Hezbollah treft IsraŽlisch ziekenhuis

OorlogDe militante sjiitische moslimbeweging Hezbollah heeft gisteren vanuit Libanon weer een aantal voltreffers weten af te vuren op IsraŽl. Zo werd in de IsraŽlische plaats Tsefat een ziekenhuis getroffen door een raket. Ook de havenplaats Haifa werd weer onder vuur genomen. Daar werd een appartementencomplex verwoest. Elders in Noord-IsraŽl kwamen ook Hezbollah-raketten neer. In totaal raakten enige tientallen mensen gewond.

IsraŽl op zijn beurt sloeg gisteren weer hevig toe in Libanon. Bij diverse raketaanvallen vielen zeker veertig doden. De meeste slachtoffers waren te betreuren in het zuiden van Libanon, waar een raket een busje op een brug trof. In Tyrus werden de lijken van negen burgers aangetroffen die bij een IsraŽlisch bombardement van zondag waren omgekomen. Er waren daar reeds zestien doden geteld.

Volgens de Libanese premier Fouad Siniora is zijn land door de IsraŽlische bombardementen zo'n vijftig jaar terug in de tijd geworpen. De schade loopt volgens hem in de miljarden. Vliegvelden, havens, bruggen en wegen zijn de afgelopen dagen door IsraŽlische luchtaanvallen vernield. Ook de toeristensector is zwaar getroffen.