Honkballers verslaan ook Japan

Jerry (Delichris)
Oranje heeft ook vandaag haar derde wedstrijd in de Haarlemse Honkbalweek gewonnen. Even zag het er somber uit nadat Japan op een 4-0 kwam, maar Oranje knokte zichzelf terug tot een welverdiende 5-6, in het voordeel van de Nederlanders. Oranje heeft nu evenals Cuba zes punten uit drie ontmoetingen. Vrijdag speelt Oranje tegen de Cubanen.

De Nederlandse werper Tom Stuifbergen stond in de vierde inning zijn eerste twee punten toe en in de vijfde inning kwam Japan op 0-4. Nederland had geen antwoord op de Japanse werper Yasutaka Hattori en slaagde er zo niet in te scoren.

Eenhoorn nam na de 0-4 voorsprong van Japan drastisch maatregelen en verving Stuifbergen door Gregory Gustina en Robin van Doornspeek en Dave Draijer mochten eveneens zich klaarmaken voor een invalbeurt. Ook de Japanse coach verving zijn werper, dat pakte echter verkeerd uit. Eugene Kingsale sloeg in de vijfde inning met een homerun Michael Duursma en zichzelf over de thuisplaat en bracht daarmee de spanning in de wedstrijd terug. Japan kwam in de zevende inning nog op 2-5, maar Nederland stelde in diezelfde inning de zege veilig.