Vierdaagse Nijmegen afgelast na doden

Icoon BinnenlandsBij de Vierdaagse van Nijmegen zijn vandaag twee deelnemers overleden. Meer dan 300 mensen werden onwel door de hitte. Dertig van hen moesten naar het ziekenhuis. Vijf mensen werden gereanimeerd.

Het was de eerste dag van het wandelevenement. Om de wandelaars niet op te jagen, had de organisatie de sluitingstijd van de eerste dag al verlengd tot 18.00 uur, maar verscheidene wandelaars kwamen dus toch in de problemen.

De organisatie bepaalt vanavond of de Vierdaagse morgen, dan worden nog hogere temperaturen verwacht, kan doorgaan. Eerder had de organisatie al bepaald dat de militairen die meelopen, morgen zonder bepakking van start mogen gaan.

Update 20.59 uur
Een woordvoerder van de gemeente Nijmegen heeft zojuist meegedeeld dat het vervolg van de Vierdaagse van Nijmegen wordt afgelast. De organisatie, de gemeente en de hulpdiensten vinden het niet verantwoord om de deelnemers morgen nog op pad te sturen. Morgen worden nog hogere temperaturen verwacht.

Met dank aan Mathijz, fantastrick, massy, -Hans-, MaLo, Pineut, pankoei, Ali Salami, pankoei, Beroepsgokker, Rewimo en lieuwe voor de submit.