voorlopig nog doen met een van de twee Zelda GBA-games, maar binnenkort komt daar verandering in met de komst van The Legend of Zelda: Phantom Hourglass.

De game zal verdergaan waar Zelda: The Wind Waker gestopt is. Link bevindt zich nu in een nieuw avontuur en een wereld van onbekende zeeën. Met de stylus van de DS zul je de talloze mini-games op kunnen lossen en zul je Link kunnen laten bewegen. Het spel zal een multiplayer mogelijkheid bevatten waarmee via WiFi speciale dungeons kunnen worden gespeeld.

In het filmpje kun je een blik werpen op de besturing van Link in de semi 3D spelwereld.


Visite vermoordt hond

Icoon OpmerkelijkEen dronken Noor heeft afgelopen weekend een hondje van vijf hoog naar beneden gegooid. Het hondje, een Yorkshire-terriër, overleefde de val op het asfalt van de Amsterdamse Marnixstraat niet. De bazin van het vermoorde hondje had een aantal mensen uitgenodigd voor een etentje.

De gasten namen, ongevraagd, ook de onbekende Noor mee die bij binnenkomst al straalbezopen bleek. Toen de gastvrouw haar gasten even verliet greep de Noor het hondje en smeet het dier van het dakterras. De bazin van het dier is ontroostbaar en heeft aangifte gedaan. De Noor is aangehouden en verhoord.

Boek: Khady - Verminkt

Khady is een meisje uit Senegal. Zoals zoveel andere Afrikaanse meisjes heeft haar leven in het teken gestaan van pijn. Ze is verminkt. Niet alleen bij haar geslachtsdeel, maar ook in haar hart. Volgens de traditie zou besnijdenis haar vruchtbaarheid verhogen, en zou dit een garantie zijn dat ze maagd zou blijven. Mannen overheersten de vrouwen van haar volk en zoals in vele families uit die streken en dat land was zij als vrouw zijnde niets waard. In de periode waarin zij een vrolijke puber hoorde te zijn werd ze uitgehuwelijkt. Niet veel later kreeg ze een aantal kinderen. Op het moment dat ze deze getuigenis schrijft is ze inmiddels volwassen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.