Illegaal baalt na aangifte bij politie

JustitieDe illegaal in Nederland verblijvende Andrew uit Soedan baalt als een stekker dat hij aangifte heeft gedaan van poging tot doodslag. De politie nam de aangifte op, maar arresteerde gelijk de 28-jarige Andrew wegens illegaal verblijf in Nederland. Hij wacht nu in uitzetcentrum Zeist op repatriŰring naar zijn moederland.

Zijn belager, de 26-jarige A.K., zit vast op beschuldiging van poging tot doodslag. Hij bedreigde op 29 april van dit jaar Andrew met een mes in Soest na een ruzie. Een vriend van Andrew die tussenbeide sprong, werd neergestoken.

Woensdag dient de rechtszaak tegen K., maar Andrew heeft er geen boodschap meer aan. ''Hij voelt zich bedonderd. Hij is de staat van dienst door het doen van aangifte van een geweldsmisdrijf, maar wordt vervolgens zonder pardon achter slot en grendel gezet'', aldus zijn verontwaardigde advocaat. De raadsman pleit ervoor om illegalen die aangifte doen van een misdrijf, niet op te pakken. Dit om te voorkomen dat er geen aangifte wordt gedaan van strafbare feiten. Een woordvoerder van de politie begrijpt dat het ''zuur'' is voor Andrew, maar wijst op de wet.