Sato: SA06 gelijkwaardig aan Midlands

Volgende week zal de nieuwe SA06 van Super Aguri debuteren tijdens de Grand Prix van Duitsland. De eerste helft van het seizoen moest het Japanse team het doen met een verouderd Arrows-chassis.

Het Super Aguri team is ervan overtuigd dat er met de nieuwe bolide een grote stap voorwaards kan worden gezet. Takuma Sato verwacht dat hij met de nieuwe SA06 zal kunnen vechten met de Midlands. "Het zal onze prestaties zeker naar een hoger niveau brengen en ik denk dat we nu gelijkwaardig zijn aan de Midlands", aldus de Super Aguri-coureur over het nieuwe chassis.

Sato denkt over enkele weken zelfs een nog grotere stap te maken als de nieuwe auto volledig kan worden ingezet. "Het is namelijk nog niet het hele packet. Dat komt pas tijdens de Grand Prix van Turkije", voegt de Japanner toe.

Toch zullen de meeste andere teams niet bang worden van de nieuwe SA06. De wedstrijd in Turkije vind pas na de zomerstop plaats, eind augustus. De nieuwe SA06 is nog steeds voor een deel gebaseerd op het oudeArrows-chassis. Daarnaast zal het nieuwe chassis zonder te testen over twee weken debuteren. Na volgende week mag er ook niet meer getest worden tot na de Grand Prix van Turkije vanwege een testverbod tijdens de zomerstop.